Kendini koşullama. Kafadan atman, düşünmemen lazım. Yani çokça uyu. Gerekli tertibatı sağla uyumak için. Bulantı ilaçlarından iç onlar da uyutuyor bayağı. Bir de göbeğe çapraz şekilde yara bandı yapıştırma zırvasını duydum ama denemedim hiç :D Bu problemi yaşamayalı çok zaman oldu. Kafada bitiyor her şey :)
04 Yorumla
En İyi Cevaplar
En on koltuğa otur daha az salliyo
08 Yorumla
+1 yılAslında mümkün olduğu kadar kafanı aşağıda tutmamaya çalış yani yere bakma kulaklarımızın iç tarafında vucudumuzun dengesini sağlayan bir sıvı vardır araba hareket helindeyken bu sıvıdaa harekete geçer beynimizin bu durumun sinyallerini göndermesi soncu araba tutması olur
03 Yorumla- +1 yıl
Birazda psikolojik bir durum kanı ca ilaçlara yüklenme derim
Arabalar konusunda 2,6b cevap paylaştı. Benim kızımı çok tutar daha doğrusu tutardı.. Artık tutmuyor nedeni çok basit.. Yolculuğa çıkmadan önce iki adet kuru fasulye yutuyor ve hiç bir şekilde araba tutmuyor.. Kime tavsiye ettiysek aynı sonuç alındı...
29 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
143Cevap
+1 yılBenzin iç. Kesin çözümmüş :))) bana da çok söylediler ne alakaysa.. ama asla yapmadım..
Kafanı öne eyme ne fazla ye nede az. Bide tuzlu atıştırmalıklar olsun yanında. Her ihtimale karşıda siyah poşet :)))01 Yorumla
+1 yılkulaklık müzik.. ve tabikide naneli şeker ben bu sorunu böyle çözdüm arabanın modelide önemli tabi.. eski kasa doğanla gidiyosan hiç bişey fayda etmezde.. otobüs yolculuklarında.. müzik cam kenarı ve şeker sakız türü şeyler çok etkilidir..
15 Yorumla- +1 yıl
bide yolculuk esnasında güzel kızlar varsa hiç bulanmıyo kanka bilimsel kendi kendime araştırdım benide çok yol tutuyodu ama bigün pamukkaleyle istanbula gidiyorum.. kesin dedim çıkarcam yine uzun yol falan.. Anam bir kızlar var otobüste.. bacakları senin boyun hatta benim boyum o derece yani bide kesiyolar falanlar filanlar.. bende bırak miğde bulantısını istanbula ne çabuk geldik dedim o derece yani :D
- +1 yıl
ya bulantı tamamiyle psikolojik.. arabnın içindeki o araba kokusu tamamen mide bulandırıyo bide genelde kavun kokulu araba parfümleri iyice adamın içini dışına çıkarıyo.. bulantıyı düşünmücen aklına getirirsen bulanır zaten başka şeyler düşüncen yolculuk esnasında.. ne biliyim tuttuğun takımın ezeli rakibini 7 8 farklı yendiğini düşün ya da sevgilini.. varsa yolculuğun sonunda çakcağın bir hatun onu düşün o şekilde kontrol edebilirsin bulantılarını :D
+1 yılDevamlı dışarıya bak, sohbet etme ve herhangi bir şey okuma, hep dışarı bak... Bir de üstündeki şeyler rahat şeyler olsun, darboğaz edecek şeyler de insanı bunaltıyor dolayısı ile araba tutabiliyor...
06 Yorumla- +1 yıl
Aynen, biriyle muhabbet kurmak, hele ki başını arabadan içeriye çevirerek yapınca bunu fena oluyor :)
- +1 yıl
Yemişim psikolojisini, o an midem bulanıyor mu bulanıyor, ister psikolojik olsun ister fizyolojik olsun ne önemi var :D Bu tip arkadaşların beynini patlatasım geliyor, başımız dönüyo işte bir rahat bırakın :D :D
+1 yılBenimde miğdem bulanıyordu senin gibi ama araçlara bine bine zamanla atlattım birazda psikolojik birşey bu. Boş miğde suyu kustuğumu bilirim ah ah hey gidi günler ::D D:
11 YorumlaEczanede ''Dramamine''diye bir hap satılıyor. Bu hapı genelde hamile olan bayanlar kusmamak için kullanıyor. Ama normalde de kullanılabilir. Etkili bir ilaç. Tavsiye ederim!!
12 Yorumlaşöför yanında oturabiliyorsan otur, orda pek tutmaz. haa ordada tuttuğunu hissediyorsan dramamine isminde bir hap var ondan 1 tane kullan..
11 Yorumla
+1 yılBir ilaç var adını bilmiyorum ama mide bulantısını engelliyor. Şekersiz kahve içebilirsin, düşünmemeye de çalışabilirsin ya da uyumayı deneyebilirsin.
09 Yorumla- +1 yıl
Bneim de bazen oluyor, genelde düşünmemeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Yolda mısın şu an
- +1 yıl
İlaç kullanmalısın o zaman yolculukta.
- +1 yıl
Çok alma da sonra zehirlenmeyesin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim 30 dakikalik yolda bile midem bulaniyo arabayi gorsem bile hemen bulanir ben yolculukta muzik dinlemeye basladim bulandigini unutuyosun araban inince bir tuhaf oluyorum oyle ama muzik rahatlatiyo beni :)
01 YorumlaBen benzin içmiştim baya baya benzin içmiştim ama bir işe yaramadı daha çok kustum yaş ilerledikçe bitiyo o kesin bir çare yok yani :D
01 YorumlaOtostop la yolculuk et , yabanci insanlarla yolculuktan dolayi adrenalin tavan yapar , araba tutmasi aklina bile gelmez :)
01 Yorumla
+1 yılPoşet bulundur yanında :D Otobüste falansan gittiğin yerin tersine oturma. Mümkün olduğunca gittiğin yola bakmaya çalış. Öne bakmaya çalış, yola... Ben başımı aşağı indirip telefonla uğraşınca falan midem bulanmaya başlıyor. Yola bakınca düzeliyor :D
020 Yorumla- +1 yıl
Geçiyor o belli zaman sonra. Ben otobüste terse bakan koltuğa oturamazdım. Artık hiç problem yaşamıyorum. Kendiliğinden düzeliyor. Takma :D
- +1 yıl
Yan camlar pek işe yaramaz :D Şoförün baktığı yere, öne bakmalısın :D Bende öyleydi ya ne saçmaydı. Gözümü yoldan ayırınca midem bulanmaya başlıyordu. Tekrar yola bakmaya başlayınca düzeliyordu :D
- +1 yıl
Seninki daha kötüymüş :D Neyseki benim problemim kalmadı midemle :'D
- +1 yıl
Kötü bi' durum ya. Allah yardımcın olsun :/ Geçer inşallah en kısa zamanda. Çok kötü anlar yaşatır insana o durum :/
- +1 yıl
Tanımadığım insanlarla oturmak benim için problem olmuyor. Çünkü kimseyle ilgilenmiyorum :D Oturmak için oturuyorum. İneceğim yerde iniyorum :D Gerçi ben erkeğim rahatım. Kızlar pek rahat olmayabiliyor o konuda.
- +1 yıl
Çantanda dursun yani yapılacak birşey yok :D Güvenlik tedbiri sonuçta :P
- +1 yıl
POŞET ile mi çıkıyorsun :O
- +1 yıl
Sen dedin :D Neyse sacma ve anlamsiz bir espriydi susuyorum :(
- +1 yıl
bir daha konusmam ama :(
- +1 yıl
Tamam :/
- Arabalar konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılBulantı hapı var eczanelerde alabilirsin. ya da uyku ilacı iç 10 saat deliksiz uyutur :) Bik bakmışsınki aaa otogardasın
03 Yorumla- +1 yıl
2 saatte mide mi bulanırmis :) sendeki bence psikolojik :)
Benzin iç diyen arkadaşlar n'aptınız kızı mı zehirleyeceksiniz? :D Arabada öne oturursan araba tutmaz genellikle.
06 Yorumla- +1 yıl
Hacım babam bana ilkokul 5 e giderken kurşunlu benzin içirmişti araba tutmasın diye adapazarına gidiyorduk daha çok kustum asdfjksafkjafa
Arabadayken telefonla uğraşma gerçekten beni de araba tutar. Birde hapları oluyor bn pek sağlıklı bulmuyorum ama en önemlisi. Telefonu elime aldığım gibi mide bulantisi oluyor.
03 Yorumla1 bardak deniz suyu veya göbek deliğine pirinç koyup üzerine yara bandını yapıştıracaksın kesin çözüm
01 YorumlaDramamine isimli bir ilaç. 2 lira falan.. yan etkisi olabiliyor. Baş Dönmesi olabilir. Çünkü içince araç kullanmayın yazıyordu üzerinde.
01 YorumlaYolculuktan iki saat kadar önce zencefil tüket sorunu çözecektir.
07 YorumlaEline telefon vb şeyler alıp kafanı aşağıda tutma.
Yanına tuzlu şeyler alabilirsin, çubuk kraker gibi. Tuzlu yiyecekler mideye iyi gelir. Derin derin nefes alman gerekir. Havasız olmamalı araba.10 Yorumlaen yakın eczanede durur metpamıd alırsın 1.48 ytl den
2 tane attın mı sabahlar olmasın :D:D:D09 Yorumla- +1 yıl
yanı zaten tele bı fılm atsan bıtıcekkı :) yol mıdenın bulantısı aklına bıle gelmez... neydı eskı kıbrıs gunlerı unıdeyken bazen alanyadan ferıbotla kıbrısa gıderdık ılk gıttıgımızde baktım herkese kapıdan sıyah poset dagıtıyorlar hadı canım dedım bu ne kı herhalde cekırdek falan cıtlıycez ıcıne 45 dakıka sonra baktım kı ayagımın ucunda yuruyorum heryere mıllet cıkarıyo poset bıle derman degıl:D sayın degıs yanı ne gunler gordu bu mıllet utan utan 2 saatlık yoldan hemde arabyla pufff :)))
Arabalar konusunda 592 cevap paylaştı. Ucak icin sakiz diye biliyorum bir dene ucakta basinci yok ediyor arabada bilmiyorum
03 YorumlaYolcu hapları var. Onlardan alabilirsin. Biraz uyku da yapar.
03 Yorumla
+1 yılNaneli seker. Telefonda oyun oynama. Film izleme vs.
10 Yorumlamide bulantısını önleyici iilaç alabilirsin eczaneden
10 Yorumla
+1 yılnaneli sakız çiğne ve yanında su bulundur. miden bulandığında hep su iç ben anca öyle geçiriyorum ya
10 Yorumla
+1 yılYol hapı al benıde tutuyordu hem uzun yolsa cok ıyı oluyo uyutuyo :D mıgdende bulanmıyo bıde yolda yaglı yıyecekler sakın yeme
06 Yorumla- +1 yıl
2-3 saatmı okadar cokmu tutuyor ya araba
- +1 yıl
Eczaneye soyle yol hapı alıcaktım mıgdem bulanıyo araba tutuyo de zaten dırek onu verıyo kucuk bı hap boyle
- +1 yıl
Yarar bırşey yeme yolda ama yoksa karışıyo :D
Ufuk çizgisine bakman lazim aciklarim ama uzun on koltuklara otur yola bak sadece kolonyali mendil al surekli kokla faydasını gorursun yolculuktan once agir yemekler yeme beyinle alakali bir durum
01 Yorumlaaraba tutsun boşver kus sağa sola milletin üstüne yardır gitsin kurtulursun böyle...
02 YorumlaEczaneden ilaç al..
Aklına koyma yoldayken müzik filan dinle..01 YorumlaMüzik dinle gerçekten çok iyi geliyor :) ve uyumaya çalış :)
00 YorumlaDenemedim ama leblebi olduğunu okumuştum biyerde :D
01 YorumlaBenim yaptığım gibi eczaneye gidip araba tutmasını karşı olan hapı alacaksın.
08 Yorumlabulantı ilaçları var ama daha kalıcı çözüm için kbb uzmanına git.
00 Yorumla
+1 yılEczanelerde mide bulantısı engelleyici hap satılıyor, iyi bir çözüm olur, ya da aracın en ön koltuğunda yolculuk yaparsan miden bulanmayabilir
02 Yorumla- +1 yıl
Tedbir olarak eczaneden hap alırsan yolculuğun mutsuz bulantısı ihtimalinden kurtulursun😊👍
benim yolum çok kötüydü. yılan gibi ezincan dağları eczaneden ilaç alıodum oda insanı mal gibi yapıyodu sonra aç çıkıoum yolculuğa hem de çok aç
02 YorumlaMetrapid die bir ilaç var ben onu kullanıyorum bide cibik kraker ye ben her yolculugumda cibik alirim yanima
01 Yorumla
+1 yılmetpamıd dıye bır ılac var gıt onu ıc vur kafayı uyu sonra mıden bulanmıyo
00 YorumlaYolculuktan once sekerli seyler yeme hatta az da olsa tuzlu seyler ye. Bide bu birazda pskolojik bir durum yolculukgun tadini cikarmaya bak. Migdeni dusunme ;)
03 Yorumla
+1 yılNaneli ürünler kullanabilir, yeşile bakabilirsin. Bir de emedur tablet kullanabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim :)
- Arabalar konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum Arabaya fısılda = Tutma beni şeker vercem sana de ;) :D :D (şaka bir yana da teker üstü denk gelmesin hayırdır yolculuk nereye? )
00 Yorumla Kulaktan geliyo mide buantısı. Sese kapat kulaklarını
02 Yorumlavalla bende de yıllardır aynı sorun var.. hala bir çözüm bulabilmiş değilim :)
01 YorumlaPişmemiş kuru fasulye yutturdu annem bana küçükken :)
Ama sen metpamid falan gibi bir şey al daha garanti.^^01 Yorumla- Arabalar konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılmide bulantısının bir his oldugunu düşün ve senın hıslerıne hakım olabilcek bir kişililigin oldugunu düşün. hükmet hislerine
01 Yorumla yola çıkmadan önce yemek yeme.. yanına biraz leblebi al.. çocukken Adana'dan Antalya'ya giderken annemler bize böyle yapardı.. Anamur yolunu bilen bilir..
00 Yorumla
+1 yılDoktora git. Bunun için bir ilaç var iyi gelir birde en önde oturmaya çalış
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=_n68gSGAqQQizle geçer:D
01 YorumlaHap içebilirsin (çoğu zaman işe yaramıyor ama) leblebi ye bayağı yarıyor sonra müzik dinle :d
00 Yorumla
+1 yılÖne otur ve telefona gazeteye falan bakma gözün yolda olsun :)
02 Yorumla- +1 yıl
hadi bakalım :)
+1 yılleblebi önerırım ya da anti-em diye bir hap var onu alabılırsın
01 Yorumla
+1 yılAntiem diye bir ilac var yolculuga cikarken bir tane ic
01 Yorumla
+1 yılkoltuğa yaslan sabit otur, kafanı bir yere dayama dik tut.
01 YorumlaBaşını cama yasla ve uyu :D ya da fasulye yut oda işe yarıyor
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılantalya mersin yolunda uzun zamandır seyahat ediyorum bilen bilir lanet bir yol bulantı hapı falan da fayda etmiyor ölecek gibi oluyorum uçaga terfi ettim artık o yol çekilmiyor :)
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsana oraya git diyen olmadı zaten yorumdan anafikir olarak uçaga binmelisin önerisini alman lazımdı ama senide anlıyorum kapasite meselesi.
Cevap sahibi+1 yılsorunda 2 saat diye bişe de yazmıyor
Cevap sahibi+1 yılyaa o dilde sana surda ne guzel yorum yapmisiz yok ben oraya gitmicem yok 2 saatlik yol yok ben bilmezmiyim ucaga binmeyi bir dövmedigin kaldı :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılantiemetik bir ilaç alacaksın öyle bir sorunun varsa. Emedur tablet iyidir, her eczanede bulabilirsin ve ucuzdur da.
01 Yorumla
+1 yılEn iyi çözüm, uzun yol hapı almak.. Eczanelerden güvenle alabilirsin..
00 Yorumlaaraba hapları var vala süper sanki hiça rbayla gitmıyorsun ne mide ne bas agrısı
00 Yorumlaçok az bişey benzin ya da mazot iç bir daha araba tutmaz seni
00 Yorumla- Arabalar konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılKorkuların üstüne gidiceksin hayatında bir değişiklik yap buseferde sen arabayı tut?
10 Yorumla
+1 yılÖn koltuğa oturup, görebildiğin en uzak noktaya bakmalısın.
00 Yorumlaben arabalara 30 dk dayanamıyorum bir bakmışım öhhhhhh böhhhhh her yer kusmuk
03 Yorumla- Devamını Gör (140)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat