bak canım tam bnlık bı soru bu .. Bu ilacın kullanım süresi 4-5-6 aydır. fakat sivilcenın azlık coklluğuna göre ilacın kesilme yada uzatılma süresi vardır.. ben bu ilacı 9 ay kullandım sırtımdada çook sıvılce cıkardı hatta yüzüme sıvılceden bıle bakılmazdı. üstelik ben o sivilceleri deşer deşer heeep yara ederdim yüzüm hep kırmızı kırmızıydı.İzleri kalırdı falan.. İlacı çook düzenli olarak 9 ay kullandım .. ne yüzümde nede sırtımda hiiç iz kalmadı ayrıca kalıcı bir sonuç elde ettim .. yanlz bu ilaçı cildiyeci doktorlar verir ki kaan testi yapmadan vermezler.çnkü: kanda hastalık yan etkılerii fenaa olur dıye werıyorlar..
Baska her ılactda olduğu gibi bu ilaçtada yan etkılerı vardı bnlar: dudak çaklaması kı bazı kişilerde aşırı oluyor bu , başka ellerde sanki haşlı suyla yakmşsın gıbı iz çıkarıyo,yada sadeceee bel ağrıları yapıyor kı bazen sırt üstü bile yatamazsın.. malesef böle.. bnde sadece bel ağrısı yapmştı ama yanı aylarca yan yatıyordum ben.. ama şükürkii SİVİLCENİN s si bile haklamadı bende.. ılacı 3 sene önce kullanmştm..719 Yorumla- +1 yıl
Meraba. Ya aynen benimde sivilceden cok iz vardı ve ne yaptıysam geçmedi. Doktorum önce 4 aylik başka bir tedavi uyguladı fakat o bir etki etmeyince aknetrent yazdı. Ve 15 gün oldu su an için pek bir değişiklik yok bir kaç sivilce çıkmasından ve hafif dudak kurulugundan başka. Ilerleyen zamanlarda ne olur çok merak ediyorum umarım bu izlerden bir an önce kurtulurum çünkü artık psikolojim bozuldu.
- +1 yıl
Ya çok güzel anlatmişşin. Bu ilaca bende başladım henüz 15 gün oldu. Ama tek tedirgin olduğum şey bende siyah nokta çok fazla ve izler çok sivilceden kalma. Bu ilaç izleride geçirir mi yoksa sadece sivilce çıkmasını mi engelliyor çünkü benim derdim önceden kalma sivilce izleri.
- +1 yıl
Merhaba bu ilaca bende bugun basladim bana gunde 50 mg vermis bunu kullanan bir kac arkadasim var cok memnunlar ama onlar benden 20 mg az kullanmaya baslamislar 30 mg kullanmislar bize cok geldi 50 mg kullananlar var mi ya da senin bir bilgin var mi bana bir bilgi verirsniz coksevinirim cunku biraz korkularim var ilac icin oyuzden
- +1 yıl
Meraba aknetrent kullanali 2.5 hafta oluyor benim ve sivilcelerim cok yoktu yanaklarimda vardi biraz bna 20 ml ve 10 ml verdi ilk ayimda sabah 20 ve 10 ml aksam 20 ml cevremde kullanan arkadaslarim ilk aya gore gunluk toplam 50 ml fazla ddiler tesadufen girdigim bir eczanedeki bayanda ayni seyi syleyince suphe olustu sizce bir yablisluk olabilir mi
- +1 yıl
@busragenc bn kullaniyorum ve cevremde kullananlar cok fazla diyorlar icimde bir suphe var ilk aya gore 50 ml cok fazlaymis
- +1 yıl
- +1 yıl
@Poliyançe doktora bu doğurganlık meselesini sorduğumda doktor bana o bilginin yanlış olduğunu söyledi. İlaç kullanmaya başladıktan itibaren sakat ya da ölü doğum riski yüksek olduğu için bir yıl çocuk yapmak yasak ama doğurganlığına etki etmiyormuş. Sadece ilacı kullanırken yumurta kalitesi düşüyor gibi bir şey söyledi ( orayı tam anlamadım) ama başlangıçtan itibaren bir yıl geçince kalitesi eski seviyeye çıkıyormuş.
- +1 yıl
@idoistgirl bu ilaçların yanında krem ve sabunda veriyor doktor. Kremden mi ilaçtan mı bilmiyorum ama izler geçiyor.
- +1 yıl
Hesap aktif mi🤔?
- +1 yıl
@busragenc ben 95 kiloli bir erkeğim ve ben 40 mg ile başlattıktan 2 hafta sonra 80 mg içmeye başladım, Bu Kilodan kiloya, Bedenden bedene değişiyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılArkadaslar bu ilaci kullandim sadece bir sene dayandı doktora gittigimde kendini yenilemişti cildim eski haline döndü diyebilirim herkeste tekrarlar mi bilmiyorum ama doktorlarda zaten tekrar cikmayacaginin garantisini vermiyorlar kullanacaksaniz dahi kışın baslatin tedavinizi ben yazin basladim ve cildim cok hassas olmustu ağda asla yaptirmayin yüzüme yaptiridm bir hafta ev hapsi yasadim cok şükür bepanthol yanik kremi hayatimi kurtardi. Aklimda gelmisken makyaj yapmayin bence cnku gozenekler açılıyor siz yaparak tekrar kapatiyorsunuz onun haricinde ilac efsane yorgunluk kemik agrilari göz kurulugu dudaklarin catlamasini hic saymiyorum burun kanamasi vs bir çöküntü yasiyorsunuz ama hep ilerisine odaklandiginiz icin bu etkilerin gecici oldgnu biliyorsunuz umarim sizde tekrar olmaz üzgünüm güle güle baby feys yüzüm gelmez olaydin sivilceli cildim. Gecmis olsun sevgiler
11 Yorumla
+1 yılBenim sivilce problemim çok yoktu. Ama çıkınca da tam çıkıyorlar hepsi iltihaplı ve büyük büyük. Ve daha sonrasinda sıkmadığım halde leke birakiyordu kirmizi kirmizi baya bir leke vardı. Birde cildim çok yaģlıydi herneyse doktora gittim kan testi yapti acnetrent ve benzalin diye krem verdi 3. ayıma girdim şimdi. Lekelerimde biraz azalma oldu hapi kullanmadan önceki gibi cikiyor gene sivilcelerim öyle acaip bir artma olmadı ve yan etkisine de görmedim Allaha şukur sadece dudaklarim çok kuruyor bilteks diye nemlendirici kullaniyorum kullanmanizi tavsiye ederimm.
04 Yorumla- +1 yıl
Merhaba akneternti kullanmaya basladiktan kac ay sonra sivilce artisi oliyor
Sivilce artisi oluyor ya eskisinden daha fazlami yoksa ufak tefekmi cikiyyor bunu coknmerak ediyorum lutfen en kisa zamanda cevap verebilirmisin simdidenn cok tesekkur ederim - +1 yıl
@Merttttcvh ay degil hafta diyelim 1 haftada basliyo cikmaya benim oyle oldu ogrediklerime gorede 2 ay bu sekilde cikip geciyomus 3 ayda tedavi daha cok etkisini gosteriyor mus
- +1 yıl
@Merttttcvh şu an 4. ayımdayım ve eskiye nazaran sivilce çıkmıyor neredeyse eskiden iltihaplı ve kocamandı ama suratımda çok kırmızı sivilce lekeleri var onlarda şuanlık bir etki görmedim 2 ay sonra tedavim biticek ben henüz dudak kuruluğundan başka bir yan etksiini görmedim
- +1 yıl
@Merttttcvh merhaba bende şu an 4. ayimdayim 20 gün sonra 5 . ayıma giricem ama hala sivilcelerim ve çene bölgemde yag bezeleri çok var ve kırmızı lekelerde var şu an seninkiler geçtimi ilac:aknetrent günlük 40 alıyorum
Arkadaşlar önce şuna değinmek istiyorum ben bu hapı 8 aydır kullandım hala kullanıyorum yüzüme bakılacak gibi değildi tabi ben her ay 30 mg kullandığım için 6 veya 8 ayda bitmiyor normalde bazı aylar hapın mg mı artiyor yan etkileri tırnak batması dudak kuruması bazen göz ağrısı şu an yüzümde fazla bişey kalmadı zaten 6 veya 8 aydan sonra bırakınca kendiliğinden gidiyormuş
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılKızlar selam
Kendi sürecimi sizler ile paylaşmak istedim
Strese bağlı yüzümün yan bölgelerinde sivilceler çıkmaya başladı ve geçmiyordu kızarıyordu karar alıp doktora başvurdum yiğenim gidiyordu tavsiye etti ve mükemmel sonuç aldı pendik özel şifa tıpta
Bende gittim dozum 50 mg ilk iki ay aşırı derece yüzüm sivilce kustu doktorum olasılardan bahsettiği için korkulcak birşey yok ilk iki hafta bel agrısı baş ağrısı ve bende aşırı mide bulantısı oldu belkide midem rahatsız ondan herkeste bulantı olmaz üçünçü ayda yüzüm ışıldamaya sivilceler kurumaya ve ipeksi bir görünüm elde ettim fakat eklem kas agrısı özelikle bacak agrım geceleri uyandırıyor uykumdan başla yan etki yaşamadım şu an 4. Aya giricem devamını yazarım20 Yorumla
10 ayBende yeni kullanmaya başladım çok sivilcem yok ama cıktığında da 4 5 irinli çıkıyor diye kullanıyorum bide yüzüm hiç sivilcesiz kalmıyor illaki 1 tane oluyor iz oluyor o yüzden de kullanmak istedim ama şöyle bişey var ilk kullandığımda baş ağrısı ve bacak ağrısı yapti simdi de yüzüm daha koyu görünüyor tabi bu ilaci kesince düzeliyor ve benim ani göğsüme bıçak batmasi gibi agrılarım oluyo bi süre sakin sakin durmam gerekiyo o yüzden biraz sıkıntılı dudak aşırı kuruyo ne sürersen sür sanki çöl yani o yanı kötü daha 1 hafta oldu bende küçük küçük sivilce cıkıyo cildim tazelenmeye başladı gibi iyi temizlemekte önemli yan etkileri cok dikkat etmek gerekiyor (bu benim deneyimim)
00 Yorumla
+1 yılMerhaba aknetrent kullanmaya başlayalı 3 gün oldu bazı tereddütlerim var ileriki zamanlarda hamilelikle ilgili sorun yaşar mıyım birde yüzümde sivilce izleri vardı ama derin veya çukur halinde değillerdi kırmızı küçük noktalar halindeydi bunlar ara sıra yaptığım yüz bakım ürünleriyle geçiyor gibi oluyodu yeniden belirgin hale geliyodu ve cildiye doktorum benden tahlil almadan bu ilacı yazdı sizce kullanmalı mıyım ve böyle bi yüz akne tipi için ne sürede etkisini görürüm bilgisi olup cevap veren olursa memnun olurum ☺️
00 Yorumla
+1 yılBen 5 aydır kullanıyorum ilk 1 ay zoretanin verdi doktorum ilk ayda birşey görmedim sadece sonlarına doğru dudak çatlaması yaşadım 2 ayın sonuna doğru artık yavaş yavaş kusma yaşadım yüzüm kabuk atıyor gözlerim çok kuruyor ve ağrıyor burnum sadece 2 3 kere kanadı vucudum kuru bunun için normal vücud kremi kullanıyorum güneş kremi kesinlikle kullanın çünkü güneş çok zararlı dudak içinde öyle ağam şam nemlendiriciye gerek olduğunu düşünmüyorum bepanthol aldım birde bimden lip balm aldım bana göre aynı etkiyi veriyor sormak istediklerinizi sorabilirsiniz
01 YorumlaArkadaşlar, gerçekten mecbur kalmadığınız sürece kullanmayın. Çok ileri seviyede akne sorunu yaşamıyorsanız asla kullanmayın. Eklem ağrısından uykular haram oluyor. 5 dakika oturayım diyorsunuz fakat sonradan eklem ağrısı yüzünden kalkmak yine haram oluyor. Dudaklardan bahsetmek bile istemiyorum. 2 dakika düzelse de yemek yesem der hale geliyorsunuz. Kullanmıştım ve gerçekten kendi sağlığıma ihanet ettiğim için sonradan pişman da oldum. Dediğim gibi, son derece akne problemi yaşamıyorsanız eğer bir kez değil, bin kez düşündükten sonra karar verin derim.
30 Yorumla
+1 yılBen bugün ayım geldiği için hastaneye gittim hep doktorumun verdiği ilaçları kullanıyordum neredeyse 1 yıl boyunca kullandım ama baya bir etkisini gördüm sonra okullar tatil olunca şehir dışına çıktım 2 ay kullanmadim ve yüzüm yine mahvoldu gerçekten sıkıldım sonra 6 aylık ilacı kullanmaya karar verdim hastaneye gittim doktor baya bir tahlil istedi yan etkileri cokta varmis ben korkmuyorum ama annem korkuyor kullanma diyor eski ilaçlarına devam et diyor ama ben aknetrent yani 6 aylık ilacı istiyorum napmaliyim sizce
01 Yorumla- +1 yıl
Bende senin gibi basit ilaç kullandım ama geçmedi kısa sürelik geçirdi yüzünde çok sivilce yok ama geçmiyordu BN aknetrent kullanalım 2.5 hafta oluyor dudakların catlamadı nemlendırmen gerekiyor yüzüm yanı Burnum dudaklarının kenarları cenem kaslatımın arası soyuluyo hafif bir iki kere bunun kanadı ama oda geceleri burnunu nemlendırmedıgım zaman bol su iç 2.5 lt kadar şu an büyük bir sorun yasamdım ml konusunda doktora gidecek yarın ml fazla olmuş diyor kullananlar ilk aya gore saba kalmış BN de çok korkarak basladım
Merhaba aknetrent kullaniyorum dün 1 ayım bitti ve kan testi verdim haliy ATP m yükselmiş ama ilacı kesmedik günlük 40 çıkarmayı dusunuyordu doktor fakat enzimlerimde yükselme olduğu için aynı seviyeden devam ettirdi günlük 30 mg alıyorum birde yanında nidazol diye bir antibiyotik verdi iğne yazmış eczaneden aldım yaptırdım doktorun bildiği vardır die dusunuyorum ama içimde kurt var haliyle çünkü enzinlerim yükselmeye devam edecekmi iki aylık ilaç yazdı çünkü iki ay sonra kontrole gel dedi yemek yerken nelere dikkat etmeliyim çünkü yediklerim etkiliyomus çoğunlukla
03 Yorumla- +1 yıl
Mümkün olduğunca yağlı yiyecekler be baharatlı şeyler yeme bol bol su iç ilacı vucuttan atabilen en etkili yol tedavini kolaylaştıracaktır geçms olsn
- +1 yıl
Ya bende ikinci haftamdayim ama hic su tuketemiyorum ben gunde en fazla iki bardak uc bardak icebilîyorum bu ilaci kullanirken en az 2 litre tuketin diyolar ama beb tuketemiyorum sorun olur mu?
+1 yılroaccuatane la aynı.2 ayda izlerde çok bi etki yapmıyo.bazı kişilerde izler kalıyomuş.ben tam 6 ay kullandım.yani tedavimi tamamladım.şimdi ne sivilcem ne de izim var.sadece suratımda kalan biraz çukurlar var.onları da kışın halledicem.yazın cilt tedavisi olmak çok zararlı.
00 YorumlaMerhabalar ben yaklaşık 10 gündür aknatrent kullanıyorum duduak çatması fazlasıyla var yüzüm kabuklanmaya başladı ama damağımda küçük baloncuk çıkardı 8 gündür geçer geçer dedim ama geçmedi yemek yiyemiyorum sizce ilacın yan etkileri midir sizde de oldu mu aynı şey cevaplarsanız sevinirim.🙏
00 Yorumla
+1 yılarkadaslar ben 4 ayima girdm evt belimde agri var dudaklarm kuruyo ama onn caresi var doktor krem verio onn icn şu an memlunm eskiden olsa 1 cikolata yesem sivilce cikarti tedavim bitmedigi halde cikmio sadce izlerm var onlari doktora sordugumda tedavin bittkden 2 ay snra kalmicaktir onlar dedi ins dogrudur bnden bu kadar sivilcelerden kurtulmaniz dilegiyle
10 Yorumlaya bende kulanmaya başladım doktor zoretanın yazdı eczane aknetrent verdı nese 4 gunumdeyım suanda bı sonuc yok ama cıldım asırı yaglı ve yag bezesı seklınde derı altında dokular var bakalım inş gecer
01 YorumlaSakın böyle sivilce hapları kullanmayın ben aknetremt kullandım karaciğerim 2. haftada yağlanmaya başladı vücudum iltihap kapladı oda sedefe dönüştü perişan haldeyim şu an lütfen kullanmayın herhalinize şükredin🙏💖
01 Yorumla
+1 yılAknetrent karacigeri fazlasiyla zarari varmis bilgi sahibi olan varsa paylasabilir mi? 15 gundur kullaniyorum ve yuzumdeki sivilceler nerdeyse 10 katina cikti tabiki dudaklardada catlama var birakmayi dusunuyom onerisi olan varsa bilgi verebilir mi?
09 Yorumla- +1 yıl
Benimde Şu an aynı ilk baslarda böyle olması normalmiş
- +1 yıl
Bence başladıysan hiç geri bırakmayı düşünme devam et
- +1 yıl
Meraba bnde 15 gundur kullaniyorum benim yuzumde ilk basladigimda cok yoktu 15 gunde artti arastirdigima gore 3 aydan sonra sivilcelerde gecme oluyormus ondan once ki ilk iki ayda cildine gore sivilce artisi olurmus tedavinin sonunda cildin iz yapmaya musait ve koklu sivilcelerin varsa iz tedavisi oneriyor doktorun dudaklarda catlama oluyo ama bnde hic olmadi gece yatmadan once hemetan diye bir krem var onu kalin tabaka halinde surersen ve gunduzleri bemetan kullanirsan catlama olmuyor cildinde kabuk kabuk oluyosa laros posay diye hir nemlendirici var cok iyi ve yag orani cok az inu kullanabilirsin ve gunluk 2.5 litre su tuketmelisin asitli gidalardan uzak durmalisin gecmis olsun. benim bir sorun var ilk ay kac ml kullaniyosun
- +1 yıl
Benim de 2 buçuk ay oldu bol bol su içer ve ayda 1 kan testi yaptırman gerekiyo ilk zamanlar bende o kadar çok çıkarmadı sivilce ama o cildden cilde değişiyo cilt kendini kusuyo diyolar az bişey dişini sık sivilceni sıkma 😄 zamanla gecicek kafaya takma çok aynaya bakmamaya çalış
- +1 yıl
İlk zamanlar artış yapacak tabiki ben 3. ayimdayim hala yüzümde çıkıyor fazlasiyla doktor normal dedi
- +1 yıl
@cerenaksoy_ bıraktımı ne gibi zararları oluyor?
- +1 yıl
@dışticaretçi zararı olmadı aksine herkes yüzümü soruyor neden bu kadar parlak diye :)
Şuan kendim kullanıyorum daha 1. haftadayım :) Ama okuldan bir arkadaşım kullandı . Yüzü sivilceden görülmüyordu . 5 ay içinde tertemiz bir cildi oldu. İnşallah benim de öyle olur :)
13 Yorumla- +1 yıl
+1 yılO ilaç 10 kutuya kadar devam edilmesi gereken bir ilaç.
00 YorumlaMerhaba ben aknetirent kullanuyorum 3. ayındayım böbrek ve ciğer hastalığı çıkar diye korkuyorum bu hastalıklara ilacı kullanırken hangi durumlar yol açabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok dikkatli olman lazım annem ve arkadaşımın karaciğeri büyüdü. Şart değilse içme.
00 Yorumlayaa benim 2. ayım ama yuzumdeki sivilceler hala yoğun bir şekilde çıkmaya devam ediyor napsam acaba devam edeyim mi yardmcı olun kullanan arkadaşlarım..
03 Yorumla- +1 yıl
Bir süre deri altındaki irini yüz veya sırt bölümü olmak üzere vücut kusuyor. Sonrasında yavaş yavaş tedavi ediyor. Ben daha önce kullanmıştım aknetrend yaninda bir krem var dudak için. Burnum kanadı yüzüm soyuldu bıraktım. 2 ay kullanmıştım. Şimdi tekrar başladım 1. hafta oluyo yine burnum kanıyor sırt ağrısı halsizlik yapıyor bende. Dudaklar ve deri dökülmesi saymıyorum bile. Ama inadim inat. Acıyan ve her fırsatta kaşınan yolmak istediğim ve estetik acidan güzel görünmeyen sivilcelerden kurtulcam allah hepimize şifalar versin 😶
1 yılKızlar acil bişi sorcam aknetrent sabah 20 mg akşam 10 mg yazdı doktor korkuyorum kullanmaya akşam almasam ilk gün denesem böyle önce bi sorun olur mu
00 Yorumlamerhabalar ben de yeni başladım aknetrente 20 gr ile 5 gün oldu sizce kullanmaya devam etsem mi geçer mi
01 Yorumla- +1 yıl
Geçer bırakma
+1 yıl3. ayimdayim yüzümde izler var suanlik 3 ay sonra tekrar yazarim geçip gecmedigini 30 ml lik kullanıyorum. 50 çok fazla
01 Yorumlaçocuğun olmaz dediler :( bende kullanıyorum 3. ay bitti 50 mg kullanıyorum baya azalma var ama çocuk olmaz denildi ve piskolojim alt üst :(
12 Yorumla- +1 yıl
Beni doktorum bu konuda bilgilendirdi çocuğun olmaz kısır olursun gibi söylentilere takma dedi bunlar uydurmadyonmuş
arkadaslar ben de acnetrent kullanmak istiyorum nasil alabilirmiyim doktora herdefasinda doktora gitmek sart mi
02 YorumlaKol bölgesindeki etkisi nedir Benim kollarımda cok sivilce ve yara izi var
00 Yorumla
+1 yılGençler bence sıkıntısı olan kullansın güzellik ilacı maşallah çok iyi kullanın bence
00 YorumlaHerkeste aynı etkiyi yapıp yüzü kusturuyor mu ya okullar açılmadan küssün geçsin istiyorum
11 Yorumla1 aydır kullanıyorum yüzüm soyuluyo yaralari kaldırınca bir sorun oluyimu
00 YorumlaBu tür ilaçlar hakkında bilgi almak için Instagram sayfama beklerim roaccutane. irm 🌻
10 YorumlaBende kullaniyorum 7 gündür aknetrenti ama saatlerim düzenli değil gene faydası olur mu acaba?
01 YorumlaArkadaşlar aknetrent Kullanan arkadaşlar var mı acaba?
01 YorumlaKızlar düzenli kullanınca faydasını gorecegimze inanyrm
00 Yorumla
+1 yıldoktora sorsa idin alaerjin ola bilir ...
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Kahve & Keyif
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat