İki resim aynı yanağimın resmi.(ön kamera arka kamera) gözümün altinda ve burnumun kenarinda deri sert ve kaşınıyor (arada)******************************************************** Bu alttaki resimde alnımda beyaz beyaz deri dökülüyor ve kaşınıyor.Ve yüzümde kızarıklik var. Doktora gidecegim de aksatiyorum. Gecen sene gitmistim kızarikligi önemsemedi doktor. Alnımdaki deri dökülmesine mantar dedi. Krem verdi kullandim bir ara gecti gibi oldu tekrar basladi. Böyle bir sorunla karsilasan var mi?
Geçmedi mi hala bende bir yı boyunca böyle bir sorunla uğraştım yüzüm ilk senin ki gibi normal kızarık tı ama git gide daha da kötüleşti gitmediğim doktor kalmadı hepsi ayrı bir şey söyledi ilk güneş lekesi daha sonra rpzosea dendi sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir cildiyeciye göründüm bana bu bir ottümün hastalık olabilir romotoloji ye yönlerdi bir kaç kantahlili sonucunda teşhis koydular sistematik organ tutulumu bağ doku hasarı olduğumu öğrendim öaalesefki ömür boyu ilaç kullanacağım ama en azındam geç de olsa farkına vardım bence acilen bir romotoloji doktoruna görün bağışıklık sistemi le alakalı olabilir.
1 yil once yazmışşınız. yüzünüzün böyle olma sebebi kronik egzema stres ve genetik unsurlardan oluyor, ilac kullanınca tamamen gecer ama belli bir süre yine baslar başlayınca tekrar kreme baslarsınız.. 'hipokort' ve 'ketorol' kremlerini ve ketorol sampuani alin;hipokortu gunde 2 kez kirmizilik gordugunuz yere ince bir tabaka olarak sürün hipokortu kalın tabaka olarak günde iki kez sürün.. hipokort sampuanla 2 günde bir başınızı yıkayın sampuan 15 dakika başınızda kaldıktan sonra yıkayın gözünüze degmemesine özen gösterin cünkü sactan ötürü görülmesede kafanızdada da var..
Başka doktora git iyi araştır verdiği ilaçlar daha kötü de yapabilir geçmiş olsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Moralini bozmak istemem ama rozasea (gül hastalığı) bu. Aynı belirtilerle dün doktora gittim. cildim normalde tertemizdir bir anda oldu genelde stres kaynaklı, tam olarak tedavisi de yok maalesef :(
0
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Doğru teşhisi koyabildiler mi ne dediler, benim hastalığıma çok benziyor :(
kendime hassas ciltler için olan yıkama jeli nemlendirici ve güneş koruyucu aldım aldım. onları sürüyorum cildim biraz daha iyi ama pullanmaya çare bulamadım