Bildiğiniz adet kesici ilaç var mı? Önerilerinizi acil bekliyorum. Çünkü tatile gitmem gerekiyor ama regl dönemime denk geldi geçen aylarda biraz geciktiğim için. Şimdi ne yapmam lazım? Tatilimi erteleme şansım yok ve kısa süreliğine gidiyorum zaten ertelemesem de olmaz, tatilim zehir olur. Adet kesici neler var önerebileceğiniz?adet kesici önerileri
Özel Günler & Hijyen konusunda 578 cevap paylaştı.
Adet kesici ilaçlar olmasına rağmen kadın doğum doktoruna gitmeden, muayene olmadan sana ilaç önermemiz doğru olmaz, çünkü her kadının adet döngüsü ve fiziksel yapısı farklıdır. Bu sebeple; önce doktora gitmeni ve tatil için adetini kesmek istediğini belirtmeni öneriyorum. Çünkü doktorlar da bu durumun bilincinde oldukları için yapıcı çözümler öneriyorlar.
Adet kesici ilaçlar yerine doğal yöntemler önermek istiyorum:
- Kasık ve karın bölgesine kısa aralıklarla soğuk uygulama yapabilirsin. Soğuk duş da benzer bir işlevi görecektir. Bu yöntem, damarların büzülmesine ve kan akışının azalarak kesilmesine neden olur. Fakat etkisi kısadır, denize-havuza girmek isteyenler bunu suya girmeden önce deneyebilir. Lütfen uygulamayı 5 dakikadan fazla yapmayın.
- Ağrı kesici ilaçların kanamayı kesme özelliği vardır. Fakat bu yöntem herkeste aynı etkiyi gösteremeyeceğinden, eğer günlük hayatta kullandığın ağrı kesicinin kanamanı kestiğine şahit olduysan, onu kullanabilirsin.
- Tarçın, adet kanamasını kesebilmektedir. Özellikle çubuk tarçını kaynatıp çay halinde tükettiğinde hem adet kanamasını keser, hem iştahı azaltır, hem de hormonları dengelemeye yardımcı olur.
- Demir ve magnezyum alımı, adet kanamasını azaltan faktörlerdendir. Çünkü östrojenin etkili olduğu adet kanamasında bu etkiyi hafifletir ve adet kanamasını azaltır, hatta kanaması az olanlarda direkt keser. Magnezyum için; ıspanak, nane, fındık fıstık gibi kuruyemişler ve tam tahıllardan yararlanabilirsin. Demir için ise; balık, yumurta, kuruyemişler, kırmızı et ve baklagillerden faydalanabilirsin.
Adet kesici derken adet geciktiricilerden mi bahsediyorsun? Primolut kullanıyorum ben gerektiğinde. Ama 2-3 ay dengesizlik yapıyor adet düzeninde. Bazılarında yapmıyor, ben ilk kullandığımda bir sonraki ay normal olmam gereken zamanda oldum. Bazılarında ağrı yapıyormuş ama bende olan ağrıyı da kesti. :) Bünyene göre değişir tabii. İlaç istemezsen reglden 1 hafta önce günde 1 çay kaşığı tarçın yiyebilirsin, o da etki ediyor.
Adet kesici derken? Kanı kesmesi anlamında mı? Böyle bir ilacın oldugunu sanmıyorum ve sancın olduğu için söylüyosan adet sırasında kanın azalması daha cok sancıya sebep olabiliyor ..Ben sancım için doktora gittiğimde normal ağrı kesicilerin kanı azalttığını bununda sancımı artıracağını söyledi kanı azaltmayan bi ağrı kesici verdi adını hatırlamıyorum ama bilmeden ilaç kullanma.
Tatile giderken kız arkadaşıma almıştım, o kadar adını verdim al diye utanırım dedi erkek halimle ben gidip almıştım :))) Primolut diye bi hap, adet olmadan 2-3 gün önce günde 3 defa tok karına alacaksın, hapı bıraktığın günün ertesi adet olursun, olur da unutursan hapı adet olursan hapı alman fayda etmez, yan etkileri göğüs şişmesi ve sinir yapabiliyo, sevgilimle göğüs şişmesi olmuştu bi de hafif sızlanma çok hafif, hepsi bu, fiyatı da sanırsam 5 tl-6 tl gibi bisidi yanlış hatırlamıyorsam, geçmiş olsun...
Adetini kesmek doğru olmaz. Sonrasında düzensizlik yapıyor Zamanında ben de çok kullanmıştım. Kesmen doğru değil, başlamış regli. Denize pedsiz gir ama çıkınca kurulanıp sağlıklı pedler kullanmanı tavsiye ederim. Regl durdurucu içersen, mutlaka denizden çıkınca çok iyi temizle sonra ped tak. Dönünce sonraki adetinde daha rahat geçsin dersen bu bir ay boyunca pedini kullan. O hem düzenler, hem rahatlatır. Benim adet düzensizliğim böyle gitti. Tavsiyemdir.
saglikli pedler hem vücuttan çıkan sıvıyı hapsediyor, hem de özel tabakasıyla vücuttaki hijyen kaynaklı problemleri yok ediyor. Hem de rahat bir adet dönemi geçirmen için pozitif enerji veriyor.
Öyle bir ilaç var mı bilmiyorum ama ben bir keresinde adetliyken denize görememekten korktum pet takip gir sonra çıktıktan sonrada değiştir ben denizi çok sevdiğim icin denizden cikmadim ama sen güneşlenmeyi seviyorsan denize girerken takma zaten denize girdiğinde kanaman duruyor merek etme
Kızlar reglim geçikti ayin -9unda olmam lazımdı ayın kaçı oldu hâlâ olmadim 26 sında aile tanışması 27 söz var ve eğer olmazsam artık birkaç güne ilaca başvuracagim ne önerirsiniz lütfen deneyimlerinizi kesin olanları yazarmisiniz acil
Adet geciktirmek için. Civanperçemi otu adet kanamasına üç gün varken günde 3 defa içildiği zaman adet kanamasının gecikmesini sağlayacaktır. Günde 3 defa bir fincan kadar içildiği zaman adetinizin birkaç gün gecikmesini sağlayacaktır. Civanperçeminin yanı sıra bir çay kaşığı çoban çantası bitkisi bir çay fincanı kaynamış suyun içine eklenip demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilmesi de adet gecikmesine birebirdir. Çobançantasının bir diğer kullanım şekli de; 3 tatlı kaşığı ince kıyılmış çobançantası bir litre soğuk suya karıştırılıp 8 saat bekledikten sonra süzülerek içilmesidir. Ayrıca bir tatlı kaşığı tarçın yutulup üzerine bir bardak su içilmesi de adetin gecikmesinde en etkili yöntemlerden birisi olmasının yanı sıra, bu yöntem aynı zamanda adet düzensizliğine de yol açtığı için çok sık kullanımı önerilmemektedir.
herkez adet olacağım diye uğraşır sen keseceğim diye :) kesilir düğünü olacak kızlar yapıyormuş :) sende yaparsın olmadı denize girmeye ver sakın antalya ölü deniz taraflarna gelme :)
Olur ıslak ped iyi olmaz zaten denizden çıkınca tekrar kurusu takman laızm.Çok kanamabn yoksa duruma göre davranırsın.Tadını çıkarmaya bak.Strese girme adet olman çok doğal.
En İyi Cevaplar