Arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce korunmasız iliskilerim olmuştu. Acaba aids olur muyum diye düşünüyorum ve bu dusunce beni cok uzuyor. Test yaptirmaktan da cekiniyorum. Hiv belirtilerine baktim suanlik belirtilerim yok ama hemen kendini gosteren bi virus degil galiba. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Icinde bir süphe var, HIV yoksa bile o süphe seni yer bitirir, psikolojin bozulur, onun icin bir an önce test yaptir, varsa ona göre önlemlerini alir ona göre tedaviilerini olursun, yoksada o sayfayi kapatirsin, rahatlarsin, hayat tecrübesi olarak kabul eder, cinsel iliskinde secici dikkatli olursun.
00 Yorumla
bir hekim olarak yazacağım hanımefendi evet mutlaka test yaptırın ve doktorunuzdan bunları gizlemeyin eğer hıv virüsü varsa erken tedavi ile önlecektir
02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşı iki yıl korumasız mış.
İlk beraberlikte virüs bulaşmış sa önlem hayal olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
44Cevap
+1 yılyani canım çok paniksin en son düşünülecek şeyi en başta düşünüyor gibisin sanki bir de kadınlarda belirtileri daha erken çıkıyor erkeklere göre. ilk başta yara çıkmaya başlar. ayrıca hiv çok sıkı denetime tabi bir virüstür. öyle özellikle arasan bile bulman hayli zor. en fazla sistit olmuşsundur abartma devlet genelevlere bile hiv testi yapıyor düzenli olarak öyle düşün.
10 YorumlaHastalık konusunda fobi vs. Gibi nedneleri makul saymam. Hiv ya da kadın hastalığı kapmış olman için karşındakinin de o hastalığı tasiyor olması gerekir. Eğer escinsel bir ilişkiden bahsediyorsak risk biraz daha fazladır. Bu sebeple hiçbir şeyden çekinmeden bir jinekolog randevusu alıp test yaptır. Bunun ayıbı yasağı bilmemnesi yok. Sağlık şakaya gelmez.
00 Yorumla
+1 yılHızlı kilo kaybı
Tekrarlayan ateş
Gece terlemeleri
Aşırı ve nedeni bilinmeyen yorgunluk
Koltuk altı, kasık veya boyun lenf bezlerinde büyüme
Ağız, makat veya genital bölgede oluşan yaralar
Akciğer infeksiyonları
Cilt, ağız, burun veya göz kapaklarında lekelenmeler
Hafıza kaybı
Depresyon
Nörolojik bozukluklar gibi belirtileri 2 aydan fazla taşıyorsanız ve özellikle hiv (+) biriyle temasiniz olduysa ki bunlar cinsel temas öpüşme kan alışverişi vb. Enfeksiyon Hastaliklari kliniğine gitmenizi tavsiye ederim00 Yorumla
+1 yılbunu öğrenmenin tek yolu test yaptırmak
Pozitif çıkarsa üzülmeyin.
Vücudunuzu yenileyin. Özellikle hücrelerinizi yenileyin
ve bunu yapmak için geç kalmayın00 Yorumla
+1 yılYa sana bir şey anlatcam
Şimdi Bi arkdaş vrdı Haberde Bi Hatalık Çıksa "Aha ben bu hastalıktan var!" hemen hastaneye koşardı. Güvenlikler falan artık dalgasını geçerdi bunun sonra aradılar bni Açtım ama Gül Gül ölüo arkdaşım "Ne old?" Dedim Snra arkadaş meğersem Çakmağı almış ağzına tutmuş hastalık ölsün die snra bırakmış Tkrar yakınca adamın kulak Burun ağzından alev çıkmış. dd
Ondan Herşeye böleyim şöleyin deme.00 Yorumla
+1 yılhastaneye başvurup elisa testi yaptırabilirsin
ama 2 yıl önce temasın olduysa az veya çok illa ki bir belirti verirdi00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl18 aydan sonra belirtiler çıkardı ben de bir kere çok korktum test sonucu çıkana kadar geberdim
10 Yorumla Merhaba , bunu ne bizler nede sen bilirsin. O yüzden gidip test yaptırman lazım.
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl önceden bu güne bişey cıkacagını düsünmüyorum
00 YorumlaEğer öyle isen sana sıkıntı olmuyor taşıyıcı oluyorsun ölmesini istediklerinle birlikte ol : d
00 Yorumla
+1 yılAntikor çoktan oluşmuştur. kan testi yaptır varsa bile kontrol altına alınabilir
00 Yorumla
+1 yılSanirim kan verdiğinde falan çıkıyor. Onun için ayrıca yaptırmaya gerek yok
00 YorumlaEn iyiyolu doktora gitmek cünkü muane olmadan cevap vermek zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevlet kadin hastaliklari bolumu yapiyor (test yaptirmak istedigini spyle sorguya cekmezler kac kieiye test yapiyorlardir günde senimi hatirlicaklar)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 2 yıl bu düşünceyle yaşadım. İnsanı yiyip bitiriyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılOlecekmisim gibi hissediyorum. Siz test yaptirdiniz mi?
Cevap sahibi+1 yılEvet yaptırdım. Özel laboratuvara git herhangibi kayıt yapmıyorlar.
Cevap sahibi+1 yılAma belirtin yoksa korkma
Soran+1 yılNe kadar ucret odediniz
Cevap sahibi+1 yılHatirlamiyorum ki fiyatı uzun zaman olmuştu. Sorunu beğeniyorum istersen oradan yaz detaylı konuşuruz. Çünkü ben bu konuda çok araştırma yaptım zamanında
+1 yılAllah'a şükür hasta değilim ve aidsi de nasıl gösteriyor kendini onuda bilmiyorum, hastahaneye/doktoruna git test yaptır kendine. Tekrar da korumasız düşünme
00 YorumlaHiçbir belirtin yoksa bu kadar da şüphelenmene gerek yok bence
Sonuçta her ilişkiden buluşacak diye bir şey yok di mi?
Ama ne olur ne olmaz diyorsan test yaptırmaktan kaçınma.00 Yorumla
+1 yılTovbe et ve bidaha bulaşma. Dunyadaki cezasi hiv. Ahirettekinden neden korkmuyosun
40 Yorumla
+1 yıl2 . Senesinde eğer hâla fark edilmezse ciddi ölüm tehlikesi vardır eğer 2. Seneni dolrurmuşsan veya geçmişsen tövbe et namaza başla sen gidicisin
01 YorumlaBence. Kan. Testi. Yaptır. Üniversiteli. Bir. Kız. Yaptırmış. 67. Arkadaşına. Demiş. Kan. Desti. Yaptır. Siz. Niye. Pirezervetip. Kullanmıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılDusunmek daha kotu bence test yaptır. Kafandaki soru isaretın kalsin en azindan kendini. İyi hissetmen icin
00 YorumlaO anda aklın nerdeydi. Bi ara kadın önumde domaldı ben korunmadıgım için yapmadm. herseyi düşünmek lazım
00 Yorumla
+1 yılGeçen yaz bodrumda evin çatısında hadi ordan gız değilim demi?
00 YorumlaHiv virüsü etkilerini 10 sene içinde gösterir en mantıklısı bir test yaptırmak lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlma ihtimalin çok düşük ama test yaptırmak tüm sorununu çözer
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 736 cevap paylaştı. Test yaptırabilirsin çok basit
02 Yorumla
Soran+1 yılRandevusuz yapiyorlar mi acaba. Kayitlara gececegi icin cok cekiniyorum.
+1 yılDikkat et tatlım korun ve hep temiz ol
00 Yorumlaverem savasa teste git 15 gunde sonucu alirsin
00 Yorumla
+1 yılHiv olmasan da öleceksin ki zaten boş ver?
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yıldirek virüs taşiyorsun bence 😚
00 Yorumla Test vermeden virüs var mi yok mu anlayamazsın
00 Yorumla
+1 yılbence bir test yaptir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılİçine boşalma ya da oral filan yaptın mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah belanı vermiş zaten
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKaç kişiyle girdin bari midem bulandı.
Cinsel Yaşam konusunda 392 cevap paylaştı. Fobim
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu an benim de
Mutlaka test yaptırın.
10 Yorumlaölürsün bile
00 YorumlaTamamen psikolojik hiç bişeyin yok..
00 Yorumla
+1 yılOlsaydin simdiye zaten belli olurdu degilsjn
00 Yorumla
+1 yılHiv olup olmadığını anlaman çok kolay aslında
00 YorumlaAklımda bu kadar takana kadar test ver muane ol
00 Yorumla
+1 yılCinsel konular beni aşar 😏
00 Yorumla
+1 yılevet covidde var yakinda ölürsün
00 YorumlaGörmeden bir şey diyemem
00 Yorumla
+1 yılTest yaptır için rahat etsin.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılTest yaptır
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 598 cevap paylaştı. Test yaptır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılgit hemen kan testi ver sacmalama
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbence evet
00 Yorumla Gecmis olsn knk
00 Yorumlaözelden yazar mısın?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTest?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTest yaptır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Korunmasız cinsel yolla bir çok virüs, bakteri, parazit bulaşmaktadır.
Cinsel yolla bulaşan mikroorganizmalardan başlıcaları şunlardır:
Bu enfeksiyon hastalıklarından bazıları asemptomatik (şikayet olmadan) şekilde ilerlemeye devam ederken gonore, chlamydia ve trikomonas genellikle kadınlarda genital akıya neden olmaktadır.
Şikayet gelişmemiş olması HIV olmadığınız anlamına gelmediği gibi diğer mikroorganizmalar için de test yaptırmanızı öneririm.
Hepatit B, HIV ve Sifiliz için kan testi, HPV için smear testi ve diğer etkenler için cinsel yolla bulaşan hastalık paneli yaptırmanızı öneririm.
Unutmayın ki size bulaşmış olan bir hastalık şikayet gelişmeden ilerlemektedir bununla birlikte tanı almadığınız ve tedavi olmadığınız sürece bundan sonraki ilişkilerinizde partnerinize bulaşmasına neden olacaktır.
Söylediklerim bir ihtimalden ibarettir. Bulaş olup olmadığını ancak test yaptırarak neticelendirebilirsiniz.
Bu stres ve şüpheyle yaşamak, Hayatınızla ilgili bir çok kararda engel olabilir. Bu nedenle kısa süre içerisinde şüphelerinizi gidermenizi doğru olacaktır.
Online hiv danışma
Kırmızı kurdele
Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Doktoru Gizem Er