Çiçekler deyip geçmeyin hepsinin ayrı anlamı varmış galiba :D Anlamlarını pek bilmesem de güzellik bakımından bana en güzel gelen çiçek zambak oluyor hep. Böyle ponçik ve masumane bir yapısı var. Peki bu sevgililer gününde en anlamlı çiçek hangisi olur? Not: Gül klişesini atlayalım lütfen.
Sevgiliye alınabilecek en anlamlı ve güzel çiçek sizce nedir?
Dünyanın en güzel çiçekleri kadınlar olduğu için başka bir kadın almak sevgiliye verilebilecek en güzel çiçektir. Ben öyle yaptım çok sevindi boynuma sarıldı. Bu kadar ince düşünceli bir erkekle beraber olduğu için şanslı olduğunu söyledi 😒
Bence Kardelen çünkü hikayesini çok severim. Kardelen çok sevdiği menekşe ile her baharda buluşurmuş ve onu etraftaki diğer çiçeklerden kıskanırmış. Kışın ortasına başka hiç bir çiçeğin açmaya cesaret edemediği ayaza rağmen aşkı ile birlikte olabilmek ve sevgisini gösterebilmek için yolunu gözlemiş ancak kimse gelmemiş. Kardelen çiçeği soğuktan değil ama yaşadığı hayal kırıklığına dayanamayarak karların üzerinde gözlerini kapamış.
Gül klişesini geçelim demeseydin cevabım Rosenrot olurdu :) Çiçeklerin manasını ben de bilmem ama gözüme hoş gelen karışık çiçek buketini tercih ederdim.