Burda bir yorumda okumuştum zar sağlamki adetliyken baskı yapıyor diye bu doğru mu?
Adetliyken karın ağrısı çekmenin kızlık zarıyla ilgili mi?
Adetliyken karın ağrısı çekmenin kızlık zarıyla ilgili mi?
bazen kızlık zarı normalden çok kalın olduğunda regl dönemi ağrılı geçebilir. ancak o ağrıların çok farklı sebepleri vardır yani bir tek olayla açıklanamaz. yumurtalık kistleri veya iltihaplanmalar da ağrı sebebidir mesela. bazen rahim çatısı dar olduğu için sancı yaşanır ki bunun doğuma kadar geçmesi pek olası değildir.
eğer çok fazla karın ağrısı çekiyorsan bir doktora görünüp sebebini öğrenmek ve ona göre bir tedavi görmek en iyisi...
ilk adet görmeye başladığımdan beri hep ağrılı geçiyor.İdrar yolumda iltihap var küçüklüğümden beri.
onu tedavi ettir mutlaka, ileride cinsel hayatını bile etkileyebilecek bir sorun bu. hadi onu geçtim, böbreklerine hasar verme ihtimalin var ki böbrek kendini yenileyemeyen organlardan biri. çok da feci ağrı yapar gerçekten regl döneminde, ben de defalarca sistit oldum iyi bilirim. aman ihmal etme bunu, mutlaka bir görün iyi bir ürologa...
Çok önceden yani ilkokul 3. sınıf falan idrarımı tuttuğm için iltihaplanma olmuş.Şuan pek bilmiyorum varmı yok mu ama annemler beni götürmez doktora geri kafalılar biraz anneannem kızlar öyle şey için doktoora gitmez kadınmısın falan diyor.Ama ilerde bir sorun olursa asla konuşmam onlarla
ailen götürmüyorsa kendin git, ama mutlaka git. bak kendin de biliyorsun onların doğru yapmadığını. gideceğin doktor ürolog, seni çıplak olarak incelemeyecek sadece birkaç test ve belki bir ultrason isteyecek o kadar. ya da olmadı bir dahiliyeciye git. yani jinekologa, kadın doğum uzmanına gitmen şart değil illa ki.
Kızlık zarındaki delikli yapıya bağlı olarak böyle şeyler olabilir aslında.Adet kanının dışarı atılımını sağlamak için zar esniyor,boyutunda değişimler oluyor.Eğer zar kalınsa bu ağrılar şiddetli olabilir.Ama ağrıların kaynağı sadece zardan olmayabilir.
Ne alakası var yaaa onu söyleyen asalakmış. 30 yaşında kadında şiddetli ağrılar çekiyor buna şahit olduğum için biliyorum. Hıım bakire de değildi ilaçlarla bastırıyordu ağrılarını yani saçma ve salakça bir yorum olmuş onu kim yazdıysa.
bilmiyorum öyle yazıyordu
evet adet sancım çok oluyo ilk gün hap içince geçiyo
evet
demekki sende de bu ağrılar var ve bakire olmayan kişilerden de bunu duymuşsundur. Zaten adet kanının toplandığı kese ne kadar şişerse o kadar ağrın olur artı olarak zar vajinanın girişinde bulunur ve bir duvar niteliğinde değildir kan torbası ise rahim yolunun arkasında bulunuyor yani saçma.
teşekkürler
Var olduğu söyleniyor, zar gitti sıkıntı bitti söylemlerini ben de duymuştum.
Ne kadar doğru bilmiyorum
Ben çok fazla ağrı çekiyorum üstelik mide bulantım da çok oluyor.Başka bir sorun olabilr mi acaba?
Belki çevrende birinin oluyodur diye sormuştum jinekolog olabilceğini düşünerek değil.Soruma cevap biyerden okuyarak bulduysan bunuda biliebilirsin diye düşündüm neyse sağol :)
18 yaşında ağrı çekmemek için evlenemem :D
bazı kişilerin zarları daha kalın olduğu için etkili olabiliyor ama tek neden bu değil öyle olsaydı hiçbir kadının sancı çekmemesi her bakireninde sancıdan kıvranması gerekirdi tamamen onla bağlantılı değil eğer regl çok ağrılı geçiyosa bir doktora git iltihaplanmalar ve kistler ağrıya sebep olabilir
sadece ilk gün ağrı oluyo hap içiyorum geçiyo başka diğer günlerde ağrım olmuyo
belki yoktur o zaman sadece ilk gün oluyosa daha şiddetli geçiyomuş gibi anladım sorundan gerçi regl iken ağrı kesici içmek iyi değil ne kadr tutabilirsen kendini o kadar iyi
baya bir dayandım ağrıya ama en son uyuyamadım ve mide bulantım oldu en son zorla içtim yoksa iyi olmadığını bende biliyorum zaten afedersiniz ama içtiğim hapta istifrar edince gitmiştir zaten
Adet kanaması oluşmuş olgun yumurtanın döllenmemesi nedeniyle ortalama 28 günde bir atılmasıdır. Kızlık zarıyla ağrıları bağdaştıramayız. Ve böyle birşey kesinlikle yok.
teşekkürler
Kızlık zarıyla değilde doğum ile alakası varmış doğum yaptıktan sonra ağrı azalıyormuş birde kızlık zarı çok kalın olunca ağrıyabiliyormuş
ben etkisi var die biliyorum
yani buna sevinmelimiyim üzülmelimiyim karar veremedim
Hap alınca geçiyor.Geçmezse jinekolojik muayene gerekiyormuş o zaman sorun yok :)
Yok oyle bir sey.
yok öyle birşey..
Hayır alakası yok.
Valla benim de bildiğime göre ya zarla ya da doğumla onun gibi birşeyle ilgisi var ama.. Sevgilime doktoru evlenince daha rahat olur gibi bişi demişti çünkü..
yok, diyen uydurmuş bence. kızlık zarı delikli bir yapı yani kanamaya geçiş veriyor zaten.
bende duymuştum onu. Hatta evlendikten sonra kızlık bozulduktan sonra ağrı azalıyormuş diye duydum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar