Mevsim koşulları, aşırı stres, düzensiz beslenme, genetik ve vitamin eksikliği gibi nedenlerden dolayı saç dökülmesi meydana gelebiliyor. Saç dökülmesini engellemek için altta yatan doğru sebep bulunmalıdır. Fakat saçlarınızın dökülme miktarı da oldukça önemlidir, çünkü uzmanlar tarafından normal karşılanan belli miktarda saç dökülmesi vardır.
Günde kaç tel saç dökülmesi normaldir?
Uzmanlar günde 50-100 arasında saç telinin dökülmesini normal karşılamaktadır. Çünkü saç sürekli kendini yeniler ve dökülerek yeni çıkacak olan saçlara fırsat verir. Bu sayıdan daha fazla saçlarınızın döküldüğünü düşünüyorsanız, mutlaka altta yatan sebebi bulmak için bir uzmana danışmalısınız.
Saç dökülmesini önlemek için ne yapmalı?
Isı kullanımından mutlaka kaçınılmalıdır. Isı saçların güçsüzleşmesine ve dökülmesine sebep oluyor.
Saçlar her zaman ılık su ile yıkanmalıdır, çok sıcak su saçlara zarar veriyor. Saç her gün değil, 2-3 günde bir yıkanmalıdır.
Saç tipine uygun saç bakım ürünleri tercih edilmelidir.
Düzenli, protein vitamin ağırlıklı beslenmelidir.
Aşırı stresten uzak durulmalıdır.
Saç derisine düzenli olarak masaj yapılarak kan akışının normalleşmesi sağlanmalıdır.
Saçların nem oranı dengede tutulmalıdır. Çabuk kuruyan saçlar dökülmelere davetiye çıkarır.
Genetik ya da sağlık sorunlarından kaynaklı değilse, saç dökülmesini önlemenin en iyi yolu saç dökülmesinde etkili bakım ürünleri kullanmaktır. Saç bakımının önemli parçası olan şampuan seçimimizi saç problemimize uygun şekilde seçebiliriz.
Saç Dökülmelerine Karşı Şampuan içeriğindeki soya vitamin kompleksi sayesinde koparak dökülmeleri 10 kata kadar azaltıyor. Saçları besleyerek sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. En iyi etki için saç kremi ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederim.
100 net dökülüyor ama yeniside bir okadar çıkıyor. dipler yoğun ama uçlar ince kalıyor döküldüğü için ben dökülmesinden rahatsızım bende herşeyi kullandım malesef yapısı böyle öyle her yağıda kullanmayın saçın yağlı olmasıda saçı döker
Anket yapmana gerek yok günde 100 tel civarında saç dökülmesi normaldir ve bu civarda bir dökülmeyle iyice yaşlanana kadar kellikten korkmana gerek yok
Korkacak bir şey yok, saç dökülmesi yüksek testosteron seviyesiyle alakalı. Bir sürü yöntem ve ilaç mevcut, saç ekimi, (yeni seyrelmeye başlamışsa) kök hücre tedavisi v. s. Yan etkileri mevcut olmakla birlikte FDA tarafından saç çıkardığı ispatlanmış ilaçlar da mevcut, şu an en aklıma gelen minoxidil isimli kimyasalı içeren midoxil isimli ilaç.
Saçın uzunsa önce uçları sonra dibini tara. Aşırı tarama saç dökülmesini arttırır. 2 kere şampuanlama saçını, her gün duş alma, her gün duş alman şart ise her gün saçını şampuanlama çünkü şampuan saçın dibindeki sebum denen yağı alıp götürüyor ve saç derisini kurutup saçın dökülmesine sebep oluyor. Vücudun için gerekli mineral ve vitaminleri eksiksiz aldığına emin ol, mesela çinko çok önemli saç için. Saçını yıkarken saç derine parmak uçlarınla (yumuşak kısmıyla, tırnakla değil) masaj yaparak o bölgelere kan akışını arttırabilirsin, saçın beslenebilmesi için. Bir de saçlar ve deri için sıcak kötü, duşlarında saçını yıkarken olabildiğince soğuk su kullan.
Stressli dönemlerde saç dökülmesi artabilir, stress yapmamaya çalış :) çünkü bir döngüye giriyorsun, stress seni saç dökülmesine götürüyor. Daha çok saçın dökülünce daha çok strese giriyorsun daha çok saçın dökülüyor :)
ben her gün duş alıyorum mutlaka ama saçımı en fazla 2 günde bir yıkıyorum, ya da sadece vücudumu yıkıyorum. Eğer dediğim gibi sebumu tamamen yok etmiyorsan esansiyel yağ sürmen şart değil, illa sürmek istiyorsan haftada 1 sadece saç uçlarına doğru sür dibine kadar değil :)
En İyi Cevaplar