İlişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılmalı?
Hamilelik testi yapmak, ilişkiden sonra en çok merak edilen konulardan biridir. Bu süreçte en önemli nokta, doğru zamanlamadır. Peki, ilişkiden kaç gün sonra hamilelik testi yapılmalı?
Genellikle, ilişkiden sonra hamilelik testinin en doğru sonucu vermesi için biraz beklemek gerekiyor. Hamilelik testleri, idrarda bulunan insan koryonik gonadotropin (hCG) hormonunu tespit eder. Bu hormon, döllenmiş bir yumurtanın rahime yerleşmesiyle üretilmeye başlar. Yumurtlama ve döllenme gerçekleştikten sonra hCG seviyeleri yavaş yavaş artar.
En ideal zaman, adet döneminin gecikmesinden sonra yapılacak olan testtir. Eğer adet dönemleriniz düzenliyse, beklenen adet tarihinden birkaç gün sonra test yapmak, daha güvenilir sonuçlar verebilir. Düzensiz adet dönemlerine sahipseniz veya beklenen adet tarihinizi bilmiyorsanız, ilişkiden yaklaşık 14 gün sonra test yapmayı düşünebilirsiniz.
Unutmayın ki, erken yapılan testler yanıltıcı sonuçlar verebilir. Eğer test negatif çıkarsa ve hala hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, birkaç gün bekleyip tekrar test yapmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, testin sonuçlarından emin değilseniz veya ek bilgiye ihtiyacınız varsa, bir sağlık profesyoneline danışmak her zaman en iyisidir.
Hamilelik testleri, eczanelerde kolayca bulunabilir ve genellikle basit bir şekilde uygulanabilir. Ancak doğru sonuç almak için testin talimatlarına dikkatle uymak önemlidir. Her zaman hatırlanması gereken şey, her kadının vücudu farklıdır ve bu yüzden herkesin deneyimi birbirinden farklı olacaktır.
Arkadaşlar ben kasım 1inde regl oldum ve 7. bitti 2 gün sonra iliskiye girdik eşimle yanlız ayın sonuna dogru yani aralık 27 sinde regl oldum yine normalde çok yogun olurdu kanam bu sefer üç gün dürdü ve besinci günümde koyu kahve akıntım geldi 5 ci günümde çalısmalara dewam ettik ve bugün tam 10 gün oldu aşırı bel agrım ve zaman zaman kasıklarım ağrıyor adetime 17 gün var ve sarı bir akıntım geliyor sizce hamilemiydir :)
Bence eğer gebelik için kan testi yaptırmayacaksan, test sonucunu net olarak görmen için daha fazla zaman gerekiyor. 3 haftanın yeterli olacağını düşünüyorum bir de bu testlerde yanılma payları da oluyor bana kalırsa ilişkiden 1 hafta sonra hastaneye git ve kan testi yaptır, en net sonucu öğrenirsin. Annelik çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin.
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adetim ilişkiden 5 gün önce bitmişti ve ilişkiden 5 gün sonra bir daha kanamam oldu, yerleşme kanaması olabilir mi diye düşündüm çünkü adet kanamam gibi değildi. Şu an da 23 gün geçti ilişkiden kuruntu mu yapıyorum bilmiyorum açıkcası. Test yapsam sonuç alabilir miyim ki
nasıl bir kanama damla şeklinde çok az bir kanama gelmişse yerleşme kanaması olabilir ama kesin sonuç için kan testi yaptır adet günü geçmeden kesin bir sonuç vermez idrar testi
4 gün falan böyle damla şeklinde kanamam oldu. koyu renkteydi üstelik. adetim gibi değildi o yüzden düşündüm bu ihtimali. yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
rica ederim adetten bir kaç gün sonrada böyle kahverengi lekeler tarzında gelebilir ama sen her ihtimale karşı bir jinekoloğa git gebelik dışında başka bir sorun olabilir geçmiş olsun
Al, kendimi tekzip ederek cevaplayım. Google a yazsan gerekli bilgiyi alırdın. Tembellik işte...
İdrarda gebelik testi ilişkiden hemen sonraki günlerde sonuç veremez. Genellikle doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar bekleyip o günlerde testi yapmak gerekir.
Bunun sebebi: İdrarda gebelik testi gebeliğe bağlı oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır. Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde girilen ilişkiyle oluşabilir. Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime kadar ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 - 10 gün kadar sürer. Rahime yerleştikten sonra gebelikten salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir. Hatta gebelik rahime yerleştikten sonra bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir. Bütün bunlardan dolayı kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonra gebelik oluşursa bu gebeliğe bağlı salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için neredeyse 15 gün kadar zaman geçmelidir. Bu da bir sonraki adet dönemine denk gelir, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana denk gelir.
4
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet biliyorum bunları ama benim durumum biraz daha farklı olduğundan bu bilgiler işime yaramıyor. Aşağı da yorum kısmına yazmıştım.
Ben en son ne zaman hasta oldugumu bilmiyorum 2 hafta once iliskiye girdim ve korunmadik ve girdikten sonra ertesi gun hapi aldim ne zaman hasta olucagimi bilmiyorum az bulanti var hamile olma ihtimalim varmi? Idrr testi yaptim ama negatif cikti bana yardim edin luften zor durumdayim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ertesi sabah yap testini olmadı 1 hafta sonra yap. ama 10 ay sonra yapma:)