Saçlarımı yaklaşık 8 ay önce omuz hizasında kestirdim ve şu an yaklaşık olarak 4-5 santim uzamış inanmayacaksınız ama ölçtüm. Hızlı uzamasını sağlayacak bir önerisi olan var mı? :(Saçlarım çok yavaş uzuyor
Merhaba :) Sağlıklı saç uzatmanın birinci kuralı sağlıklı beslenmeden geçer. Büyük bir bölümü proteinden oluşan saçları sağlıklı uzaması için dengeli beslenme, protein ve vitamin alımı çok önemlidir. Bunlara ek olarak, yıpranmayı önleyici ve canlandırıcı saç bakım ürünleri kullanmak, saçlarınızda oluşan hasarı önleyerek, saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Örneğin, Elidor Saç Bakım Yağları, doğal yağ içeren benzersiz formülleri sayesinde saçı saçları ağırlaştırmadan besler ve nemlendirir. Saçın ihtiyacı olan bakımı yaparak, saçı gün boyunca koruma sağlar. Saça derinlemesine nüfuz ederek güçlendirir. Saça parlaklık ve canlılık kazandırır. 💖
Uzun ve hacimli saçlara sahip olmak her zaman şık görünmenin altın anahtarıdır bana göre :) Elbette kısa saçlara da kötü diyemeyiz ancak saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzaması bizim için çok önemli. Saçları uzun göstermek için birçok kaynak çeşidi olsa da, doğal saçlarımız bambaşkadır ve hızlı bir şekilde uzasın isteriz.
Saçlarım çok yavaş uzuyor, sebebi ne olabilir?
Saçlarım çok yavaş uzuyor
Saçım yavaş uzuyor diyenlerdenseniz, bunun birçok sebebi olabilir. Saçların küstüğünü mutlaka duymuşsunuzdur. Saçların bakımı ihmal edildiğinde, yanlış ve zarar veren uygulamalar yapıldığında saçlar küser ve uzaması durur ya da yavaşlar. Saçlarınızın yavaş uzamasının sebebi bu olabilir.
Bir diğer sebep ise; saçlarınızdaki kırıklar olabilir. Kırıklar çoğaldıkça saçların uzaması da yavaşlar. Saçlarınızdaki kırıkları mutlaka 3 ayda bir aldırmalısınız.
Bunların yanı sıra saçları sürekli boyatmak, ısılı ve kimyasal işlemler uygulamakta saçların uzama hızını doğrudan etkilemektedir.
Sağlıklı saç uzama hızı ne olmalı?
Sağlıklı saç uzama hızı
Uzmanlar sağlıklı saçların ayda 1-1,5 cm civarında uzama gösterdiğini açıkladı. Saçlarınızın uzama hızı bu ortalamadan düşükse mutlaka bir sorun olabilir. Saçlarınız daha fazla ilgi istiyor, özel bakımlara ihtiyaç duyuyor olabilir.
Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir?
Doğal yağlardan destek alın
Saçlarınızın hızlıca uzamasını istiyorsanız mutlaka ihtiyaç duyduğu nemi karşılamalısınız. Badem yağı, argan yağı gibi saçlara yoğun nem sağlayan ve uzamasını hızlandıran doğal yağları haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Çok sıcak su ile saçlarınızı yıkamayın
Hızlı saç uzatma yöntemleri
Saçlarınızı yıkarken su sıcaklığı da önem taşıyor. Aşırı sıcak su saçların kurumasına, dolayısıyla yıpranmasına ve daha yavaş uzamasına sebebiyet veriyor. Saçlarınızı yıkarken her zaman ılık su kullanın.
Isı işlemlerine bir süre ara verin
Bildiğiniz gibi aşırı ısı saçları yıpratıyor. Yıpranmış saçlar da hızlı uzamıyor. Saçlarınızı uzatmaya çalıştığınız dönem içerisinde ısı işlemlerine ara verin. Göreceksiniz, saçlarınız daha hızlı uzayacak.
Saçların uzamasına doğrudan etki eden ürünler kullanın
Hızlı saç uzatma
Benim önerim kesinlikle Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisi olur. Elidor'un her saç tipine uygun ürünü bulunmakta. Saçlarım yavaş uzuyor diye dertlenenler için de en mükemmel serisi bu :) Formülündeki Biotin olarak bilinen B7 Vitamini sayesinde saçlara derinlemesine bakım yapıyor, saçların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasına destek oluyor. Aynı zamanda saçları dışarıdan gelecek tehlikelere karşı da koruyor. En iyi etki için seri olarak kullanmanızı öneririm ♥
Saçlarım çok yavaş uzuyor hatta uzamıyor sanki kestirmeye korkuyorum. Ama içim gidiyordu kısa saç modellerine dayanamadım en son kestirdim. Çok da beğendim uzun süre kullandım ama uzatmak istediğimde uzamıyor kaç ay bekledim uzasın diye uzamadı. En son keratin kullanmamı önerdi arkadaşım, kullanmaya başladım. Umudum yoktu ama o kadar çok şey denedim bir de onu deniyim dedim iyi ki denemişim. Saçlarım uzamaya başladı hızlı bir şekilde uzamaya devam ediyor. İlk defa kısa sürede istediğim saç uzunluğuna ulaşıyorum. Artık uzamaz diye istediğim modellerden vazgeçme devri bitti, kestir sıkılınca tekrar uzat yapıyorum saçlarımı omuzlarımdan biraz aşağıya kadar uzattım. Sıra belimin altına kadar uzatmak da daha önce uzadıkça yıpranıyor ve cansızlaşıyordu saçım, artık o da olmuyor hem hızlı uzuyor hem de canlı ve gür görünmeye devam ediyor.
benim bir yıl önce omzumdaydı şimdi sırtımdan daha da aşşagıda herkes çok sasırıyo. her hafta uclarından azıcık kesiyorum ama öyle toptan değil kırıkları tek tek kesiyorum. bide surekli örüyorum. pirinç suyuda çok iyi geliyo kesinlikle tavsiye ederim.
ya evet örünce çabuk uzar diyorlar hatta çok yakın bir arkadaşım var neredeyse hergün görüşüyoruz böyle olmasına rağmen ben bile fark ediyorum uzadığını sürekli örüyor o da
Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın
Yapman gereken tek şey. Sinameki çayı Bemiks ampul Badem yağı Bal Bunları alıp. 1çay bardağı suya 1 yemek kaşığı sinameki ni ocakta kaynatıyosun. Sonra süzüp 1tatlı kalığı badem yağı ve 1 tatlı kalığı bal ekle saçına yeticek kadar soğuk su ekle ılıt. Saçını yıkar gibi dök gece öyle yat sabah yıka ben bunu 3 ay aralıksız yaptım yanmış saçlarım kendine geldi ve çok geç uzayan saçım 1 karış uzadı harika bişey.
:D ya arkadaş benimde saçlarım çok yavaş uzuyordu ve dökülüyordu saç çıkarıcı kullanmaya başladım daha hızlı uzamaya başladı bilmiyorum sende işe yarar mı sen kızsın sonuçta ama seni üzmek istememiştim :D
Saçınız köklerden kaynaklı bir sebeple yavaş uzuyorsa Keratin Dip Bakım Yağını öneririm. Kullandım süper uzattı. Yok eğer saçınız uzayamadan kırıklar yüzünden yerinde sayıyorsa, o zaman da evde kendiniz Katkısız Keratin Yüklemek durumundasınız. Çünkü kırıkları katkısız keratinden başka hiçbirşey onarmaz. Benım kırıklardan eser kalmadı, çok çok memnunum.
Elidor Ne Diyor