Daha önce kedi bakmış olan var mı? Kedi piresi insana geçer mi? Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. İnsana geçmiyorsa kedi piresi eve yayılır mı?kedi piresi insana geçermi
Kedi ve köpek piresi genellikle evcil hayvan beslemeyen kişilerin evinde bile görülebilir. En sık görülen pire çeşitleri arasında da zaten hayvan pireleri yer alır. Evcil hayvanınız yoksa bile sokaktaki hayvanlardan evinize taşımış olabilirsiniz.
Kedi piresi
kedi piresi insana geçermi
Kedi pireleri, basık görünen ve dokunulduğu zaman sert olan kahverengi ve siyah renkte olan böceklerdir. Güçlü bacakları sayesinde zıplayabilir ve ağızları ile deriyi delecek, kan emecek durumdadır. Yetişkin kedi pireleri, baş tarafında dikenler taşır.
Kedi piresi insana geçer mi?
kedi piresi eve yayılır mı
Köpek piresi gibi kedi piresi de insana geçer. Hatta insanların en fazla uğraştığı ve maruz kaldığı pire türü de, hayvanlardan geçen pirelerdir. Pireler hayvan tüylerinde sıcak kalabildikleri için kolayca orada beslenirler. Emdikleri kan sayesinde yaşarlar. Akıllara hemen "Kedi piresi insandan nasıl temizlenir?" sorusu geliyor. Bunun için yapmanız gereken kaşınan yani ısırılan bölgeyi sirkeyle suyu karıştırarak ısırılan bölgeye uygulamaktır. Ayrıca hayvanlarınızda da sirke ile kedi piresi temizleme mümkündür.
Kedi ve köpek pireleri, bakım yapılmayan ve düzgün beslenmeyen hayvanlarda oluşur. Ayrıca çok fazla dışarıda gezen kedi ve köpeklere de pire kolayca bulaşabilir. Bunun yanı sıra kendimiz bile pireyi eve taşıyarak hayvanımıza bulaştırabiliriz. Pireler için hayvan tüyleri saklanmaları için biçilmiş kaftan olduğundan, hayvanlarımızın bakımlarını ve beslenmelerini aksatmamız gerekir.
Kedi piresi nasıl temizlenir?
kedi piresi
Böyle bir durumda panik yapmayın ve sakin olun. Evdeki ve dışarıdaki her hayvan bu sorunu yaşayabilir. Böyle bir durumda hemen bir veterinere gidin. Kedi pire damlası alarak, hayvanın ensesine uygulamanız yeterli. Bu işlem veterinerde yapılması daha uygundur, çünkü onlar bu konuda uzmanlar.
Kedi piresini yok etmeniz kadar kedinizi korumanız da önemli. Bunun için veterinerden pire tasması veya antiparaziter pire spreyi almanız gerekiyor. Kedinizi ve evinizi temiz tutmak da oldukça önemli bu şekilde pirelere önlem alabilirsiniz.
Kediler de tüm hayvanlarda insanlardan temizdir önce kendiniz mikroskobu alın üzerinize bakterilerinize bakın bence..
pire konusuna gelince gerek çiftliğimizde gerek villalarımızda hayvanlarımız mevcut ve hiçbirinden pire kapmadım.. pire insana geçmez zaten sıçrayarak görüyosunuzdur en fazla oda üstünüzden atlar size geçmez yani.. zavallıcık hayvana yok arkadaşım istiyo demene gerekte yok bence her insanın yardım etmesi gerekir bunda çekinilçek bişi yok etmemesi zavallılık insanlık dışıdır.. pire damlası al damlat ensesine yeter zaten.. sokakta yaşayan hayvanlara pire taşması takılmaz sokakta bi yere takılır yanıı ancak kedi sizin olucaksa tasma alın..
Geçmez asla geçmez diyemem alerjikse geçer fakat ama pire veya bit farketmez o sıcacık tüyleri bırakıp asla insanlara geçmez ben kendimi bildim bileli sokak hayvanlar ini evime alıyorum besliyorum seviyorum ve geri bırakıyorum hayatımda bı kere bile bitlenmedim lutfen sokak hayvanlarını bu korkuyla sevmeyi bırakmayın onları besleyin sevin onların sevgiye ihtiyacı var sıcak ellere ihtiyacı var
7 yıldır kedi besliyorum şu ana kadar bana geçen tek bir pire bile olmadı. Ama kedin varsa düzenli veteriner kontrolüne götürmen lazım, pire ilacı sürüyorlar orada.
Ananemlerin çatısında kedi besliyoruz ve bugün yemek yerken küçük siyah zıplayan bir böcek gördüm sizce bana bulaşır mı? Evime böcek götürmek istemiyorum.
şimdi bunlar o kadar küçük değil biz büyüttük baya hoplayıp zıplayacak seviyedeler de sokak hayvanı oldukları için doğal olarak kirliler arkadaş aldı bitanesini tutturdu pire tozu dökeriz vazgeçirmem lazım o zaman sağol:D
Kedi pireleri insan üzerinde yaşayamaz ancak, kıyafetlerinizde pire kaldıysa ve eve gelip silkelenirseniz üzerinizde kalmış olan pireler halılarınıza atlayıp orada 3 gün kadar yaşayabilir. Asıl sorun şu; pireler 300’e yakın yumurta bırakır. Yani sürekli devir daim olur. Yani ölen bir pire 300 yeni pire olarak geri döner. Bu yüzden pireli bir kediyle temas sonrası eve girmeden silkelenin. Üzerinizdeki pirelerin bir kısmı düşecektir. Eve geldiğinizde kıyafetlerinizi makineye atın. Bu kadar zahmete gerek var mı? Demeyin. Pireleri evden uzaklaştırmanız aylarınızı alabilir.
Ne kadar zavallı olduğunun farkında mısın bir hayvana yardım edeceksin ayak üstünde on tane takla attın yok arkadaşıma verecem yok şöyle yok böyle burdaki kimse senin pireli olup olmadığına bakmıyor, ama sen iyiliği yapmak konusunda bile zavallisin aşağıda bir yoruma denk geldim bulamadım bulsaydim onada cevap verirdim, burdan veriyorum pislik sensin sokak kendisinden daha pisliksin kalbin kirlenmiş en azından pire temizlenir ama sizin gibi insanlar üruyor pirelere gelince benim kedimde pire var ve şimdi onunla uyuyorum pirede bana geçmedi sizin gibi cicim kızlar taklidide yapmadım hayvan senin oyuncağın da değil yok arkadaşı alacakmış ta bilmem ne olacakmış hediyelik eşyamı bu bırak hayvanı sokakta senin gibi insanların yanında olmaktan daha iyi geçinir
Arkadaslar merhaba. Yaz geliyor diye apartman ve bahçem komple ilaclandi. Bugun sokaktan sahiplendigim bir yavru kediyi eve getirdim ama pire var uzerine. Veteriner sprey sıktı 24saate pireler ölür dediler. Ama 1er tane tisortumde ve sandalyenin uzerinde gordum. Yarina kadar pirelerin ölmesi gerekiyor doktorun dedigine gore. Ama ev pirelenmesi için ilaçlama denmiş, ev ilaclanmisti ama pire ilaci degil normal rutin ilaclamalardan. Yine de evi pire basar mı? Insan uzerinde barinmiyorlar diyen de var, tersini soyleyen de. Napacam simdi ben?
pirenin bitin ne olduğunu bilmediğim zamanlarda bir sokak kedisi bulmuştum yavru hastaydı üstünde küçük böcekler vardı yani pire ellerimle tek tek üzerinden almıştım hiçte bişey olmadı bana ama kediyi kurtaramadım :/
Köpek canlıda seviliyosun kedilerin ne farkı var onlar canlı degilmi seviliyosun yaratılmış onlar birşeyi yapıyorlar o zaman bizde kızları seviyoruz erkekleri sevmiyoruz böyle bı ayrım dünyayı ikiye boluyosunuz
En İyi Cevaplar