Aranızda kil maskesi kullananlar, deneyen var mı? Sivilce ve lekeleri için işe yaradığını söylüyorlar, dün aktardan aldım, içine biraz su ve limon katıp yüzüme sürdüm. Kuruyuncaya kadar bekledi. Uzun süreli kullananlar varsa işe yaradı mı?

Aranızda kil maskesi kullananlar, deneyen var mı? Sivilce ve lekeleri için işe yaradığını söylüyorlar, dün aktardan aldım, içine biraz su ve limon katıp yüzüme sürdüm. Kuruyuncaya kadar bekledi. Uzun süreli kullananlar varsa işe yaradı mı?

Selam :)
Kil maskesi bakım ve güzellik sektörünün demirbaşlarından. Çok eski zamanlardan beri kadınların vazgeçilmezi olan kil maskesinin birçok faydası var.

Kil maskesi kullananlar bir daha bu doğal maskeden vazgeçemiyor. Doğanın bize bahşettiği bu harika maske içerisinde cilde faydalı olabilecek birçok mineral bulunduruyor. Kil maskesi hem haftalık olarak yüz bakımında hem de duştan önce vücut bakımında kullanılabilir. Kil maskesinin faydaları nelerdir?

Aktarda satılan saf kil maskeleri en çok tercih edilen maskelerdir. Yüz için 1 tatlı kaşığı, vücut için 2 yemek kaşığı kil yeterli olacaktır. Kil maskesi içerisine azar azar su eklenerek yapılır. Macun kıvamına geldiği an maske hazır demektir. Maskeyi cildinize sürdükten sonra 15 dakika bekleyin ve ılık su ile yıkayın. Cildinizin ihtiyacına göre 1 hafta veya 10 günde bir bu maskeyi düzenli olarak uygulamanız etkisini görmenizi sağlar. Kil maskesinin birçok çeşidi bulunmakta. Beyaz kil maskesi kullananlar sivilce problemi yaşayanlara en çok bu çeşidi tavsiye ediyor. Beyaz kil sivilcelerin daha erken iyileşmesini sağlıyor. Benim ikinci tercihim ise yeşil kil maskesi çünkü siyah noktaları temizliyor ve lekeler gideriyor.

Kil maskesi kuruduktan sonra ciltten temizlenmesi zor bir maske. Su ile arındırırken nazik davranılmaz ise cildi tahriş edebilir. Özellikle vücudumuza uyguladığımız zaman duşun altında ılık su ile oval ve nazik hareketlerle temizlemek gerekiyor. Ardından kullanılan duş jeli de çok önemli. Ben Pure Line kullanıyorum. Alkol, paraben ve yapay renklendirici içermediği için güvenerek kullanıyorum. Cildi yoran maske ve peeling işlemlerinden sonra temiz içerikli bir duş jeli kullanmak çok iyi oluyor. Cildimi temizlerken aynı zamanda nemlendiriyor. 12 saat kalıcı kokuları gün boyunca temiz ve ferah hissetmemi sağlıyor.
canım bak cilt beslemek için senin dediğin bu:
Besleyici maske
Kil zengin içeriği ile cildi besliyor. Kil maskesi için 1 avuç kili 2 çorba kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin. Eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. 5 dakika bekleyip ılık su ile durulayın.
ama Kahverengi cilt lekeleri ve kızarıklıkları hafifletme
Cilt lekelerini gidermek için kil maskesi etkili bir yöntem. Ancak bu kez maskeye yabanmersini püresi ilave etmelisiniz. bu tvde izledim marank ve saraçoğlunun tarifleri. canım.. :)
Sivilceleri temizleme
Sivilceleri sıkmayın, kurumasını bekleyin. Beyaz kil maskesine 2 damla limon suyu ve 2 damla zeytinyağı ekleyip karıştırın. Akşam yatmadan önce pamuklu kulak çubuğunu karışıma batırıp sivilcelerin üzerine hafif bastırarak maskeyi yedirin. Bir süre bekleyip cildinizi yıkayın.
evet sürekli kullanıyorum yeşil olanı yaglı cilt siyah nokta ve akneler için beyaz olanı kuru ciltler icin ben bu şekilde kurtuldum siyah nokta ve sivilce izlerinden
yosun ve kil karışımı maske kullanıyorum şahsen memnunum...1 yıldır sorunda yok...kuru cildim olduğu için ama salt kil maskesi kullanmıyorum kil nemini alıyor cildin o yüzden yağlı değilse cildin kullanma suratında kızarıklıklar oluşur...bende olmuştu kesmiştim...ama sivilce siyah nokta gibi mevzulara çok iyi geliyor en azından bende yaradı..
Cevap
20Cevap
Kil maskesi doğanın bize verdiği bir mucize. Eski çağlardan beri kadınların güzellik için kullandığı bir madde. Kil maskesinin birçok faydası var.
Ben aktarlardan aldığım saf kili kullanıyorum. Su ile karıştırıp macun kıvamı getirip yüzüme sürüyorum. 15 dakika bekletip yıkıyorum. Cildi kurutabilir bu yüzden bu maskeyi yaptıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.
Kil maskesi genelde gözenekleri yok etmek için kullanılır. Eğer sende de aynı durum varsa kullanabilirsin. Bu maske yüzünde biriken yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olur hani faydası baya büyük diyebilirim yüzüne. 10 dakika kadar bekletmen yeterli çok bekletmeye falan gerek yok bence. Çok bekleyince yüzünün yanma ihtimali falan var çünkü.

Kil maskeleri, yağ bezlerinden salgılanan fazla sebumu emerek cildin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olan bir cilt bakım ürünüdür. Doğal bir malzeme olan kilin içerisine su, saf su ve gül suyu gibi sıvılar erkelenerek yüksel mineral içeriğine sahip cilt maskeleri elde edilmektedir. Kil maskelerinin beyaz, pembe ve yeşil gibi farklı çeşitleri bulunur. Yeşil ve beyaz kil maskeleri en yaygın bulunan kil maske çeşitleridir. Siyah noktaların giderilmesi için yeşil kil maskesi, sivilce tedavisi için ise beyaz kil maskesinin kullanımı önerilmektedir.

Kil maskesi, düzenli ve doğru bir şekilde kullanıldığında cilt sağlığını destekleyerek gözenekleri temizler ve sıkılaştırır. Aynı zamanda ciltteki ölü deriyi uzaklaştırır ve cilde nem verir. Ayrıca, kil maskeleri cildinize besin maddeleri sağlayarak cilt hücrelerinin yenilenmesinde rol oynar. Nemlendirici özelliği sayesinde ise cildi yumuşatırken, cildi bakterilerden, mikroplardan ve dış etkenlerin sebep olduğu kirden arındırmayı sağlar. Kil maskesi, siyah nokta ve akne tedavisinde oldukça etkili bir cilt ürünüdür. Doğal içerikli olması sebebiyle de cilt bakım rutinlerinde sıkça kullanılmaktadır.
Kil maskesini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Demir ve magnezyum açısından zengin olan yeşil kil maskesi yapmak için gereken malzemeler şunlardır:
1 tatlı kaşığı papatya suyu
1 çay kaşığı yeşil kil
Bir tatlı kaşığı papatya suyu ile bir çay kaşığı yeşil kil karıştırarak kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra göz çevrenize gelmeyecek şekilde bu karışımı cildinize uygulayın. Maskeyi kurumaya bırakın ve sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Siyah noktaların ve ölü derilerin etkili bir şekilde azalması için hazırladığınız maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Kolay bir uygulamaya sahip olan kil maskesi, birçok kişinin cilt bakımı rutininde tercih ettiği ürünlerden biridir. Kil maskesini düzenli olarak uygulayarak ciltte fark edilir bir etki yaratmak mümkündür.
Kil maskesini, kuru ve temiz bir cilde uygulamak gerekir. Uygulama sırasında, göz ve dudak bölgesine temas etmemesine özen göstermelisiniz. Kil maskesini cildinize ince bir tabaka halinde uygulamanız yeterlidir. Uyguladığınız kil maskesini kullanım talimatında belirtilen süre kadar ciltte bekletin. Kuruduktan sonra su ile yıkayabilirsiniz. Kullandığınız kil maskesinden etkili bir sonuç elde etmeniz için genellikle haftada 2-3 kez uygulamanız önerilmektedir.
Kil maskeleri oldukça güçlü birer cilt bakımı ürünüdür, bu nedenle haftada bir kezden fazla kullanılması önerilmez. Çünkü sık uygulandığında ciltte kuruluğa yol açabilir. Kil maskesi, sebum dengelemeye yardımcı olarak yağlı ciltleri temizler. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz ve sivilce sorununuz varsa, haftada bir kez kil maskesi uygulayabilirsiniz.
Kil maskelerinin ne sıklıkla uygulanması gerektiği, cilt tipinize ve hangi amaçla uyguladığınıza göre değişiklik gösterir. Genellikle iki haftada bir defa uygulamak idealdir.
Kil maskesi kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, maskenin cildinizde ne kadar süre kalacağıdır. Doğru kil maskesi kullanıldığı ve maske ciltte yeterli süre bekletildiği sürece kil maskesi cildinize zarar vermez.
Kil maskesini cilt bakım rutininize eklemeyi düşünüyorsanız, başlangıçta iki haftada bir uygulayabilirsiniz. Cildiniz alıştıktan sonra ise kendi uygulama sıklığınızı daha kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Cilt tipinize uygun bir kil maskesini haftada bir veya iki kez kullanabilirsiniz.
Kil maskesinin cilde birçok faydası bulunur. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir:
Kil maskesinin cilde doğrudan bir zararı bulunmaz. Ancak kuru bir cilt tipine sahipseniz, daha yumuşak dokulu ve hassas ciltler için uygun olan pembe kil gibi bir kil maskesi çeşidini tercih etmeniz önerilir.
Bununla birlikte, kil maskesinin çok sık aralıklarla uygulanması veya gereğinden uzun süre ciltte bekletilmesi cildi kurutabilir veya geçici tahrişe yol açabilir. Bu nedenle, kullandığınız maskenin saf kil içerdiğinden emin olun ve cilt tipinize uygun kil maskesini seçerek maskeyi 15 dakikadan fazla cildinizde bekletmemeye özen gösterin.
Kil maskesi tüm cilt tipleri için uygun bir cilt bakım ürünüdür. Farklı renklerde ve dokularda çeşitli kil maskeleri bulunmaktadır ve her cilt tipi için uygun bir kil maskesi mevcuttur. Yeşil, beyaz, siyah, sarı ve pembe gibi farklı renkteki kil maskeleri, çeşitli cilt tiplerine ve sorunlarına yönelik olarak ayrılmaktadır. Cilt tipinize en uygun kil maskesini seçmek için bu seçenekleri deneyebilir ve cildinizin ihtiyaç duyduğu maskeyi uygulayabilirsiniz.
Birçok farklı markada kil maskesi seçeneği bulunmaktadır. Zengin içerikleri ve cilde olan faydaları ile en iyi kil maskesi markaları şu şekildedir:
Cildi derinlemesine temizler tüm kiri ve yağı arındırır siyah noktaları yok eder ve tekrar oluşmasını engeller gözenekleri küçültür cildi fazla yağdan arındırır ciltteki sebum dengesini sağlar ciltteki lekeleri zamanla yok eder cilt tonunu eşitler peeling özelliği de vardır aynı zamanda cildi ölü deriden de arındırır.
Cildi derinlemesine temizler tüm kiri ve yağı arındırır siyah noktaları yok eder ve tekrar oluşmasını engeller gözenekleri küçültür cildi fazla yağdan arındırır ciltteki sebum dengesini sağlar ciltteki lekeleri zamanla yok eder cilt tonunu eşitler peeling özelliği de vardır aynı zamanda cildi ölü deriden de arındırır.
evet düzenli kullanımda sivilceye iyi geliyor cildi pürüzsüzleştiriyor ben farmasininkini kullandım gayet memnunum.
Limon yüze sürülmez sıkmanı tavsiye etmiyorum ama ben sivilcelere veya lekelerime cok iyi geldiğini söyleyemicem maalesef ama siyah noktalar üstünde etkisi büyük onu da ama çok geçiçi etki olarak görüyorum ben düzenli kullanımda azaltır ama herşeyi geçirir diyemicem belki sizin cildiniz de iyi gelebilir cilden cilde farklılık gösterebilir 🤍
Yüzüm de en ufak bir sorunum yok Kullandım yine aynı bana göre ama Her hafta düzenli kullanımla sorunlu cilt daha az karmaşıklaşıyor Kardeşimden biliyorum 👍🏻
limon vb asidik yapıdaki malzemeleri yüzüne sürmemeni tavsiye ederim. Evet yüzümüz de asidik ph a sahip 5.5 ama limon 2.5 civarı. Cilt bariyerini bozarsın çok daha kötü sonuçlanır. Kil maskesi güzel bir bakım malzemesi, haftada 1 kez yapabilirsin. Ben cladermin hazır kil maskesini kullanıyorum gözeneklerimi temizliyor ve sıkılaştırıyor ama sadece o etki etmez, benim cilt bakım rutinim var. senin de olsun..
Biraz renk tonunu eşitliyor gibi, ama öyle sanıldıgı kadar değil. Güneşten soguktan uzak tut nemlendirici krem kullan.
Onlar hic işe yaramaz yve roches karbon killi maske al da farkı gör
düzenli ve doğru kullandığında siyah noktaları yok ediyor ciddi şekilde lekelere de iyi geliyor ama bir iki kez yapmakla hiç bir işe yaramaz.
Kil maskesi bence gereksiz ya çok kısa sürüyor etkisi ama genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum
Haftada 1 kullanmakta etkisini görürsün , ancak bir çay kaşığı kadar da nemlendirici krem eklemenizi tavsiye ederim, cildi kurutmaması açısından 🥰
Sivilceleri kurutuyor.Cildi sıkı ve gergin yapıyor bende seviyorum.
Ben çok faydasını gördüm cildimin temizlendiğini hissediyorum ama önemli olan sürekli yapmamak haftada bir yapabilirsin ama içine limon gibi asitleri eklemeni tavsiye etmem ilk bariyerine çok ciddi zarar verir
Kill maskesini doktorlardan ya da ezaneden alırsan faydasını görürsün bazı kişiler merdiven altı üretim yaptığı için maalesef yüzde ciddi tshriç filan kala biliyor
baya pürüzsüzleştieiyo tabi haftads bir falan kullan bide benimki nemlendiriyofu markaya göre değişir tabi
Ben aldım kullanıyorum da bı faydasını göremedim ama faydasını gören de var sanırım ciltten cilde değişiyor bu durum
Ya o değilde benim hiç durmuyorun doymuyorum bı anlam veremiyorum neden
Markadan markaya fark var tabi ki bazı kil maskeleri var bebek gibi yapıyor
Ben yeşil bir maske kullandım ismini hatırlamıyorum o kadar güzel diki siyah maske hafif kalır
Her yüz şekli ve içtenliği farklıdır ama eğer yüzünde siyah noktalar varsa evet ise yariyo
Teyzem demiyordu ise yarıyı ama hemen cild eski haline dönüyo 1 2 haftaya
Kızler bok maskesi olsa kullanır yeterki işe yarasın😂
markasına bağlı oluyor biraz ama az da olsa işe yarıyor bence
Pakmask kil maskesi alacağım yüzüm tek tük sivilce var birde yağlı iyi gelirmi yüzüme
markası nedr kullandığının doğacı kil maskesi mi
Bende daha çok sivilce çıkarttı skalösöamsşaöa
Yalan dolan ya kullandım sıfır
Hiç birşeye yaramıyor
Herkesin yüzü aynı değil fikir veremem.
Lorealin kömür maskesini kullan baya ise yarıyor
Evet ama önce yüzünü sabunla temizle
düzenli kullanırsan belki
hayatım güncel atar mısın bende başlıcam bu maskeye ona göew
hiçbir işe yaramadı ..
güncel at bekliyorum ciciş
kili rahat mi biraksaniz