Organik tavuk bulmak istiyorum nereden bulurum. Organik Tavuk Markasi bilen var mı? En iyi tavuk markası hangisi? Hangi tavuk markası güvenilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Tavuk Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Taze tavuk alırken dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var zehirlenmemek için. Tavuğun taze olduğu saydığım özelliklerden anlaşılır. Bunlar;
- Taze tavuk pembemsi bir renge sahip olmalıdır. Tavuk da dolgun olmalıdır; üzerine bastırdığınızda, et biraz esnek olmalı ve birkaç saniye sonra şekline dönmelidir. Tazeliğin iyi bir göstergesidir.
- Pakette fazla sıvı biriken tavuktan kaçının. Fazla sıvı, tipik olarak, tavukları güvenli bir sıcaklığa soğutmak için yaygın olarak kullanılan suya daldırma işleminin sonucudur.
- Antibiyotiksiz yetiştirildiğine dikkat edin. Antibiyotiksiz yetiştirilen ürünler, tüketicilere tavuklara hiçbir zaman antibiyotik verilmediğini garanti eder.
- Organik sertifikasyon, üreticilerin çeşitli katı standart ve uygulamalara sürekli uyum sağlamasını ve bunlara uymasını gerektirir. Sertifikasyonun olup olmadığını kontrol edin.
- Sebze ile beslenmiş olmalarına dikkat edin.
- GDO'suz Proje standartlarına uygun, sertifikalı, organik, sertifikalı GDO'suz bir diyetle yetiştirilen ve beslenen tavuklarda görülür. GDO'suz olmasına dikkat edin.
En iyi Tavuk ve Piliç Markaları Hangileridir?
Tükettiğim ve memnun kaldığım markaları sıralamak istiyorum. Bunlar;
1- Banvit
En sağlıklı tavuk markası denilince akla gelen ilk markadır. Rahatlıkla ürünlerini kullanabilirsiniz. Bugüne dek hiçbir problem yaşatmadı bana. Ayrıca fiyatları da kalitesine göre biraz pahalı ama değer.
2- Beypiliç
Güvenilir tavuk markası denilince akla ilk gelen tavuk firmalarındadır. Müşterileri genelde memnun kalıyor ve gerçekten taze oluyor ürünleri.
3- Gedik
En iyi tavuk markası sıralamasına girmiş bir markadır. Çünkü ürünlerin azırlama süreçlerini robotlar yapıyor. İnsan eli değmiyor. Temiz bu nedenle.
4- Şenpiliç
En iyi tavuk markası denilince akla ilk gelenlerdendir. Kasapların da göz bebeğidir açıkçası. Fiyatları da uygun.
5- Orvital
Orvital markası ülkenin ilk organik tavuk üreten markasıdır. Ürünleri de her daim tazedir. En iyi organik tavuk markası desem sorun olmaz anlayacağınız. Migros, Macro Center gibi alışveriş marketlerinden bulabilirsiniz.
6- Keskinoğlu
Keskinoğlu markası ülkenin en eski tavuk markalarındandır. Ürünleri de genelde beğenilir. Tüketirken soru işaretleri olmaz kafanızda. Fiyatları ortalama civarı oluyor. En iyi piliç markası listesine girer rahatlıkla.
7- Yeşil Küre
Yeşil Küre markası da organik tavuk üreten markalardan biridir. Ürünleri genelde taze oluyor ve yukarıda saydığım taze tavuk özelliklerine de uyuyor. Tavsiye ederim.
8- CP Piliç
CP Piliç genelde bekar kesime oynayan bir markadır. Hafif lezzetleri oluyor, mideyi yormuyor. Akdeniz soslu pirzolası hele şahane valla. Tavsiye ederim.
9- Lezita
Lezita markasının ürünlerine bayılıyorum gerçekten. Çok güzel çıtır, soslu ürünleri var çünkü. Gerçekten tavsiye ediyorum. Tazecik ve çıtır çıtır :)
10- Erpiliç
Mangalların aranılan lezzetidir kendisi. Mangalda çok lezzetli gidiyor gerçekten ürünleri. Ayrıca kuru yolum yaptıkları için çok daha sağlıklı.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben bu sektördeyim. Zooteknistim organik tavuk kavrami cok farklidir. Keskinoglu banvit ve mudurnu en iyisidir. Organik ise anca köylerde oluyor kendim besledigim halde ne yumurtasini yerim ne etini
54 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim. Keşke yer olsa kendim beslesem ama o imkan olmadığı için marketten güvenilir bir marka almak istiyorum artık. Kasaplara güvenemiyorum artık. Banvit için bir şeyler denmişti ama sen güvenilir diyorsun öyle mi?
- +1 yıl
Yuksek lisans danisman hocam banvitin araştırmalarını yapıyor
- Soran+1 yıl
İlginize teşekkür ederim. Başarılar dilerim size de sektörde.
- +1 yıl
Cok tesekkur ederim :)
- +1 yıl
Tavuktan tiksiniyorum cidden yanlş anlama hiç alma daha iyi
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Tavuk severim ama artık çok fazla kıyamet kopuyor. İnternette izlediklerimden sonrada güvenemiyorum. Yerim olsa kendim beslerim.
gercek organık arıyorsan koylerden alacaksınn kumes tavugu
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Muhakka öylesi makbul , lakin bir tavuk için istanbuldan kalkıp köyede gidemem.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
32Cevap
Kendi yetiştirdiğimiz tavuklar bize kesildikten sonra geliyor sağlıklı olduğu için onu tüketiyoruz.
13 Yorumla- +1 yıl
Ooo bu konuda çok şanslısınız. Maalesef pakette satılan tavuklar çok da sağlıklı olmuyor. Herkesin de kendi yetiştirdiği veya köyde yetiştirilen tavuklara ulaşma imkanı olmadığı için mecburen marketten alıyor. Markette de en iyisi Erpiliç ve Akdeniz Toros.
- +1 yıl
İyi günler. Köy tavuğuyla ilgili sorun olacaktı. Bizde artık öyle yetişen tavuklardan almak istiyoruz da araştırma yaptım. Köy tavuğu beyaz olmazmış. Böyle kırmızıya yakın bir renkte olurmuş. Doğru mu? Tadı da güzel olur mu?
Keskinoğlu ve banvit diyebiliriz.
20 YorumlaBanvit ve keskinoğlu tercihimdir.
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 330 cevap paylaştı. Tavuk üreticileri aynı ırk tavuk, aynı yem rasyosu vs gibi şekillerde üretim yapıyorlar. Tavuğu aldığınızda dökme (poşetsiz ) olması durumunda skt ile ilgili problemli ürün olabilir. Onun haricinde tavuk aynı tavuk olup, sadece iriliğine (yağ et oranlamadık) göre lezzetinde fark olabilir. Aksi halde hepsi aynıdır (gerçek köy tavuğunu dışarıda tutuyorum).
114 Yorumla- +1 yıl
Markanın önemi yok dıyorsun
- +1 yıl
Merak ettim ne iş yapıyorsunuz
- +1 yıl
Hımm bende o sektörde çalısıyorsunuz sandım..
- +1 yıl
Ya söylesene merak ettim 🙄🙈
- +1 yıl
Yo karısık değil aslında.. Hastane yönetiminde mi çalısıyorsun
- +1 yıl
Olur tabi 😀
- +1 yıl
Rica ederim
Beypiliç'e başka ürün satışımız var oradan ara sıra ücretsiz veriyorlar iyi oluyor. Banvit ve Bolca'da güzeldi. Tarihlerine bakarsan diğer markalarda da koku sorunu yaşamazsın diye biliyorum. Standart üretim ve kesim var. Sadece büyük bir kaç marka daha tertipli talaşını falan bol seriyorlar.
17 Yorumla- +1 yıl
Tarihine de bakmıstım aslında
- +1 yıl
Midem bulandı valla ya
- +1 yıl
Yok ne dicen diyeceğini dedin
- +1 yıl
Umarım
- +1 yıl
Şen piliç bence en idealı, mangal yaparken özellikle aradığım oluyor bazen
10 Yorumla - +1 yıl
Dışarıdan tavuk pek almamaya çalışıyorum onun yerine kendi yetiştirdiğim tavukların etinden ve yumurtasından faydalanıyorum daha sağlıklı ve organik. Ama illaki marketten tavuk alıcaksam erpiliçi seçerim. :)
27 Yorumla- +1 yıl
Kendiniz nasıl yetiştiriyorsunuz?
- +1 yıl
Babam daha önce köyden horoz ve birkaç tavuk almıştı bende onları besliyordum , hayvanlar ile ilgilenince yumurtlamaya başladılar. Daha sonra civcivler oluverdi git gide büyüdü anlayacağın :)
- +1 yıl
Ev de müsait herhalde kolayca oluyor. Tebrik ederim sizi. Doğal beslenmeye çok önem veriyorsunuz. Bende mümkün olduğunca her şeyin doğalına yönelmeye çalışıyorum. Ya da yerlisine. Yabancı ürünleri almamaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Doğayla iç içe olduğumuz için hayvan besleme biliyoruz. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)
- +1 yıl
İyi günler. Köy tavuğuyla ilgili sorum olacaktı. Bizde artık öyle yetişen tavuklardan almak istiyoruz da araştırma yaptım. Köy tavuğu beyaz olmazmış. Böyle kırmızıya yakın bir renkte olurmuş. Doğru mu? Tadı da güzel olur mu?
- +1 yıl
Hayır tabiki de bu uydurma birşey köy tavuğu ister siyah olur ister beyaz ister koyu kırmızı. Satmak için öyle şeyler söylenmiş size bence..
- +1 yıl
Bu bilgiyi internette gördüm. Tavuğa göre değişir tabi.
- +1 yıl
Tabii ki hiçbiri. Earthlings'i izlemelisiniz.
O yediğiniz tavukların nelerden geçtiğini önce görmeniz sonra marka seçimi yapmak gibi bir lükse sahip olup olmadığınızı anlamalısınız.21 Yorumla- 1 yıl
Yrk mı yiyelim
Selam,
Biz kasaptan alıyoruz kasapta erpiliç satıyor. Ondan bizde erpiliç tüketiyoruz. Helal ve kuru kesim olmasına dikkat ediyoruz. Damgası yok sa almıyoruz falan ondan hep erpiliç.21 Yorumla- +1 yıl
Bizim buradaki kasapta da Banvit var. Ama çok da iyi bir marka değil diye biliyorum. Genelde zincir marketlerde satılan kendi markaları olan tavuklardan alıyoruz. Ama artık bundan sonra Erpiliç almaya özen göstereceğiz ya da Akdeniz Toros.
Tavuklarin hepsi ayni , üretim ayni, yemleri ayni yani markaya itibar etmeyin.
Tavuklarda genelde ne yaparsan yap bakteri olur, onun icin iyice pisirmeden tavuk yemeyin, önemli olan bu00 Yorumla- +1 yıl
İçiniz rahat etsin yediklerim hem helal&hemde herşeyi ile doğal bir tavuk yemek istiyorsanız Akdeniz Toros markasını tercih edip gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Ben Tavuk ve et ürünlerinde başka markaya para verip sağlımı riske atamam. Çok iddialı söylüyorum; Bu markanın ürünlerini tercih etmeye başladıktan sonraBu zamana kadar biz ne yemişiz demekten Kendimi alamıyorum... HELAL OLSUN
50 Yorumla - +1 yıl
Markalara tek tek bakarım, yorumları okurum. Ancak bu bile bazen yeterli olmuyor. Köytür alıyorum genelde.
10 Yorumla Ankara 'da Toros marka güzel baya lezzetli organik olarak. Diğer markada da erpiliç alıyorum. Ama organigin lezzeti başka. sahiden..
00 Yorumla- +1 yıl
Yani öylesine seçtim, pek farkları yok, banvit ve şenpiliç idare eder. Hepsi şişirme olduğu için iyi diyemem.
00 Yorumla Burada bir tavukçu var ondan alıyorum markasına hiç bakmadım ya ahaha.
10 Yorumla- +1 yıl
Ben asla kendim alıp pişiremem tavuk midemi bulandırıyor.
10 Yorumla - +1 yıl
Amerikano, attacks, playwd yumurtaları yeşil olup günlük yumurtlarlar
Şey ben besliyorum da 😂😂😂
Yemeğe karşıyım 😂😂😀18 Yorumla- +1 yıl
Senın tavukları kesip yesek 😀
- +1 yıl
Püüü sanaa 😂😂😂
Pişşıkkk - +1 yıl
Nasıl da lezzetlidirler 😀😀
- +1 yıl
Köy tavuğu kız onlar tabi lezzetli olacak 😂
2 dönümlük arazide 8 tane seralari var maydanoz roka dere otu tere ıspanak yemedikleri şey yok😂😂 - +1 yıl
😂😂kurdele tak yolla bi tane
- +1 yıl
Ayipsin senden değerli mi ama kesmicen😉😂
- +1 yıl
Keserim be napcam canlı tavugu 😀
- +1 yıl
Caniii
Püüü sana🙄😂
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hiç değişen bir şey yok, çünkü hepsinde de tavuklara aynı yerden gelen aynı yemi yediriyorlar ve aynı ilaçları veriyorlar
20 Yorumla - +1 yıl
Önce Er piliç, yoksa Banvit, o da yoksa, Keskinoğlu... Diğerlerini almam...
13 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
Diğerlerine itibar edemiyorum... Mutfakta bile ağır kokusu oluyor...
- +1 yıl
EİG için teşekkürler... 🍀
Helal süt emmiş beyza tavukları güzel diyorlar..
10 Yorumlamarkadan ziyade tarihe bakanlardanım.. :(
11 Yorumla- +1 yıl
😄😄
Hepsi hormonlu hindi ye
012 YorumlaMarka değil en sağlıklısı artık köy tavuğu :)
00 YorumlaBanvit
10 YorumlaBanvit herhalde
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 659 cevap paylaştı. Banvit
10 Yorumla- +1 yıl
Beyza
21 Yorumla- +1 yıl
Aslında bu da iyi marka ama dağıtım alanı az olduğu için herkes ulaşamaz. İstanbul ve Ankara'da bile yok.
Erpiliç
10 Yorumla- +1 yıl
Şen piliç iyidir.
10 Yorumla - +1 yıl
Hastavuk alıyorum
10 Yorumla - 8 ay
Erpiliç helal kesim bide
00 Yorumla - 8 ay
Bu devirde kendi yetiştirdiğin bence
00 Yorumla - 8 ay
Lezita Abalıoğlu
00 Yorumla - +1 yıl
Banvit
00 Yorumla - +1 yıl
Canlı tavuk
00 Yorumla - +1 yıl
Banvit..
00 Yorumla - +1 yıl
Piliç
00 Yorumla - +1 yıl
Kardeşler piliç
02 Yorumla- +1 yıl
o ne la
- +1 yıl
Kardeşler işte
beypiliç
10 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Hiçbiri
01 Yorumla- +1 yıl
ne yiyon
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Beypiliç
22 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
sağlıklımı reis
- Cevap sahibi+1 yıl
Evet ben hep ondan alırım. Banvitte iyi ama
Banvıt dedım kanks
06 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
hmm çiftlikbankın da reklamı çokdu tosuna kaç para kaptırdın
- +1 yıl
yaw he he
- +1 yıl
Mercan
10 Yorumla - +1 yıl
Mesajj atarmiisn
00 Yorumla Beyza piliç
00 YorumlaErpiliç
00 Yorumla- +1 yıl
memnunum çünkü
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > En iyi tavuk markası hangisi? Güvenilir, sağlıklı, organik tavuk markaları hangileri?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?