Maddi açıdan daha imkanlı ve ihtiyaç olduğu için eczanelerde var mıdır sormuştum yoktu bazılarında kumaş bezle bağlanan mavi ve pembe muşambalar. muşamba bezleri nerede satılır?
Kızlar, Üçgen eski usül muşamba çocuk bezleri nerede satılır mavi ve pembe renk?
İnternet üzerinden satın alman mümkün. Trendyol, hepsi burada, gitti gidiyor gibi sitelerden temin edebilirsin. Hem internetten daha uygun fiyatlı oluyor. Ama Eminönü'nde de vardır. Ama bu bezleri çok kullanışlı bulmuyorum açıkçası. Gereğinden fazla ses çıkarıyorlar bence.
Muşamba bezler eskisi gibi üretilmiyor. Çoğu yer üretimini durdurdu. Çünkü hem alıcısı pek kalmadı hem hijyen açısından çok zararlı hem de sağlık açısından bebeklere çok zarar veriyor. Bu nedenle pek çok ebeveyn muşamba bez kullanımını bıraktı. Modern bezler kullanılıyor artık. Ki en iyisi zaten. Üçgen bebek muşamba Eminönü, Tahtakale, Fatih gibi semtlerden bulabilirsiniz. Mağaza olarak isim vermek gerekirse Civil Fatih mağazasından bulabilirsiniz. İnternet üzerinden ise letgo, gittigidiyor. com, alibaba. com, epttavm. com, kumaşcı. com, N11. comm gibi sitelerden satın alabilirsiniz. Mahalle marketleri ve tuhafiyelere de sorabilirsiniz aslında. Bazı marketlerde muşamba bezi satılıyor. Ama internet sitelerinden toplu alınca daha uyguna geliyor.
muşamba bez nerede satılır
Muşamba Bez Fiyatları Ne Kadar?
Mağazalarda ve sitelerde üçlü paket şeklinde 6 TL gibi çok ucuz bir fiyata satın alabilirsiniz. Genel olarak fiyatları adedine göre değişiyor. Ama en fazla 10 TL gibi bir fiyata satın alırsın. Anlayacağın gayet ekonomik ama işte çok zararlı. Bu nedenle tercih edilmiyor.
muşamba bez fiyatları
Muşamba Bez Nasıl Kullanılır?
Muşambadaki dışkıyı su yardımıyla arındırıyorsunuz. Daha sonra biriken muşambaları 40 derece çamaşır makinasında yıkıyorsunuz. Normal pamuklu programı tercih etmelisiniz çamaşır makinasında. Deterjan olarak dilerseniz bebek deterjanları kullanın. Lazım değil diyorsanız yetişkin kıyafetleri için kullanılan Ariel, Omo, Persil, Bingo, ABC gibi deterjanlar tercih edebilirsiniz. Makinada yıkadıktan sonra güneşte kuruması için asın. Ve kurumalarını bekleyin. Kurutma makinası da kullanabilirsiniz ama bezlerin kullanım ömürlerini kısaltıyor. Bu nedenle güneşte kurutmak daha mantıklı. Kuruttuktan sonra ne olur ne olmaz gene de ıslak bir bezle üstünden geçin. Hani kirlilik kalmıştır diye. Sonra tekrar kuru bir bezle kurutun.
Yok kendim için tekrar başladı annem saklamıştı eski muşambalardan kendin bağla diyor onlarda az kaldığı için sordum geceleri bağlamak zorunda kalıyorum muşamba yazın sıcak havalarda terleme yapıyor ve izler falan yazdığın durumlar oluyor kırsal alanda yaşıyoruz.
Haklısın gitmem lazım. Gece bağlayınca zor oluyor çok sıcaklarda yazın hem sıcak yapıyor bazen uyanıyorum düğüm atıldığı için diğer bezlere göre daha zor galiba hep bildim bileli kendimi muşambalarla geçti hep 14 yaşıma kadar annem geceleri bağladı şimdide bağlatıyor kendi bağlamasada.
Bilmiyorum ki neden oluyor birde bilirsin bezleri muşambaları yıkanınca annem çamaşır ipine asıyor mavi ve pembe sanki gelen geçen herkes biliyor o bezlerin birde bu yanı var yıkanınca asıldığımı görülmesi sorunu var en çok o beni etkiliyor olumsuz. Her yerde muşambalar banyoda çamaşır ipinde vs.
Onlarda pahalı diye alamiyorum Gece bağlayınca zor oluyor çok sıcaklarda yazın hem sıcak yapıyor bazen uyanıyorum düğüm atıldığı için diğer bezlere göre daha zor galiba hep bildim bileli kendimi muşambalarla geçti hep 14 yaşıma kadar annem geceleri bağladı şimdide bağlatıyor kendi bağlamasada.