biriyle tam anlamıyla beraberlik yaşamadım ama biri vardı hayatımda 4 ay beraber yaşadık. Sperm yutarak hıv olusur mu? Kalçamın kenarlarında beze gibi biseyler cikiyor sonra kendi kendine geciyor. Bu kisi Şu an hayatimda yok ama bu rahatsizligim gala devam ediyor. Hiv kapmis olabilir miyim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bu bahsettiğin aids virüs ile bulaşır yani enfekte olman gerekir. Bazı virüsler havadan dahi kapılabilir bu tamamen senin bağışıklık sisteminin güçlü olması ile değişim gösterir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar yüzünden tek eşlilik öneriliyor.
00 Yorumla
- 4 ay
Bu ülke bitmiş herkeste Aids Hiv virüsü var yasak ilişki kimse evlenmiyor istiyen istediğiyle birlikte olur ve kan yoluyla bulaşıyor tedavisi yok şimdiye kadar dünyada üç kişi kurtulmuş Aids ten dikkat edin lütfen
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
15Cevap
Sağlık & Diyet konusunda 584 cevap paylaştı. Aids virüsü barındırsa bile yutma ile virüs kana bulaşmaz! Aids virüsü anüs etrafındaki kılcal damarlar aracılığıyla bulaşır.
02 Yorumla- Soran1 yıl
arkadan yapmislifimiz cok var
Bende hergun ilişkiye giriyordum farklı kadınlarla ve vücuduma komple top şeklinde kirmızı şeyler çıkmaya başladı ve çok korktum hastane hastane gezdim kimse bulamadı sonra birleşmeye başladı sonra tatile çıktım kafa dağıttım düzeldi ama iz biraktı ve ten rengim kumraldı ve beyaz oldu.
00 Yorumla- 1 yıl
Hiv virüsü tedavisi var Allah'tan bence geç kalma daha fazla
00 Yorumla Hayır o hastalık sperm ile bulaşmaz yani spermin degdigi yer öyle olmaz
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)9 ay
Aids olduysan geçmiş olsun ölümün spermden olacak
00 Yorumla Test ver
00 YorumlaMantar olmasın o aşko
00 YorumlaSanmıyorum ama belirtilerini araştırmak lazim
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 795 cevap paylaştı. Geçmiş olsun
00 Yorumla- 1 yıl
O hıv mı
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Yutarak olmaz
00 Yorumla Yok o
00 Yorumla- 1 yıl
Sanmıyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Kapmış olabilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
Bulasmaz
00 Yorumla Evet
00 Yorumla- 1 yıl
eyids ne be
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba Ben Enfeksiyon Hastalıkları Doktoru Gizem;
Öncelikle HIV'in nasıl bulaştığına dair doğru bilgilere sahip olmak önemlidir. HIV, enfekte bir kişiden diğerine kan, meni, vajinal sıvılar ve anne sütü yoluyla bulaşabilir.
Sperm yutarak HIV oluşur mu?
Oral seks yoluyla HIV bulaşma riski genellikle düşük kabul edilir. Ancak, ağzınızda açık yaralar, kesikler veya diğer mukoza zararları varsa risk artabilir. Oral seks sırasında HIV pozitif bir kişinin sperminin yutulması, bulaşma riskini artırabilir, ancak bu risk hala nispeten düşüktür.
Kalçanın kenarında beze benzer şeyler çıkıp gitmesi:
Bu tür belirtiler birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Lenf bezlerinin şişmesi HIV enfeksiyonunun erken belirtilerinden biri olabilir, ancak bu belirti birçok farklı sağlık durumuyla da ilişkilendirilebilir. Şişlik veya beze benzer oluşumların nedenini belirlemek için bir sağlık profesyonelinin muayenesi gereklidir.
HIV kapmış olabilir miyim?
Eğer potansiyel olarak HIV ile bulaşabilecek bir temasınız olduysa, kesin sonuç almak için bir HIV testi yaptırmanız önemlidir. HIV testleri, virüsün varlığını tespit etmek için kan örnekleri kullanır ve genellikle son derece doğrudurlar.
Eğer HIV bulaşma riski taşıyan bir aktivitede bulunduysanız veya HIV'in belirtilerini taşıdığınızı düşünüyorsanız, en iyi yaklaşım bir sağlık profesyoneline danışmak ve bir HIV testi yaptırmaktır. Erken teşhis, HIV'in yönetilmesi ve tedavi edilmesi için kritik öneme sahiptir.