Her banyoda hafifçe kese yapıyorum ölü deri gitsin diye yine de hep soyuluyor kenarları pütürlü ve çok sinir bozucu ne yapabilirim nemlendiriyorum bebek yağı sürüp yatıyorum yok olmuyor. :( Burnum soyuluyor ne yapabilirim?burnumun üstü soyuluyor
Cilt üzerinde yaşanan pullanma problemi başa bela. Ne cildiniz güzel görünür ne de yaptığınız makyaj. Yüzümüzde en çok burun daha sonra da alın bölgesi pul pul dökülür. Peeling de yapsanız kese de yapsanız fayda etmez. Burun üzerinde ve kenarlarında soyulmalar yaşanır. Burun soyulması özellikle ergenlik dönemlerinde yaşanan bir problem olsa da yetişkin bireylerde de olabiliyor.
Burun kenarı soyulması çözümsüz bir problem değil. Doğru cilt bakımı ile bundan kurtulabilirsiniz. Nedenini anlattıktan sonra "burnum soyuluyor" ne yapabilirim diyenlere taktikler vereceğim.
Burun üstü neden soyulur?
burnumun üstü soyuluyor
Benimde burnumun üstü soyuluyor idi. Bir dermatoloğa göründükten sonra bana bunun en büyük sebebinin cilt kuruluğu olduğunu söyledi. Eğer cilt kuruysa ve doğru nemlendiriciler ile nemlendirilmiyorsa kuruluk oluşur ve burun kenarları soyuluyor.
Özellikle kış aylarında olmasının en önemli sebebi de bu. Kış aylarında cildimiz soğuktan dolayı normalden daha fazla kurur. Yaz aylarında da güneşten etkilense de kış aylarında oluşan soğuk havadan daha fazla etkilenir. Bu yüzden cildimizi soğuk havadan korumamız gerekiyor.
Burun kenarlarının soyulmaması ne için ne yapmalı?
burun soyulması
Burun kenarlarının soğulmaması için cildimizi bol bol nemlendirmeliyiz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli şey cildinize uygun bir nemlendirici kullanmak. Eğer kuru ciltliyseniz kuru ciltler için uygun olan bir nemlendirici tercih etmelisiniz.
Yaz aylarında ise güneş koruyucu nemlendiriciler tercih edin. Cildimiz soğuktan olduğu kadar güneşten etkilenir ve kurur. Yazları deniz suyu da cildimizi olumsuz etkiler ve kuruma yapar.
Her gün cildinizi yıkama jeli ile yıkayın. Ardından nemlendirici uygulayın. Haftalık olarak da peeling ve maske uyguladıktan sonra yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın. Kullandığınız maske ve peelingler nem veren ürünler olmalı. Buna dikkat ederek satın alın.
Yüz için nem maskesi var mı?
burun kenarı soyulması
Genelde kil maskesi kullanan biriyim ancak kil maskesi cildi kurutur. Bu yüzden burun kenarlarında soyulma olanlar kesinlikle kullanmamalı. Burnumda pullanma yaşadığım dönemde kullandığım doğal nem maskesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bal ve muz maskesi
1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 olgun muzun yarısını güzelce karıştırın ve macun kıvamına getirin.
Cildinizi yıkama jeli ile yıkadıktan sonra maskeyi yüzünüze uygulayın. (Maske temiz yüze uygulanırsa daha iyi etki eder. Bu yüzden önce yıkama jeli ile yıkamanız gerekiyor.)
Maskeyi yüzünüzde 20 dakika bekletin.
Ardından 30 saniye kadar yüzünüzü ovalayarak peeling yapın.
En son ılık su ile yıkadıktan sonra nemlendirici uygulayın.
Kullandığımız üç malzemenin de cildi nemlendirme özelliği var. Ancak yulaf bir de peeling etkisi yarattığı için ölü deriden de kurtulmuş oluyoruz.
Eğer kulağının arkasında ve kaşlarda da aynı durum varsa ve göğüs-boyunda yuvarlak hilal şeklinde kaşıntılı kızarıklıklar var ise Seberoit Dermatit hastası olabilirsin. Dermatoloğa görün öyle ise yoksa bu mesajı ciddiye alma Eğer değil ise derin çok kuru olabilir, kullandığın sabunla alakalı olabilir. Sende alerji yaratmayacak bir nemlendirici krem almalısın. Kese kullanma yüz bölgene en azından geçene kadar Haftada 1-2 defa peeling de yapasan iyi gelebilir. Kesin sebeb arıyorsan yarın hastaneye gitmen en mantıklısı olabilir :)
Arkadaşlar 3 haftadır burun kenarlarinda kuruma yaşıyorum ilaç falan kullanmıyorum ağrı kesici dahil arada CANNABİS ama ondan değil uzun süredir kullanıyorum 😁 bu olayın bir çözümü var mı kaşıntı vs. Yok sadece burnun iki kenarında akşama doğru kuruyup dokulmeler yaşanıyor bazen gün içinde