Gününden 2-3 gün erken adet olmanın bir yolu var mı? Hemen adet olmak için ne yapılmalıyım (erken)? Bana bu konuda önerileriniz varsa verebilir misiniz?Erken regl olmak için ne yapmak gerek?
Hemen adet olmak için ne yapılmalıyım, önerisi olan var mı?
Erken adet olmak istiyorsan bunu öncelikle doktora danışarak yapmanı öneririm. Çünkü her ne kadar bitkisel yöntemler işe yarasa da her birimiz için aynı etkiyi göstermeyebilir. Ayrıca doktor kontrolünden geçmek ve bize uygun yöntemi öğrenmek de muayeneyle mümkün olacaktır. Yine de erken adet olmak için neler yapabileceğinden biraz bahsedeceğim.
Hemen adet olmak için ne yapılmalıyım?
erken adet olmak
Özel bir günde veya tatil öncesi dönemde adetin bir an önce bitsin deyip hemen adet/regl olmak için ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız sizlere birkaç ipucu verebilirim:
Tatil öncesi regl olmak için kadın doğum doktoruna veya eczacıya danışarak hızlı bir çözüm niteliğinde görülen ilaçları tercih edebiliyoruz. Özellikle tatil gibi plan gerektiren durumlarda, adetin gecikmesi faktörü de göz önünde bulundurulup ona göre ilaç almaya yönelebiliyoruz. Sen de doktora giderek hemen adet olmak istediğini belirtirsen senin için Tarlusal, Luteynyl, Duphaston gibi ilaçlar reçete edebilir ve kontrollü şekilde hemen adet olabilirsin.
Erken regl olmak için ne yapmalı, doğal regl söktürücü yöntemler neler?
adet için maydanoz suyu
Dereotu ve maydanoz, en iyi adet söktürücü bitkilerdir ve pek çok kadın tarafından bilinir, sıkça uygulanır. Sen de adetini söktürmek için maydanoz ve dereotundan faydalanabilirsin. Hemen adet olmak isteyenler, bu yeşilliklerden taze olarak tüketebilir veya suda kaynatarak çay olarak içebilir. Suda kaynatırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yeşilliklerin besleyici ve sağlıklı özelliklerini yitirmeden yani doğru şekilde kaynatma-haşlama işlemi yapmak gerektiğidir. Özellikle kaymamakta olan suya maydanoz veya dereotu ekleyip max 5 dakika bekletip hemen soğumaya bırakmak, bitkilerin diri ve besleyici kalmasına yardımcı olur.
Günlük su tüketimini hafif sıcak su olarak gerçekleştirerek kaslarını ve kan dolaşımını rahatlatarak adetin gelmesini kolaylaştırabilirsin.
adet için soğan suyu kürü
Hemen adet olmak ve adet düzenini sağlamak için soğanı kaynatıp içebilirsin, buna soğan suyu veya soğan kürü de derler. Fakat bu yöntemin adeti hemen getirdiğine dair doktorlar kesin bir bilgi vermemekle beraber mide rahatsızlığı olanlar tarafından tüketilmemesi önerilir. Çünkü soğan, yapısı gereği oldukça asitlidir ve mideyi fazlasıyla rahatsız etmektedir. Soğandaki asit oranını, soğan doğrarken gözlerinin yaşarmasıyla da tecrübe ediyorsunuz ;) Eğer midede sorunun yoksa bu soğan suyu/kürü yöntemini deneyebilirsin.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 kuru soğanı 2 su bardağı suyla kaynat suyunu iç gecikince içiyorsun pat ertesi gün oluyorsun belki erken olmana fayda olabilir. Adet söktürücü şeyler diyebiliriz kısacası, en bilineni zaten soğan suyu. Onun dışında maydanoz da yiyebilir ya da suyunu kaynatıp içebilirsin. Papatya çayı ya da adaçayı gibi sakinleştirme etkisi olan çaylar da oradaki kasları rahatlatarak ergen regl olmanı sağlayabilir.
Size nekardar tsk etsem az gercekten 3 haftadadir kafayi yiyordum acabalarla dun gece okuyup hemen yapip ictim iki bardak ve sabah adetim geldi:) tekrar tavsiyeniz icin tsk ederim😘
@Karml ben nisanın 2 sinde adet oldum diğer adetim 30 nisanda başlıycak fakat şimdi erkene almam lazım bunu yapsam yine de işe yarar mı lütfen acil yardım?
Benim erkek arkadaşımla aramda biraz yakınlaşma oldu ama birlikte olmadık hâlâ bakireyim son reglimin üzerinden 1 ay 8 gün geçti hâlâ olmadım hamilelik durumu yoktur değil mi midem falan da bulanmıyo çünkü. Şu soğan işini yaparsam ve eğer olursam kendim yaptığım için mi olur yoksa zaten olacak mıdır yani ben etkilemiş olur muyum içim rahat etmiyor böyle denemeden sormak istedim o yüzden
Bende eşimle geri çekilme yöntemiyle ilişki yaşadım 2 hafta önce. Adetime 1 gün var ve belirtileeimi yaşamıyorum. Erken adet olmak için bunu uygulayacma ama kesin çözüm mü emin değilim. Sizce hamile olma durumum var mıdır?
@Siyahinci1 benimde gecikti 4 5 gundur kafayi yiyecem regli olmuyorum ilk defa duzen bozuldu denedikten sonra ki regli zamaninda duzene soktumu yine ayni gecikmeler oldumu bende ilk defa bu kadar sure gecikti @07Sedef
Vücudun senin isteğin dışında oluşturduğu birşeydir.
Yani elin kolun parmaklarını kontrol edebilirsin ancak bunu maalesef.
Bu tıpkı atan kalbini dur atma iki dakka demek gibi yada birazdaha hızlı at .. yok yok olmadı şu müziğin ritminde at demek gibi. yada çalışan gözüne görme demek gibi.
Yani bunu hızlandırmak yada yavaşlatmak senin yapabileceğin birşey değil ama illa bir çözün istiyorsan Regl bir kan dolaşım durumudur. Eğer gününden önce olmasını istiyorsan 3 aspirini ezip 1 bardak suya karştırıp iç. 1 sabah 1 akşam 2 gün boyunca iç . Aspirin bir tür kan sulandırıcıdır.Dolayısı ile erken regl olacaksın ama Uyarmadı deme sakın bu süreç içinde ağır bir kaza geçirirsen eğer veya elin ayağın kesilirse veya sert bir şekilde herhangi bir yere çarpsan bile iç kanama anında yaşarsın ve kan pıhtılaşma yapamadığı için hiçbir şekilde durmaz ve tahtalı köyü erkenden boylaya bilirsin.bilgine. yani yapmak istediğin ölümüne değer mi bilmem.
progesteron (gestagen) hormonu içeren ilaç kullanmalısın ama dr. kontrolunde.. ya da bitkisel olarak ; hayıt otu çayı, aslanpençesi çayı ve ada çayı içerek adet döneminizi erken döneme alabilirsiniz... İyi geceler
2
2 Yorumla
Gizli Soran
teşekkürler ada çayı ve papatya çayını alıcam yarın
kesinlile ASLANPENÇESİ ÇAYI.. ben bu amaçla içmemiştim aslında, hormonları düzenlediği için içmiştim. adetim çok erken geldi. adet söktürücü etkisi varmış zaten, başka çay deneme derim.
Kızlar neredeyse 3 bucuk 4 aydır adet olamıyorum ne yapmayalım lütfen yardım edinn sitelere bakıyorum adet olmak için neler yaparım diye hepsi farklı farklı şeyler yazmış 😔😔😔
arkadaşlar ben ayın 14 ünde tatile gidicem ve regl olmak istiyorum regılım bitti 5. gün şu an tatile gitmeme 11 gün var orda olmak istemiyorum o yüzden 2 3 gün önden olmak istiyorum yardım edin lütfen
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
uzun yolculuklarda ve stres yaptığında erken regl oluyosun
Ayakları soğuk zemine basmak 5 gün ile 1 hafta arasında erken getirebiliyor. Kızların adeti erken olmak istemesinin sebebi de denize gidilecek planın adet haftasına denk gelmesi veya erkek arkadaşının tanına adet olduğu süreçte gitme durumu olmasıdır.
Var ama ilacın adını bilmiyorum..Eczanelerden öğrenebilirsibn..Ayrıca Regle dönemi başladığında erken bitmesini istiyorsan Bir Aspirin içersin olur biter...
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
aspirini iki türlü duydum hem erken için hemde geç olmak için ondan kullanmadım.
Aspirin Kanı sıvılandırıyor ve daha hızlı hareket etmesini sağlıyor...Hem Vücuda daha çok oksijen taşınmasını da sağlamış oluyor, yani Metabolizmayı geçici hızlandırıyor...
hap var. forlutal adet söktürücü1 kuru soğanı 2 su bardğı suyla kaynat suyunu iç gecikince içiyosun pat ertesi gün oluyosun belki erken olmana fayda olabilir
Bn de erkn olmak istiyodum 15 inden önce olmam lazımdı nişanım war çnkü soğan olayını denedim dün gece içtim ve sabah regl oldum deneyin bnce işe yarıyor...
Benim ki 10 gün gecti normalde geç oluyordu ama 10 gün çok fazla oldu tatile gideceğim 2 gündür soğan kürunu uyguluyorum hiç bir etki görmedim hap kullanmak çok zararlı olur mu?
Hiç olmamak için ugraşan kimmiş adet olmadan hayat gecermi adet rahatlatir kötü kanı vucut atar adet olan biri sağlıklıdir. Menopoza girmiş kadinlara gercekten üzülüyorum
En İyi Cevaplar