sabah 1g dafalghan almıştm aç karnına önce adetim geldi sandım ama meğer öyle değilmiş bu ilk defa olmuyo keskin öksürük surubu içincede boylr olmuştu sizce ne yapım?
Cevabın nedir?
Dafalgan parasetamol kökenli bir ağrı kesici , aç veya tok karna alınabilir. Sorun şu ki , yan etkileri kesinleşmediğinden Türkiye'de satışı bakanlık izni ile yok. Küçük veya orta dereceli ağrılarda ve ateşte etkili olduğu söylenir. Yan etkiler ishal karın ağrısı , barsak müküsü gibi çok sorun olmasa da , terleme, sıkıntı , gereğinden fazla kalp çarpıntısı hissi ve bilinç bulanıklığı hali oluşursa bu fazla doz yüklendiğini gösterir ve bir sağlık merkezine tablo daha ağırlaşmadan ulaşıp ilacı da beraberinde götürmen ve dekstroz serum ile şiddeti kontrol altına aldırman gerekir.
Bu seni korkutan bir açıklama olmasın , terleme, sıkıntı , gereğinden fazla kalp çarpıntısı hissi ve bilinç bulanıklığı hali oluşur hissi gelirse bunu yapmalısın. Nedeni aşırı parasetamol, kafa yapıcı etkisi vardır ama overdoz olmaması önemlidir. Overdoz hem ustten hem asagıdan atmaya baslamaktır yani zehirlenme belirtisidir.
Karşılaştığın ise iki ihtimal düşündürür; ilki barsakların parasetamolun fazlasını acilen atmaya calısıyor bunun icin de ürünü de müküs haline getirip uzaklaştırılmaya çalışıyor ya da parasetamol küçük damar çatlakları yapıyor ve ürün karışık uzaklaştırılmaya çalışılıyor.
Bu taz ilacları kafana gore almaman cok onemli , parasetamole direncin cok dusuk09 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederim doktor musun sen? doktora gitmesem bisi olur mu
- +1 yıl
Telaşa gerek yok , atım azalır ve biter sonunda ama , ortaya çıkan iki şey :
1- Dafalgan'ı agrı kesici olarak kullanıyorsun , izni yok bu ilacın nerden buldunsa, bunun yerine mazejic kullan
2-Parasetamol seni yıpratıyor, bundan sonra alacağın ilaçlarda doktoruna bu hassasiyetini belirt ki tekrar aynı sıkıntıları yaşamayasın
Soran+1 yılne uzmani ? belcikada yasiorm bn recetesiz aliorm hep 500 mg kullaniodm bisi olmuyodu ama sabah agril vardi adetim gelicek sandim kiz arkadasmda bin gramlik bude forte yani serti varmis daha keskin bagirsaklarm agriyo şu an :s ilginiz icin tesekkurler
- +1 yıl
doktora git önce makattan girip şöyle bir bakarlar olmadı bir de ağzından girer bakar lar bişiyin yok derler ama kanamaya devam eder ağrı kesiciler çok zararlı birkere kafein parasetamol hepsi zararlı baş ağrısı yapan sorunu ortadan kaldırın bence ha bu arada siz ağrı kesiciyi nereniz ağrıyınca almıştınız
Soran+1 yıladet sancim icindi, tesekkur ederim verdiginiz ilgi icin
+1 yılİç organların vücudunu terkediyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılaferin burda ciddi birsey soruyorum hic cekinmeden ne diosunuz bravo +1
- +1 yıl
İşte bu yüzden. Arkadaşım böyle ciddi şeyler için doktora gideceksin. Çok komik!
+1 yılcanım bazen bu tarz ilaçlar kalın bağırsakta tepki yapabiliyor bu ilaç sana çok ağır gelmiş doktora git ve durumu anlat çokta kötü bir durum olacağını zannetmiyorum çünkü tanıdğımın başına geldi geçmiş olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılsagol ama gitmek istemiorm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
Buyuk tuvalet esnasinda fazla ikinmissan ondan olmustur, yada tahil gibi seyler tuketmissen tam ogutulmedigi icin cikarken kesmistir. Sadece buyuk tuvalette degil kucukde de bu olay olabiliyor aslinda. Buyuk tuvalete cikmadan en az 20 dakika once su tuket. Daha da kolaylastir. Eger anuste yirtik varsa ve surekli bu durum tekrarlaniyorsa mikrop kapma olayi olabilir. Sk tekrar ederse doktora gorun.
01 Yorumla
Soran+1 yılbuyuk t. yapmadm bugn ilacdn sonra oldu agri yapti :s
Bence doktora git, gastroentoloji bakıyor sanırım..
00 Yorumlakorkma bir sey olmaz .bazen kadınlarda olur.ilaç etkileşimi
03 Yorumla
Soran+1 yılnasil yani?
+1 yılbi doktora gözük sen belkı basit bişeydir ama gözük yinede
00 Yorumlamide vya bağırsakta bir sorun olabilir
00 Yorumlabasur olma ıhtımalın var
00 Yorumla
+1 yılBasur mu oldun yoksa?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoktora git anormal ise
03 Yorumla
Soran+1 yılcok degl ama karnm agriyo :s
Cevap sahibi+1 yılciddiye benziyor acile bence gitt...
bazı zamanlar oluyor öneml ibişi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemoroid olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılo nedir?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği