Saç tarandıkça daha çabuk uzarmış öyle duymuştum. Doğru mu acaba?

Saç tarandıkça daha çabuk uzarmış öyle duymuştum. Doğru mu acaba?

Saçı en çok uzatan şey saçlarımıza sık bakım yapmak ve çok ısı kullanmamaktır. Eğer saçlarımız, özellikle de köklerimiz, güçlü ve sağlıklı ise hızlı uzayabilirler. Bunun için ben Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisini kullanıyorum. Zengin içeriği sayesinde hiç ağırlaştırmadan saçlara çok derinlemesine bakım yapabiliyor ve kokusu parfümlerle yarışacak kadar güzel.

Evet, saçta ısı kullanmak hiç iyi bir fikir değil ama bu taramayacağız anlamına asla gelmez. Hatta saçlarımızı taradığımızda saç derimizi uyandırdığımız için saç gürleştirmede yardımcı bile olabilir.

Bana kalırsa günde iki kere uygun ama bu sizin saçınızın uzunluğuna, dokusuna ve hatta mevsimlere göre bile değişiklik gösterir.

Saçı en kolay bakım uzatır bence. Bu yüzden ben şampuanın yanında Elidor saç yağı ve yine Elidor saç maskesi de kullanıyorum. En beğendiğim saç bakım maskesi ise nemlendirici ve bakım etkili Elidor Collagen Blends Moisture Boom Yoğun Nem Terapisi.
Kan dolaşımı olacağı için evet uzatır masajda aynı etkiyi verir. tarayinca saç kırılır demişler ama sağlıklı saçı kırmaz. sadece kırık olanları döker.
hayır yıkamak bakım yapmak uzatır...
Hayır. Uzatmaz ama sürekli saç taramak saçın yıpranmasını daha çok kolaylaştırır saçını taradığında saçın tek teli uzadığında sade yumuşak olur ve sen tarağı vurduğunda saçın derisi dağılır ve kabarık gözükür sen sanarsın ki yakıştı ama saç için öyle değildir. ;)
Evet kan akışını artırır saç taramaktan ziyade saçlı deriye masaj yapmak saç uzama hızını falan artırır
Cevap
11Cevap
Saçı taramak uzatmaz.Hatta kökleri sağlıklı değilse döker bile.
saclarim lüle lüle ve kuaförümün tavsiyesi sakin tarama bu saclari :)))) taramadan olmuyor tabi ayri mesele
Benim bir kız arkadaşım vardı; günde 2 saat saçlarını tarayarak 15 günde 12 cm uzatmayı başarmıştı saçlarını.
Her sabah yataktan kalktiginda ve yataga girmeden taramak ve duzenli bir sekilde iki gune bir yikamak uzamasina yardimci oluyorr son aylarda deneyip sonucunu gordugum birsey
sanmıyorum. o zaman asılalım saça daha çabuk uzar :D
Saçlarını uzatmak istiyorsan Loreal Elseve Parisin saç uzatan kremleri. Var dirençli onlari kullan
saç boyaları diplerinden çıktığı zaman uzar bitek bildiğim saçının uzadığını o zaman anlarsın;)
bende saçları sık taramanın zararlı olduğunu biliyorum bence öyle
Bende toplayinca daha hızlı uzadigini duydum. Ben cok tariyorum normalde ama uzamiyordu toplamaya basladim daha bi hizli uzadigini düşünüyorum
Doğru değildir bence
Doğru. Sık yıkamak da öyle.
alakası yok aksine saçları kırar
Taramak daha çok kırar saçı aslında.
Taramak değil yıkamak uzatır
hayır tam tersi kırıyor saçları.
Masaj yaparak yıkamak uzatır..
Çekmek uzatabilir belki denemek lazım
Benim dökülüyo ya cok tarayınca.. :(
bende boy uzatıyor diye duymuştum
masaj yaptığı için iyi gelir.
Bir rivayete göre evet