Saçım belime kadar. Önceden çok gürdü. Geçen sene çok döküldü kansızlıktan ve artık seyrek. Çok üzülüyorum. Uçları çok kırık sağlıksız. Çok düzleştiriyorum diye kuaför yanmış dedi. Bende düzleştirmeden çıkamıyorum, çünkü bakımsız duruyor. Saçımı düzleştirici kullanmadan nasıl düzleştirebilirim? Isı kullanmadan saç düzleştirme yöntemleri nelerdir, bildiğiniz teknikler var mı?Isı kullanmadan düz saç
elidorun düz saçlar için kremi var o işe yarıyor. çünkü aynı sorun bende de var, ben onu kullanıyorum kremi, sürdüğümde aynı düzleştirici havası veriyor.
Saçlarımız dış görünüşümüze direkt olarak etki eden, en güzel aksesuarımız. Haliyle her zaman güzel görünmesini istiyoruz. Bunu istediğimiz için de birçok hataya düşüyoruz ve saçlarımızın yıpranmasına yol açıyoruz. Aşırı ısı olmadan saçlarımızı şekillendirerek yıpranmaların önüne geçebiliriz.
Elbette bu yöntemin baş rolü sadece tel tokalar değil :) Şekillendirici krem kullanarak daha kalıcı düzlük elde edebilirsiniz. Benim önerim nemli saçlarınıza yapmanızdır fakat kuru saçlarla da yapabilirsiniz. Saçlarınızı tutamlara ayırıyoruz ve güzelce tarayıp, düz bir şekilde kafamıza sararak tel toka ile tutturuyoruz. Hepsi bittikten sonra kafanızı sararsanız daha rahat uyursunuz, tel tokalar da çıkmamış olur. Gece bekletirseniz daha iyi bir sonuç elde edersiniz :)
2. Isı kullanmadan düz saç elde etmek için süt maskesi
Düzleştirici kullanmadan saç düzleştirmek için süt maskesini de tercih edebilirsiniz. Özellikle saçlardaki kabarmayı, elektriklenmeyi önleyerek daha pürüzsüz, düz saçlar elde etmemizi sağlıyor. Saç düzleştiren süt maskesi için gerekli malzemeler 1 çay bardağı süt 1 adet muz 1 çay kaşığı bal Saç için süt maskesi nasıl yapılır? Malzemeleri boş bir sprey şişesinde toplarsanız sizin için de kullanımı daha kolay olacaktır. Muzu püre haline getiriyoruz ve tüm malzemeleri bir şişede iyice karıştırıyoruz. Süt maskesi ile saç nasıl düzleştirilir? Öncelikle saçlarımızı güzelce tarayalım ve hazırladığımız spreyi saçlarımıza püskürtelim. Sonrasında saçlarımızı güzelce tarayıp, 20-25 dakika bekletelim ve yıkayalım. Haftada bir uygulayabilirsiniz.
Aşırı ısı olmadan saç şekillendirme yöntemi: Dyson Airwrap
V9 dijital motora sahip Dyson Airwrap saçları hava akımını kullanarak, aşırı ısı olmadan şekillendiriyor. Böylece saçlar yıpranmıyor ve her zaman parlaklığını koruyor. Isıyı kontrol altına alarak saçlara aşırı ısı uygulanmasını engelliyor. Yüksek basınçlı hava akımıyle coanda etkisi yaratarak saçı kendine doğru çekiyor ve şekillendiriyor.
Düzleştirmek, havalı bukleler, dalgalar elde etmek, kurutmak ve hacimlendirmek için ayrı ayrı başlıkları bulunuyor. Tüm işlemleri tek bir saç şekillendiriciyle, aşırı ısı olmadan, saçlarımız yıpranmadan yapabiliriz :)
Düzleştirmenin yöntemleri var da onlarda ısı veriyo onlarda yakıyo sonuçta. Örüp yatmayı dene öyle yapardım önceden uzunsa güzel durur hafif nemliyken kuruyunca açınca güzel oluyodu.
Bence biraz kestir kırıkların gider hemde duzlestiriciden biraz uzak dur saclarını biraz rahat bırak ısıya maruz kalınca daha cok yıpranıyor sonra toparlaması Bayağı bir zaman aliyi ;)