Dudaklarım iki gündür böyle bol bol su içiyorum doktorun verdiği kremle de nemlendiriyorum zeytinyağı hindistan yağı denedim nemlendirdim sabah kalktığımda böyle kabuklanmış acıyorda hafif şişlik var ne yapsam?
Geçmiş olsun. Tükürüğümüz deride kuruluk etkisi yaratır. Ağız içerisinde bulunan bazı sindirim enzimleri besinleri parçalarken dudaklarımızın kurumasına neden olur. Kuruyan ve çatlayan dudağı dil ile ıslatmaya çalışmak hatalı bir davranıştır. Vücudun su kaybetmesi ya da gün içerisinde yeterli miktarda su içilmemesi dudakları kurutur. Aşırı soğuk ve aşırı sıcak hava dudakların kurumasına neden olur. B12 vitamini eksikliğinde dudaklarda kuruma görülür.
Neler Yapılmalı? 1. Susuzluk dudak kuruluğuna neden olabilir. Uzmanlar günde 2 litre su içmenin cilt sağlığı için faydalı olduğunu sık sık söylüyorlar. Gün içerisinde 1,5-2 litre su içmeye mutlaka özen gösterin. 2. Ayrıca soğuk havalarda atkı, sıcak havalarda ise geniş bir şapka kullanarak dudaklarınızın hava koşullarından etkilenmesini önleyebilirsiniz. 3. Dudaklara bir miktar bal ve vazelin sürmek kuruluğu önleyebilir. 4. Dudak peelingi ile dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırabilirsiniz. 5. B vitamini içeren besinler tüketmek dudak kuruluğunu önleyebilir. Ceviz, dereotu, bulgur, süt, et, yumurta sarısı, patates ve meyveler B vitamini açısından zengin besinlerdir. 6. Sigara da dudak kuruluğa neden olabilir. Sigara kullanıyorsanız sağlığınız için bu alışkanlığınızı en kısa sürede bırakmalısınız. 7. Stres ciltte olduğu gibi dudakların da kurumasına sebep olabilir. Stresten uzak durmaya çalışın. 8. Dudakları yalamak nemin kaybolmasına yol açar. 9. Kuruluğun giderilmesi için ofisinizde ya da evinizde ortamın nemli olması çok önemlidir.
Kuruyan Dudaklar İçin Öneri: 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı bal ve 5-6 damla greyfurt suyunu karıştırın. Karışımı dudaklarınıza sürün ve 5 dakika boyunca nazikçe peeling yapın. Bu işlem dudaklarınızın pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar.
Çatlamış Dudaklar İçin Maske: 20 gram bal mumunu benmari usulü eritin. Erittiğiniz bal mumunu 100 gram susam yağı ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı her gün dudaklarınıza sürün.
Diş fırçalarken hafif masaj darbeleri ile dudaklarını da fırçalayabilirsin. Sonrasında ise dudak nemlendirici kremler kullan. Ama düzenli kullan. Gün içerisinde 4-5 kez tekrar et.
Dudak kuruluğu diye geciyor ( roaccutane ) kullan gecmezse ise hekime başvur ben askerde kullandım cok iyi faydasınıda gördüm başka türlü soğuk da beklemek zordu
Bircok cesit krem ve stick kullandım ama dudagimdaki kuruluk ve deri döküntüsü gecmiyor. Gittiğim cildiye doktoru kan tahlili yaptı hic bi sorun olmadığını söyledi ama bu dudak kuruluguyla surekli olarak uğraşmak zorunda kalmak çok can sıkıcı
Bende de aynı sıkıntı var canım ben decubal diye bir krem aldım doktor tavsiye etti şu anlık yumuşattı iyi gidiyor ama umarım kremi bırakınca tekrar olmaz ben de senin gibi doktora gidip tahlil yaptırdım hiçbir sıkıntı çıkmadı hametan bepantol lipo zeytinyağı bal aklına ne geliyosa hepsini denedim hiçbir işime yaramadı senin eğer geçtiyse haber verir misin nasıl geçti diye
@selindiyebiri merhaba canim bnde zeytinyağı hindistan cevizi kullandım düzelmedi aksine dahada kuruttu gecen hafta başka doktora gittim hametan verdi ilk 2 gun iyi gbi geldi ama onarmadihala kabuklanma oluyo decubal siparis verdim yorumlari guzel diye insallah faydası olur
Tekrardan selam canım @Snnr6. ben @selindiyebiri bence 7-8 ay kullansak geçer sürekli neme doyar diye düşünüyorum geçmezse de yapacak bir şey yok sürekli nemlendirmek zorundayız çok kötü görünüyor kabuklanınca
@babylou Selam ben decubal kullandim bi hafta kadar ama asiri nemlendirdi onarma özelliği yok Şu an kabuk atiyor dudaklarim. Acaba birseyler alerji mi yapıyor ne deneceğiz artik şaşırdım usandım :(
Benim hiçbir şeye alerjim yok dudaklarımı çok yoluyor ve kuruduğunda yalıyordum ondan kendine yer yaptı kabuklanıyor ilaçlar 1 haftada hemen etkisini göstermez hemen geçmez zaten 8-9 aya yakın kullanmak lazım decubal benim dudaklarımı biraz yumuşattı gibi geldi bana ama ilaç bitince bırakıcam bir süre kullanmayacağım bakalım geçmezse sürekli kullanalım dediğim gibi öbür türlü çok kötü duruyor @Snnr6
@babylou kabuklanma sorununu internetten arastirdiğimda cok kotu seyler çıkıyor karşıma. Uzun suredir gecmemeside korkutuyor açıkçası. Decubal sizde onarma yaptı mi benim yumuşatti ama soyulmalarim devam etmisti
Benim de hala soyulmalarım oluyor bırak soyulsun boşver kabuk olmasından iyidir eğer testlerin temiz çıktıysa bir sorun yok soğuk havalardan , cildin hassas olduğu için , ya da sabun kurutuyor olabilir kullandığın sabuna dikkat et ve kozmetik ürünlerden olabildiğince uzak dur dudak yolma ya da yalama alışkanlığın varsa bunu yapmamaya çalış krem sür ki yolma ihtiyacı duyma ve bol bol su iç susuzluk da dudakları kurutuyor
@babylou@babylou Sana iyi haberler vermek isterdim ama malesef aynı bi değişiklik olmadı. Doktor tavsiyesi üzerine madacasoll kullandim fakat onarıcı etkisini görmedim.. şu an ise eczaci tavsiyesi üzerine balaban pomad kullanıyorum günde bir kez az miktarda uyguluyorum sürdüğümde biraz rahatlama hissetsemde tekrar eski haline dönmesi zaman almıyor. Antibiyotik olduğu içinde fazla kullanmak istemiyorum. Sende durumlar nedir bu süre içerisinde hangi kremleri kullandin? Biraz geç gördüm yanıtını umarım sen hemen yazarsin.
Ben de hametol ve decubal kullanmaya devam ettim hiç bırakmadım ancak dudağım kremli olduğu halde kendi kendine soyuluyor gerçekten napıcam ben de bilmiyorum benimkisi çatlak gibi yırtılıyor şişiyor bazen ufacık kanıyor ve acıyor mesajlar kısmından gönderdim sana
merhaba bendede ayni sikinti var ilk baslarda dudagim sisti cok fazla kabuklaniyordu aradn 1 yil gecti sislik falan yok ama hala surekli kabuklaniyor kullanmadim krem yag kalmadi ama gecmiyor sizin hastaliginiz gecti rica etsem cevap veriir misiniz
Bende de aynı şey oldu dudaklarımı çok yoluyor ve yalıyordum ve hala geçmedi vazelin madecassol vs. kremler kullandım hala geçmedi sizin geçtiyse nasıl geçti yardımcı olur musunuz şişiyor ve dokununca acıyor
En İyi Cevaplar