Arkadaşlar her banyoya girdiğimde ve çıktığımda aynaya bakıyorum ki gözlerim kıpkırmızı ama yanma acı vs bir şey yok. Şampuan da yakmıyor. Banyodan çıkınca gözlerin kızarması neden olur?duştan sonra göz kızarması
Keyifli bir duş ile rahatlamak gibisi yoktur. Ben yaz kış demeden duş alırım. Duş hijyen sağladığı kadar ruhen de rahatlamamı sağlar. Yazın soğuğa yakın su ile duş alırken kışın sıcağa yakın su ile duş almayı daha çok seviyorum.
Duş sırasında benim de gözlerimin kızardığı ve hatta kanlandığı oluyor. Duştan sonra göz kızarması birçok kişinin başına gelebilir ve farklı sebepleri vardır.
Banyodan sonra gözlerin kızarması nedir ve neden olur?
banyodan çıkınca gözlerin kızarması
Kimi insan banyodan çıktığı anda aynaya baktığında gözünde kızarıklık fark eder ve buna anlam veremez. Banyodan sonra göz kızarıklığı korkulacak bir durum değildir. Genellikle çocuklarda görünse de yetişkinlerde de yaşandığı olur. Banyodan sonra göz kızarıklığının sebepleri şunlardır:
Sıcak su ile yıkanmak gözlerde kızarıklığa sebep olur. Sıcak su ile yıkandığınızda gözleriniz etkilenir. Gözler vücudumuzda sahip olduğumuz en hassas bölgelerdir ve sıcak su ile temas ettiğinde kızarabilirler.
Banyoda sıcak sudan kaynaklı oluşan buhar. Gözünüze su geldiğinde gözünüzü kapasanız dahi gözleriniz kızarıyorsa bunun sebebi banyoda oluşan buhardır. Buhar gözlerinizin kızarmasına sebep olur.
Gözünüzde kuruluk vardır. Gözünüz normalde kuruysa duşta sıcak sui le temas edince daha da kuruyacaktır.
Gözünüzün hassas olması. Bazı kimseler sıcak suyla da yıkansalar banyolarında buhar da oluşsa gözleri kızarmaz. Bunu sebebi gözlerinin hassas olmamasıdır. Hassas göze sahipseniz gözleriniz banyoda daha kolay kızaracaktır. Çocuklarda daha yaygın görünmesinin sebebi de budur.
Göze şampuan gibi ürünlerin girmesi de gözde kızarıklığa sebep olabilir.
Banyodan çıkınca gözlerin kızarması nasıl geçer?
banyodan sonra göz kızarıklığı
Banyodan sonra göz kızarması bazı insanların panik yapmasına sebep olabilir. Hatta bunun için hastaneye gitmeye kalkanlar bile olur. Ancak yukarıda saydığım sebeplerden kaynaklanan göz kızarması telaş edilecek bir durum değildir. Hastaneye de gitmeniz gerekmez.
Genelde duştan sonra gözde oluşan kızarıklık en fazla 30 dakika içerisinde geçecektir. Eğer daha uzun süreler kızarık halde kalırsa gözünüz ya çok kurudur ya da çok hassastır. Bu yüzden doktora görünmeniz gerekebilir. Doktorunuz banyodan sonra kullanabilmeniz için göz damlası verecektir.
Banyoda göz kızarmaması için ne yapmalı?
duştan sonra göz kızarması
Banyoda gözünüzün kızarmaması için çok sıcak su kullanmamaya dikkat edin. Sıcak su kullanmazsanız gözünüzü kapatmanıza gerek kalmaz. Ayrıca banyoda buhar da oluşmayacağı için gözünüz hassas dahi olsa sorun yaşamazsınız. Daha çok ılığa yakın su ile yıkanırsanız sadece gözleriniz için cildiniz, saçlarınız gibi birçok bölgeniz için iyi olacaktır.
Bir göz doktoruna görünün ve gözünüzde kuruluk olup olmadığını öğrenin. Kimi insanda göz kuruluğu kalıcı bir durumdur ve her gün göz damla kullanmaları gerekir. Göz damlası kullandıkları zaman gözlerinde kızarıklık, yanma, batma gibi problemler yaşanmaz.
Ayrıca saçınıza şampuan sürdüğünüzde gözlerinizi asla açmamaya dikkat edin. Kimyasal içerikli olmayan doğal şampuanlar kullanın.
Suya alerjin olabilir , ancak bu kişilerin banyoya girdiginde darbe almadan kızarıklıklar olusur parca parca. Eğer bu sende yoksa , kullandıgın sabun alerji yapıyor olabilir. Benim sabuna alerjim var , doktorun verdigi bir jelle yıkıyorum yüzümü , tüm o göz kızarıklıgı ve göz kaşıntısı gecti. Bir de yüzünde sivilcelenme veya kılcal damar belirginleşmesi var mı?
hayır ne sivi, lcelenme ne de vücudumda kızarıklık yok sadece gözlerim kızarıyor ve duştan sonra böyle çok hafif yanma gibi oluyo sanki gözlerimin içine biri üflüyoda kuruyor gibi
Gözün beyazı içinde olan ince kılcal damarların genişlemesi özellikle sıcak banyo sonrasında, sıcak bir ortamda bulunulduğunda ve alkol alındığı zaman bu damarların genişlemesine ve gözün kanlı görünmesine neden olur. Nedeni bir şekilde gözde alerjik reaksiyonların olduğunu gösteriyor. Diğer neden ise göz kuruluğudur. Doktora veya eczaneye söylediginde göz yasıyla aynı özellikle antialerjenik damla verecektir , gecmis olsun