Bugün sivilcelerim için doktora gittim ve bana bu hapı verdi. Açıkçası kullanmaya korkuyorum çünkü Azitro hap tam 250 mg. Baya ağır bir ilaç gibi duruyor. Azitro kullanan var mı, Azitro nasıl içilir aydınlatır mısınız beni? Hap şöyle:Azitro
Azitro göğüs, burun ve boğaz enfeksiyonları, boğaz ağrısı, kulak enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları gibi hastalıklarda kullanılan bir ilaçtır. Genel olarak birçok enfeksiyon ile mücadelede kullanılan azitro sivilce tedavisi için de tercih edilmektedir.
Azitro nasıl kullanılır?
Azitro günlük tek doz alınmalıdır. Hangi hastalığın tedavisinde kullanıldığına bağlı olarak kaç gün kullanılması gerektiği değişebilir. Bu noktada en doğru uygulama şeklini doktorunuz belirleyecektir.
Azitronun yan etkileri nelerdir?
Düzensiz kalp atışı, nefes kesilmesi, baş dönmesi veya baygınlık hali
Ani olarak gelişen hırıltılı solunum,
Nefes almada zorluk,
Göz kapaklarının şişmesi,
Yüz veya dudakların şişmesi,
Döküntü veya kaşıntı
İshal
Karın ağrısı
Bulantı
Gaz gibi yan etkiler görülebilir.
Bunlardan herhangi birini yaşarsanız hemen doktorunuza başvurmalısınız.
Azitro satış fiyatı ne kadar?
Azitro'nun güncel satış fiyatı 17.23 ₺ olarak belirlenmiş.
Azitro sivilce tedavisinde kullanılır mı?
Azitro genel olarak birçok enfeksiyonun tedavisinde kullanıldığından sivilce tedavisinde de tercih ediliyor. Sivilce sorunundan şikayetçi olanlar bu ilacın doktor tarafından reçete edildiğini ve tedavi açısından olumlu sonuç aldıklarını dile getiriyorlar. Azitro kullananlar sivilcelerinde bir azalma olduğunu belirtiyor. Azitro sivilce sorunu yaşayanların tedavisinde işe yarayan bir ilaç olarak görülüyor. Ancak güçlü yan etkileri olduğunu unutmayın. Doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç. Bu nedenle doktorunuzun talimatlarına uyarak kullanmanız önemli.
Genelde antibiyotik tedavisi olarak kullanılan Azitro, yoğun sivilceli durumlarda da kullanılabilmektedir. Hormonal değerlerin ve sivilcelerdeki enfeksiyona bakılacak doktorlar Azitro ilacı reçete edebilmektedir. Bunun için doktorun reçete ettiği şekilde kullanmanı tavsiye ederim. Zaten 250 mg bir antibiyotik için yüksek bir değer sayılmaz, bazı antibiyotik çeşitlerinde 1000 mg olanları da vardır, bunu da belirtmek isterim. Ayrıca doktorun Azitro nasıl içilir diye kutunun üstüne yazmış. Eğer aynı dönemde başka ilaçlar da kullanıyorsan bunu mutlaka doktoruna danışmalısın.
Azitro kullanırken bol bol su ve sıvı tüket, çok kuruluk yaşarsın; dudakların çatlayabilir, deri döküntü yaşayabilirsin, ara ver diye belirtmiş zaten doktor. Ama boool şu iç. Sivilcelerin için ayrıca her gün limon kolonyasıyla yüzüne bir pamuk yardımıyla masaj yapsan doktora gerek kalmazdı canım... Ama doktor Azitro vermiş madem kullan, gerekli görmese vermezdi.
AZİTRO 250 mg film kaplı tablettir. 6 tabletlik ambalajlarda bulunur, her bir tablet 250 mg azitromisin içermektedir. AZİTRO, bir yüzü “AZİTRO” yazılı, kokusuz, homojen görünüşlü, beyaz renkte film kaplı oblong tablettir.
AZİTRO, makrolid olarak adlandırılan antibiyotik grubundandır. Bazı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların neden olduğu, aşağıda örnekleri bulunan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:
• Göğüs, boğaz ve burun enfeksiyonları (bronş iltihabı, akciğer iltihabı, ve sinüzit gibi)
• Streptococcus pyogenes’in neden olduğu bademcik iltihabı (tonsilit), boğaz ağrısı (farenjit) tedavisinde penisilin alerjisi varlığında
• Kulak enfeksiyonlan
• Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan (apse veya çıban gibi)
• Chlamydia adlı organizmanın neden olduğu cinsel yolla bulaşan hastahklar
• Haemophilus ducreyi isimli bir mikroorganizmanın neden olduğu bağlı yumuşak doku ülseri ve çoğul dirençli olmayan Neisseria gonorrhoeae isimli bir mikroorganizmanın yol açtığı eşlik eden başka enfeksiyonun olmadığı cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar.
Antibiyotiktir iltihap kurutucu özelliği vardır, sivilce ve çıban gibi deri hastalıklarına iyi gelir. solunum yolları enfeksiyonları için genelde tavsiye edilir ama cilt içinde kullanılıyor
Sivilecelerin gecer zamanla sivilceler cok rahatsiz etmiyorsa dedim sindirim sistemine kalici zarar veriyor diye hatirliyorum yanlis hatirlamiyorsam aktarlardan dogal bir karisim yaptirabilirsin
Kisa sure sonra sivilcelerin gecer ama ilacin etkisi kalir sivilcelerim kalsaydida ilaci kullanmasaydim dersin ben gorevimi yaptim kullanil kullanmamak sana kalmis ayrica sivilcen olmasi seni cirkin yapmaz
Benim doktorum ilk önce azitro 500 mg verdi başka randevu da başka doktora gittim ve mg anlattı 250 verdi 3 gün içiyorum 10 gün ara veriyorum bir kutuda 3 hap var kutu bitince yenisini alıyorsunuz 10 gün ara verdikten sonra bu ikinci kutum ve gerçekten işe yarıyor alnımdaki sivilcelerim azaldı. clindoxyl jel kullanıyorum gece ve dün gece sürdüm bu sabah yüzümü yıkadıktan yarım saat sonra yüzüm hafiften yanmaya başladı nedenini bilmiyorum umarım ilaç yüzünden olmuyuştur
clindoxyl inanilmaz bir jel bende kullaniyordum aksamdan sabaha bile etki eden bir ilac ama su an satistan kaldirildi nedenini bilmiyorum ama super bir ilacti
ben 500 mg sini kullaniyorum dun aldim bugun yuttum ama karnim agridi biraz kahvalti yapinca gectii doktor vermisse mutlaka senin degerlerine bakarak vermistir ki sana 250 vermis bana 500 mg
En İyi Cevaplar