Terramycin göz merhemi damla şeklinde değil gözün içine nasıl uygulanacak ki? Ben Terramycin nasıl kullanılır pek anlamadım. Anlamak için reçeteyi okudum, oradan da pek bir şey anladığım söylenemez. Terramycin göz merhemi nasıl uygulanır? Bilen varsa lütfen yazsın.terramycin göz merhemi
Terramycin nasıl kullanılır, Terramycin göz merhemi nasıl uygulanır?
Terramycin göz merhemi, lokal olarak kullanılan ve antibiyotik sınıfında bulunan bir ilaçtır. Bu ilacı kullanırken dikkatli olmak ve doktorun reçete ettiği şeklin dışına çıkmamak çok önemlidir.
Terramycin göz merhemi nasıl uygulanır?
Terramycin kullanımı oldukça kolaydır. Terramycin nasıl kullanılır hemen anlatayım. Yukarıda eklediğim resimde beyaz kalem çekilmiş göz içi kısmı var ya, Terramycin göz merhemini tam bu alana uygulamalısın, ne çok içe ne de çok dışa, göz altının başladığı iç alana düz ve ince şerit şeklinde sürmelisin. Gözü birkaç kez açıp kapadıktan sonra ise gözün dışına taşan fazla merhemi temiz bir bezle veya peçeteyle temizlemelisin.
İşaret parmağınla gözünün altını aşağı doğru çek, arada bir boşluk açıp oraya bırakacaksın, sonra da 10-20 saniye gözünü kapatacaksın. Gözbebeğine değil, gözün altına / içine
ismini bilmiyorum da benim gözümün içinde çapak oluşuyordu sabahları doktor mikrop kapmışsın dedi krem gibi bir şey vermişti küçük tüpte onu göz kapağına sür dediydi.
Geçmiş olsun. Tek başına iseniz. Aynanın karşısına geçip bir elinizin 2 parmağı ile göz kapaklarınızı geniş bir şekilde aralayıp diğer elinizle ilacı ince bir şerit halinde gözünüze sıkıp göz kapaklarınızı açıp kapatınız. Dışarı sızan ilacı temiz bir bazla siliniz.
En İyi Cevaplar