Bıktım artık aylardır böyle geçmiyor cildiyeye de gittim aknetrent kullandım 6. ayda bıraktım takmıyorum ama aklıma gelincede deli oluyorum bıktım annemin ergenliktendir gibi klasik sözlerinden az önce canım cips çekti babamla alayım dedim yeme şunu elin yüzün bir düzelsin diyo ne alaka yaaa ayda yılda bir yemeyle nolur sanki millet hergün yiyor da bişey olmuyor 22 yaşına giricem annemin hiç takmamasından sıkıldım ya ciddi bişey varsa?
Saçma şeyler yazacaksan ız hiç yazmayın lütfen zaten moralim bozuk
Sizce bu sivilce mi her neyse normal mi (fotograflı)?
Eğer yirmili yaşlarınızın üzerindeyseniz; beslenmenizi, yaşam tarzınızı değiştirmenize ve birçok tedavi yöntemini denemenize rağmen sivilceleri azaltamıyorsanız sebebi hormonlarınız olabilir.
Sivilcenin ekseriyetle hormonal dengesizlikten kaynaklı olduğu durumlara yetişkin kadınlarda sıklıkla rastlanır. Nadiren erkeklerde de görülmektedir.
Hormonal akne oluşumu, genellikle ilk önce (ve en yoğun olarak) ağız etrafında ve çene bölgesinde görülür. Şiddeti yüksekse alın ve yanaklara da yayılabilir. Yağ üretimi çok fazla olduğu için nodül ve kist oluşumları görülür. Uzun süre tedavi edilmezse ciltte kalıcı izlere yol açabilir.
Bu sivilce türü genellikle deriye uygulanan tedavilere yanıt vermez. Mutlaka uzman doktor ile görüşülmesi önemlidir, diğer yöntemlerle zaman kaybetmemek gerekir.
Sirtim seninle ayni yuzmde yokta yillardir gecmiyor azaliyir cogaliyor falan cildeyeye gidiyom bir ilac varmis o da biraz tehlikelo yan etkisi cok ben almadim onu krem veriyor o da ise yaramiyor doktora baktir ya buraya bunca foto yukleyene kadar
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok gittim dediğim gibi bir sonuç alamadım içten bişey belkide
Tolga kardeş ben o yan etkisi fazla olan hapı kullanıyorum diğer ilaçlar kremler işe yaramamıştı ama bu az çok işe yaramaya başladı haftaya bir ay olacak kullanmamın bir yan etki görmedim ben tavsiye ederim tabi doktor kontrolünde
@nukleotit gecen gin haberlerde o hap yuzunden birinin cigerleri iflas etmis nakille kurtarmislar doktor kontrollerini duzenli yaptir kan degerlerine falan
Etkili olan hapı ben de kullandım Cidden çok yan etkileri var Mesela dudaklarını kurutuyor , kanatiyor Halsizlik oluyor Ama sivilcelerim gecti Yan etkilerine rağmen iyiydi
Aknetrent kullanma boş yere bir işe yaramıyor bence. Sen sonucu tedavi etmeye çalışıyorsun ama bir nedenine bakman lazım. Yüzünde olsa ergenlik tamam annen haklı ama vücudunda irinli sivilceler var ki bu hiç normal değil. Kan tahlili yaptırıp hormonlarına baktırmalısın. Hormon bozukluğu büyük ihtimal cildiye ve kadın hastalıklrına gitmelisin. Bol su tüketip spor yapıp ilaçlarını kullanırsın geçer gider moral bozacak bir şey yok :)
Sadece kadın doğum olmayabilir bu vücudunda bir salgının bir hormonun fazla veya eksik salgılanmasıyla ilgili karaciğer böbrek dahi olabilir genel bir doktor muayenesi ol testlerine bakılsın o yönlendirsin kadın doğuma falan
Aknetrent bayağı etkili ve tehlikeli bir ilaç bn 5ay kullanabildum en fazla mide kaldırmadı daha ise yaradı tek sivilce yüzünden kistik sivilce idi senin başka bir rahatsızlık var gibi
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bencede bende ondan endişeleniyorum annemin bu vurdumduymazlıgı beni iyise sinirlendiriyor
Yüzünde tüylerde var. Yani hormon bozukluğu olabilir. Doktor kontrolü olmadan kullanabilirsin, kanı temizler, vücudu dengeler, organların düzenli çalışmasını sağlar ve vitamin verir. 90 tl civarı Ntbiotic Ve hormon bozukluğu içinde bildiğim bir şey yok henüz. Doktora gitmeni öneririm, öyle bakıp ilaç yazıp yollamasın test yaptır. Bu arada Ntbiotic kullanınca bütün sivilcelerin geçecektir muhtemelen, fakat tüylenme sorununu da aksatma bence.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet oda var bence ben bir kadın doguma gideyim bide senin dediğin ne ki hap mı?
Benimde çok fazla sivilcem vardı keçi sütlü sabun kullandım. Hiç inanmıyordum böyle şeylere çünkü çok fazla şey denemiştim. Hicbiri bir işe yaramamıştı. En son Gano ile tanıştım iste. Bir akrabam önermişti. Bende ondan 25 TL'ye aldım normalde çok çok pahalı fiyatlara satiyorlar. Ama o kız ucuza veriyor çünkü amacı sadece o şirkette yükselmek. Neyse iste çok uyguna aldım ve kullanmaya basladim. Daha ilk haftadan alnımda ki sivilcelerin hepsi gitti. 5 ay falan kullandim çok işime yaradı lekelerim bile açıldı. Şimdi şeffaf sabunlari var birde o da lekelere çok iyi geliyormuş birde onu alıp kullanıcam🤗 tavsiye ediyorum zaten doğal bir sabun içeriğini araştır istersen 😂💜
Evet ergenlikten kaynaklanıyor olabilir ve yiyeceklerin çok etkisi var olmaz olur mu gördüğüm kadarıyla iz kalmışlar bile bu çokça ellemenden oluyordur büyük ihtimal yapman gereken cildine uygun bir temizleyici ve tonik alman bunları her akşam ve sabah düzenli kullanırsan, yağlı yiceklerden uzak durursan iki hafta içinde düzeldiğini göreceksin ve bol su iç bu kesinlikle cildine yapcağın en güzel iyilik olur yardımcı olabilmişimdir umarım
evet normal gözüküyor ama yine de dermatoloğa gitmelisin benim de böyleydi ve gittiğimde eritretin jel verdiler ve monodoks hap 2 ay içerisinde geçti bunlar reçete ile satılıyor yine de bi temizleme ürünü önerebilirim buradan bakabilirsin çeşitlerine eczanede de satılıyor :)) geçmiş olsun
Okadar da cok sivilcen yok bu arada. Ben mesela karma cildim oldugu icin dusta losyon kullansmiyorum. Biyolojik katkisiz sabunlar iyi geliyor, digerleri hemen sivilce cikariyor. Bunlara da dikkat edebilirsin. Ve yesil cay veya karisimlari da dengeler cildini. Her gün 1 bardak :)
Bende cildiyeye gitmiştim kullandım verdiği kremleri ama hiçbir ise yaramıyor ayrı yetten yüzün derisini inceltiyo herşeyden etkileniyosun kıpkırmızı oluyor ben hic deneme derim doğal maskeler kullan düzenli kullnitsan birkaç aya duzelir
Bak canım cilt bozukluklarının çoğu karaciğerden gelir veya bir vitaminin eksikliğinden ki bu yine karaciğere bağlıdır çünkü besinler karacigerde emilir bir kan testi yaptırıp değerlerine baktır biyokimya ve hemogram testi. Troidlerine de bakılsın ayrıca
Hep söylüyorum ama anne belki içten bir hastalık belirtisi olabilir diyorum ne olacak ergenlik sivilcesi onlar cips mips yeme geçer diyor halbuki cips de ayda yılda bir yerim
Kadın doğuma gidebilirsin hormonal olabilir ya da karaciğer yağlanmasıda olabilir kadın doğumda doğum kontrol hapı veriliyor ya da annemler hep doğurunca geçer der evlenmeyi bekle diycem ama bence bekleme doktora git🙂
hocam her sorunun altında sizin yorumunuzu görüyorum :D ve deneyimlerim şunlar lütfen tedirgin olmayın :D edebiyat bölümü mezunusunuz ve bütün yorumların altına kız ayool yazıyorsunuz :D :D arz ederim :D:D
Yani normal bir insanın tükettiği kadar tüketiyorum. Dediğin ğibi yüzde çıkan herşey karaciğer veya başka bir organ tarafından bir rahatsızlık oldugu zaman çıkarmış
Cips çok seviyorum buna ragmen ayda bir falan yiyorum meyvesuyu da bizimkiler çok içer limonata falan sürekli alırlar içiyorum bendr çogu zaman hatta şimdi bile limonata içiyorum 😂
En İyi Cevaplar