Kizlar dun adetimle beraber dogum kontrol hapi kullanmaya basladim ama bas agrim ve sag tarafimda bir uyusma basladi napicam bilmiyorum korkuyorum sigarada iciyorum bu arada.
Cevabın nedir?
ben de rahatsızlık nedeniyele yaklaşık 6 ay kullandım, hormon düzenlemesi yapsın diye. yasmin kullandım. şöyle söyleyeyim ilk bir hafta dene yan etkiler devam ediyorsa hapı değiştir. her marka her bünyeyi farklı etkiliyor. bana yasmin hiç yan etki yapmamıştı mesela. Ama doktor izni ile kullanmanda fayda var, şimdi rahat edeceksiniz belki ama ileride kısırlık, hormonal düzensizlik gibi etkiler çıkabiliyor. bu hapları tedavi amaçlı olmadıkça kullanmamak gerek aslında!
06 Yorumla
Soran+1 yılAdetim duzenli benim ama korunmak icin haklisin oyle yapicam birde eger zararini gorursem hicbir ilac kullanmiycam hayatimi tehlikeye atamam ilerde cocugum olmazsa cok uzulurum sonucta yaptigim kotu bir sey
- +1 yıl
haklısın canım. ama kullanma kararın devam ederse de 1 hafta müddet tanı, vücudun alışır. alışmaz ise vücut hapı kabullenememiş demektir ki o zaman bırakmakta fayda var. ben adetim biter bitmez başlıyordum ama. 21 gün kullanıyordum 1-2gün sonra adet oluyotdum. adet 5 gün sürüyordu sonra yine hap alıyordum adet sonunda. aynı döngü devsm ediyordu. emin misin adetin ilk günü kullanıldığına? adetini de keser öyle çünkü
Soran+1 yılCanim ilk kullanimda adetin ilk gunu basliyosun sonra 21 gun devam ediyosun bitiyor 7 gun ara sonra tekrar 8. Gun basliyorsun. bende kesilmedi agrilarim gecti kanama oranim aynisuan
- +1 yıl
bu hesapla adetliyken hep hap kullanmış oluyorsun o zaman. adet günü başladın 21 gün geçti 7 gün ara. 28 gün geçmiş oluyor toplamda. 2. kutuya başlarken adetin de başlıyor yine. eminsen sıkıntı yok ama randevuya gitmesen bile bir eczaneye daha sorsan farklı bir yere iyi olur. ben böyle kullanmadım çünkü.
Soran+1 yılEczaneye sordum zaten oda boyle anlatti
Gizli Üye(30-35)+1 yılBildiğim kadariyla sigara ve alkol kullananlara dogum kontrol hapı önerilmiyor sigara kullananlarda damar tıkanıklığına yatkinlik var ve kalp damar hastalari yatkin olanlar madde bagimlilari sigara kullananlara verilmiyor doktora sormadan icme sakın derim
010 Yorumla
Soran+1 yılBen evli degilim ve doktorq sormadan kullaniyorum korkuyorum aslinda gidersem aile acisindan sikinti olur mu?
Cevap sahibi+1 yılDoktora sormadan icemezsin ben ap bölümünde çalıştım ondan sana tavsiyem riske atma ailen acisindan sıkıntı sigara icmen mi bilmiyorum ama kalbini yorar sigarayla birlikde hapi içmen söyleyim
Soran+1 yılSigara ictigimi biliyolar ama hapi kullandigimi bilmiyorum duzenli adet goren biriyim sadece korunmak icin kullanmak istedim nereye gidicegimi bilmiyorum
Soran+1 yılResitim 20 yasindayim devamli kontrole giden biriyim ama korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin bir sağlıkcı olarak yapabilecegim tek sey seni uyarmak kullanmaya devam etme kararı sana kalmış herhangi bir şey olsa acile kaldirirsan ki uyusma var diyosun hangi ilacin yan etkisinde gordun sen sag tarafinda uyusma hastanede kullandığın seylere bakılır yine anlasilir ailenin duymasini istemiyorsan
Soran+1 yılSimdi gitsem doktora tahlil falan yaptirsam olur mu?
Cevap sahibi+1 yılTabiki yasmin kullandigini yan etkisini gördüğünü gördüğünü soyle belko ilacini değiştirir ya da baska bir yontem onerir
Soran+1 yılResit oldugum icin sikinti olmaz dimi?
Cevap sahibi+1 yılOlmaz kimse sana karisamaz merak etme aksi bir durum olursa hasta haklari var sikayet edersin
- Cinsel Yaşam konusunda 865 cevap paylaştı.
+1 yılHanımefendi hiç bir korunma yöntemi kendi başınıza aldığınız kararla uygulanmaz hekim tahlil yapar uygun olana karar verir
04 Yorumla
Soran+1 yılGidemiyorum iste doktora gizli kullaniyorum
- +1 yıl
Bakın kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsunuz sonra geçer flan demişler alakası yok tamamen yb etki bahsettiğiniz gidemiyorsanız prezervatife devam edin
Soran+1 yılPrezervatif kesinlikle koruyor diye bisey yok ama bunu sectim ben
- +1 yıl
Korunma oranı %99 ile en yüksek prezervatiftir
+1 yılilk başta böyle belirtiler olabilir sonra geçecektir.
010 Yorumla
Soran+1 yılGecer dimi gercekten cok korkuyorum
- +1 yıl
korkma korkacak bir şey yok bunda bir de çok stres yapmışsın sanki gerek varmış gibi rahat ol hiç bir şeyin kalmayacak göreceksin.
Soran+1 yılİcimi rahatlattin cok tesekkur ederim
- +1 yıl
çok stres yaptığın için olmuş bence bunlar ya da ilacın 1 yan etkisi varsa stresle olmuş 5 biraz rahat ol hangi hapı kullanıyorsun yasmin mi ?
Soran+1 yılEvet yasmini kullaniyorum? İyi mi sence?
- +1 yıl
evet iyidir en etkilisidir ondan dolayı ilk başta vücut uyum sağlayana kadar böyle sorunlar görülebilir.
Soran+1 yılNe kadar surer ki?
- +1 yıl
geçer çok uzun sürmez merak etme sen rahat ol en önemlisi bu. ayrıca bu tarz özel konularda sormak istediklerin olursa özelden canın ne zaman isterse yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.
Soran+1 yılSaglik uzmanimisin?
- +1 yıl
hayır değilim ama bu konuları çok araştırmış aynı zamanda da çok deneyimli bir erkeğim yani olayı sadece ilaç olarak algılama her türlü cinsel konu olarak düşün.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
Hımm..
Ben adetin 5ci günü başlamıştım, doktorum oyle demişti bana.
Eylül'de başldım bu arada ilk zamanlar bnmde başım çok ağrıyordu ve kendimi hep yorgun hissediyorum. Artık geçti ama vücudun alışınca geçiyo tatlm sıkıntı yapma bende sigara içiyorm03 Yorumla
Soran+1 yılGercekten mi? Doktora gitmedim ben ama kafama gore kullaniyorum ve bu canimi sıkıyor sen ne kullaniyosun?
Soran+1 yıl1 hafta kullaniyim eger alismazsa giderim ya da birakirim sagol tatlim :**
+1 yılKullananların çoğu ileride çocuk doğurmada problem olduğunu kısırlık gibi bir sonuca vardığını duydum kızlardan. Sırf bu yüzden çocuğu olmayan kadınlarla tanıştım.
08 Yorumla
Soran+1 yılBende duydum ama surekli kullanmiycam zaten
- +1 yıl
Evli değilsin doğru adamla birlikte olduğuna emin misin? İnsan iki dakikalık zevk için kendisini utanç içinde bırakacak bir leke gibi birakabiliyor ileride..
Soran+1 yılBen inaniyorum ona sevmese bile sirf namus icin evlenir benimle
- +1 yıl
Ben sırf kız arkadaşım benim ellerin göğüslerine gitti diye ayrılmak istedim tepkisi olmadı hoşuna gitti. Bir iki ay takılıp tekmeyi koydum. Erkek milleti asla gönül eğlendikleri kıza ileride guvenmezler. Sadece sevişir zevkin tadını çıkarır iki ay sonra ya da bazıları iki yıl yapan da var yaptıktan sonra tekneyi hic acıma olmadan çokta rahat koyuyorlar..
Soran+1 yılKisiden kisiye degisiyor bence senin fikrin saygi duyarim
- +1 yıl
İçine kuşku koymak değil amacım. Ama ilişkiye girdiğin erkeği çok iyi tanıyamaz zaten simdi tek amaç zevk...
Soran+1 yılTanidimda yaptim
- +1 yıl
Ben çok sevdiğim halde bıraktım... İnsan sever ama sevdiğine kıyamaz derler ya sevdiği ise seviyor diye namusuna el attirmamali bence
Cinsel Yaşam konusunda 395 cevap paylaştı. Doğum kontrol hapları dolaşıma zarar verebiliyor. Bence bir test yaptır.
00 Yorumla
+1 yılAdet görmüş hapçı :)) Ufo gören masum köylü misali olmuş seninkisi :)))
06 Yorumla
Soran+1 yılDalga gecme yaa :( napucagimi sasirdim gercekten
- +1 yıl
Yavrum zaten adet görmüşsün.. Daha neyine aldın o hapı o halde?
Soran+1 yılKorunmasiz iliski var o yuzden
- +1 yıl
Yahu yaşın daha 19 nedir bu seks merakınız anlamıyorumki sizi... Söylede ona bir dahakine dışarı patlasın :)))
Soran+1 yılDisari oluyo hep zaten ama korkuyorum iste.
- +1 yıl
Korkuyorsanız yapmayın ya da korunun :)))
Wayy be kullanma yaşı 19 a duşmuş dehşet ana ve babalar armut topluyor olmalı
05 Yorumla
Soran+1 yılYasim 20 yanlis dusunuyosun
Soran+1 yılMalesef yaptim bir hata ve bu hatanin ustune hata yapmak istemiyorum bunun icin yetistirmediler beni ama yapacak bisey yok bende uzuluyorum ama daha fazla hata yapmamak icin soruyorum okudugumuz icin evlenemiyoruz
Gizli Üye(30-35)+1 yılBacim yaş 19 çom hızlı fazla çizdirme kaportayı ilerde işlemi kalmaz yama yapar poşet olursun hemde BİM poşeti :) 🌹
00 Yorumlakullandiniz mi? eger kullandiysaniz mesaj atabilir misiniz? bazi sorular sormam gerekiyor da
00 Yorumla
+1 yılAdetinle beraber niye kullandınki
15 Yorumla
SoranAdetin ilk gunu baslaniyor ya
- +1 yıl
Ben hep bitince başlıyorum
Soran+1 yılİlk defa kullananlar icin canim sen hangisini kullaniyosun? Yan etkisi olarak ne gordun ben yasmini kullaniyorum? Yarsimci olur musun bana?
- +1 yıl
Mesaj at :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenmeden sevgiline mi verion da kontrol kullanion
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet beraber oluyoruz evlenmeden
Soran+1 yılAdi herif ne olacak
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer zaman kullanma sadece ilişki sırasında kullan.
02 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani yanlis degilmi bu?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevgilin içinmi kullanıyorsun?
07 Yorumla
Soran+1 yılKendim icin icim rahatlasin diye birazda kendim korunmam ona gore daha iyi
Cevap sahibi+1 yılBelki bir gün seni terkedecek biri için sağlığını tehlikeye atmak ne yaparsanız yapın yazık :S
Soran+1 yılİcimi rahatlanmam gerek haklisin belki gidecek olmayacak ama ne yapayim. s
Cevap sahibi+1 yılZaten evlenmeyecekte ihtiyacını gideriyor seninle şutlayacak evlenecek başkasıyla peki sen evleneceğin adama ne diyeceksin mesele bu
Soran+1 yılYapmaz oyle bir sey namus icin yine evlenir sahip cikiyor bana
Cevap sahibi+1 yılBen öylelerini çok göreüm soğukkanlılıkla terkettiler kızları neyse bak keyfine
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne