Gozluk. takop. cikarinca. daha. bulanik. goruom. gozluk. almada. oncedaha. iyi. goruom. saniodum. anlamadim. neden. boyle
Cevabın nedir?
Alişman lazım çok zor gözlükle ayrıca benim başım falan dönüyordu. Doktora gittim dün tavsiye etmem diyor çünkü numaran çok değil diyor gözlük kullan ya da lensle devam et tavsiye etmezmiş. 2 doktora daha randevum var ama. Sen bilgi edinebildin mi canım
09 Yorumla- +1 yıl
İlk taktığında dediklerin bendede oldu ben kafayı yicektim. numarası yüksek olana tavsiye ediyorlar nedense anlamadım gitti. göz doktoru bile gözlüklü. bende kalacağım bilmiyorum. bende araştırdım genel olarak iyi ama tekrar gözlük kullananda oldu glokom olan birinide duymuştum verdiği damlalardan dolayı şaşırdım. Ne yapacagimi
- +1 yıl
Dikkat etmeliyiz lazer olayı ticarete donusmuş vaziyette. Gerçekten ömür boyu çözüm olsa doktor önerirdi bence. Ama doktora da güveniyorum o zaman hastası azalacak gözlük lens satilmayacak of çok karışık. Ama haklısın doktorlar niye gözlüklü geziyor o zaman. Gözlük mü alsam söyle pahali havalı birsey acaba alisirmiyim tarz olsa falan o u da düşündüm ama bilmiyorum lazere sıcak bakmıyorum artık
- +1 yıl
Bende zorlandim gözlükle alıştım ama sadece bu değil işitme cihazında kullanıyorum birde gözlük çıktı. ancak lazer için yakının olması lazim doktor lazer yaptıran ünlüleri okudum sinem kobal seda sayan ümit karan brat pitt gibisi. daha bulamadigim. kimler bunlar bile yatırdıysa diorum oh diyom ama gözlüklü olan doktor korkutuyor
- +1 yıl
Sinem kobal göz lazer yaz seda sayanda öyle görebilirsin açıklamaları lazer olduğunu. ayrıca lens zor bakımı galan mikrop kapabilir. takımada kornea inceliyor ameliyat olamayabiliyorsun oyuzden kullanmıyorum ben bunu. Lazer çare gibi görünüyor iyi araştırıp edip olmak lazim. senin bir gözde dereceler tam olarak kaç? Mesela benim gözlükler 2 numara
- +1 yıl
Seninki benden baya düşükmüş nasıl zorlanıyorsun anlamadım senin gozlugude çok aramamak lazim ben gozluksuzde dursam rahat olabilirim. çok zorlamıyor okadar ama takmak laızm ilerlelememesi için. Lazer düşünmüyormusun
- +1 yıl
Neden tavsiye etmiyorlar uygun değil diyemi tavsiye edilmiyorsa neden yapıyorlar insanalr anlamamak elde değil. ben gozluksuz çok zorlanmıyorum ışık hassasiyetim çok var bende. ah kurtulabilsek. napicaz
En İyi Cevaplar
Yakında gözlüğü çıkarınca hiç goremeyeceksin. gözlerin gördükçe daha çok görmek isteyecek. daha çabuk ilerleyecek numaran falan filan. geçmiş olsunn
05 Yorumla- +1 yıl
İyice korkutma ya sende ole olsa doktor nden versin gzluk npcm takmasam bulanık gruom
- +1 yıl
Maşallah lazer düşünmesini kaç ayrıca yaşım.23 pek ilerlemez die. umuyorum durma 23 yaşında duru o die biliorum lazer düşünüyormusun peki yorma derken mesela neyaparak pişen giden. uzak durarakmi
- +1 yıl
Yaşın kaç peki bende lazer düşünüodum numara sabit kalınca ilerlemez diye biliyorum ona gore lazer oluyorsun zaten ayrıca lazerden korktular kimisi
Göz en tembel organdır.. Ne kadar iyisini verirsen, daha iyisini ister, kendini onarmaz.. Bu sebepten düşük numaraya sahipsen gözlük kullanma ki, gözlük numaran büyümesin..
06 Yorumla- +1 yıl
Doktorlara sordum öyle birseye rastlamadım. Hic araştırdım taksanda takmasana birşey değişmiyor die biliorum numaralarım.1.25 astigmat.0.75. gözlük taksan takmasan bisey farketmez die biliorum. takmasam uzağı bulanık gördüm ama napcam başka çareminki war
- +1 yıl
0.25 astigmat var bende, gözlük verdiler bir iki gün taktım, baktım daha kötüye gidiyor çıkarttım.. 0.25 numara 1 sene içinde olacak 1 numara.. Burası çok açık.. Bu bulanıklığa alış, bir süre sonra bulanık gördüğünü farketmeyeceksin.. Kavanoz dibi gibi gözlüklere mahkum kalmaktan yeğdir bir kaç seneye..
- +1 yıl
23 25 yasidnan sonra ilerleme olmuyor die biliorum olsa çok az olur yaşım 23 zaten doğru degilmi. öyle diosunda göremeyince napcan ayrıca lazer konusunda ne düşünüyosun?
- +1 yıl
Peki nasıl cesaret neden zenginler yaptırmıyor göz doktorları gözlüklü mesela başka detaylı bilgin var mı bu konuda lazer konusunda riski var mı
- +1 yıl
Öyle birşey hic duymadım enson teknoloji noch lazer diye birşey gözü yakmıyorlar diye biliorum napcagimi şaşırdım takıntı yaptım doğru gözlükten kurtulmak istiorum camin arkadan görmek kotu insanalr
Gözler gözlüğe alışıyorda ondan.
030 Yorumla- +1 yıl
Zarari var mı peki normale doner yani sncta
- +1 yıl
2 hafta oldu alalı.1.25 astigmat.0.75 miyop var bende korkmaya başladım. gözlerden iyice. lazeri araştırırım ondada koekutuorlar
- +1 yıl
Ben 4 senedir gözlük kullanıyorum miyop astigmat var bendede. Doktor gözlük vermiş sana onu kullan lazer yaptırma ilerde yakını görme kusurları çıktığını öğrendim bende. Sen gözlüğünü tak. Gözler bir müddet sonra gözlüğe alıştığından çıkartınca normal halinden daha bulanık görürsün o normal bir şey takma kafaya :)
- +1 yıl
Nasıl lazeri önermiyormuşsun? Bu konuda detaylı bilgi werebilirmisin?
- +1 yıl
Yakın görme ilerki yaşlarda çıkar çoğunda zaten
- +1 yıl
Araştırırmışım peki? Ben öyle. birşeyle karşılaşmadım yakın sorunu gibi biyerde okudum damla kullana kullana glokom olduğunu soyledi
- +1 yıl
Onlar yoruyor uğraştırıyor. rahat olmuyor. tek seferde lazerle kurtulmak istiorum abi dediğin olmuş ne kadar rahattır sorsan
- +1 yıl
Doktorlarda hastalardan ekmek yiyok kolayına bir şeyi kötülemezler doktor yaptırma dedi bana tekrar tekrar düşün :D :D Sen takıntı yapmışsın bu durumu :D Relaxx numaran düşük tak gözlüğünü :) Gözün içine küçük bir tüp koyuyorlar kurtuluyorsun ilerlesin bu ben ondan yaptırıcam. Gözümü lazerle yaktıramam hiç sende onu bekle bence :)
- +1 yıl
Neden yaptırma dediki doktor tüp taktırmak nasıl oluyor linki atabilirmisin?
- +1 yıl
Ya bu tüp takma olayı zaten yeni bir şey değil görme kaybı olanlara takılıyordu yani %100 görme engelli birisi tüp taktırdığında %90 a kadar geriliyordu yani % 10 görebiliyordu. Şimdi bunu normal dereceli göremeyenlere uygulamaya başladılar geliştiriliyor şu an yaptıranlarda var. Gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında hizmet verdim engelliler alanında ordan biliyorum :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Lazer risklimi peki tüpü bekliorsunuz
- +1 yıl
Yaktırınca ne riski varkı mesela yaptırmadan oluo die okumssum biyerde
- +1 yıl
Neresinden bakarsan bak herkes bir şeyler der. Ben sana acele etmemeni tavsiye ediyorum. Çocukluğumuzda içtiğimiz Meşhur soğuk algınlıgı şurubu Perebron un bile bir kaç zararı çıktı ufak tefek onun yerini İburamin diye bir şurup çıktı mesela. Hiç bir şey için acele etme pişman olabilirsin :)
- +1 yıl
Motive etmem lazm kısmı şimdi dsunmuom zaten 3 4 sene sonra dsnuom sadece gzlukten kurtulmak istiom ozaman zor gözlüğe alismak
- +1 yıl
Yok acitmior daralırım gibi oluyor bazen görüş alanı kısıtlıyor sncta
- +1 yıl
Ha evet psikolojik olarak zorlar seni ama alışırsın onada aynı şeyleri bende yaşadım biliyorum. Ömrüm boyunca bir proteze muhtaç olarak geçireceğim aklıma geldikçe sinir oluyordum ama inan bana sadece %1 daha iyi görebilmek için varını yoğunu harcayan engelliler tanıdım. Gözlük takmak hiç bir şey bunada şükür :)
- +1 yıl
Bn ayrıca işitme cihazında kullanıyorum. İmkan varken faydalanmak gerekli gzlukten kurtulsam ah lazerdende korkuttular
- +1 yıl
N3 akdar kotu olabilirki daha kotu olabilirmi lazer olsam boyle vakayla karsilastinmi hic daha kotu olan
- +1 yıl
Ne gibi sikintilar mesela
- +1 yıl
ben daha önce hiç gözlük takmamıştım doktora gittim sol 0.50 sağ da 0.25 veya 0.20 civarı bişey verdi ilk gün taktım net görüyordum heryeri hiç bir sıkıntı yoktu ikinci gün sol gözüm biraz daha bulanık gördü gözlük takılıyken acaba neden? ilerlemişmidir gözlüğü taktım diye sorunu çözemedim bir türlü
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
+1 yılIlk gozluk taktiginda retina buna iki gun icersinde uyum saglar. Gozlugu cikardiginda yine ayni sure zarflarinda normale uyum saglar. Tabi cikarip takmak ne kadar dogru bilmiyorum ama ben ders vb seyler disinda pek gozluk kullanmiyorm
024 Yorumla- +1 yıl
Zararı alarmı peki. Ben gözlük kullan ali iki hafta oldu ilk başlarda çok daraldım takarken tak çıkar yapmak iyi olmuyor ve sürekli takmak zararımı anlamadım benm. derecelerim.1.25astigmat.0.75 miyop
- +1 yıl
Ben 20 den sonra surekli takmayi birakmadim. Ztn doktorum 22 yasa kadar zorunlu oldugumu soyledi ve simdilik problem yok.
Bu arada numaran dusukmus benim 1,75 e 2 numara - +1 yıl
Seninki daha düşün sanırsam benim bir göz derecelerim galiba bunlar toplasan 2 derece ediyor senden yüksek galiba benimki. doktoruna srdunmu lazer konusunda ne diyor birşey demedimmi oneriyorum önermiyorum falan arastirdinmi lazer konusunu
- +1 yıl
Benim goz doktorum yasli ve gozlukluydu. Adama sorduk siz nede lazer vb tedavi yontemleri denemiyorsunuz lens kullanmiyorsunuz😊 adam gulumsedi en sagliklisi bu ben halimden sikayetci dglm dedi. Lazer goz yasi damarlarini kurutuyormus. Bir krz lazer yaptiran kisinim surekli goz damlasi kullanmasi gerekebiliyorms ustelik kesin cozum değil yani ikinci bir lazer seansi gerekibilirmis. Dahasi ikinci lazer korluk riski tasiyormus 😊 ilerleyen yaslarda cok gerekli bulursanz yaptirin ama simdi hic gerek yok dedi
- +1 yıl
Doktordedimi ikincisi kor riski taşıyor diye size
- +1 yıl
Gençken lazim yaşlıyken napcam lazeri doktorun korkusu war demekki ya da bildiği bisey.
- +1 yıl
Evet hatta benim dayim iki kez lazer yaptirdi. Su an gozleri fena halde tabii eklym o ayni zamanda swker hastasi
- +1 yıl
Kullanılsa nolcak bir damla zorbirsey degilki. damlalardan kurtulursun er ya da gec
- +1 yıl
Bilemiyorum. Prof. doktor olmus bir adam kendine neden yaptirmasin ki
Bu insan bsyleri detayli biliyor
Yaptirmada demiyorum ama ben en fazla lens kullanirim halimden memnunum - +1 yıl
Ama şeker hastalarına onermiolar nasıl yapmışlar. ve pişmanlı dahamı kotu oldu lazer dayina
- +1 yıl
Evet yaptirmamaliydi ve evet kotu oldu ama obur turlu daha kotu olcakti bu son seceneklerdendi.
Lazer yaptiran kisiler cok. Bu olumsuz bsy demiyorum ama ben boyle iyiyim - +1 yıl
Lens zor takip çıkartmak askeri mikrop gözün incelmesi havasızlık ve. kimse tavsiye etmedi
- +1 yıl
Kaç dereceydi dayının gözleri?
- +1 yıl
Bak bizde genetik 😎 erkek kardesiminde gozler sorunlu. O iki senedir lens kullaniyor hic sorun yasamadi hatta ben de dusunuyorum. Kaliteli olck ve hijnene onem hepsi bu. Gece unutup cikarmasan goze zarar vermiyor ama cikarsan daha iyi
- +1 yıl
Göz numara baya yüksekse sfrlanmasi zor zaten.3 uncu kezde lazer yaptrsinozaman
- +1 yıl
Bizdede var genetik ama kestirme çözüm lazim kardeşin dsunmuomu lazer
- +1 yıl
Bu mumkun degil sekeri olan biri ucuncuyu goze alirsa kor olmayi goze almis olur. Neyse sana iyi aksamlar 😊
- +1 yıl
Bu arada lazer icin olumsuz dusunmuyorum bu sadece benm fikrim yaptrmak istemiyirm
- +1 yıl
Şekeri varsa hic olmamali zaten yapmazlar yanlış doktor kurbanı olmus
- +1 yıl
Bende daha dsunmuom 2 3 sene sonra numara sabit kalırsa yoksa boşa gider
- +1 yıl
Birde eklym gelisme cagini tamamlayan birey gozluk taksada takmasada farketmez. Goz numaran ilerlycekse ilerler ama cok daha yavas ve belli olmuyor benim 0,25 lik duzelmede olmustu. Anlayacagin gozluk gorme kaliteni arttirir. Arkadasin dedigi gibi gozluk numaran dusuk diye gozun hastaligi yerinde saymaz ayni sekilde gozluk numaran artinca bu da hastaligi etkilemez. Gozluk kullanmanin iki poz. yonu var 1. Gorme kaliten artar
2. Gozun fazla yorulmaz buna mukabil hastaligini cok dusuk olcude ilerletmezsin BELKI - +1 yıl
Kardesimin hastalik farkli stargart diye bsy var. Onun cozumude farkli yani lazerle değil ve duzelcek
- +1 yıl
Yaptırmaya degmeZ düşükmüş yani? Bilmiorum kontrollerde belli olacak. belki artacak. durağan. hatta geriler belki bende astigmat çok 1.25 var bilemiyorum gözlükle yasamak hapishanenin deliğinden dışarı bakmak. gibi bir psikoloji olduğunu dusunuorum
- +1 yıl
Birşe su var gözümüzü çok fazla yormadigimiz için. suda oluşuyor gözlüğü ciakrinca sağa sola bakinca sanki gözlük damarı kopacakmış gibi bir donma oluyor
+1 yılben daha önce hiç gözlük takmamıştım doktora gittim sol 0.50 sağ da 0.25 veya 0.20 civarı bişey verdi ilk gün taktım net görüyordum heryeri hiç bir sıkıntı yoktu ikinci gün sol gözüm biraz daha bulanık gördü gözlük takılıyken acaba neden? ilerlemişmidir gözlüğü taktım diye sorunu çözemedim bir türlü
00 YorumlaEvet bu herkeste olan bir şey. Hatta lens takarken çıkartıp gözlük takarsan da aynısı oluyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Normal yani. Peki lazer hakkında ne dusunuyorsun
- +1 yıl
Durumu kotu olan oldumu peki kimi numara geldi kimi damladan dolayı glikoz olmuş kimi daha kotu olmuş diye okumuştuk biyerlerlrde baya var mı tanıdığım lazer olan
- +1 yıl
Orası öyle ama detaylı araştırıp iyi doktor iyi hastane bulmak lazim
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü gözün gözlüğe alışmış durumda. Gözlük net görmeni sağlarken gözlüksüz görmen bulanıklaşmayı artırır.
03 Yorumla- +1 yıl
Sonuç olarak eski haline döner ama demi gözlük takınca bulanık oluşuyor. an gözlük kullanıyormuşum lazer konusunda ne dusunuyorsun
Cevap sahibi+1 yılGözlük taktığın halde bulanık görmeye devam mı ediyorsun? Eğer öyleyse yeniden doktora gitmeni tavsiye ederim. Lazeri önermem. Önce ki sorularında gördüğüm kadarıyla numaran düşük ki doktorlarda numarası düşük olanlara lazeri önermiyorlar. Doktorumdan hariç 10 doktora lazeri sorduğumda gerek görmediklerini lazer yaptırıp oluşan sorunlardan bahsettiler. İleride yakını görememe sorunu göz kuruluğu falan. Gözlük kullanmak istemiyorsan al aylık ya da yıllık lenslerden kullan.
- +1 yıl
Gözlük takınca sorun olmuyor. sadece gözlük olmadan normal geliyordu gözlük kullan ali arada gözlük çıkarıyım doom sanki ozamandan daha kotu geliyor. lazeri kimseye önermiyorlarsa neden var böyle birşey anlamamak mümkün değil resmen.2 numarada 10 numarada olsa gözlük takıyorsun sonuçta oda senle ayni görüşü görüyor gözlükle zaten. Ne farkı. var. birde benim enfeksiyon kapmış gözüm mevsimsel geçişlerden dolayı damla kullanıyorum iki haftadır. hala yaşarıyor sol gözüm anlayamadım glokomdan falan korkmaya başladım şimdi de.
+1 yılkizim ugrasma artik su gozunle kanser ettin benii
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldaha sonra zamanla alışırsın
05 Yorumla- +1 yıl
Alstimda normalmi ankrmalmi anlamadim onu
Cevap sahibi+1 yılnormal bende 3 senedir kullanıom hala oluyor
- +1 yıl
Gözlük ciakrinca daha kotu gördüğümü sanırım. gözlük. Hic kullanamadan önce. ve lazer düşünüodum korkuttular sağolsun gözlük takım ilerleme yavaşlar die dursun die lazer düşünüodum ama. karar sevemedim napcam blmiom
Cevap sahibi+1 yılzamanlar alışırsın sıkıntı olmaz baktın olmuyor lazer tedavi olursun ama onunda 0 olacak garantisi yok
- +1 yıl
Gozluktan kurtarsın yeter bana
+1 yılhep takman lazm
018 Yorumla- +1 yıl
Bliomda çıkarınca 'nden ole oluo anlamdan lazer dsnuom
- +1 yıl
lazer en iyisi
- +1 yıl
Zengin olaarin yaptırmaması göz doktorların gözlüklü olması kimisinin lazerde sıkıntı yaşaması korkuttu beni açıkçası napcagmi şaşırdım olan var mı etrafında lazeri
- +1 yıl
var bir abi takıyordu üniv de sonra lazerle normal hale döndü
- +1 yıl
Hic sıkıntı yaşamasını riski falan yok mu
- +1 yıl
Peki herkes neden yaptırmıyor riski oldgu içinmi?
- +1 yıl
temiz kullanırsan sorun etmiyor
- +1 yıl
Nasıl anlamadım soru yanlış anladın galiba
- +1 yıl
riski yok gayet rahat
- +1 yıl
Ama kimisi numara geri geldi kimisi glokom olmuş kimisi kotu gibi duyumlar aldım nette
- +1 yıl
eğer gözlerin ileri derecede soru yoksa lazere gerek yok
- +1 yıl
Yokta 10 derece olan benm gibi 2 derece olan gözlük takıyor ne farkı arda snctta gözlük kullnion
- +1 yıl
fark var doktora görün sen
- +1 yıl
Grundm zaten gözlük kullanıyorum şu an 2 hafta dr gzlukten kurtulmak istiyorum
- +1 yıl
lazer o zaman bir bak
- +1 yıl
Korkutuyor kimisi gzluk dktorunun lazer ypmasi
- +1 yıl
lazer iyidir korkma
- +1 yıl
Öyle demekle olmuyor göz sonuçta iyi araştırıp bulmak lazim