Ben ne zaman adet olsam pişik oluyorum. Ama sorun şu, kanatların geldiği deri üzerinde bir bölgede değil. Bildiğiniz şu kırmızı bölge kaşınıyor ve çok kızarıyor. Ben bu ped pişiğine ne yapacağım, ne yapsam kaşıntılar geçer sizce? Ped pişiğine ne iyi gelir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılPed pişiği nedir, ped pişiğine neler iyi gelir?

Ped pişiği, regl döneminde kullandığımız pedlere bağlı olarak gelişen deri harabiyetidir esasen. Özel bölge yüzeyinin hem kapalı kalması hem de hava alması gerek fakat içeride kalan bir bölge olmasından dolayı; yanlış iç çamaşırı seçimi, uzun süre oturmak ve hijyenik ped kullanımına bağlı pişik gelişebiliyor. Bundan ötürü de cilt yüzeyinde;
- kızarıklık,
- kaşıntı,
- kabartılar,
- acı veya yanma hissi oluşuyor. Ped pişiğini de diğer tüm pişik problemlerini de bu belirtilerden anlayıp müdahale edebiliriz.
Peki ped pişiğine neler iyi gelir?
Özellikle yaz aylarında adetliyken pişik olmak, biz kadınların gayet sık karşılaştığı bir durumdur. Günlük hayatımızı direkt etkileyen ped pişiğine neler iyi gelir, bundan bahsedeyim size.
1- Bebek pudrası

bebek pudrası Genelde bebeklerin bezden ve sıcak havadan ötürü oluşan pişiği için ilk tercih bebek pudrası oluyor. Aynı şekilde biz de ped pişiği için güvendiğimiz bebek pudrasını kullanabilir ve hem cildin rahatlamasını sağlarız. Sonuçta bebek pudrası, oluşan pişiğin can acıtmaması ve tekrarlamaması için iyi bir yöntemdir.
2- Pişik kremi

pişik kremi Hepimizin evinde mutlaka bulunması gereken pişik kremi, ped pişiği için de etkili bir yöntemdir. Çünkü pişik kremleri, tahriş olmuş cilt yüzeyinin hem dış etkilerden korunmasını sağlıyor hem de cildi nemlendirerek iyileşmeyi hızlandırıyor. Siz de ped pişiği veya diğer tüm olası pişikler için, eczaneden kolayca alabileceğiniz pişik kremlerini kullanabilirsiniz.
3- Zeytinyağı

zeytinyağı Ped pişiğinin oluşma sebeplerinden biri de pedin fazla sürtünerek cilt dokusuna zarar vermesidir. Tabi burada kullanılan pedin kalitesi de önemli. Şayet ped ve kıyafet nedeniyle oluşan sürtünme sizde pişik yapıyorsa, zeytinyağı gayet iyi bir yöntem olacaktır. Çünkü zeytinyağı, hem cildi nemlendirir hem de gözeneklerden emilme süresi kremlere nazaran daha yavaş olduğundan sürtünme durumunu engeller, böyle pişik iyileşirken tekrar oluşması ve ilerlemesi de engellenmiş olur.
4- Aloe vera

aloe vera Bildiğiniz üzere, aloe vera bitkisinin yapraklarında bulunan jel yapı, yanık ve benzeri cilt tahrişlerini iyileştirecek yapıdadır. Aynı zamanda iyi bir nemlendirici özelliği de olan aloe vera, pişik tedavisi için de tercih edilebilir. Özellikle evde kendinizin direkt aloe vera bitkisinden kaşık yardımıyla alabileceğiniz aloe vera, direkt uygulandığında anında ferahlık hissi verir ve ped pişiğinin neden olduğu acıyı büyük ölçüde hafifletir.
Pedden dolayı pişik oluştuğunda ne yapılabilir?

günlük ped Gerek günlük ped gerekse adet döneminde kullandığımız hijyenik pedlerin cildimizde reaksiyon göstermesi olası bir durumdur. Mesela, benim önceden kullandığım bir ped pişik yapıyordu, sorunun pedden kaynaklandığını anladığım an ped markamı değiştirip Orkid'e geçtim ve rahat ettim, yani pedde pede de baya fark ediyor. Eğer pedden dolayı pişik problemi yaşıyorsanız, kullandığınız ped markasını değiştirmenizi ve günde 3-4 saatte bir pedi değiştirmenizi öneririm.
Sizlere ped pişiğine iyi gelecek yöntemlerden bahsederek yardımcı olmaya çalıştım. Umarım işe yarar ve bir daha ped pişiği yaşamazsınız.30 Yorumla
Ben de aynı şeyi yaşadım. İlk adet olduğum zamanlarda annem orkid alıyordu ama rahat olamıyordum. Sonra kotexi öğrendim ve onu kullanmaya başladım. Çok iyiydi. Şimdi kısırlaştırıcı var dediler molped aldım fakat berbat! Yumuşak değil ince ve emmiyor. Gazete gibi ve beni de pişik yaptı. Ben de kotexe geri döndüm tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılOrkid platinum gece kullanın mor paketlerde satılıyor. Ped kalitesi çok önemli çünkü.
00 Yorumla
+1 yılmarka değişecek bir defa ...
sonra pamuklu iç çamaşırı giy
dar ve sıkı pantolon sakın giyinme..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılılık su tut güzelce sonra bir pişik kremi ve mümkünse etek giy iç çamaşırı giyme 1 günde düzelir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
2Cevap
+1 yılönce markasını değiştir her ne kullanıyosan, sık sık değiştir ve sık duş al o dönemlerde. bide krem kullan bu krem içinde doktora gözük derim
00 Yorumladaima temiz tutmaya çalış..hergün duş al..bir de pişik kremi sür..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmarkayı değiştir. orkid kaşndırır kotex , molpek karışık kullanıyom ben bayadır. bide 6 saati geçirme,değiştir. ılık duş, pişik kremi.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmarkanı değiştir. orkid bana yapıyordu öyle kaşıntıdan duramıyordum, kotex kullandım bir kere baktım olmadı ona devam ettim sende dene.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmarkasini degistir, ve surekli kisa surede degistir
00 YorumlaSık sık değiştireceksin , gizli .
Temiz olacaksın !10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkuru ve temiz tut bir de pişik kremi sür iyi gelir.geçmiş olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGizli kardeş ya pedin çok kalitesiz ucuz ya da sen çok temiz degilsin :) Ben bilemem ama aklıma bunlar geliyor.
00 Yorumla
+1 yılAynen ilik su ile yika krem sur bide pwtler gercektn pisik yapiyo ben munkun oldukca penyw turu bez kullaniyom daha rahat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmarkasını değiştr yda yarım saatte 1 değiştir uzun süre tutma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpudra dök bide yaz oldugu için oluyosn kışn olmaz.
10 Yorumla
+1 yılmantar var doktora git
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsorunun son cümlesini anlayabildim sadece
00 Yorumla
+1 yılPamuklu ped kullan tavsiyem
00 Yorumla
+1 yılmarkayı değiştir
00 YorumlaPudra kullan
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Bebek Bakımı > Sorular > Bu ped pişiği beni çıldırtacak! Ne yapmam lazım, ped pişiğine ne iyi gelir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat