Yağlı bir cildim var ve kil maskesi kullanmak istiyorum. Kil maskesi kullanan var mı? En cok merak ettiğim ise internetten baktığımda kili alınca once fırına atın yazıyordu. Kili satın alinca bunu yapmak zorunda mıyım ya da alınca siz ne yaptınızz? Yazar mısınız lütfen 😇kil maskesi kullananlar
Cilt bakımı deyince kilin öneminden elbette ilk sırada bahsetmek gerekiyor. Kilin cildi tamir etme özelliği ve verdiği rahatlık hissi, mucizevi bir malzeme olduğunu kanıtlıyor. Eğer bugüne kadar kil maskesi denemediyseniz çok büyük bir eksik ile yaşadığınızı bilmeniz gerekiyor. Elbette bu dediklerimi de yeşil kil maskesi kullananlar anlayacaktır. Burada diğer maskelerden de bahsedeceğim ama ana kahraman yeşil kil olacak.
Siyah nokta tedavisinde kil maskesi büyük bir önem taşıyor.
Gözeneklerin genişleyip kirlenmesiyle ortaya çıkan siyah noktaların yok edilmesinde en büyük silah tabii ki kil maskesi. Kilin dokulu yapısı gereği bu gözeneklerin içine dolup temizlemesi bu maskenin çalışma prensibini ortaya koyuyor. Siyah noktaların sayısı ve yoğunluğuna göre maskenin içeriğindeki kil miktarını ayarlamak gerekiyor.
Derinlemesine yağ temizliği için de kil maskesi bire bir.
Yağlı cilt mücadelesi en zor olan cilt tiplerinin başında geliyor. Yağlı cildiniz var ise, bununla ilgili kullanmanız gereken doğal olmayan ürünleri bir kenara bırakıp kil maskesini listenizin en başına almanız gerekiyor. Kilin hem doğal olması ve hem de mucizevi etkisi sebebiyle bu yargıya ulaşmak pek de zor değil.
Bir de güllü kil maskesi seçeceği var.
Gül maskesi yapısı itibariyle ipeksi bir sonuç veren bir kür. Bu sebeple cildinde pürüz sorunu olanların bu maskeye yönlenmesi daha doğru olacaktır. Güllü kil maskesi kullananlar genelde gözeneklerinin kapandığını ve daha sıkı bir tene sahip olduklarını görüyorlar. Bunun dışında tto kil maskesi kullananlar ve clean face kil maskesi yorumları da bu konu hakkında araştırma yaptığımda hep karşıma çıkan başlıklar oldu. Özetle kil gibi doğal bir malzemenin kullanımı çok yerinde bir hareket.
Kil ile kil maskesi farklı şeyler canım :) Çok fazla sivilcen varsa işe yaramıyor onu belirteyim öncelikle ama yağı alması için kullanmak istiyorsan birebir. Ben çok memnunum. Sürüp kurumasını bekleyip yıkıyorum. 2 günde bir yeterli oluyor fazlası cildi pul pul döker. TTO Kil maskesi kullanıyorum ben
Ben kullanıyorum. Kuru bir cildin varsa kullanma diyecektim yağlı bir cildim var demişsin zaten.😊Hayır, kili alıp iki cay kaşığı ya da üç çay kaşığı kile çok az su damlatıp yüzüne sür kurumasını bekle sonra yıka 😊
Kil maskesini severek yapıyorum. Cildime çok iyi geliyor. Ancak cildi biraz kurutabiliyor. Bu yüzden kil maskesi sonrası nemlendirici krem uygulamayı unutmayınız.
Kili çok sulu olmayacak şekilde sulandırıyorum. Ardından yüzüme fırça ile uyguluyorum. 15 dakika kadar bekliyorum ve ardından yıkıyorum. En son nemlendirici uyguluyorum. İstersen içine bir miktar gül suyu damlatabilirsin.
Eğer yağlı cilt tipine sahipseniz benim gibi aktardan yeşil kil alıyorsunuz öncelikle ardından 1 tahta tatlı kaşığı kili, 2 tatlı kaşığıda suyu ekle ve karıştır. Çamur gibi bir kıvama gelmesi gerekiyor, çok sıvı olmayacak. Kilin içine metal kaşık değerse faydası olmaz.
Güzellik uzmanı olarak söylüyorum kil yaş mayaya benzer çok kullandığında cildini kurutabilir yani kilin icine bir miktar bal katarsan hem cildini nemlendirmis olur hemde cildin dengesini korur
Kile bal katınca zaten camur kıvamında bir maske oluyo maskeler sadece soyulabilir türden oluşmuyorki kili cilt emiyor yaglk ve karma ciltler icin uygun istersen kil maskesi yap ardından tonik olarak sade sodayı kullan
Ben haftada iki gün kullanırdım önceden, maskeyi duruladıktan sonra gül suyu ile sil yüzünü kurumasın, sadece maske kurumaya başladığı zaman yüzünde kaşıntı olur kaşımamaya çalış yeter :)
En İyi Cevaplar