Tamam aslında gördüğümüz rüya tüm gece sürmüyor, gördüklerimizin hepsini hatırlamıyoruz ama, bazı şeylerin yarım kalmasının bir sebebi var mı? Çıvdıvdım😄Varsa beni aydınlatın litfen :/
Rüyanın en önemli yerinde uyanmanın bilimsel bir açıklaması var mı?
Sen onu bunu birakta, ruyamda hep bir hatunla tanisiyorum ve mutlu oluyorum onunla ama yuzunu cok net goremiyorum. Sabah uyandigimda mutluluk sariyor beni, ruyayi oyle gercekci yasiyorum ki oyle birisini harbi var gibi hissediyorum. 5-10 dakika icinde kendime gelince farkediyorum ve mutsuzlasiyorum, ben her sabah mutsuz uyanmak zorunda miyim? Geleceksen ya gel, ya hic gelme. Sizden ricam su hatunu bulun getirin bana
O anda belki heyecan oluyor ve bu yüzden beyin , bu heyecana tepki veriyor... :) Ama olurda rüyayı kontrol edebilirsen (lucid dreaming ) bak ozaman seni kimse uyandırmadan veya rüyada tehlikeli, kalp krizlik bir hareket yapmadan uyanmazsın.
Bence şöyle demek istiyor yarım kalan rüyalar: Işte hayat bu, alış hiç birşeye, sonunda ne olacağı belli olmayan şeylerin peşinden koşma, günü yaşa ve kendini sev 🙄
evet çok güzel bir konuya değindin hep en önemli yerinde uyanıyorsun ama genelde ben genelde uyandırılıyorum rüyada bile rahat yok 3 5 saniye rüya görüyoruz uyanmamız veya uyandırılmamız neden ona denk geliyor gerçekten önemli bir konu :) :)
Var sayın admin. İnsanların hayalleri ve istekleri uzun vadelidir. O nedenle çok da uzun olmayan rüyalarda hayallerimizin gerçekleşmesi zordur. İstediklerimizin yarısı olunca uyanırız. Rüya aslında bize çok şey isteme rüyanda bile göremezsin diyor.
Bilim insanları diyor ki rüya 7 saniye. Ben rüyamda 4 sezonluk dizi çekiyorum dingilin teki kalkmış oradan diyor ki royolor 7 sonoyo vine çekiyoruz sanki. İnanma onlara gerek yok.
Tam olarak ne görmüştün de, yarım kalan şey neydi apla? :) Ayrıca ilim ehli olan sensin, yüksek doktora falan yapan. Biz ayaktakimi nereden bilelim, ilmî bir izahati var mı bunun diye 😉😃
En heyecanlı yerde beynimizin molekülleri zorlanıp bizi uyandıracak seviyeye geliyordur belki. Yoksa hiç uyanamayız hep dış etkenlerin bizi uyandırması gerekir.
Rüya hasreti çekiyorum. Uzun süredir rüya görmüyorum. Bilinçlenme ve odaklanmaya çalışma sinyalleri gerçek algınanıp göz kapaklarını açman için sinyal yollayabilir. (Salladım tutar ise)
Bu arada gördüğümüz rüyanın 7 saniye olmasının sebebi cennette bir günün dünyada 1000 yıla denk geldiğini ve rüyaların da bir haberci olduğunu düşünürsek taşlar tamamdır sanırım
En İyi Cevaplar