Güç sembolü olarak gösterilen erkekler mi yoksa kadınlar mı fiziksel acıya daha dayanıklıdır? Araştırmalar doğru ise sanılanın aksine kadınlar, özellikle doğum yapmış kadınlar erkeklere göre acıya daha fazla dayanıklı...
Bunu konuda erkeklerde sadece zorluk görmemiş olanları, kadınlar bulunan yaratılış özelliğini göz önünde bulunduran aklı bir karış havada olan insanlar var. Çok eskiden kadın kanserken, erkek gripken capsi yapacak kadar saçmalayan insanlar var.
Evet, kadınlar acı eşiğine dayanıklı ama bunun nedeni geçmiş tarih ile alakalı. Erkeklerin dayanıklılığının azalması da teknolojinin getirisi.. Geçmiş tarihlere baktır isek erkeği acı eşiği, kadının acı eşiğine yakın olacağını göreceğiz.
Psikolojik olarak kadınların geneli daha dayanıklıdır. Bunu sebebi ise yetiştirilme biçimler... Erkekleri son 80 yıldır nazlı bebeler olarak yetiştiren toplumu göz önünde bulundurmak gerek..
Doğum yapmanın ağrısı, vücutta bilmem kaç kemiğin kırılmasıyla eşdeğermiş. Bir de her ay olan adet sancısı var ki bu da bazılarında yıkım etkisi yaratıyormuş. Her hâlükârda kadınlar daha fazla acı çekiyor ama dayanma bakımından kadınların daha çok takat getirdiklerini bilmiyordum. Ama gene de hepsi bir hemiplejik migren etmez.
Kadınların ağrıya erkeklerden daha dayanıklı ve dirençli olduğunu söylemek mümkün... Yapılan araştırmalar; ameliyat sonrası, kadınlarda daha az ağrı kesici kullanıldığını gösteriyor. Kadınların ağrıya daha dirençli olmalarının önemli bir nedeni de ağrı konusunda daha deneyimli ve daha hazır olmaları. Özellikle doğum yapmış kadınların doğum ve pek çok kadının adet ağrısı deneyimi, onların erkeklere oranla ağrıya karşı daha dirençli olmalarını sağlıyor. Yani kadınlar yaşamları boyunca erkeklere göre daha çok ağrı ve daha güçlü ağrılar çekiyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğum sanicisini biz çekiyoruz. Adet sancısını çekip dayanıyoruz. Dayak yiyip o acıya katlanıyoruz. Psikolojik şiddete uğrayıp bunu aşmak için her türlü çabayı veriyoruz. Ve daha bir çoğu kadın dayanıklı. Erkek nezle grip olduğunda öleceğini sanıyor 😏
Ulan sırf şuna yorum yazmak için üyelik açtim Sen ne aptal bı kadınsın Her hayat içinde ne zorluk barındıriyor sen de bunu küçümseyici apptall apptall konuşmuşsun
Dayakmis hayatında kaç kez dayak yedin lan Sen bıçaklamak nasıl bir his biliyor musun
Başlarım şimdi adetine de doğumuna da Git sen doğurma zaten senden anne falan olmaz
Hayır yani doğum yapıyoruz diye kendini daha dayanıklı görenler var erkek olsa yapamazdı diye ya siz o doğumu seve seve değil * * yapıyonuz hani biz hamile kalsak yok istemiyorum yapmıcam mı dicez ya aptalmısınız siz aq aynı şekilde regl sancısı hani doğanızda olan bi acıyı bizle kıyaslamak ne kadar mantıklı ya bizde hamile kalsak bizde yapardık aq ya da regl olsak bizde çekerdik o acıyı hani ama olamıyoruz bunla kendinizi üstün görmeniz ne kadar mantıklı ya karşılaştırılabilecek acıları karşılaştırın aq
kadınların daha dayınıklı olması söz konusu değil burda tartışılan acı eşiği acıya dayanıklılık değil varoluştan gelen değişmez özellikleri bulunur erkeğin sinirleri kadına göre çok daha seyrektir buda erkeğin var olan acıyı daha az hissetmesine yani daha kolay dayanmasına sebep olur burda tartışılan konu maximum ne kadar acıya dayanabileceği. böyle bir söylenti var gidiyor erkek doğum acısına dayanamaz diye yanlış doğum acısından kat kat daha acı dolu böbrek taşı nedeniyle böbrek ağrısı geçiren erkekler gördüm genelde bu durum onları pek etkilemiyor ki bende sürekli böbrek ağrısı çekerim muhtemelen beslenmemden dolayı ve bu durumda bir kere ağlamadım veya çığlık atmadım kadınlar ise doğumda heryeri bağırışlarıyla birbirine katar. ( Bu arada doğum acısı saatlerle sınırlıdır ancak böbrek taşı düşürmek 1 veya 2 gün sürebiliri ve erkekler için böbrek taşı düşürmek daha zordur.)
Bence kadınlar daha dayanıklı. Her ay acı çekmelerinin yanı sıra doğum sancısı da çekiyorlar. Kadınlar bizden daha güçlü bence o konuda. Her ne kadar narin bir yapıya sahip olsalar da.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkeğin acı eşiği bence daha yüksek kadınların savunduğu şey doğum erkekler de olsaydı öyle bir durum ben doğurmam mı diyecekti 100 kişi üstünde çalışsınlar 50'si kadın 50'si erkek türlü türlü acı eşiğiyle ilgili işkence yapsınlar bence erkekler kazanır.
Zaten kadınların vücudunda erkekler den daha fazla his dokusu var yani bir darbe aldıklarında kadın bunu daha çok hisseder bu durumda karşı cins in vucudu biraz daha hissiz gibi kalıyor o yuzden dayanılıklıkları artıyor bence iş burada bitiyor aynı acıyı kadın daha fazla hissetiği için direnci düşüyor bilimsel olarak bu boyle
Kadının tabii ki. Doğum yapabilmemiz için. 40 kemik kırıpmasi ağrısıymış bu. Videolar var erkeklere suni doğum sanacısını veriliyor. Yerden yere atıyolar kendilerini. Bide ufacık gripte bile bir nazlılar bir nazlı. :)))
acı eşiği çekilen acıyla beraber yükselir. yani alıştırma ile acı eşiğini yükseltebilirsin. doğum yapan kadınları yükselir. ama bir uzuvu kopanlarınki daha yüksektir.
Oksitosin kasılmaları, prolaktin süt salgilanmasını, adrenalin stres ile basa cikmak icin salgilanir. Bahsettigin endorfin olmali. Mutluluk hormonu ancak bu konuda agri esigini dusurecek kadar etkisi oldugu henüz kanitlanmamistir.
Ablacım bizde regl olsak bizde hamile kalsak bizde çekerdik hani sizde seve seve değil * * çekiyosunuz o acıyı aq bunla kendinizi üstün görmek ne kadar mantıklı ya
En İyi Cevaplar