Muhabbet kuşumun gözünde önceden hafif bir şişlik vardı bugün farkettimki o şişlik artmış ve bir gözü kapanmış görünmüyor. Diğer gözüde şişmeye baslamıs. yavrum kıyamam cırpınıp duruyor yaa neden böyle olmuş olabilir ya ölecekmi acaba ölürse çok kötü oluurum yarın veterinere götürcem :( çok üzülüyorum neden böyle oldu neyi var sizce :(
Muhabbet kuşumun gözleri şişti neden olmuş olabilir? Ne yapabilirim?
5 ay önce falan benim küçücük kuşum da çok kötü çırpındı anlayamadık sonra veteriner götürdü annem travma geçiriyo demişler yoğun bakıma aldılar minicik kuşu ama öldü. Bana haber ver merak ederim inşallah düzelir ya:(
Kötü bir evrede şu an, gözleri iltihap kapmış. Ele alınıp sevildiyse ya da kafesi temiz değilse ve demirlere kafasını sürttürüyorsa olmuş olabilir. Acilen bilgili birini bulmalısın ilaç verme konusunda
Kuşlarında yıkanma ihtiyacı vardır insanlar gibi. Bir süre sonra bitlenme vb. şeyler ortaya çıkar. İlaca karşıyım bu konuda, düzenli yıkanma ile bit sorunu halledilir. Şişlik konusuna gelince göz vücuttaki açıkta bulunan en hassas noktadır, en kolay mikrop kapan bölgedir. Ama bu evreye geldiyse ilaçtan başka bir şey kullanılmaz, iltihapla alakalı ilaç gerekiyor, bilgili birini bulmalısın. Pet shop değil de sadece kuş satan yerler mutlaka durumu anlayacaktır.
Veterinerler muhabbet kuşundan fazla anlamaz, benden söylemesi. Ha arada nadiren ilgilenen çıkıyor da ufak kuş türüne girdiği için fazla anlamıyorlar. %100 güvenmeni tavsiye etmem
Kafesten vs mikrop kapıp iltihap olmus cok bakamadım ben böyle şeylere bakamıyorum içim acıyor ya inşallah sağlığına kavuşur biran önce ve o kafeside değiştir bence ayrıca yıka arada bir mikrop kapmasın.
En İyi Cevaplar