Doktora gidemiyorum, internetde araşdırdım qaliba vajinal mantarla karşı karşıyayım :( Siz nasıl tedavi oldunuz? Hangi ilaçları ve ya bitkisel tedavi yollarını denediniz? İşe yaradı mı? geri geldi mi yine? Zor durumdayım lutfen yardımcı olur musunuzu?
Cevabın nedir?
+1 yılVajinal Mantarda
Bal:
vajinal bölgeye hakiki doğal bal günde bir kez sürülmesi rahatlama sağlayacağı gibi vajinal bölgenin cildinin eski doğal haline dönmesi açısından faydası vardır
Yoğurt ve Yoğurt Suyu:
Bol bol yoğurt tüketin, yoğurt ve yoğurt ürünleri sizi koruyacaktır.
Sirkeli Suyla Temizlik:
Tuvalet sonrası temizliği sirkeli suyla yapın 1 litre suya yarım çay bardağı sirke karıştırın ve bu suyu sadece tuvaletten sonra temizlikte kullanın vajinal bölge için en iyi temizleyici bunlardır.
Sadece tuvalet sonrası değil vajeni yıkamak içinde kullanmanız yararınıza vajinal mantar için en iyi temizleme sirkeli suyla olur tamamen doğal tedavi şeklidir bu üzüm sirkesini vajina yıkamada yani vajinal duş olarak kullanmak. Burda sirkeyi biraz daha arttırıyoruz miktar olarak 2 bardak suya 1 bardak sirke karıştırmak ve bunu bir kavanoza koyup bu sirkeli suyla ara sıra vajinal bölgeyi yıkamak mantar enfeksiyonunu tedavi etmede mantarın tekrar oluşumunda olumlu bir tedavi yöntemidir.
Karbonat Kullanımı:
Karbonatın temizleyici gücünü kullanın 1 litre suya 2 yemek kaşığı karbonat karıştırın her tuvalet sonrasında vajinal bölgeyi karbonatlı suydan temizleyin karbonatlı uygulama sonrasında popolin isimli pişik kremin sürün bu rahatlatacaktır.23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
- +1 yıl
şifalar olsun
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim.
+1 yılHijyen çok önemli.
Sürekli temizlemeni öneririm.
Özellikle çamaşırına çok dikkat et.
Mutlaka pamuklu kullan ve sıkan şeyler giyme, iyileşene kadar ve sonrasında sürekli sürekli değiştirmen gerektiğini söylemiyorum bile.
En önemlisi lavabodan sonra genital bölgen kuru olmalı. Mantarın oluşma sebebi bu zaten başlıca. Vücudunun neresinde olursa olsun temel nedeni bölgenin kuru değil nemli kalması ve nemli ortamda üremeleri.
Doktor kontrolünde olmadan ilaç kullanma. Buradan ilaç ismi söylemek çok yanlış. Eğer söylerlerse kullanıp bu hatayı yapma derim.00 Yorumla
Bana ozelden yaz aynisini bende yasadim 2 ay sürdü ilaclarin isimlerini ve ne yapman gerektigini anlatayim
02 Yorumla- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
+1 yıltrosyd mavi kapaklı krem birde gyno lomexin ya da gyno flour bu fitiller olur eczaneye sorabilirsin
00 YorumlaKremle geçiyor eczaneye söyle veriri o travacort muydu tam hatırlayamadım
00 YorumlaTerbisil tablet kullan.
00 YorumlaYalat bana gecer askim 😅😅😅
010 Yorumla- +1 yıl
Vajinal mantar diyor sen yaliyim gecer diyosun nasil bir yokluktasin ya
- +1 yıl
Oda bir çözüm arıyor pis şey diyerek neden moral bozuyorsun
- +1 yıl
@Büyükannemiözledim valla soylencek sey degil belki ama ben bidefa oyle mantardan dolayi birlesme esnasinda bir koky aldim daha baslangicta yrmin ederim psikolojim alt ust oldu abisi... Ondan dedim yani hemen... Ama gercekten bir an once icabina bakmali.. Bunun cozumu burasi degil temiz tutmasi, taharet ve doktor 👍
- +1 yıl
Oldu abicim iyi geceler
- +1 yıl
Hanfendi dusundumde ben kabalik ettim ya valla. Yani normalde gk ve random hesaplari dikkate almadigim icin boyle pis kelimeler icerikli gorus belirttim.. Sahsiniza bisey demedim varsayin...
Kucuk lavabo ihtiyacini giderdikten sonra kesinlijle ve kesinlikle su ile temizleme yap. İc camasirlarini temiz tuttugundan suphem yok yanide sen bu dedigimi kesin yap kesin ondandir yani unutuyor olabilirsin yani taharet olmayi.. Biz erkkeler bile bazen bunh giz ardi ederiz ama mu. kun oldugunca bizde de bu risk var ama sizin genital bolgeniz daha ice donuk bir açıklık oldugu icin risk haliyle buyuyor...
Mantarin en buyuk sebeblerinden biride vucuttakki idrarin vuxut ile temas ettiginde mukus tabakasi kivamina gelip bakteri olusumuna sebebiyet vermeisnden dolayi oldugu ixin onemli yani temizlik...👍
Soran+1 yılGerçekten yorumunuz beni çok üzdü. Aslan hijyenime dikkat etmeyen biri değilimdir. Üstelik kötü pis kokan biri de değilimdir. İnsanın başına geliyor işte. Yine de anladığınız için tavsiyeniz için teşekkür ederim. Hayırlı axşamlar
Çay ağacı yağından faydalanabilirsin çokta etkili
00 Yorumlatravazon kırem sur iylesirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvajinal mantar olduğunu nasıl anladın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGit doktora görter ne var bunda
00 Yorumla@belinelli anlar
00 Yorumlapazara git
02 YorumlaDışında mı içtemi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz