23 yaşındayım ve 1 yıldır saçlarımda beyazlama var. Şu an beyaz 10 tel saçım var koparmıyorum kesiyorum çok sinirim bozuldu normal mi beyazlaması erken mi? Cevaplayan herkese +1Saçlarım beyazlıyor, ne yapmalıyım?
Yaş ilerledikçe saçlardaki melanin üretimi zayıflıyor ve bununla birlikte saç yavaş yavaş beyazlamaya başlıyor. Ancak saçlar sadece yaş ilerlediğinde değil, genç yaşta da belirli sebeplerden dolayı beyazlayabilir. Öncelikle bu sebeplere göz atalım isterseniz.
Saç neden erken yaşta beyazlar?
Saç neden erken yaşta beyazlar?
Saç beyazlamasının birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir;
Aşırı stres
Düzensiz/sağlıksız beslenme
Genetik
Vitamin eksikliği
Travma
Werner sendromu
Elbette saçlarınızın erken yaşta beyazlamasından rahatsız olabilir, beyaz saçlar için çözüm yöntemleri aramaya koyulabilirsiniz. Hem saç beyazlamasını geciktirmek hem de beyazlayan saçları kapatmak için farklı yöntemler bulunuyor.
Saçlarım beyazlıyor ne yapmalıyım?
1- Saç beyazlamasını geciktirmek için ceviz kabuğu uygulaması
Saç beyazlamasını geciktirmek için
Saçlarınızın beyazlamaya başladıysa, beyazların daha fazla artmaması için doğal rengi koruyan ceviz kabuğu uygulamasını deneyebilirsiniz.
3-4 adet ceviz kabuğuna bir miktar su ekleyin ve ocağa koyun.
Kaynamaya başladığında altını kısın ve 5-7 dakika bekleyin.
Ardından içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru maya ekleyin.
Mayanın erimesinin ardından bir tur karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyan karışımı kuru saçlarınıza uygulayıp, 1,5 - 2 saat bekletin
Saçlarınızı yıkayın ve bu uygulamayı haftada bir rutin olarak tekrarlayın.
2- Saç beyazlamasını geciktiren besinler neler?
Saç beyazlamasını geciktiren besinler
Vücuttaki pigment üretiminin artırılmasına destek olan, dolayısıyla saç beyazlamasını geciktiren bazı besinler bulunuyor. Bunlardan birini haftada 1 kez tüketerek saçlarınızdaki erken yaşta beyazlamanın önüne geçebilirsiniz.
Mercimek
Karaciğer
Marul
Badem
Fındık
Ceviz
Tavuk
Somon balığı
Mantar
3- Saç beyazlamasına doğal çözümler arasında bulunan soğan suyu
Saçlarım çok beyazladı
Soğan suyunun saçları sağlıklı bir şekilde uzattığını duymuş, hatta uygulamış olabilirsiniz. Aynı şekilde saçların beyazlamasını geciktirdiğini, saçların doğal rengini koruduğunu da biliyor muydunuz? :)
3 adet kuru soğanın kabuklarını soyup gelişi güzel doğrayın
Üzerine 3 bardak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynama sonrasında ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin.
Soğuyan soğan suyunu kuru saçlarınızın her yerine uygulayın.
normal normal ;)) ne kadar doğru bilmiyorum ama birisi saçı erken beyazlayanın saçları az dökülür demişti.. olabilir de :)) çünkü babamın saçları 19 unda falan bembeyaz olmuş ama epey saçı varr ;))
Bazı kişilerde genetik olarak erken beyazlama görülebilir . Ama zamanında boya , maşa falan filan çok abartılmışsa , bir de saçlarını gereğinden daha fazla uzatmışsan beyazlama zayıflama hatta alopesi dediğimiz erkek tipi kellik bile görülebilir . (Alopesi için korkma gençlerde çok nadir genelde menopoza bağlı ) Kıl kökünün kaldırabileceği şekilde uzat saçlarını . Artma olursa doktora görün ama muhtemelen irsi diyecek . Takma kafaya kıldır bu beyazlar . Geçmiş olsun .
Saçlarının beyazlaması ırsi olabilir, stresten olabilir. bir sürü sebebi olabilir. beyaz saç tellerini koparırsan çoğalırlar fakat beyaz saç telleri kişiye olgunluk kazandırır ve beyaz saçlar zor dökülür. seni daha olgun ve güzel göstereceğinden eminim. neden şikayetçisin ?
@AliCan91 Sana. Buyuk bir. Sir... Ben tam yirmi yildir. Kullaniyorum... Sac boyasi degil Sana. Tavsiyem. Sadece. rica ediyorum bir kez. Olsun. Tavsiyemi dene. Olur mu? Simdi. Turkiyede needed satildigini bilmedigimden? Google, a. Sor. ". Grecian Formula". Nerede satiliyor diye.. bulundugum ulkede. Marketer ve. Eczanelerin sac bakim boya yerinde satiliyor.. ama unutma bu boya degil.. Grecian , i aldiktan bulduktan sonra. Kullanimi soyle.. iyice calkala Elaine dok ve sacini ovala sacina yedir tum kafana. Yay.. masaj yapar gibi iyice yedir... Kurumadan Sacina. Tarakla sekil ver. Kurusun.. ". Kesinlikle sacini yikama". O sekilde birak tahminen Grecian uc gunde. Butun beyazlari yok edecek. Ve hergun kullan Unutma bu onemli. Sadece ekonomik olsun diye beyaz. Kalmayinca. Hafifce. Islat Tara saclarini. ve. 15-20 gun sonra bana tesekkur editi. Yap Unutma..( bunu rica ettim. Cunku kesin emin olmasam sonuctan Sana soylemezdim bile Ben yirmi yildir kullandigim. Icin az kullansam bile hic beyazlik yok bende.. kaslarinada hergun az bir sekilde sur onlarida unutmamis olursun.
Unutmadan. Grecian Sacina masaj yaparak surdukten sonra. " Sanmaki elin boyanacak". Su gorunumunde bir kemikal bu sac boyasi gibi eli kirletmiyor. Elde hic. gorunmuyor. Su gibi ama Sacina surdukten sonra ellerini iyice yika olur mu
Genelde ırsidir o ve stres sinir rahatsız ortam koşulları pigment kaybına melanin üretilememesine neden oluyor.
Ama bir sebebi daha var şimdi saçında bir beyaz tel varsa ve sen koparmışsan ya da dökülmüşse kendiliğinden çoğalıyor malesef bu da küçük bir dipnot :(
Grecian. Formula. Gri. Sac. Yok edici su kivaminda. Elinizi. Sac boyasi gibi kirletmiyor. Sabah kalktiniz. Sacinizda. Surun. Birakin kurusun. Ve. BITTI. Sacinizda. Hic. Gri. Sac kalmayacak. Yani sac boyasi gibi. Bekle. Banyo yap durula yok. Sacinizda surun. Sekil verin. BITTI.. bu Kadar basic. Grecian. Formula. Denying. Sonucunu. Editleyin.. unutmayin. Sabah. Saciniza syrup sekil verin yeter. Tum gri saclar. Yok oluyor. Cok kolay kullanimi var
Bu karışımı deneyebilirsiniz saçlarınız için genelde saç beyazlaması stresten kaynaklıda olabilir boya uygulamak istemiyosanız bu karışımı deneyin derim
200 gr keten tohumu 4 orta boy limon 3 küçük diş sarımsak 1 kg bal
Sarımsakları ve tüm limonları bir blender içine koyun ve karıştırın Limonları blender içine koymadan önce yalnızca 2 tanesini soymanız gerektiğini unutmayın sonrasında keten tohumlarını ve balı ekleyin tekrar karıştırın karışımı cam bir kavanoza koyun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında muhafaza edin sonra saçlarınıza uygulayın biraz muhafaza edip sakladıktan sonra
Bu karışımı deneyebilirsiniz saçlarınız için genelde saç beyazlaması stresten kaynaklıda olabilir boya uygulamak istemiyosanız bu karışımı deneyin derim
▪200 gr keten tohumu ▪4 orta boy limon ▪3 küçük diş sarımsak 1 kg bal
Sarımsakları ve tüm limonları bir blender içine koyun ve karıştırın Limonları blender içine koymadan önce yalnızca 2 tanesini soymanız gerektiğini unutmayın sonrasında keten tohumlarını ve balı ekleyin tekrar karıştırın karışımı cam bir kavanoza koyun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında muhafaza edin sonra saçlarınıza uygulayın biraz muhafaza edip sakladıktan sonra
Teyzemin saçları 19 yaşında beyazlamış .. ben 27 yaşındayım 2 tel gördüm saadece bu birazda şans koparırsan çoğalır makasla kes bişey olmaz sen çok güzelsin saçların ne renk olursa olsun :) Puan please :)++
Niye. ". Grecian. Formula" al. Dene moralin yerine gelsin. Sac boyasi degil bu. Sabahtan saclarina sur. Sekil ver BITTI.. yaklasik. Uc dort gun sonra. Hic gri sac kalmayacak. Google, de ara. Kim satiyor. Turkiyede. Grecian Formula, yi. Oradan al kullan
yaslanmısın artıkın evlen sen :) ırsıde olabılır bu durum ama parfumerılerde ya da eczanelerde bır sıprey var beyazlayan sacları sıyaha donduruyor onu tavsıye edebılırım sakın adını sorma bak bılmıyorum cunkı ama ogrene bılırız :)
Grecian. Formula. Var. Sac boyasi degil. Su gibi saca suruyor islatip. Sekil veriyorsun. BITTI. Sacinizda yikamak. Yok. Uc gunde. Beyazlari diye birsey. Kalmiyor. Ben Tam yirmi yilldir kullaniyorum. Saclari kuvvetlendiriyor. Tecrube ile sabittir. Saclarimi. Herkes kiskaniyor
Aynada saçıma baktıkça, beyaz kıllar bana diyorlar: "Dikkat et!"
İşte o beyaz kılların ihtarıyla vaziyet tavazzuh(anlaşıldı) etti. Baktım ki, çok güvendiğim ve ezvâkına(zevklerine) meftun (Aşık)olduğum gençlik elveda diyor
Irsi ise yapacak birşey yok. Benim de öyleydi. Boya gibi bir çözüm varken dert etmeyiniz. Zaten kadın olduğunuz için dilediğiniz şekilde çözebilirsiniz :)
tamam da herseyi kafana takiyosun sen olmazki.. etrafinda neseli seni eglendiren mutlu insanlarla olman lazim... 1 yilda 10 sac gittiyse 10 yil 100 yaparki bu cok buyuk bir rakam yani:)
tavsiye veriyorum, bunlar eskiden yaptigm hatalardi benimde,
gozlerinin ic kismini da beyaz birak, veya kalemle guzel ciz cunki alt ve ust kismini birbirine birlestirmeyi sonra bir dene istersen, yani ben sana renk uyumu tavsiyesi veriyorum yanlis anlama :) guzelligin daha belirgin olsun
sinir stresden dolayıda olabilme ihtimali var genetikte olabilir.Mesela benim abimde seninle aynı yasta onunda saclarında hafif beyazlamalar olustu cok stres yapmaktan kaynaklanıyor.
hımmm... sende horozluk olur olmaz :P sen horoz ben horoz :D (şakabu be ben senden hem baya büyüğüm hemde sevdiğim var ama İzmir olaydın arkadaşa düşünmüştüm seni ;) :D :D
Gülmek yidir ;) :D ne var canım makara yapıyoz korkmana gerk yok istesende olmaz denizlidesin :D hem dedim ya makara yapıyoz istersen hemen özür dler resmi takılırım samimi söylüyorum bu dediğimi...
benim kel bir arkadaşım vardı ön taraf ve bizzat sarımsakla sürterek o bölgeye inan saçları çıktı ağır bir koku katlanabilirsen ev kızı isen sorun yok dene istersen
Ondan kaynaklanıyor. Takma hiçbir şeyi. Takınca ne değişiyor ki. Hiç birşey ancak kendini yıpratıyorsun. Birde bir derdin sıkıntın olduğu zaman içine atma anlat.
Benim lisede bir tutam beyazim vardi. Her gören şaşırıyordu. Sonradan özellikle beyaza boyuyorum sananlar oldu ozellikle kuaför biri😂 yaşlaniyoruz artik beyazlar cok normal.
beyaz saç kopardıkca cok cıkar dediler geçen berbere gittim beyaz saclarımı kopardı bir anda dedim neden kopardın kopardıkca cok cıkar verdigi cevap ilgimi cekti (berber saçları dökülmüş) beyaz sac kopardıkca cıksaydı benim kafam kel olmazdı ' bu cevaptan sonra bir daha düşündüm
bana artı 1 verme. cevaba gelincede bu yaştan sonra normaldir yaşlanıyor artık insan kiminde 30 unda sonra beyazlar kiminde bu yaşlarda korkma kız olduğun için boyat sadece ama kesme sakın
işte tama konuyu doğru tahmin etmişim benim bir arkadaşım çok takıntılıydı ve stresliydi bir gece uymuş sabah baktığımda saçları ağarmıştı çocuğun yani ciddiyim :-)
En İyi Cevaplar