Yardim edin bana imdat :((
Denizde yandım çok fena ne yapabilirim ya yatamıyorum bile :((
Denizde yandım çok fena ne yapabilirim ya yatamıyorum bile :((
Aynı şey benimde başıma geldi hafta sonu assosta sezonu açtım açmaz olaydım. Bildiğin kızgın demirle dağlamışlar gibiyim çok fazla tatile gidemiyorum işlerden, biraz yanayım dedim resmen haşlandım. Ne uyuyabiliyorum ne sırtımı bir yere yaslayabiliyorum öyle kaldım :) bacaklarımın ön tarafı öyle bir yandı ki yürüyemiyorum bile :) Akşam üstü rapor aldım. Bepanten + vucut kremi + soğuk su herşeyi deniyorum ama hala ateşler çıkıyor vucudumdan tek bir ilaç var oda zaman :) Geçmiş olsun.
Aynen o kremleri surdum fayda etmedi bile yatamiym bil kac gunde gecer bu yaaaa
Yogurt suurmee diyorlar krem ise yramiyor uyuyamiyorum deli olcm ya
Su an yogurt yok evde yarin ilk is yogurt almak olcak :)
silverdin yanık kremi kullanabilirsin. ama bir hekime gidip yanıgın derecesini durumunu öğrenmelisin. enfeksiyon kapma riskin var.
geçen sene olmuştu bana buuu çıplak uyurdum giysi giyemediğim için odamdan çıkamazdım:( doktoa git canım melhem gibi birşey veriyor adını hatırlamıyorum şimdi.sürdüğün zaman böyle naneli şeker yemiş gib bir his oluyor sürdüğün yerde ferah yani.gayet rahatlatıcı
link after sun ürünü kullanmanı tavsiye ederim inanılmaz rahatlatacaktır...
Cevap
65Cevap
acile git 1 tane igne yaparlar yarim saate biseyin kalmaz sakin yogurt sürme yogurt cok yanlis bir bilgi vücudundaki bütün suyu cekiyo acilde 2 kremi karistirip sürüyolar bide igne yapiyolar biseyin kalmiyo
Kabak rendele ve suyuyla birlikte yanan yerlerine sür. Yüz üstü yat sırtına sürsün biri taneleriyle birlikte. Deriyi soymaya yardım edecek ve acını dindirecektir. Evde yoksa eğer, soğuk yoğurtta sürebilirsin. İyi gelirmi bilmiyorum ama ferahlatır
Merhaba kedi kardeş;
Çamur banyosunu öneriyorum yananlar için.
Yani gidin de yolda gördüğün bataklığa atlayan domuzlar gibi çamura batın demiyorum
Temiz bir kum ve biraz su ile çamur maskesi yap yanan yere
silverdin yanık kremı sur cok etkılı babam kaza gecırmıstı 2.derece yanık olduydu vucudunda 1 ay hastanede yattı onda kullanmıstık cok faydası oldu mutlaka kullan ıse yarıyo
Bepanten mi neydi öyle bir krem var iyi geliyormuş denemedim ama .
ooo çok kötü, benim zamanında sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek sürüyorum şimdi :) Özellikle beyaz tenli isen daha kötü olur. Sezon açılışlarında çok fazlagüneş altında kalmamaya ve güneş kremi kullanmaya özen göstermelisin.
bir hafta boyunca alkol kullan hem rahat yatarsın hemde cok acı çekmezsin bir haftaya kadarda arkdasların dediği ilaçlardan birini kullan yanıkları hafiletmek veya geçirmek için
önce soğuk duş al sonra silverdin ve anestol kremlerini birbirine karıştır tüm vucüduna sür,bugün 50 faktörlü kremle korunmama ragmen çok kötü yandım bende nefes bile alamıyodum ebve geldiğimde eczacı bu kremleri vaerdi Allah'a şükür iyiyim şuan
bepanten : yanma yapan yerin gecmesini sağlar
anestol : o yanan bölgenın acımasını engeller , yani uyuşturur.
Yoğurt sürme sakın kurutuyo cildi ..git eczaneye 1 tane bepanten 1 tane anestol al, bunlar merhem ikisini karıştır ve yanan yerlerıne sür .
Bir arkadaş söylemiş zaten bepanthen ve anestol karışımı en iyi çözüm gibi duruyor.
Bunların ferahlık verenleri de mevcut diye biliyorum. Ama aşırı derecede bir yanık söz konuysa mutlaka doktora gitmelisin.
Merak etme bende fenayım şuan. Güneşte uzan biraz bişeyin kalmaz.
Bunu üretmişler sende kullansaydın. :)
link
ağrı kesici al yanık kremi sür güneşe çıkma soğuk duş al
yoğurt falan surme sakın daha beter yapıyo ıse yaramıyo o dedıgım kremı al sur
bol bol nemlendirici kullanmalısın.ve bol bol su içmelisin. arada ılık duş iyi gelecektir. ayrıca 3 gün sonra kaşıntı başlayacaktır ve kaşıntı için fenistil diye bir krem var tavsiye ederim. kaşıntı dayanılmaz boyut alabiliyor bazen.
Haline şükret biz burda bilgisayar başından kalmıyoruz sıkıntıdan denizi, tatili bulmuş da yanıklarına üzülüyo. :)
Çivi çiviyi söker. Denizden çıkma. Tabi durum müsaitse.
benimşa geldimişti üstümde 2 kutu nemlendirici bitirdim en az 1 hafta evden çıkamadım
sakın yoğurt sürme çok fena yapar çok da pis kokar! çiğ patates rendele yanık yerlere koy sabah da al. acısını alır derini yumuşatır :)
hametan diye bir ilaç var ondan al sür çok fenaysan acile git bir keresinde ben çok açık tenliyim 2.dereceden yanık olmuştum hastaneye git
eczaneye git bir tane serinletici sprey al ve birde krem al güzel nemlendiriyici güneş yanığı için sür ve yat off üşürsün bile:)
Bepanten ile aneston diye kremler var ikisini karıştır işe yarıyor.Bende çok kötü yandım uyuyamadım bile iyi geldi onlar.
Bephantene çok çok iyi geliyor büyük şişede olandan... Alın kullanın geçer acısı...
bolca silverdin sür, tülbent kapat üzerine de. ağrı kesici al. soğuk duş da iyi gelir.
aleve diye bir ilaç var onu al bende süt beyazıyım 2 dk dursam hemen yanıyorum bepanten sür silverdin de sürebilirsin
Güneş sonrası spreyler oluyor serinletiyor biraz fazla olmadıysa onlardan temin et kullan bir doktora görün bende de olmuştu bir kaç yıl önce sonra akıllandım :/
Su an cok fenayim bugun denize gittim gunes kremi surmedim.(Neyime benim sürmemek) Ardindan kipkirmizi oldum ama asil problem ateşim var iki kere dus aldim alinima soguk kompres yapiyorum ama fayda etmiyor. Ne yapmam gerek
bugün bende aynı durumdayım her yerim yandı su topladi soguk düş aldim iyice sızladı
Yanik kremi veya evde boyle iyi gelebilir dedigin krem varsa sabah aksam sur. olmadi yogurt sur acisini alir grrcekten
zaten aşırı esmerim güneş etki etmiyo bana :D hayatımda hiç yanmadım adamlar 1 saat güneşte dursun kıp kırmızı oluyo .D
şaka yapıyor sanıcaksın ama yinede söyliyim.Salatağı rendeleyip, suyunu sık.Dolapta beklettikten sonra vücuduna uygula.Rahatlacağını göreceksin.
link İşe yarıyor, gerçekten.
ii olmuş. ben burda sorumluluk sınavlarına çalışıyım siz orda deniz keyif yapın :/
Güneş kremi diye birşey var. Onu sürüp gitsene amele gibi gitmişsin Sen yanmayı hak etmişsin :))
Yoğurt sür . bilirim o acıyı :( Benimde bacaklarım ciğer gibi kızarmıştı geçen sene :/
Bir daha denize gittiğinde güneş kremini yanında götürmeyi ihmal etme şimdi konuya gelirsek yanık yerlere yogurt sür acısını alır rahatlarsın
geçmiş olsun ovadril losyon diye bişey var yoğurt kıvamında bişey pahalıda diil 5tl
ondan al hem rahatlatır hemde acıyı azaltır
Aynı ben gibisin :D domates gibi kızarmış bir ten, ne değse acıyan bivücut.. :D
Yağlı yoğurdu çırpıp yanan yerlere sür.deri çeknce yıkan.çok iyi geliyo
Yanık kremi sür. Bundan sonra güneşe çıkmadan da güneş kremi sür.
yoğurt ve salatalık suyu sür yanan yerlere.geçmiş olsun burarada
VAROŞ ; KREM VE SEZLONG SEMSIYE bunlar yokmuydu ;)) madem varoşsun yan o zaman
link
Bundan kullan güneş yanıgına iyi geliyor git eczaneden al.
aboo.işin zor gerçekten.yanık merhemleri var eczaneden al hemen gerisi hikaye
şey yapabilirsin bak izelden ah yandım parçası var o biraz hafifletir acını:)
C.tesi Çeşmede sezon açtım ve bende fena yandım şuan hiçbişi sürmedim ve çok kaşınıyo yanan yerlerim
valla daha haziranın 25'inde yanıyosan ne yazık ki kötü bir tatil seni bekliyo :/
Aktar var mı yakınında ? Kantaron yağı çok iyi geliyor
Limon sur yanan yerlerine. Baslarda yalar yeeinde duramazson ama sonra cok iyi geldigini goruceksin
denizde yanmak benimde en büyük korkum. Hatta çok korktuğun için yüzmeye gitmedim daha.
Ayyy bende bu sene öyle oldum Güneş kremi kullandığım halde Allah kolaylık versin
yandıysan yapacak bişey yok güneşin altında beklemeseydin:D doktora git ya da yoğurt sür kollarına felan sırtına yani ben öyle yapıyodum bir kere yandım bidaha yanmadım Allah yaktırmasın:D
daha dur daha dur...
yanık kremi kullanacan yapacak başka bişey yok
yogurt sür bisey kalmaz
Yoğurtla kendını, maya'yıda eksık etme.
yogurt sür :D ohh vıcık vıcık süt banyosu yap <3
eczaneden krem al ya da bebe yagı sur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar