Altın ve gümüş dışında taktığım küpe kolye alerji yapıyor
Sızde de var mı böyle bir durum?
Sızde de var mı böyle bir durum?
Nikel alerjisinden kaynaklanıyo saydam oje ile kaplamaya çalıştım o da çok uğraştırıyodu bir krem var Dermovate krem olarak geçiyo önce takacağım takıya biraz sürüyorum sonra takacağım yere iyice yediriyorum şu ana kadar hiç bir sıkıntı olmadı yalnız kortizon içeriyo kullanmadan eczacınıza iyice bir sor
benim gümüşe bile alerjim vardı. doktor 2 tane iğne verdi artık olmaz dedi. sadece küpe taktığımda kulağım şişiyor o kadar. diğer hiçbir şey etklemiyor artık.
O ignenin adını hatırlıyo musun peki?
hayır canım çok oldu hatırlamıyorum ama doktora git sana da verir kurtulursun çok berbat bir şey. çünkü her şeyim altın olamaz sonuçta. artık bir milyoncudan takı alabiliyorum ajksfhalsdfj :D
:D herseyimi altin alamam aynen ve alrin6 herşeyle uymuyor
gittim ama benim doktorum çözüm bulamamıştı igne meselesini sorayım ama
sor canım :)
sahteler nikel kaplama hatta bazıları ne olduguda belli degil ki artık altında da nikel kullanılmıyor paladyum kullanılıyor nikel bazılarına alerji yapar seninkide hassas ciltlerden demek en iyisi sahteleri takma
Bugün takmistim yara oldu kulağım :(
Evet seffaf oje surerek takmak zorunda kalıyorum
Ama küpeyi tek tek ojelemekle uğraşılmıyo
Cevap
9Cevap
Nikel alerjisi deniyor. Benim uzun seneler bacaklarım kaşınıp, kızarırdı ve yara olurdu. Yediklerim dokunuyor sanırdım. Birgün en son cildiyeye gittim, orada çıktı. Hertürlü metal, imitasyon takı tenimle temas edince kaşınıyorum
Çözümü var mı
Altından başka takamiyorum. O kadar ki saat bile takınca alt metal kısım kasinip yara oluyor. E servet sahibi değiliz nerden bulalım altını bende sürekli alerji kremi ile geziyorum ;)
Eskiden bende de olurdu ama artık olmuyor. Malzemeden çalıyorlar galiba..
Nasıl geçti
Ben de anlamadım ki
Iyi bari geçmiş olsun darısı başıma
valla ben saht bir şey taktığımda mesela sahte bir yüzük taktığımda parmağımın orası yemyeşil oluyor bu herkesemi oluyor alerjimi bilemiyorum :D onun dışında bir şey olmuyor
:D haha o alerji değil yuzugun rengi atıyor bence
Evet kolye değilde imitasyon küpe yara yapıyor şişiyor bazen kulağım
Sisti şu an benimkide
Yakmaz mi tuzlu su
Haklısın
Nikel kaplama ürünler genelde alerji yapıyor. Herşeye alerjisi olan biri olarak bana güvenebilirsin :) Alerji gurusuyum.
Nedense baksır giydim mi dötte sivilce çıkıyor. Bana baksır alerji yapıyor.
baksır yapmyordur. dar ve naylon yapılıysa o yapıyordur. bol ve pamuklu olanlardan al
Beeen takinca kizariyo her yerim kasiniyo
Suanki durumum iste
Kolye takan erkeğim diye geçinen varliklara selam yolluyorum
Yok bir tek toza alerjim var
Oda var bende...
Hayir 😁 Allah korusun
Toz görünce tum vucudum kasiniyo hapsirip duruyorum
bende sahte memeye alerji var. silikon sevmiyorum
Sahte insanlara alerjim var hanımefendi.
takmadığımdan öyle bidurum yok
Hayir yok
Sanslisin :)
nefes alamıyorum :(
Neden?
sıkıntı basıyr o yuzden
Geçmiş olsun
senın neyın var?
Alerjim var..
yazık yaw :(
Evet bende de var
hayır yok