Sivilce izleri nasıl geçer? Uygulayıp etki gören varsa söyleyebilir mi? Sivilce lekeleri nasıl geçer? Eğer evde yaptığınız doğal bakımlar varsa paylaşın lütfen.
Cevabın nedir?
Sivilce izleri özellikle aktif sivilcelerin ardından canımızı en çok sıkan şey olabilir. Sivilce izlerini geçirmek için neler yapabiliriz? Gelin beraber inceleyelim.
Sivilce izleri nasıl geçer?

sivilce izleri nasıl geçer Sivilce sorunu eğer tedavi edilmezse ne yazık ki ardında lekeler bırakabiliyor. Öncelikle evde neler yapabiliriz, sivilce lekelerine hangi yöntemler ile çözüm bulabiliriz bunlardan bahsedeceğim.
- Sivilce lekeleri için en doğal ve hepimizin evinde bulunan ürünlerden ilki limon. Limon ile hazırlayacağınız maskeler sayesinde cildinizdeki sivilce lekelerinin görünümünü azaltabilirsiniz.
- Elma sirkesi
- Karbonat
- Aloe vera en yaygın ve bilinen maddelerdir. Bunlar ile evde hazırlayabileceğiniz maskeler sayesinde cildinizdeki sivilce lekelerinin görünümünü azaltabilirsiniz.
Maske Önerileri

sivilce lekeleri nasıl geçer Sivilce lekeleri nasıl geçer diyenlere çok etkili ve basit bir maske tarifi vereceğim.
Bal ve limon maskesi: 1 yemek kaşığı limon suyu ile 2 yemek kaşığı balı karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Sonrasında yüzünüzü yıkayın.
Aloe vera maskesi: Bu maske en kolay maske tarifleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bir aloe vera bitkisinden aloe vera jelini çıkarın ve tüm yüzünüze sürün. Cildinizde 8-10 saat kalsın, cildinizi temizlemeyin. 8-10 saatin sonunda yüzünüzü yıkayın. Düzenli olarak uygularsanız cildinizdeki değişimi görebilirsiniz.
Sivilce izleri nasıl geçer sorununa en kolay şekilde bu gibi evde doğal maskeler ile çözüm bulabilirsiniz.Sivilce lekeleri için kullanabileceğiniz kremler

sivilce lekeleri için krem Bunların haricinde sivilce lekeleri için cilt tonu eşitleyen kremleri de tercih edebilirsiniz. Bu konuda en ünlü krem olan Madecassol kremi tavsiye ederim. Ben aktif sivilcelerime de uyguluyorum ve daha çabuk iyileştiğini gözlemliyorum. Madecassol kremi eczanelerden 25 ₺ fiyata alabilirsiniz. Özellikle geceleri uygulayıp yatarsanız daha iyi olacaktır. Bu kremi kullanırken mutlaka cildinizi güneşten korumanızı öneririm.
İkinci önerim ise Fito krem olacak. Bu kremi de eczanelerden alabilirsiniz yalnızca. Fiyatı 18 ₺.
sivilce lekelerine iyi gelen kremler Sivilce lekelerine karşı en çok tercih edilen kremler arasında yer alan bu kremi de düzenli şekilde cildinize uygularsanız cildinizde renk tonunun eşitlendiğini göreceksiniz.
Sivilce lekeleri için yaptırabileceğiniz profesyonel işlemler

Eğer tüm çabalara rağmen cildinizdeki sivilce lekelerinden kurtulamazsanız profesyonel işlemlere başvurmanız gerekir. Bu işlemler;
- Karbon peeling
- Fraksiyonel lazer
- Kimyasal peeling işlemleridir.
Bu işlemleri güvenilir cilt bakım merkezlerinde yaptırarak cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
bence sakın kozmetik ürünü kullanma aşağıda dove sabun kullan demişler ama onlarn içinde bi ton kimyasal var öyle süslü paketlerine aldanma.bence aktara git.eminim sana aktar keçi sütü sabunu vericektir.alabiliyosan ondan al bende ondan aldım.bi de aktardan yüzünü temizlemek için çay agacı yagı tonigi al.tabi eger varsa..benimki baya geçti.herşeyin dogalını al.sakın gidip büyük kozmetik dükkanlarna oraladrdan sabun alma ;)
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİmex yazdır aile hekimine onu kullan. temizleme jeli kullan. Taze limonun suyunu pamukla yüzünü temizle. yüzüne fondeten sürme birde. Ve beslenmene dikkat et cok cikolata yagli yeme. Bol su ic. Çok dert etme sakın cildiye doktorlarınin verdiği akne ilacini kullanma çünkü çok zararlı yüzünü geçireyim derken cildini yaşlandirıyor ve ağır yan etkileri var bunu da söylemek istedim.
64 YorumlaKaç senedir doktora gidiyorum aynı şekilde neredeyse 4-5 kere imex kullanmışımdır ve o sadece sivilcelerimi geçiriyordu. Hiç makyaj yapmıyorum desem , sırf cildim için neredeyse yağlı şeylerden uzak duruyorum ve makyaj yapmıyorum , buna rağmen sivilce izlerim kendi kendine çoştu kddögşdlf bu arada günlük 2 litre su da içiyorum...
Cevap sahibiBende senin durumundayim 5 ay önce akne ilaci verdi doktor 1 ay kullandım ve inan 1 ay yuruyemedim cildim inceldi yeni yeni cildim yerine geliyor zaten ilaçtan sonra gine sivilce çıkıyor yani demem o ki 22 yasindayim bende hala çıkıyor yagli cildimiz olduğu için sivilce oluşuyor yüz temizliğine dikkat et beslenmene dikkat et seni anlıyorum ama elden bişey gelmiyor benimde bikaç iz oldu ama sağlık daha önemli o yüzden sıkma canını limon iyi geliyor sur cildin sıkılasiyor
Cevap sahibiİnşallah kurtulucaz tabiki. sende saol😊 yeni bir ürun denersem sanada yazarim
+1 yılÖncelikle sivilce nedir? Sivilce ; vücudun fazla yağlanmasından dolayı fazla yağların derimizdeki gözenekleri tıkayıp , bakteri üremesine neden olan özellikle ergenlikte çok karşılaştığımız kötü bir sorundur. Sivilceye dokunmamız gerekirken, iradesiz davranıp genelde sıkarız. Sıktığımız sivilce yara olur ve garanti izi kalır yüzde.
Kendim uygulayıp , bulduğum çözüm "bal".
Bal harika bir besin. Tadının yanında o kadar çok faydası var ki insan bedenine saysak yol olur. Bir faydasıda vücut lekelerine karşı başarısı.
Öncelikle kullanacağımız bal tamamen doğal olmalı. Şeker vb. Katkılar olmamalı.
Sivilce lekesinin üzerine hafif ısıtılmış balı yoğun şekilde sürüyoruz. Üzerine yara bandı gibi herhangi bir kapatıcı uyguluyoruz. Akşam uyumadan önce yapmanız tavsiyem. Sabah uyanınca suyla temizliyoruz.
Bu uygulamayı hergün tekrarlamanız gerekiyor. Belli bir zamanı yok dokunun zedelenmesine göre iyileşme değişiyor.1-2 hafta aralığında belirgin farklılıklar göreceksiniz.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsabun etkili olabilir
02 Yorumla- +1 yıl
hayır sabun fazla iyi gelmez . canım eğer cildin sivilceli ev bu sivilceleri yok etmek için patlattıysan lekeler oluşmuştur .benim sana önerim gül suyu al fiyatı 3,60 civarinda. gülsuyu cildi sıkılaştırır kırışıklıkları önler sivilcelrin siyah noktaların oluşumunu engeller.göz altı morluklarını gideriri .günün ehr saatinde güvenle gül suyunu cildine tonik olarak kullanabiliriz .ben kullanıyorum yüzüm cam gibi bembbeyaz olmaya başlıyo tavsiye ediyorum .birazcıkta olsun bilgi verdiysem ne mutlu bb
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
37Cevap
+1 yılcnmm yasin geregi sivilceler cok cikabilir birde yagli cildin varsa.. yapacagin tek sey cildini sabunsuz bir yuz yikama jeliyle daimi yikaman, yagli tutmaman ve yagli ciltler icin uretilmis bir nemlendiriciyle nemlendirmen. sivilcelerinin azaldigini goreceksin. lekeler icinde cildin genc oldugu icin kendi kendine gecirecektir cunku yenilenecektir cildin. bir maske istiyorsan lekeler icin ersag markasinin kullanmistim ben ismini Şu an tam hatirlamiyorum ama internette vs bulabilirsin
21 Yorumlabende de sivilce var ama tek tük en iyi çözüm: pirinç unu ve domates maskesi iyi geliyor diyorlar pirinç 2-3- yemek kaşığı pirinç unuyla biraz süt ekle akışkan macun olana kadar sonra yüzüne sür kuruduktan sonra yıka haftada 1-2 uygula yalnız tek sorunu sivilcelerle birlikte cildin rengini de açıp sen bir dene geçerse haber ver bana.
00 Yorumlabenim ergenliğimde de çok sivilcem vardı. diş macununu yüzüme sürer (çok garip gelse bile) sonrada küçük kalıp bir buzu yüzümde eriyene kadar gezdirirdim sonrada biraz bekler ılık suyla yıkardım. ama birtek sivilcen varsa sadece onun üstüne sürebilirsin. bende çok işe yaramıştı :D
00 Yorumla
+1 yılcevapları okumadım belki yazan olmuştur.ilaç tavsiyesinde asla bulunmamak taraftarıyım.ama contracttubex jel ameliyat izleri dahil biçok izde büyük ölçüde iyileşme sağlıyor.yalnız ağır bi ilaç oldugundan bir dermatologa danış derim.
00 YorumlaUmarım yardımcı olur...
link02 Yorumla
+1 yılSivilceler normalde iz bırakmazlar ancak siz bayanların onları kamufle etme çabalarınızdan dolayı iz kalıyor. Sadelik asıl güzelliktir bence bu kadar dert etmeyin kendinize :)
10 Yorumla
1 yılAzelaik asit içerikli serum veya krem çok başarılı oluyor. Bir de bunu kullanırken düzenli olarak cilt temizliği ve güneşten korunmak sağlanmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılBal ve limon maskesi yapın 1 yemek kaşığı limon suyu ile 2 yemek kaşığı balı karıştırın homojen bir karışım elde ettikten sonra cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar benimde vardı kafanıza taksanızda takmasanızda geçiyor ama takmammak lazım ilk 1 ay 2 ay böyle kalır fena izler ise 3. ayda birgün bir kalkarsın sabah rengi çok frna açılmış sonra birgün bakarsın yeniden kırmızı o ay içinde o lekelet geçer fazla kadmamak gerek benimkiler geçti bende hep buralara gelip bakıyordum iyi günler dilerim
10 YorumlaBende benzer bir konu açmıştım geçenlerde hala araştırıyorum tabi alternatif çözümler. Full face lazer tedavisinde karar kılmıştım ama yaptıracak yer bulamadım henüz sende bunu araştırabilirsin.
00 Yorumlakendiliğinden geçmesi biraz zor. İçinde salisik asit bulunan temizleyicilerle yıka. Birde çok ucuza bir masaj aleti gibi dermaroller varonu da yüzüne uygularsan geçer
00 YorumlaBephantol diye bir krem var el ve yüz için o izlered3 iyi geliuomus. ben kullanıyorum ama sivilce yok yani bend3 . ama onlarada iyi geliyomus al derim çok iyi
00 YorumlaBu kremleri zamanında düzenli bir şekilde kullandım faydasını göremedim sonunda etkili kalıcı çözüm olarak doktorum zoretanin tedavisini başlattı faydayı öyle gördüm
02 YorumlaZoretanin çok fazla yan etkisi var o yüzden paylaşmadım. Ayrıca bu paylaştıklarımı denemiş ve bizzat faydasını görmüş birisiyim...
sabun cildi kurutur. cildin için asla sabun kullanma. sivilce lekeleri için yapacağın çok çok özel birşey yok. kolojen yonunden zengin gıdalarla beslenmelisin. C vitamini almalısın vs.
10 Yorumlasivilcen varken ugrasma kendı akısına bırak iz var ise cildiyeciye gitmende fayda var herkezin cildi farklıdır baskasında işe yarıyan sende ters tepe bilir ve kötü ola bilir..
10 Yorumla
+1 yılBerberde bunun için bir şey vardı. surata sürüyordu adam sonra kurumasını bekliyordun berberde zaten 10 dk belki sürer. Berberlere sormanızı öneririm.
00 Yorumla
+1 yılEczanede satılan merhem türü bir ilaç var Azelderm diye doktorum önermişti fiyatıda gayet makul bir deneyin derim...
00 YorumlaEssence sivilce siyah nokta kurıtu al aksam sür sabah yıka kesin çözüm olur
16 Yorumlazamanla azalıcak ama sivilcelerini sıkma ve cildiyeden izler için krem alabilirsin
00 YorumlaYüzünü sabah öğle akşam yani fırsat buldukça iyice yıka ve kurulayıp gül suyuyla yıka.
00 Yorumlao iz değil de deri altı sivilce gibi görünüyor. İz için lazeri öneriyolar
00 YorumlaBepanthol diye krem var el ve yüz için en fazla 15 lira al o mükemmel otesi
05 Yorumla
Gizli SoranNemlendirici değil mi o
Gizli SoranBenim pulanmam yok , yine de sağol
Gizli SoranBenim cildim yağlı o yüzden sivilce var nemlendirici sivilceyi artırır
+1 yılben acnegen diye bi hap kullanmıştım dudaklarımı mahvetti ama kalmadı iz
00 YorumlaDove-den güzel bir nemlendirici yüz maskesi çıkmış onu mutlaka denemelisin.1-2 Hafta onu dene hiçbişeyin kalmaz.:) araştır sen onu googlede falan. :)
00 Yorumla
+1 yılzamanla hepsi geçer kaybolur merak etme ama limon da cilde çok iyi gelir kullanabilirsin doğal en azından
01 Yorumla- +1 yıl
kullandım sivilceler kayboldu ama halen izleri var
Ben yumurta akı maskesi yapıyorum çok fayda sagladı bende
11 Yorumla
+1 yılsivilce izlerin mor Ve kahverengimi ? bende vardı geçrdm yardmcı olablrm
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl geçirdin
+1 yılSodayla yıka yüzünü. Haftada 1 maske yap. Makyaj kullanma
00 Yorumla
+1 yılbenim sivilce izleri kendiliğinden geçiyor çok şanslıyım
00 Yorumla
+1 yılKil sabunu kullanabilirsin etkisini görmüştüm . Onun haricinde pirinç unu maskesi de işe yarıyor ve ekonomik.
00 Yorumlaeczaneye git onun bir kremi var sür 4 gün veya bir hafta sonra sivilce izi falan kalmaz
01 Yorumla- +1 yıl
İsmini ney
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz limonsurebilirsin aksama bir pamuk lan ama doktor'da peeling yada laser yaptirabilirsin izler için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden foto çekip atmıyorsunda ekran fotosu atıyorsun?
01 Yorumla
Gizli SoranAnlık görüntü bu
- Cilt Bakım konusunda 2,4b cevap paylaştı.
u +1 yılDove sabun kullan ya da kükürtlü sabun
12 Yorumla
Gizli SoranKükürtlü sabun kullanıyorum
Lımon ıcıne asprın erit ve geceleri sürn
Cilt Bakım konusunda 811 cevap paylaştı. Dove sabun kullan. temiz tut cildini
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDove lekeleri geçiriyor mu
Bio-oil kullan hemen gecer 😊
01 Yorumla
Gizli SoranKuru ciltler için o internette öyle yazıyor. Cildim yağlı
+1 yılbu konu yardımcı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılO veya muadili zoretanin, ikisi de işe yarar.
12 Yorumla
Gizli Soran0 lar mı dersin?
Genel de sıfırlıyor ama karaciğer üzerine fazla etkili, ağır yani. İşe yarıyor.
Bacım o sabunun markasını falan yazsana ya :(
02 Yorumladove un sabunuydu
bence kaplıca suları en dogal kaynak denemelisin
01 YorumlaBir doktora görün bende görüneceğim.
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKardeşim doktorların geneli krem jel yazıp yolluyor bir şeye yaramıyor
- +1 yıl
Anladım o zaman bu sitede aradığını bulabilirsin umarım
www.merakname.com/sivilce-izleri-nasil-gecer/
cesaretiniz yüzünden madalya kazandınız
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılVallaha bunun cesaretle alakalı olduğunu düşünmüyorum , gizliyim sonuçta
Öner’in var mı sen onu söyle
Gizli Soran+1 yılKrem mi ajsjsjs hangisi
+1 yılDermatologa görün kardesim
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGitmedim mi sanıyorsun
eşek sütü sabunu ile yüzünüzü yıkayın.
00 YorumlaCilt Bakım konusunda 3,6b cevap paylaştı. doktor çözer cildiyeye git
00 Yorumlakedi çişi yararlıdır diye biliyorum.
00 Yorumlaartık onlarla barışık olmalısın :)
00 Yorumlaergenli çagını atlat geçer abisi :))
20 Yorumlaiz derinse kalıcı oluyor
02 Yorumla
+1 yılkükürtlü sabun kullan
02 Yorumla- +1 yıl
rica gerci ben sırtımdaki sivilceler içi kullandım ama bilmiyorum yani yüzde aynıdır herhalde öyle bi sorum olmadı çok şükür :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılLazerle tek seans yeter.
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılİnternete en az 4,5 seans diyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle bariz sivilcelerin yokki o çok daha problemli ciltler için.
Gizli Soran+1 yıl4,5 seans diyince gözüm korkuyor du şimdi tek seans olursa daha makul bir fiyat olur , bildiğin cilt bakım merkezi var mı?
Cevap sahibi+1 yılİzmirde biliyorum ama tavsiyem normal estetisyenlerin yer aldığı bir merkeze gitme hep fos çıkıyor bir doktorun olduğu yere git. Estetisyenler doğru düzgün eğitim almıyor bile kimin gerçek doktorla muhatap olduğu meçhul, sözde hepsi doktor yanında çalışmış olurlar...
Gizli Soran+1 yılPekala teşekkür ederim 😊, İzmir güzeli
tanıdıkça sevmek isterim seniiiii:)
00 Yorumla
+1 yıltek kurtuluş yüz nakli
00 Yorumla
+1 yılbuyuyunce gecer. bolsans:=)
00 Yorumlaarko krem ve duşa girdiginde vucudunu sabunla
01 Yorumla- +1 yıl
bence de sabun etkili..
Gizli Üye(36-45)+1 yılPirinç unu maskesi dene.
00 Yorumla
+1 yılKafa mı o 🙈
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbur cubur yeme bide fazla asılma geçer
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyumurta aki cidden iyi
11 YorumlaPek yok. Zamanla
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılHiç mi tecrüben yok , önereceğin bir şey
- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında