Arkadaşlar beyaz balık ters duruyor bu şekilde yüzüyor zaman zaman sizce neden bu şekilde yardım lütfen

Allah taksiratını affetsin kardeş, yolcudur abbas bağlasan durmaz. Senin balık yakında balık cennetine bileti kesmiş. Malesef dönüşü yok hatta 56 dk olmuş soruyu soralı. Belki de gitmiştir. Acını paylaşıyoruz, evde küçük kardeş varsa yenisini alıp doktora rengini değiştirttik diyebilir ya da hayatın gerçeklerini öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Hasta olabilir ama genelde böyle olan balıkların çoğu ölüyor buda yakında ölür. Öldüğü zaman ya da şimdi başka yere al balık öldüğü zaman zehirini bırakır suya diğer balıkta hastalık kapmasın
Ölmüştür? :D ya da o şekilde duruyor ve canlı olarak yüzüyorsa balıkların denge balonları var içinde o patlamıştır. Bende bir 10 sene besledim her çeşidini bilirim
Hava keselerinde sorun olabilir ya da bagırsakları tıkanmıştır. Üzmek istemem seni ama ölme ihtimali var.
Bir haftadır ara ara böyle yüzerken görüyorum
Cevap
29Cevap
Ölmek üzere benimkide sabah öylece duruyodu. Arkadaşların dediği üzere suyu değiştir. Akvaryum olsa daha iyi olurdu. Çok fazla yem verme bide
Fanusta asla balık beslenmez. Hayvanlara yazık. Hiç değilse 10 litre su alan küçük akvaryum tarzı fanuslar var onlardan alırsan hem balıklar uzun süre yaşar, hem de öldüklerinde üzülmemiş olursun canım.
Gidici kardeş o.. çok fazla yem mi verdin ne yaptin?
Bu fazla yemiyor bile diğer siyah balık yiyor genelde bundan daha fazla.
Evet normal yüzüyor
Sanırım 😂😂 arada değişik hareketleri var 😂 dengesiz 😂 tıpkı sahibi aman allahım 😂
Adanalı heralde bu balıkta , kafa uçmuş ters yüzüyor :s
çiftleşme mevsimindeki çekirdeklerin ters koala dansı o.
Balıkta gaz birikmiş internetten bak hayvana yazık ne içiriyonuz anlamıyomki
Merak etme balığa zarar gelecek olsa o şekilde yüzmez zaten. Pasif dinlenme evreleri vardır onların.
sen denizde hiç sırt üstü yüzmezmisin? her balığın hayatında kimse karışamaz
Ölecekk o benim 16 tanesi öldü hepside önce böyle abuk subuk şekillere girdi sonra gitti
değişiklik arıyor hayvancağız ya da yeteneğini geliştiriyor
fanusta japon bakılırsa sonuç bu olur
Üniversite okurken yalnız çok sıkıldım ve balıkçı bunları önerdi. Bende böyle aldım. 3-4 litre su giriyor içine. Balıkçı değilim, hiç balık da beslemedim, araştırma da yapmadım, gittim satan adama güvenip aldım. Tepkilerinizi empati yaparak gösterirseniz hem siz hem ben zarar görmem bayım.
sıkıntı yok onlar sattıklarına bakarlar sadece bu balıklar 500 lt ve üzeri akvaryumlarda olur sazan balığının bir çeşididir aslında ama biz bunları 50 60 akvaryumlara mahkum ederiz çok yem atma su daha çabuk kirlenir sürekli aynı suyu koymaya çalış sık değişirsen suyu daha çabuk büyürler güneşe ışığa yakın yere koyma yosun yapar
Ne alaka benim Japon balığı 2 yıldır fanusta yaşıyor
@dark_Moonn yaşayabilir ama onlar orada beslenecek hayvan değil kendi ortamına en uygun ortamı sağlamak gerek bu balık için bile böyle 13 yaşından beri bu işin içindeyim carassius auratus lar 35 cm e kadar çıkar bazı türlerinde onların 4 lt suda yaşamalarını kendinin 10 mt2 yaşaması gibi görebilirsin barınma oturma uyuma tuvalet hepsini burda yaptığını düşün ne olacakki bunlar hayvan diyebilirsin ama hiçbir akvarist 4 lt suda 2 tane 6 cm japon ya da teleskop vs beslemez keyfimize göre evcil hayvan bakamayız japon balıklarını asya ülkelerin de fanusta bakmanın ciddi yaptırımları vardır
Ölmüş olabilir mi? 😑
Ölü değil canım yüzüyor
Balıklar Neden Ters Yüzer?
Akvaryumdaki balıklar neden ters yüzer bilirmisiniz, sebebi şudur;
Hava kesesi sorunu..
Japon balıkları bol oksijene ihtiyaç duyarlar.. Akvaryumcuların su kirlendikçe değiştir demesi yüzünden japon balıkları bu sorunla çok fazla karşı karşıya kalıyorlar ve fanuslarda, kavanozlarda kısa süreli bir yaşam sürüyorlar..
Hiçbir balık fanusta ya da kavanozda olmamalı..
Sizi dört duvar bir odaya kapatsak ve hiç penceresi olmasa... Ara sıra aklımıza geldikçe içeri oksijen versek...
Heralde kısa süre sonra akciğerler iflas eder ve fazla yaşamazdınız..
Aynı şey balık içinde geçerli.. Su yüzeyinde gezip oksijen almaya çalışmaktan dolayı hava kesesi şişmiştir... Umarım patlamaz.. Patlarsa ölecektir..
Hava kesesi balığın denge organı sayılır.. Fazla şişerse balık ters döner ve su yüzeyinde kalır.. Yüzmeye çalıştıkça zorlanır.
Çok teşekkür ederim.. Sağolun. Balıkçı önerdi bu şekilde araştırma yapmadan onun sözüne güvenerek aldım.. Hata ettim sanırım..
ölecek :'( benim de öyle olmuştu :(
Akrobasi deniyordur. Ne var yani değişiklik iyidir
Ölecek olabilir veya hastadır.
o son kadehı ıcmeyecektı
Suyunu değiştir bence
ölmüş veya ölmek üzere
Ahahha kusura bakma ama komigime gitti
Psikolağa yönlendir :D
Aaa ölmüş bizimkide böyle olduydu attik 😶
Yüzüyor bu şekilde
Yok o yuzmuyodur bizimkide gözleri açık gittiydi rahmetli.
Hayır yüzüyor 😊 1 haftadır böyle
Nefes aliyomu kontrol ettinmi😂😂😂 Gerçekten yüzgeçleri oynuyormu?
Gerçekten yüzüyorrr 😊😊
Sen bilirsin.🐠🐠
gebermek üzere balığın :D dfdfdf
Olmus olabilirim mi 😅😅
Hasta o... olmeye yakin oyle duruyorlar maalesef
sıcaktan bayılmış sanırım cam kenarına koyma
ölecek o az zamanı kalmış.
Olcek bizimkilerdede oyle olmustu
Fazla yem verme bidaha
Sanırım suyun değişmesi lazım
Atraksiyon istiyordur
Allah rahmet eylesin