Vücudumuzda ki kirler, hani kollarımızı sürtünce elimizle kir çıkar ya, ölü deri, bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyorum, bunun bir tekniği var mı kolayca çıkartmak için?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vücudumuzda ki kirler, hani kollarımızı sürtünce elimizle kir çıkar ya, ölü deri, bazen çıkarıyor bazen çıkaramıyorum, bunun bir tekniği var mı kolayca çıkartmak için?

Duş alırken yaşadığım temizlik hissine bayılıyorum :) Elbette bunu yaşamak için tamamen temizlenmek, ölü derilerden ve kirlerden arınmak gerekiyor. Bunun için de kaliteli ve işe yarayan banyo malzemeleri gerekli. En önemlisi de duş alırken kullanılan kesenin iyi olmasıdır. Bu sayede derinlemesine temizlik hissi yaşamak daha da kolay hale gelebilir. :)

Doğal kabak lifi kullanılarak yapılmış ve içerisinde sabun bulunan bir kese. Kabak lifi, ölü cilt hücrelerini nazikçe çıkarmak ve cildi temizlemek için en ideal ürünlerden bir tanesidir. Bu sayede cildinizin derinlemesine temizlendiğini hissedebilirsiniz.

Daha önce denemediyseniz çok şey kaçırıyorunuz diyebilirim :) Masaj fonksiyonu sayesinde kan dolaşımınızı hızlandırıp yenilenmiş bir cilde sahip olmanızı kolaylaştırıyor. Fırçası ile ölü derilerden ve kirlerden kolayca kurtulmanıza olanak sunuyor, ben çok memnun kaldım.

Elbette sırtımızı keseleyecek biri yoksa el keseleri ile ulaşamadığımız yerler olacak :) Tam da bu noktada uzun keseler imdadımıza koşuyor. Uzun loofah keseleri sırtımıza kolayca ulaşabilmek, vücudumuzun her alanının kirlerden arınması için tasarlanmış :)

Cildi nazik bir şekilde temizleyen ve ölü derilerden, kirden kolayca arındıran bir kese türü :) İpeğin cildinizdeki yumuşak dokunuşları ile duş sonrası temizlik hissini derinlemesine yaşayabilirsiniz.

Yine sırtınıza kolayca ulaşabileceğiniz bir kese çeşidi. Masaj fırçalı kese ile birlikte bunu da alırsanız vücudunuzdaki her alana ulaşmanız ve kirlerden arındırmanız daha kolay olacaktır.
kaliteli sert bir banyo süngeri al 8 10 tl felan büyük marketlerde vardır. iyice kesele durulan
hamama git, kirden eser kalmıyor kese attırınca
Bazı sergi ya da fuarlarda oluyor. Mersinde yetişen bir kabak türü var. Küçük delikler şeklinde yapısı var. Çok rahat ettim yıllardır
aslında vücut kiri dediğin şey kir değil vücudundan dökülmeyen ölü deridir ölü deri su içinde veya devamlı nemli bir yerde biraz durup keseyle çok rahat çıkar :D kolay gelsin
Teşekkür ederim
en doğrusu sabun sürmeden sıcak su ya da buhar odasına yumusatıp vucut kesesi ile peeling yapmak. en son sabun sürülür. hamamlarda böyledir.
Cevap
22Cevap
Vücudundaki ölü deriyi ve kiri etkili bir şekilde çıkarmak için bazı keseler gerçekten işini kolaylaştırabilir. En iyi sonuçları genellikle doğal liflerden yapılan kese veya kese eldivenleri verir. Kese türleri arasında, ipek kese veya jüt kese gibi doğal materyaller, cildin üzerine nazikçe sürtünerek ölü deriyi yok eder ve cildi yumuşatır. Ayrıca, sahte ipek ya da naylon keseler de oldukça popülerdir çünkü etkili bir şekilde ölü deri temizlerken cilde zarar vermezler.
Tekniğe gelince, daha iyi sonuç alabilmek için cildinin biraz ıslanması ve yumuşaması gerekir. Duşta ya da sıcak suyla ıslatılmış bir banyoda cildini temizlemeye başlamadan önce 5-10 dakika bekleyebilirsin. Ardından kese ile nazikçe, yuvarlak hareketlerle cildine masaj yaparak ölü deriyi çıkarabilirsin. Kollarını sürtünerek kirin çıkmasını beklediğinde, cildin kuruysa ya da yeterince nemlenmemişse, bu işlem daha zor olabilir. Bir miktar duş jeli veya sabun kullanarak cildini biraz daha kayganlaştırarak kese uygulaman işini kolaylaştırabilir.
Bu yazıyı okuduysanız sizin tamda paylaşacağım bilgiyi okumanızda yarar var. Size keselenirken kir (ölü deri) nasıl çıkartılır anlatacağım bu bilgiyi başka hiçbiryerde bulamazsınız. Yapın farkı görün. Öncelikle hamam şartı yok evinizde banyo yaparken sırasıyla önce sıcak su ile yıkanın sonra suyu kapatıp 30saniye kadar banyonun biraz daha soğuk kısmında bekleyin daha sonra bu işlemi 3 defa yapın ve daha sonra vücudunuz hafif nemliyken kese işlemini uygulayın. kir nasıl çıkar görürsünüz Şimdi ben delimiyim niye bunu yapacağım diye sorarsanız birincisi bu benim tecrübem kendim keşfettim işe yarıyor ikincisi burda amaç vücudu şaşırtmak sıcak soğuk şoku ile vücut kiri bırakıyor. Koşu yaparken terlemek için yaptığımız gibi hızlanıp yavaşlayınca çok çabuk terleriz. yapın kaybedecek hiçbirşeyiniz yok işe yaradığını göreceksiniz. Bilgi paylaştıkça anlamlıdır.
1. Acı tarhana çorbası koy saklama kabına
2. Türk hamamına git peştemal çek üstüne
3. Bol acılı tarhana ye
4. Göbektaşına yat 20 dakika vıcık vıcık ol
5. tellak çağır başlasın keseye parmak gibi uzun çıkacak :)
Bunu 15 günde muhakkak yap!
Onun için keseden önce şunu uygularsan sonuç alabilirsin. Bölgeyi sıcak suyla yıkadıktan sonra sıcak suyla ıslanmış olan keseyle keselenmeli böylelikle kirler çıkacaktır.
Dusa girince 3-5 dakika o sicak buhari ye kopuklenme. sicak su vucuduna islesin sonra elinle sertce cikarmaya calis.
Sonra kopuklen ve liflen. Yapamadin don bana
Hiçbir kese ya da lif hamamın yerini tutmuyor. 2-3 ayda bir hamama gitmezsem rahat edemem.
en guzelı once bır saunaya gır sonra hamada kendını keselet kus gıbı olur rahatlarsın bence
Kese var, cok etkilidir :) hamama goturmez mi seni hic annen? :)
Oturduğum yerde hanam yok
Kendi kendini kesele
hamama git bir kese yaptır 40 yılllık kirin pasın gitsin bir:)
kese al bir tane keselen evde :D ya da hamama git olayı bitir :D
bulaşık sungerinin arkasıyla sıcak suyun altında dur bir 20 dk sabun şampuan yapmadan sonra yap kese yap kızartıncaya kadar sonra ne halin varsa gör
buhar banyosu sonra kese sonra lif olmadı ozona yatır kendini :)
Banyo Yaptığın Su, Dayanabileceğin En Sıcak Su Olsun,
Duş Lifinde Güzelse Hemen Çıkıyor Zaten.
Aynen öyle yaptım değişen bişey olmadı
Hamama git kanka her gün banyo yapan adamdan bile dünyanın kirini çıkartıyolar.
Hamam yok burada. Yurt dışında kalıyorum
ayda bir hamama git göbek taşına yat bir güzel keselet kendini
Lifle yıkan. Başka nasıl ciksinki. Sabunlayip cikarsan tabi olmaz.
duş alırken sanki bütün kötü düşüncelerden uzaklaşıyosun gibi his ediyosun
taşlanmış ipek keseler. ipek dediğime bakmayın sert dokuludur
Recep İvedik gibi ayda bir iki kere ıslak mendille siliyorum sadece daha herhangi bir problem olmadı
nemlendirici kullanırsan bunlar rahat çıkar
bayankurukafa diyorki keseliceksin her banyoda
Keseliyorum ama kir çıkmıyo
bayankurukafa diyorki: bayağı bir sıcak suyla kesele kendini life sabunu bol sür kesen sert olsun suyun çok sıcak olsun bak ozam ngör sen kiri :D ananem ben iaz temizlemedi öyle :D
Danunla daha beyer çıkmaz kayar
bu soru ciddi olamaz :D
Neden? Hatta bak açıcam gizliliği
Şu an sen de öylesin
Sorunla 👍
Yılan dansı yapıcaksın deri değiştiriyosun o vakit
hacı şakir kalıp sabunla
Soruyamı güleyim yorumlaramı karar veremedim ☻
Sorunun neresi komik?
kelebek...
Hamama git bacım
hamama git hamama