Merhaba arkadaslar, bu kedinin yarasina ne surersem iyi gelir? Aklima ilk gelen terramycin kremi oldu. Bugun surdum biraz ama bilen biri varsa yardimci olabilir mi? Ikinci sorunum ise ustunde bir tane pire buldum. Pireyi aldim ama olduremeden kacti. Ustune baktim baska bulamadim. a) pire bana bulasmis midir? b) kedinin pirelerini nasil gecirebilirim? c) pire bana bulastiysa nasil bir cozum bulmam gerekir?
1. Sorunun cevabı teramisin iyi gelir ancak o yara buradan gördüğüm kadarıyla enfekte olmuş dolayısı ile izotonik su ile temizlenmesi gerek bir veterinerden yardım alsan iyi olur 2. Sorunun cevabı mutlaka o kesinin üzerinde yumurtaları vardır pireler evde yaşama ama mutlaka yumurta bırakır ve dolayısı ile kedinin üzerindeki oşre ve yavruları için önlem almazsan daha fazla şekilde üreteceklerdir bunun için petshoplardan pire damlası alabilirsin temin edersen ende tüylerini sıyırıp 2 damla yeterli olacaktır ama onun içinde bir vet. Götürmeni tavsiye ederim sen pireler için kulak içlerini kontrol et yinede
Once kediyi yıka. Sonra kurut ondan sonra yarasına antibakteriyel sık. Sonra terramicyn kullan. Başla iyi deri merhem varsa onu kullan Googleden ufak bir araştırma yap. Ben olsam öyle yapardım.
Dün yıkadım biraz ama çok fazla titrediği için tam yıkayamadım. Titrese bile zorla yıkamalı mıyım? Çok fazla bilgim olmadığı için kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmak istemiyorum.
Yıka saç kurutma makinasi yla kurula ama önce bir havliyle iyice suyunu al Üşüyordur. Normal bence ama korumasını bilirsin üşümez. merak etme düzelir. Bismillah de başla.
Dis parazit ilaci al ensesine dok cok pahali bisey degil zaten. Yarasini da temizle teramycin iyi gelir mi bilmiyorum ama o yalayarak kendine getirir zaten, sadece dinlensin hayvancagiz
merhaba benim kedimde de aynı bölgede yaralanma var. Ve enfeksiyon kapmış sürekli yalayıp kanatiyor. Siz tedaviyi nasıl yaptınız ve ne kullandınız yardımcı olursanız kedimiz minnettar olur.. Çok iltihaplanma var sürekli patisi ile kurcalıyor bende flaster bantla kapatmaya çalıştım ama. Ne yapmaliyim
Arkadaslar aramızda banada yardımcı olacak biri varmıdır kedimin gözü kızardı ve dünden beri gözü yarı kapalı geziyor sabah hemen gentagut damla aldım iki kere damlattım bilgisi olan dönüş yapabilirmi
Pire kolay kolay insana gecmez ama ilacı vardır insan için de. Hayvanlar için de hem pire tasması var hem de ense damlası. Enfeksiyon kapar bence veterinere götür kediyi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Mumkunse temiz tutmaya calis. Kremden ziyade oksijenli bezle falan sil ara ara
Kapalı olduktan sonra adım başı veteriner olması umrumda olmuyor. Veterinere götürmesini biliyoruz. Şimdilik bir çözüm arıyorum bilmiyorsan diğer soruya geçersin. Xper kasmak için boş yapmayın bu kadar.
En İyi Cevaplar