Merhabalar, sabah bir uyandım balığım yan yüzüyor. Aşırı hareketli bir balıktı, şu an dipte ve hiç kımıldamıyor nefes bile almıyor, fanusu oynatınca nefes alıyor. Bir ton veteriner aradım yardımcı olamadılar. Yem yemedi sabah şimdi de yem saati idi. Avucuma alıp yem yedirmeli miyim? Öylece ölmesini beklemek istemiyorum. Suyunu değiştirdim olmadı. Internetten araştırdım karnına masaj uyguladım olmadı.
İyi akşamlar görür müsünüz bilmiyorum ama şu an benim de bakışım benzer bir durumu yaşıyor ve bu olaydan sonra balığınız yaşıyor mu bilgi verebilir misiniz lütfen
Fanusta balık beslenmez. Hayvana işkence yapıyorsun. Hava motoru olması lazım. Akvaryum ideal olanı. Ve japon balıkları diger balıklar gibi sağlam değildir. Ömürleri kısa olur. Ne kadar iyi bakarsan bak bu değişmez.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Internette 20 25 yıl diyor uzun ömürlü diye görünüyor ben alalı 1 sene olacak daha. Ve evet akvaryum alacaktım ama çarşıya bir türlü çıkamadım
Ama bir kere durgunlasmisti suyunu değiştirdim düzelmisti dün hiçbir şeyi yoktu aniden oldu bugün. Yarın bir akvaryum alayım yine de balığımı seviyorum 😣
Kesinlikle ya akvaryum alacaktık aslında erteledik. Ama birden bire ne oldu bilmiyorum. Kaç gündür pek ilgilenemedim sadece yem verdim bakamadım ama sabah kalktım kötü halde. Derisinde lekeler var büyük ihtimal parazit felan oluştu
Doğru çünkü benim iki tane muhabbet kuşum öldü. Biri hasta oldu diğeri de o öldü diye bir hafta sonra öldü 😣😣😣😣😣 onları hatırladım şimdi of ya hayvan felan almayacağım ben sonra ağlıyorum hep
İçilebilir nitelikteki herhangi bir suyakarbondioksit ve bikarbonat eklendiğinde soda yapmış oluruz. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın başka hiçbir işlevi yoktur fakatmaden suyu doğal bir mineral deposudur.
Japon balığı neden ölür sorusunun cevabında en önemli noktalardan biri yetersiz hacimli akvaryumdur. Akvaryumumuzda her bir japon balığı başına en az 20 litre su düşüyor olmalı. Yani 3 japon balığınız varsa, akvaryumunuz en az 60 litre olmalı. Eğer akvaryumunuzun hacmi yetersizse ya da büyük bir akvaryumunuz olmasına rağmen balık sayınız olması gerekenin çok üstündeyse, balık ölümleri kaçınılmazdır. Çünkü bu olumsuz şartlarda su değerleri kolayca bozulacaktır. Zaten japon balıkları çok fazla besin tüketen ve akvaryumu da çok fazla kirleten balıklardır. Bu nedenle su değerlerimiz kısa sürede bozulabilir ve balıklarımız hastalanıp ölebilir Maden suyu ise suyun değerlerini korumak için kullanılır genelde motor olmayan akvaryumlarda
Maalesef yuzemiyor. 3keredir değiştiriyorum yerini hâlâ düzelmedi. Yem yemiyor. Kımıldamıyor tek yaptığı arada nefes almak. Oysa aşırı hareketli bir balıktı kapı açılsa hemen çıldırırdı şu an resmen ölümünü izliyorum. Masaj yaptım karnına kaç kez olmadı
Ben de çok üzüldüm. Sanırım ölmesini izleyeceğim neden öldüğunu de bilmiyorum birden bire 😣 arka bahçemize iki tane muhabbet kuşum öldü onları gommustum yanlarına gömeceğim. Hayvan almayacağım artık çok üzülüyorum
He ya yazık keşke canlansa balığım kapıdan içeri girer girmez böyle çıldırırdı resmen aşırı hareketliydi elimi nereye götürsem böyle gelirdi 😣 hatırladıkça üzülüyorum kimse beni anlamıyor 😣😣