lütfen yardım kız arkadasım hamıle. cocuğu aldıralım dıyorum aldırmak ıstemıyor bense evlılığe hazır değılım henuz nasıl bır yol ızlemelıyım. evlenmeye mecbur bırakmaya calısıyor benı. cocuk olursa mecbur olurmuyum evlenmeye
Cevabın nedir?
+1 yılBu çok zor bir durum. Yatmayacaktın kardeşim diyenleri anlamıyorum. Kadın da erkek de bunu isteyerek ve bu riski bilerek birlikte olduklarına göre şu durumda da birlikte düşünmeliler. Öncelikle kadın açısından bakarsak hem kendi için korktuğundan hem de bir cana kıyacağım düşüncesi ile çocuğu aldırmak istemeyebilir ama seni bu konuda zorlayamaz. Zorla evlenirsen ileri de bunu kadının yüzüne vurmaya hakkın olur ki bu evlilik yürümez zaten. Senin açından bakarsak evlilikten korkuyor olabilirsin ki zorlamayla da olacak bir iş değil. Kadının bu durumda -bence- o çocuğu babasız ailesiz büyüteceğine aldırması ve seninle ilişkiyi kesmesi daha mantıklı. Maalesef bu durumda mantıkla hareket edilmesi gerekiyor. Çünkü o kıyamadığınız canın da mutlu ve onu isteyen bir aileye ihtiyacı var. Madem sen henüz bunu kaldırabilecek bir adam değilsin kadının bencillik yapıp onu kullanması çok daha büyük bir ayıp.
42 Yorumla- +1 yıl
İşte insanlar bunu anlamıyor ya, herkes tanularla düşünüyor. Kimse evliliğin, çocuk büyütmenin ne kadar ciddi bir sorumluk olduğunu fark etmiyor, tek umurlarındaki şey evlilik tabusu.
- +1 yıl
Ciddi bisey oldugu icin evlenmeyip kimin eli kimin cebinde yasamak daha mantikli degil mi? ne kadar buyuk bir sacmalik. bir iki gereksiz insan madem olucaklari onceden biliyo hamile kalmiycak sekilde de yapabilirdi. madem evlenmek istemiyo bu ne dikkatsizlik. ben de evlilik oncesi iliskiye karsiyim ama madem bir b*k yiyosun duzgun ye kac yasinda insalar. cocuk buyutmek ciddi is ama aldirmak basit dimi. evlilik zor is ama her gece baska kariyla yatmak kolay is. sonra neymis efendim tabular. muhakkak ki temizler temize pisler pise gidicektir. elbet evlenicek bu halti bu kadar basit gorup yiyenler, onlar gbi birileriyle evlenirler insallah nasilsa cok normal. bide anne vaba olun bakalim cocugunuz evlenmeden boyle bsy yapsa ne kadar nirmal karsilarsiniz.. eger i da normal geliyosa insanliktan cikmis olursunuz cunku.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabikide aldırmayın ve su saçma saçma konuşan @Ragnar_Lodbrok u dinleme sen kim oluyorsun da ALLAH'ın verdiği cana kıyıyorsun? bide gitmiş sinekle karşılaştırmış neymiş ozaman sinekte canlı ona bakarsan bayramda dana tosun falan filanda canlı ama dinimiz gereği kesiyoruz sen bir insanla nasıl karşılaştırıyorsun hayvanları. Fetüs metüs anlamam ben o kızın karnında bir insan var ve sende nasıl yaptıysan o çoocugu öylede bakıcaksın arkadaşım sizin gibiler yüzünden işte sonra türk kızı niye böyle nie bütün erkekleri aynı tutuyosunuz falan da filanda
03 Yorumla- +1 yıl
E çünkü tek savunması 'can' olması. Herşey can. O kızın karnında da insan yok, insan olacak olan bir yaşam formu var.
Ayrıca insan da bir hayvan türüdür.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok cidden sana laf anlatamam yani sende adın gibi biliyorsun günah olduğunu bana laf ebesi yapıyosun ama görüşün çok yanlış bence.
- +1 yıl
Yav nerrden biliyorsun işte bunu anlamıyorum? Hangi gerekçeyle günah olduğundan eminsin? Şunu sorayım, tanrı olmak zorundaysa bile, doğru tanrıya inandığını bile bilmiyorsun sen. Sadece inanıyorsun buna.
Çocuk aldırmak dinimizde haramdır. Resmen öldürmüş oluyorsun. Bir canlının hayatına ancak Allah son verebilir. O bir canlı ve bir melek. Yarın öbür gün berzah aleminde sizden hesap soracaktır. Çocuk olursa da o çocuğa bakma yükümlülüğün var. Ya manevi olarak ya da maddi. Bakmazsan çocuk bir yandan baba hasreti çeker. Sizden İlgi görmezse ahını alırsın. Hatta "bana babalık mı yaptın öyle yüz üstü bıraktın benim günahım ne?" Diye kızıp Size çok lanet edebilir. Bence bu işe bulaşmadan önce düşünecektin bunu.
00 Yorumla
+1 yılHer zaman dediğim gibi
Erkekle yatarsan böyle olur "ADAM" lazım...
Cinsel ilişkiye hazırsın da evliliğe mi hazır değilsin
Gerçekten utanma sebebisin 👏50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
16Cevap
+1 yılYazik degil mi o da bir can sonucunu bildgin seyi niye yapiyorsun? Onada yazik degil mi? o cana sahip olmak icin ugrasan basarisiz olup tup bebek yapan yilladir anne baba olamayan ciftler var ve bir katil mi olmak istiyorsun? O canlininda atan bir kalbi var kurtaj yaptirarak vicdanini mi rahatlaticaksin? bence bunu yapmazsin eger vicdanin varsa sen istemezsende cek git vicdaninla kal o kiz bakar
310 Yorumla- +1 yıl
O canlının şu an atan bir kalbi yok. O canlı bile değil, doku yığını. Sperm canlı mı?
Herşeye vicdan diye koftiden çıkarım yapıyorsunuz. İnsanlar hazır olmadıkları bir ortama bir bebek getirdiyse, istemediği bir bebeği hayatına dahil edip düzgün bir hayat sunamadıysa o çocuğa çok büyük kötülük olmuyor mu bu?
Fetüs bir yaşam formudur, ama bir 'can' değildir. Ona bakarsan koluna konduğunda tokadı vurup öldürdüğün sinekler de candır. Bir yumurta olunca omlet olan şey, sırf seninle aynı türden diye 'can' olarak görülüp kutsallık kazanmaz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok birincisi ben hemsireyim bu bilgileri biliyorum o dollenmeden sonrasi gomuldugu yerde organlar olusuyor bu bir ikincisi hamile kalcagini bile bile niye yaptilar o zaman korunmak icin yontemler varken? simddie yaptiklari seyleri kabullenmeyip kiza aldir diye baskilamasi sacma ve bu bir cinayettir kurtajin nasil yapildigini biliyor musun? bilme canin yanar doku yigini olsaydi hamile oldugunu henuz anlayamazdi hamilelegi ancak gozle gorulur sekilde testlerde cikmasi icin gomulme gerceklesmeli ve her ne olursa olsun ordan canli olusuyor madem kabullenilmicek seyleri neden yapiyorlar?
- +1 yıl
İnsanların doğası bu, 'Madem kabullenemeyeceksin niye yaptın' demek saçma. Ayrıca, ben ölü demiyorum tam olarak, insan sayılması saçma diyorum.
Bir tane parazit kıvamında bir yaşam uğruna insanların hayatlarını mahvetmek saçma diyorum.
Kimse bir hata yaptığı için ebeveyn olmak zorunda değil. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok o kadar korunma yontemi var hicbirisini mi kullanmadilar yapmayin allah askina bu kadar bencil olmayin madem zevk icin yapiyorlardi dogum haplari baska seyleri kullanabilirdi ihtamelleri dusunseydi olabilecegini kendiside biliyordu simdi yapipta corbada tuzum yok istemiyorum diyemez bir hata yaparken dusunmeli insan. Sonra boyle sonuclar cikiyor kabullenmiyorlar.
- +1 yıl
Kabullenmez, hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 koruma sağlamıyor üstelik. Sigara yüzünden hastalananlara da tedavi uygulamayalım, bırakalım ölsünler o zaman.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok korunma olsaydi şu an bu durumda olmazdi anlik zevkler icin ikisinin yaptigi hatayi karnindaki fetus ya da kan pihtisi odeyemez insanlar eger nefislerine hakim olabilseydi boyle sonu aci verici seyler olmazdi bu yuzden genede korunmasi gerekirdi hicbirsey %100 degil ama sonucta koruyan cok cesitli yontemler var ve sigarayla bu konu asiri farkli bir irade olmaliydi anlil zevk ugruna ikiside hayatlarini mafetmis ve acisida rahimdeki pihtidan cikicak canilik bu.
- +1 yıl
Niye bir yumurta kırılınca omlet oluyor ama bir fetüs öldürülünce cinayet sayılıyor? Yav nedir bu saçma saban tabu takıntısı? He çok iyi sendeki mantık, insanlar fiziksel ihtiyaçlarını giderirken hayatlarını mahvedecek bir olay oluyor, üstüne bunu ortadan kaldırma şansları varken saçma bir takıntıyla hayatlarına hiç kaldırmaya hazır olmadıkları bir sorumluluk yüklenmeleri dayatılıyor. Sebep? 'Yazık değil mi o pıhtıya?'
Koluna sinek konduğu zaman çat diye tokadı vurup öldürüyorsun, o da canlı, veya et yiyenler hayvan öldürüyor o da can, hatta ot yerken bile bir canlıyı öldürüyorsun. Bunlara dövünüyor musun? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok birincisi bu benim dusuncem ve degismicek ben bana ait olan dusuncem dunyada hersey Bize Allah tarafindan Rabbimiz tarafindan sunuldu yicek iciceklerin hepsi anlik zevk ugruna simdide bu cana mi kiyicaklar? sen bunun neyini savunuyorsun yolda bir bocek girip basanda hepimiziz cahil olmayin Allah askina kendiniz hele ki bir insandan bir parcayi bu ladar kucumseyin anlik zevk ugruna ikisinin hatasini o oducek bu benim dusuncem boylede kalicak aksini savun beni ilgilendirmez kurtajin korkunc oldugunu canli canli biliyorum ben vicdanim var cok sukur o canliyida dusunebiliyorum simdi bana gelipte yumurta sinek bahsetme bu herkesin yaptigi seyler ama insan evladi daha farklidir emin ol onunda cezasi var oteki tarafta zevk ugurlarina iradesine hakim olamamalari sacma
- +1 yıl
Gidip görmediiğin sürece bana 'Cezası var, öteki taraf' deme. Onun palavra olma olasılığı da var.
Ayrıca niye farklı, ikisi de can. Herkesin yaptığı bişey olması illa konudan alakasız olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçta herkes, her gün cana kıyıyor. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kararina saygi duyuyorum oldukca zittiz sen oylesindir ben boyle bana gore kiyilmamali insan daha farklidir ve palavrasi degil gercekler :)
+1 yılYediginiz halti yaparken hazirdin simdi neden hazir degilsin her gece yersin o halti iste... ama yok sonuta sadece bir kadin dimi yetmez.. haketmissiniz ikinizde sen evlenmek zorunda kalarak o da sen evlenmezse ortada kalarak haketmissiniz... evlenmeyi bekleyenler ahmak mi saniyosunuz siz
10 Yorumla
+1 yılSakın evlenme. İstemiyorsan sakın çocuğu sahiplenme. Hiçbir şekilde sana bu şekilde yamanmaya çalışan, seni böyle bişeye zorlayan birine hayatını zincirleme.
İnsanlar nasıl bu kadar çirkef oluyor anlamak da güç. Sendeki tek salaklık hayatını böyle ciddi etkileyecek birşeye karşı yeterli önlemi almamış olman.211 Yorumla- +1 yıl
Yukarda yazdıklarınizi okudum da dini inanciniz yok anladim ama empati yeteneginizde mi yok kürtaj bir kadin için ne kadar zor birşey ve korkutucu biliyor musunuz düşünün sizin cinsiyet organiniza değişik aletlerle girilip yapışık bir parça aliniyorki bu uygun koşullarda yapilmaz ise rahimde hasara sebeb olacağı için çocuk oluşumunu zorlaştırıyor ki bunu yapan beyin uygun bir yere götüreceginede inanmiyorum... ikincici kadin erkeği evliliğe zorladığı için cirkefce demişsinizde... erkegin acaba bayanla ilişkiye girmek için neler dediğini biliyor musunuz taniyor musunuz oda bir kadinla sirf birlikte olmak için yalan söyleyen şeref yoksunu olduğunu bilmiyorsunuz.. dini inanciniz olmaya bilir empati ve adalet anlayışınizi geliştirin. .. iki tarafta suçlu ve sorumlugunu iki tarafta çekmeli biri git kurtaj ol ayrilalim kismi ne kadar adaletli keşke bu durumda erkekte bıçak altina yatma şansı olsaydi...
- +1 yıl
Ayrica bir gün bir kiz evladiniz olduğunda onun masum olduguna bakip bir düşünün birinij ilerdr onla birlikte olup kurtaj yaptirip birakmasi babalik iç güdüsü ile o kişiye kafa atmak istersiniz iki dikiste o yesin... ve insanlari yargılanmış sinizda onlar karninda daha oluşmamış canlinin oluşmuş masum halini düşünerek cevap yazmislar bir parazit olarak değil merhamet böyle birşey... aşırı katinisiniz geniş bakış açınız yok duygu sıfır empati hiç yok hayatinizda bol şans...
- +1 yıl
@Amorrfati He yav he, kimse kimseye zorla bişey yaptırmıyor, 'Ama o da bana şunu bunu dedi' diyerek işin içinden sıyrılamazsın.
Ki ben illa kürtaj olsun da demedim, adam evlenmek zorunda değil illa. Fetüs bir insan olarak sayılacak kadar gelişmemiş bir yaşam formudur, illa insan olarak sayılması gerekmez. Ki üstelik sırf bir yaşam diye tabulaşması yersizdir. Daha önce de dediğim gibi, bir yumurta kırılınca 'omlet' diyen insanların fetüse 'ama o da can' diye yaklaşması saçmadır.
Merhametmiş, merhamet illa iyi birşey değildir. O çocuk bu şekilde evlenmiş iki insanın arasında sağlıklı şekilde yetişir mi?
Bana 'Geniş düşünmüyorsunuz' diyorsun da, söylediklerinin hepsi tabular tarafından biçimlendirilmiş şeyler. Ne merhameti? Empati dediğiniz şeyi ben o çocuğun nasıl bir ailede doğacağını düşündüğümde yapıyorum zaten. Zorla evlenmiş, hiç istememiş bir baba, hamile kalınca erkeğe yamanmış bir anne, ve bu ortamda büyüyüp 'masum' olacak bir çocuk. Mantıklı olun biraz. - +1 yıl
@Amorrfati Ayrıca nedir bu 'masumiyet' takıntısı. Nasıl bu kadar romatizme bulanıyor insanlar anlamak güç? Ne masumiyeti? İki insan fiziksel bir ihtiyacı karşılamak istemiş ama mal oldukları için işi ellerine yüzlerine bulaştırmışlar. Hadi onların 'masumiyetini' koruyup saçma sapan bir evliliğe mecbur edelim, en kötü ne olabilir ki hem?
- +1 yıl
Masumiyetten kastim küçük minik bir bebeğin masumiyeti... yorumlrda bayana çok yukleniyorsun o yüzden tek tarafli bakma empati yap dedim çocuğun büyüme koşulunda haklisin sağlıklı bir ilişki olmaz ama bir hata yapildi ise sorumluluğunu alirsin ya da yapmazsin.. ayrica fiziksel ihtiyaclarini karşılamak için beraber olmuşlarsa anlarim ama inanki öyle olmamıştir ne yalanlar dönmüştür... haa bu arada sen insanlari bağnazlıkla itham ediyorsun da seninde pek farkin yok... kusura bakma onlar dini kaliplar içine girmiş insanlari yargilayan cahillikle suçluyor sende bilimsel kaliplara girmissin senin fikrin dışındakilere ayni muameleyi yapiyorsun yani pek farkin kalmiyor kafa ayni şekil çalışıyor sadece onlarin din senin bilim... aynisin sende
- +1 yıl
@Amorrfati Yoo hayır, dini kalıp dediğin şey tabudur. Bilim zaten kanıtlanmış, varlığı yanlışlanmadığı sürece tartışılmaz şeyler bütünüdür.
Dinle konuşan adam bilip bilmediği konular hakkında 1400 yıl öncesinden kalma bir kitabı örnek gösterir. Bilim zaten açıklaması yapılmış, gözlemlenip incelenmiş, kanıtları sunulmuş olgular bütünüdür. İkisini aynı görmek mantıklı değil.
'Ne yalanlar dönmüştür' diyorsun ama bu bir ön yargı mesela, yalanlar döndüğüne dair herhangi bir kanıtın yok, sadece genelde türk toplumunda bu tür şeylerde erkekler kızları evliliktir, hede hödödür' diye kandırır tabusu olduğundan 'Kesin kıza yalanlar söylemiştir' diyorsun. Halbuki hiçbir kanıtın yok bu konuyla ilgili. - +1 yıl
Yukarda dinle bilimi karsilastirmadim senin insanlara verdiğin tepki ile yargiladigin dindar insanlara verdiği tepki ayni yani körü körüne bağlanmak ve ayrica onlar nasil kendi dinlerine tartışılmaz diyorsa bilimde diyor... kanıtlanmış olduğu kesin olduğu anlamina gelmez kanıtlanmış birçok konu başka kanitlarla cürütüldu buda doğru olmayabilir şimdilik bunu kabul edilir... ilerde nelerin olacağını bilemeyiz... ne yalanlar dönmüş dedim ama aslinda ihtimali kast ettim tabiki kizla konuşmadan bilemem ama adamin yazdığı durumdan dolayida masumiyetine inanmam ön yargiliyim...
- +1 yıl
@Amorrfati İşte konudan çakmayınca böyle oluyor. Kanıtlanmış bişey yanlışlanmadığı sürece doğru kabul edilir. Çıkıp 'Ya zamanında şu şu da kanıtlandı sonra yanlışlandı' diyerek olayı reddedemezsin.
Zaten sorun da bu 'Masumiyet' hede hödö tartışması. Olay kimin hatalı olduğu veya şu bu değil, en doğru, en mantıklı kararın ne olduğu. - +1 yıl
En doğru şey bu durumun olmamasi olurdu kürtaj da doğru bir karar degil bence... olaydan anlamiyorum kisminada katilmiyorum her doğru bildiğin durum olay yanlış çıkabilir bu herşey için geçerli bu benim düşüncem benim görüşüm katilmayabilirsin o da senin düşüncen olur... herşeyi bildiğini sanan hiçbirşey bilmeyen varliklariz bu senin içinde geçerli
- +1 yıl
@Amorrfati Bu mantıkla hiçkimse, hiç bir karar veremez. Makul bir yaklaşım değil, kimse herşeyi bilemiyorsa senin de kürtaj kararına karşı çıkman da yanlış olabilir o zaman.
Gelecek hakkında kararlar ve Dünya hakkında bilgiler böyle nihilizmle verilmez. - +1 yıl
Herşeyi biliyormuş gibi davranmakta aynı ki hiçlik ilkesini kast etmedim sadece kendimizce vicdan ve adaletli bir şekilde karar veririzz zaten kararimiz doğru degilmi sonucuna göre karar verilir.. kürtaj mi doğru dünyaya gelmesimi onu bilmem belki doğacak çocuk bir bilim adami olacak herneyse bu konu bir yere varmaz iyi akşamlar
+1 yılarkadaşım seni can kim verdi allah sen de geliyorsun başka cana kıyıyorsun bu beden sana ait olmadıgını zaten bilyorsun şimdi ise bebek aldırmayı düsünüyorsun peki sen gidip masum bir insanı öldürebilecek kadar insansan git o bebegi aldır ama günahı büyüktür vebalini kaldıramazsın şimdiden söylüyüm uyarmadı deme çok pişman olursun
00 Yorumlaevlilige hazır degilim diye bir cana mı kıyacaksın yani, cana kıymaya nasıl hazır olabiliyorsun, bunu baştan düşünecektiniz. düşünemediyseniz sonucuna katlanacaksınız.
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle hazır değil isen bu işe niçin başlıyosun, çocuk olursa onun babası sayılırsın mecbur değilsin ama Allah katında bunun cevabını nasıl verirsin bilemiyorum o kız arkadaşının karnındaki can değil mi?
00 Yorumla
+1 yılYa yeminle ikinizde ayrı boksunuz ya evlenmiyecekseniz niye iliskiye giriyorsunuz ben zaten evlilik oncesi iliskilere cidden kıl oluyorum yazık be o cocuga sizin anne babalıgınızdan ne olacak.
40 Yorumla
+1 yılKardeş kusura bakma ama o boku yemeden önce düşünecektin.
Yaş olmuş 28 evlenmelisin artık hazırlıkla bir alakası yok bunun
Aile düzen demek artık hayatını düzene sokmalısın.
Kız da haklı bir yerde ortada bırakmayacağının bir garantisi yok.00 YorumlaNe demek mecbur olur muyum tabikide mecbursun evliliğe hazır değilsen düzgün dursaydın da girişmeseydiniz böyle işlere çocuk oyuncağımı böyle mevzular ciddiyetin az farkına var
13 Yorumla- +1 yıl
Adam da ciddi birşey olduğu için evliliğe yanaşmıyor. Çok mu makul sence bir çocuk yüzünden zorla evlenip bir de hayatını bir kadınla geçirmek? Ne kadar sağlıklı olabilir bu evlilik türü?
Ona bakarsan kadının da hem çocuğu doğurmaya karar verip, hem de adamı da evliliğe zorlamaması, illa çocuğu doğuracaksa da altından kendisi kalkması lazım. Bu çok çirkefçe ve kaypakça bir tavır. - +1 yıl
Sağlıklı olup olmaması kısmını bilemem ancak o da olabilecekleri baştan düşünüp bu işlere kalkışmasaydı böyle bişey olmazdı ayrıca kızla oyuncak gibi oynamasın kız hamile kaldı diye evlenmeyeceğim çocuğu aldırsın ne demek ya? Şaka mı bu yani yaparken iyiymişte böyle bir mevzu olunca mı kötü oldu karşısında ki insan oyuncak değil
l*n dingil azcık zevk daha fazla olsun die korunmadan yapmasaydınız orayı geçtim hadi bre hayvan kız senden 100 kat daha zor durumda evlenmek zorunda olmak ne kızı evlencez Die kandırıp yapmasını biliyon evlencen mecbursun bizde sevgiliyiz ama sevgilim demiyorum hatun diyorum öyle olmicaksa o haltı yemek nedir
00 Yorumla
+1 yılyok niçin mecbur olasın? Tecavüz etmedin bir şey yapmadın. Doğurmak istiyorsa kendi kararı. Senin kararın değil ki?
10 Yorumla
+1 yılAkilli tabiki kiz akli varsada aldirmaz kafasini kullanir sanada o nikahi yaptirir
20 YorumlaIşi becerirken iyidi simdi sahip cikamiyorsun... demekki neymis o kucuk seyini her delige sokmamak lazimmis...
00 Yorumla
+1 yılSanirim kiz arkadasini sevmiyorsun ve duygusuzsun sevsen evlenmeyi sen isterdin ve kiz arkadasina boyle bir secenek dahi sunmazdin cok yazik
00 Yorumla
+1 yılbence evlenmeni gerektirecek bir durum yok. zaten seninle evlenmek zorunda bırakması kötü bir durum da. ailesi nasıl kızın? çok mu sıkıntılı
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkalbi atıyor onun. ruhu var. ha doğmuş bebeği kesmişsin ha anne karnındakini... katil misin ki?
10 Yorumla
+1 yılTabii ki evet , yapmasini biliyorsan evlenmesini de bileceksin.
10 Yorumla
+1 yılBence evlenme kalsın ortada. Şu kadınların erkekleri evliliğe zorunlu bırakmasına gıcık oluyorum
22 Yorumla- +1 yıl
mecbur evlenmk zorunda olurmuyum? oyle bısey var mı
- +1 yıl
Yok tabiki yasal mecburiyet
sktr git mk o zaman o kadın bakar kendi. ulan bilmediğiniz işi yapmayın bari.
10 YorumlaTabi ki senin gibiler evliliğe hazır değil s. kerken kafan nerdeyse çocuğu aldırmakla cinayet işlemekten daha kötüsünü yapmış olursun tabi sizin kararınız ama hata yapıyorsan cezasına katlanıcaksın
00 Yorumla
+1 yılKardeşim nedrn korunmadınki? Kızın ailei ne diyor? Başın dertte kardo
00 YorumlaBirde söylüyorsun canamı kıyacan iğrenç bir insansın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOrspu çocuğu ozaman kızı niye sktin g*t lalesi keşke baban korunsaymış mk
30 YorumlaOndaki ana yüreği... Ondan sen basit bir zevk peşine düştüğün için hala nankör düşünüyosun... Babalık duygularında gelişmemiş.. Gerçekler arkadaşım bunlar gocunma ama..
00 Yorumla
+1 yılSen bakmazsan millet çocuğuna p*ç gözüyle bakar.
Çok trol bir soru gibi geldi hayırlısı.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet mecbursunn neden buna onu yasatıyorsunn bır kısının katılı olacaksınn hemde senden bır parcanın vıcdanın buna nasıl ızın verıyorr herkess erkek olur da ıste goruldugu uzere adamm olunmuyorr adamsan karım dıye sahıplenır cocugunada baba olursunn
00 Yorumlayoo mecbur olmassın istiyosa doğursun sen bakmak zorunda değilsin
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi erkekler yuzunden kizlar hepimize kotu bakiyor...
00 Yorumla
+1 yılSenin adresini ver senin yanina uruyacam seni hamile bırakıp gelecem çocuğu doguracak sin alıp buyutecem sonra senin o şeye sivri bir kazik yerlestircem sadece bekle
00 Yorumla
+1 yılbence sen önce adam olmaya mecbur hisset kendini sonra evliliği de çocuğu da düşünürsün
00 YorumlaSimdi bırını vurup öldurmussun ya da cocuk aldırmmıssın gozumde aynı cınayet
00 Yorumla
+1 yılKendin kanımdan canımdan bir çocuğa asla kıyamam sırf çocuğum için evlenirim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenme zorunlulugun yok, tek basına buyutmeye hazırsan dogur de. Zaten kız tırsar aldırır
00 Yorumlaneden evlenmek ıstemıosun yaslar kac?
02 Yorumla- +1 yıl
25 o sorumluluğa hazır deılm
- +1 yıl
öldurme sorumluluguna hazırsın yanı bılmıyorum bende cocuk yapmayı dusunmuyorum ama can almak farklı kızla hayatınız nasıl olur nılemem cok zor bı durum gönlunden ne gecıyosa yap hayırlısı otur bı dusun kımse ıcın yapma evlılık ancak bı halt yedıysen arkasında dur evleenmeyı dusunursende babalık testı mutlaka yaptır ondan snra nıkah kıy b. k yoluna gtme
Bence evlenin, asla bir daha günaha girmeyin.
20 Yorumlayaparken yardım mı aldın da şimdi burdasın
40 Yorumla
+1 yılSevişmeden önce düsünmen gereken bir konu bu bence
00 Yorumla
+1 yılNe iğrenç bir herifsin sen ya
00 Yorumla
+1 yılevet çocuğun için mecbursun
11 Yorumla- +1 yıl
neden mecburum zorla yapmadım ıkımızde ısteklıydık
+1 yılYaparken düşünecektin
00 Yorumla
+1 yıle yuh kimden hamile kız
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeye mecbursun zevki alırken iyiydi...
00 Yorumla
+1 yılYaparken dusuncektin o isi:/
00 Yorumla
+1 yıltabikii olursun cocuk babasiz mi kalsiin
00 Yorumla
+1 yılAferin l*n kıza sonuna kadar alsın da gör
00 Yorumlaevleneceksın tabıkı
00 Yorumla
+1 yılBence troll
00 Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında