Arkadaşlar nişanlım ella kullandı. Fakat bugün adet olması gerekiyordu, daha olmadı. ilacı 2 hafta kadar önce kullandı ve şu an göğüs hassasiyeti, dün gece de bulantısı vardı. Ayrıca karında şişlik de var. Arada adet olmadan önce bu semptompları gösterdiği oluyordu. Ella adet geciktirir mi?Ella adet gecikmesi yaşayanlar var mı?adet gecikmesi
Merhaba, adet kanaması beklenen tarihten birkaç gün önce veya sonra başlayabilir, yeni bitmiş olan bir adet kanaması kısa süre için tekrarlayabilir. Fakat bu etkiler genellikle ilk adet kanamasını takiben normal düzenine dönecektir.
Ertesi gün hapı kullanımı sonrasında yumurtlama ertelendiği için sadece bir sonraki adet döneminizde adet olma gününüz değişkenlik gösterebilir, adetiniz 7 güne kadar gecikebilir. Fakat sonra normal düzenine geri dönecektir. Yapılan klinik araştırmalarda, 100 kadından sadece 1’inde adet düzensizliği bir yan etki olarak saptanmıştır.
Gizli Soran
+1 yıl
adet kanının yoğunluğunun diğer zamanlara kıyasla daha az olması?
Acil kontrasepsiyon olarak da bilinen ertesi gün hapı, progestin hormonu yüksek bir dozudur. Hamileliği önlemek için korunmasız cinsel ilişkiden 72 saat sonra alınmak üzere tasarlanmıştır. Progestin, doğum kontrol haplarında kullanılan hormondur. Yumurtlamayı geciktirerek veya önleyerek çalışır.. En yaygın yan etkisi adetinizi geciktirebilmesidir. Aslında, kadınların bir haftaya kadar gecikme yaşaması normaldir. Ancak, bu her zaman böyle değildir ve bazı kadınlar adetlerinin zamanında veya erken geldiğini görebilir.
Diğer bir yaygın yan etki, ertesi gün hapının adetinizi normalden daha ağır veya daha hafif hale getirebilmesidir. Bunun nedeni, hormonun rahmin astarını etkileyerek onu normalden daha ince veya daha kalın hale getirmesidir. Bu, normalden daha ağır veya daha hafif bir akışa neden olabilir.
Son olarak, ertesi gün hapı adetinizin zamanlamasını da etkileyebilir. Kadınların hapı aldıktan birkaç gün sonra lekelenme veya kanama yaşaması normaldir. Bunun nedeni, hormonun rahmin astarının normalden biraz daha erken dökülmesine neden olabilmesidir. Ama merak etmeyin, kalıcı değildir ve hormon sisteminizden atıldıktan sonra vücudunuz normale döner.
Ertesi Gün Hapı Neden Adet Dönemini Etkiler?
Ertesi gün hapının adet döneminizi etkilemesinin birkaç farklı nedeni vardır. Bunun bir nedeni, vücudunuzun doğal hormon seviyelerine müdahale edebilmesidir. Bu, adetinizin gecikmesine veya hatta tamamen atlanmasına neden olabilir. Diğer bir neden de ertesi gün hapının vücudunuzun rahim zarını dışarı atmasına neden olabilmesidir ve bu da adet döneminizi etkileyebilir.
Ertesi gün hapının adet döneminizi nasıl etkileyeceği konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla veya bir sağlık uzmanıyla konuşmanız önemlidir. Potansiyel yan etkileri anlamanıza ve durumunuz için en iyi kararı vermenize yardımcı olabilirler.
Ertesi Gün Hapı Adet Dönemini Ne Kadar Geciktirir?
Ertesi gün hapı adetinizi 5 güne kadar geciktirebilir. Bunun nedeni, haptan sonraki sabah progestin hormonunun normal adet döngüsüne müdahale edebilmesidir. Ancak her zaman güvenilir değildir ve adetiniz beklenenden erken veya geç gelebilir. Adetiniz 5 günden fazla geciktiyse, emin olmak için hamilelik testi yaptırmalısınız.
Ertesi Gün Hapının Diğer Yan Etkileri Nelerdir?
Ertesi gün hapını aldıktan sonra ortaya çıkabilecek birkaç yan etki vardır. Bunlar şunları içerir:
Mide bulantısı
Kusma
İshal
Baş ağrısı
Baş dönmesi
Göğüslerde hassasiyet
Tükenmişlik
Uykusuzluk
Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve birkaç gün içinde geçer. Ancak bu yan etkilerden herhangi birini birkaç günden fazla yaşarsanız doktorunuzla görüşmelisiniz.
Nadir durumlarda, daha ciddi yan etkiler ortaya çıkabilir. Bunlar şunları içerir:
Şiddetli karın ağrısı
Ağır kanama
Göğüs ağrısı
Nefes darlığı
Bacak ağrısı
Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal doktorunuza başvurmalısınız.
Merhaba. İlişki içindeyken boşalma olmadı ya da zevk suyu (hatta girmesiyle çıkması bir oldu) ama yine de her ihtimale karşı ella kullandım. Ama reglim 21 gün gecikti. Neden acaba?
İlaçlar insanların hastalık zamanlarında bir kurtarıcı oluyor. Her ne kadar kurtarıcı olsalar da ilaçlar insanların bünyesinde farklı yan etkilere yol açabiliyor. Hele hele kadınların adet dönemlerinde kullandıkları ilaçlar daha fazla önem taşıyor. Ufacık bir duygu değişimi bile etkilerken doğal olmayan ilaçların etkilememesi şaşırtıcı olurdu. Bakalım senin kız arkadaşının kullandığı Ella hapı neymiş, Ella adet geciktirir miymiş.
Ella Hapı Nedir, Ne İçin Kullanılır?
Ella hapı
Ella, bir acil doğum kontrol hapıdır. Yani, bu ilaç, korunmasız cinsel ilişkiden veya kullandığın koruyucu yöntemin başarısız olmasından sonra hamileliği önlemek için kullanılır. Ella'yı;
Korunmasız cinsel ilişkiye girdiysen,
Partnerinin prezervatifi yırtıldıysa, kaydıysa veya çıktıysa ya da cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanmayı unuttuysan,
Düzenli olarak kullandığın doğum kontrol hapını zamanında almayı unuttuysan kullanabilirsin.
Ella Adet (Regl) Geciktirir mi?
Ella adet gecikmesi yaşayanlar var. Zaten Ella'nın kullanma talimatında, Ella'yı aldıktan sonra, bir sonraki adetin birkaç gün gecikmesinin normal olduğu yazıyor. Ancak, bu gecikme 7 günü aşarsa, her zamankinden az veya fazlaysa, karın ağrısı, meme hassasiyeti, kusma veya bulantı gibi belirtiler yaşanıyorsa gebelik ihtimali var demektir. Bu durumda hemen gebelik testi yapılması öneriliyor. Gebelik çıkarsa, mutlaka doktora danışmanız gerektiği vurgulanıyor.
Ella Adet Gecikmesi Ne Kadar Sürer?
Ella
Ertesi gün hapı kullandım adetim gecikti diyenlerin olduğunu yukarıda söylemiştim. Peki Ella adet gecikmesi ne kadar sürer? Ella hapının kullanma talimatında sonraki adetin birkaç gün gecikmesinin normal olduğu vurgulanmış. Bunun 7 günü aşması normal değil. Bu adet düzensizliği 1 ay ya da birkaç ay sürebiliyor. Bu süre de kadının bünyesine göre değişkenlik gösteriyor.
Ertesi Gün Hapı Kullandıktan Sonra Neden Adet Gecikir?
İlaç içerisindeki progesteron hormonu nedeniyle kadınların adet döngüsü bozulmakta. Bu da yukarıda dediğin gibi maksimum birkaç ay sürebiliyor. Normalde ilaçla alınan bu hormonun etkisi anlıktır ama yine de bazı kadınlarda etkisi biraz daha sürebiliyor. Ella adeti ne kadar geciktirir sorunu yukarıda yanıtlamıştım zaten.
Adet dönemlerimizin düzenli olmasına önem veriyoruz, çünkü biz kadınlar hem fiziksel hem de psikolojik olarak direkt etkiliyor ve düzenli olmadığında sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İlaç kullanımları da bu durumu hem etkiliyor hem de düzenliyor. Özellikle adet dönemlerini düzenlemek için doktorlar tarafından reçete edilen doğum kontrol hapları, ilk etapta adet gecikmesine neden olabilmektedir, çünkü hormonları düzenlemektedir. Ella ve benzeri ertesi gün hapları da tıpkı doktorların verdiği doğum kontrol hapları gibi hormonları düzenleyen, etkileyen bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla, ihtiyaç halinde ertesi gün hapı kullandığımızda "Ella adet gecikmesi yapar mı?" endişesi taşıyoruz. Ben de size bu endişenin kaynağını ve Ella hapının adet dönemi üzerindeki etkilerinden bahsedeceğim.
Ella adet gecikmesi yapar mı?
Ella ertesi gün hapı
Ella hapı gibi ertesi gün haplarını biz kadınlar genelde olası gebelik halinde gebelik oluşmasın diye almaktayız. Ertesi gün haplarının bu işlevi görmesindeki en büyük etken, içerisinde progesteron hormonunun bulunmasıdır. Özellikle doğum kontrol hapları gibi hormonların üzerinde etkisi bulunduğundan, tıpkı onlar gibi adeti geciktireceği düşünülmektedir. Fakat biz ertesi gün hapını doğum kontrol hapları gibi düzenli şekilde almıyoruz yani ertesi gün haplarının bir sürekliliği yok, dolayısıyla Ella hapının tek seferlik kullanımı, adet gecikmesine yol açmamaktadır.
Ella adeti kaç gün geciktirir?
Doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı kullanımının hormonlara olan etkisi, aklımıza "Ella'nın adet gecikmesi ne kadar sürer?", "Ella adeti kaç gün geciktirir?" sorularını getirmektedir. Doğum kontrol hapları kadar sürekli kullanılmayan Ella hapı, direkt olarak adet gecikmesine neden olmamaktadır. Fakat içerisinde bulunan progesteron nedeniyle adet döneminin aksama ihtimali yükselir, adet dönemi erken veya geç başlayabilir. Tabi bu durum kısa süreli olmakla beraber, bir sonraki adet dönemini etkilemez.
İhtiyaç halinde ertesi gün hapı olarak Ella kullanacaksınız hiç endişeniz olmasın, eğer hormonlarla alakalı veya herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, Ella hapının kullanımından sonra adet döneminiz olumsuz etkilenmeyecektir.
Arkadaslar 2 ay önce sevgilimle sürtünme ilişkisi yaşadık ve üzerime sıvıları geldi. İçim rahat etsin diye gittim ella aldım, almaz olaydım ellayı içtiğimde adetime 15 gün vardi. Neyse günler geçti, adet sancılarım başladı ama ben bir stres görmeniz lazım. Neyse adet günüm geldi çattı. Yıllardır şaşmayan günüm bu ay şaşmıştı, korku sardı içimi hem benim hem sevgilimin aklına neler neler geldi. Kafada kuruyorum sürekli. Test aldık negatif çıktı. Aradan 10 gün geçti neyse artık bu durumu annemle paylaştım. Yani geciktiğini söyledim. O da kadın doğuma gidelim dedi. Hormonlarım düzgün çıktı ama testosteron hormonum tavan yapmış yani ilaç erkeklik hormonunu bayanlarda çoğaltıyor ve adet gecikmesi o yüzden yaşanıyormuş. Doktor strestendir dedi ve adet söktürücü ilaç yazıp, gönderdi. İlacı içmedim bile ama 15 günün sonunda kendiliğinden adetimi oldum ve adet zamanım değişti. Size tavsiyem sakin olun adet gecikmeniz varsa gidin test yapın. Negatifse de kafanızı yormayın ilacın yan etkisidir. Çünkü çok etkili bir ilaç.
Aynı sorunu yaşıyorum ilişkiden 13 saat sonra elle hap kullandim 18 olmama 1 aydan az var ama hukuki sıkıntı bile olabilirdi özel hastaneye gittim riski göze aldım çok rica ettim ilişkiden 11 gün sonra beta hgc testi yaptılar negatif çıktı ama doktor yine çok bel baglama gibi seyler söyledi icime kurt düşürdü regl olmam icin bir ilac yazdi hala almadım regl de olmadim hamile olma ihtimalim var mı
Of çok stresliyim ilaci kullandim regl günüme 15 gün falan vardı regl olmadım regl günümde ve aradan regl günümden 2 hafta geçti hala olmadim test yaptım hcg testi negatif çıktı
Bendede 1 ay içinde 2 tane ella kullanmak zorunda kaldım, vajinamın üzerine boşaldı adet olmam 10 gün vardı, simdi 7 gün geçti 2 tane test yaptım negatif çıktı arada bi kasık agrsı ve mide bulantım var o kadar, ve şu 7 gun içinde stresdenmi dersiniz 9 aylık hamilelik hissi yaşadim resmen , adet gecikmesinin 7. günü 2 testde negatif Ztn benim midem çok hassa sürekli agrır ve bulanır benimde sebebi elladandır demi, Bida daha önceki zamanlar ella yüzünden 4 gün gecikmişdi şimdi,1 ayda 2 kez içtim için daha uzun sürmüştür demi
En son 4 ay önce falan kullandım sanırım, regl takviminde ufak gecikmelere ve sapmalara neden oldu ama bir sonraki adet döneminde tekrar düzene girdi. Bir de bu gibi durumlarda yaşanılan stres adet döngüsünü çok etkiliyor. Ama yine de bu tür ilaçlarda Ella en etkilisi. Bildiğim kadarıyla ilişkiye girdikten sonra 120 içinde kullanılabilinen ve yumurtlama döneminin başında bile etkili olabilen başka da bir ertesi gün hapı yok sanırım. Konuya dönecek olursam, tavsiyem paniğe kapılmamanız ve regliniz düzene girene kadar stresten uzak durmanız. Geçmiş olsun.
Meraba ben geçen ay ella kullandım kullandığımda regliydim zaten ve bende içeri boşalma da olmamıştı sadece külodumun üst kısmına denk geldi diye gittim ella aldım 2 saat içinde. Zaten bende pedde vardı ayrıca ama sanki aradan sıvışıp gidecek diye düşünerek ellayı kullandım ve bu ay 6 gündür reglim gecikti korkuyorum yorumlarınız nelerdir yardımcı olur musunuz
Ben dün ella ve yasmin aldım. İlisi bir arada kesinlikle içilmiyormuş. Önceliği ellaya vermen gerek. Ellayı kullandıktan sonra adetinde gecikme olacak, zaten amaç da yumurtlamayı durdurup içerdekî spermleri öldürmek, en az 5 gün falan geciktiricektir adetini. Adet söktürücü bir şeyle ve ağrı kesici kullanmaman gerek, ağrılı bir adet sancısı da olacaktır ama sen kesinlikle ağrı kesici kullanma. Limon suyu içmemeye de dikkat et
adet dönemnde de gecikmeler oluyor ve göğüs hassaslaşyor adet olmadan önce... ella gecikme yapabilir bende kullanmştm nişanlmla risk almamak için hap içmiştim.. tüm hormonları etkilediği için bir gecikme olabilir korkulcak bir şey yok * sık kullanılmaması gerek o ilacın cnkü hormonlarn dengesini bozuyor
Özel Günler & Hijyen konusunda 641 cevap paylaştı.
Elladan 6gün sonra bir kanama olur menstrüasyondan bağımsız ama diğer kanamanı da zamanında olursun. noldu bir gecikme mi var yoksa yeni kullanacaksın o yüzden mi soruyorsun
0
2 Yorumla
Gizli Soran
gecıkme var ella kullandım baya oldu 20 gun kadar adet gunum bugun normalde ama gelmedı gecıkıcek galıba
birkaç günlük gecikme sorun olmaz ayrıca kendine gerginlik yaratırsan daha da gecikir adetin. Melisa çayı al biraz rahatla canım yine çok sıkıntı yaratıyorsan bir gebelik testi alıp kontrolünü yap
Merhaba iyi akşamlar bende sevgilimle korunmasız ilişkiye girdim fakat 1 ay içinde aşırı stres yaşadım bira aşırı tükettim.. yalnız ella hapı kullandım yaklaşık 20 gündür adet göremiyorım bana yardım ederseniz sevinirim.. Testte korkudan alamıyorum 😞 hamilelik belirtileri yok.
Yalnız vajinamın üzerinde kırmızı bir leke oluştu :( soğan kabuğu suyu adeti söktürüyor dediler. hergün neredeyse içiyorum aspirinde içtim yine olmadı ama belim aşırı ağrıyor :(
Merhaba benim sevgilimle aramda sadece kiyafetsiz sürtünme oldu sonra diğer gün Ella hapı kullandım aynı zamanda sivilce için düzenli olarak antibiyotik kullanıyorum stres de yaptım adetim 14, gün gecikti hâlâ olmadım sizce neden
ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOK ACİLLLL!! Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk fakat temkinli olmak için ella kullandık normal adet döneminden yaklaşık bir hafta önce sancılı bir adet geçirdi (14 eylülde) biz sonra 20-25 eylül arası tekrar sürtünme yoluyla birlikte olduk ve yan etkisi olur diye hap kullanmadık bu sefer. Fakat kız arkadaşım bu soralar adet olması gerekirken adet olmadı buna ella neden olmuş olabilirmi lütfen bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyor hayat memat meselesi.
Ella`yı ne kadar süre sonra aldı en önemli soru bu kimisi işe yarar belki umuduyla 2-3 gün sonra alıyor adı üstünde ertesi gün hapı, bide içine boşalmadın ama anüs veya vajina çevresine boşalmak çok düşük ihtimal de olsa hamileliğe neden olabiliyor diye biliyorum fakat şu var ki bazen ertesin gün hapları adet geçirmeye etki edebiliyor bazen adet uzun sürüyor bazen adet gecikiyor vs. prospektüsü okuyorak olası yan etkilere bakmalısınız orada yazar adet gecikmesine yol açıp açmadığı
Ella hapının toplum içinde adeti geciktirdiği bilinsede bu durum doğru değildir yani ertesi gün hapı kullandım diye adetim gecikti durumu söz konusu değildir ancak bu haplar adet dengesini bozar ve düzeni bozma riskini taşımaktadır yani ertesi gün hapı regl geciktirmez ancak dengeyi ve düzeni bozar ella hapı adet geciktirmez ama düzeni ve dengeyi bozar adet geciktirme hapları arasında ella hapı adet geciktirmez dediğim gibi düzeni ve dengeyi bozar ella hapı adet geciktiren haplar arasında yer almaz.
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var 2 kere ilişkiye girdim biri 1 hafta önceydi diğeri ise 2 gün önce oldu normalde almayacaktım fakat içime kurt düştü 2 gün önce olan ilişkimden sonra o gün hiç geç kalmadan ertesi gün hapı aldım içtim bu arada normalde 2-3 gün önce regl olmam lazımdı bu arada 1 hafta önce girdiğim ilişkide de biraz stresliydim partnerimin elinde biraz da olsa sperm vardı elini 2 defa yıkadı ve eliyle tatmin etmeye başlamıştı beni ondan dolayı da almayı düşünüyordum neyse ilacı içer içmez ilk 2. saatinde lekelenme gibi 1 parmak falan hafif kan geldi çok az bir miktar ondan sonra birdaha hiç kan gelmedi belki de hapı regl dönemime çok yakın bir zamanda kullanmam yanlıştı bilmiyorum daha önce hiç kullanmamıştım. yardım eder misiniz?
15 Nisanda ilişki esnasında prezervatif yırtıldı. İki saat sonra ella hapı aldım. Adetim gecikeli bugün tam 20 gün oldu. En son adet gördüğüm tarih 16 Mart . Gecikmenin 8. günü aile hekimine gidip kan testi yaptırdım Bhcg 0.01 çıktı. Gecikmenin 10. günü evde idrar testi yaptım negatif çıktı. Sizce hamile miyim? Kasım ayında da aynı olay başımıza gelmişti o zaman da ella almıştım ama adetim sadece 4 gün gecikmişti. Henüz yeni evliyiz ve bebek düşünmüyoruz. Sizce gecikme hormonal bir bozukluktan kaynaklanıyor olabilir mi?
@Hassas_Dokunuşlar eşimle ilişki esnasındayken prezervatif çıkmış ve içimde kalmış, her şey bittikten sonra farkettik, 1-2 saat sonrasında ella kullandım fakat gecikmede 17. gün oldu hala adet olamadım. gebelik testi de yaptım, ilk yaptığım testte çok silik bir şekilde 2. çizgi çıktı, inanamadım ertesi sabah tekrar tekrarladım bu sefer test sonucu negatif çıktı. adet gecikmesi niye bu kadar uzun sürdü açıkçası anlayamıyorum.
bir ayda 2 kere ella hapı kullandım ve son kullanımımdan 1 gün sonra birlikte olduk boşalma olmadı. Artık 3. Kere almadım ellayı çünkü riskindem korktum 2 kere almakda riskti ama bu arada 2 alışımdada boşalma gerçekleşmemişti. Ella 1 gün sonrasında da koruma sağlarmı. Adetim 10 gün geçti ama bu 2 kere ella kullanımı adet geçikmesi sağlamış olabilirmi çünkü ella kullandıgım gün adet olmam gereken gündü alınca ertelendi diye düşündüm. Her adet oldugum ayki belirtiler gerçekleşti ama henüz adet olmadım. Hapı alalı 10 gün oldu ve bütün ilşkilerde boşalma gerçekleşmedi. Biraz telaşlıyım hocam cevap verirseniz çok sevinirim.
Öncelikle ekim 25te ilişkiye girdim içime boşaldı 1 saat sonra ella içtim ve ilk adetim 3 4 gün gecikti ikinci ay tam vaktinde regl oldum üçüncü ayımdayım ama hala regl olmadım 4 gün geciktim önceden belirtiler olurdu reglime yakın şimdi olmadı hamile miyim? normalde hep tam vaktinde olurdum ve belirtilerim olurdu göğüs ağrısı gibi şimdi yok
Merhaba kızlar Adetimden 1 gün sonrasında nişanlımla kıyafetsiz sürtünme yoluyla ilişkiye girdim boşalma olayı olmadı ama zevk suyundan dolayı çok endişelendim ve 3 saat sonrasında ella hapını kullandım normalde adetime 2 gün kaldı ama hiçbir belirti ağrı sancı yok acaba haptan dolayı mı yoksa herhangi bi gebelik riskinden mi? Yardım edin lütfen
Ella gecikme yapar çok normal. Endişe etmeyin ilişkiden sonra 72 saat içinde aldıysanız yüzde 99 gebeliği önler. En iyi sonuç için kan testinde bhgc baktırın değer 5 in altındaysa gebelik yoktur
Teşekkür ederim aslında Mart 24 ünde adetim bitmişti Şubat 7 sinde 3 gün tekrar oldum baya önceden acaba adet oldum farkında mı değildim bilemiyorum kasıklarım belim ağrıyor ama ortada birşey yok
Merhaba iyi akşamlar bende sevgilimle korunmasız ilişkiye girdim fakat 1 ay içinde aşırı stres yaşadım bira aşırı tükettim.. yalnız ella hapı kullandım yaklaşık 20 gündür adet göremiyorım bana yardım ederseniz sevinirim.. Testte korkudan alamıyorum :( hamilelik belirtileri yok.
İyide o geciktrici hap degilki ne konuda kullanmana baglı ertesi günü hapı die geciyor 48 saat sonra içiyosun bir kaç gün sonrada işlevini yerine getiriyor...
1
3 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
zaten ertesi gün hapı diye kullandık onu biliyoruz. Ancak bu ilaçlar adet gecikmesi ve ara kanama yapıyormuş bu ilaç da öyle mi? Ve etkili bir ilaç mı eğer daha önce kullandıysanız.
Dediğin gibi diger ilaclar toplatıldı tek kapsül ben kullandım normal geldi ilaçn etkisi yüksek oldugu için hormn degerleri degişe bilir. Ayda bikez kullanmanız gerekiyo aklında bulunsun zararlı her ilşkide kullanmayın.
Reglim 56 gün gecikti ama karın ağrısı var adet olacakmış gibi ama olmuyorum sadece bu aralar kahverengimsi alıntı falan oluyor o da çok hafif neden acaba, adet olacakmış gibi karın ağrısı yaşıyorum
hormonları alt üst ediyo diye duymuştum o hap için. etkilediğine göre yapabilir sanırım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim gecikme yapmadi aksine hep gecikmeli gelirdi ictigim ay tam gününde oldum ne hikmetse. Ama hep duzenliyse bu ay duzensizlik olduysa bence test yaptir
0
8 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Ama eşim içime bosalmadi ben korktum o yüzden hap içtim emin boşalmadim diyo
Nasil yok der sen gidip direk bir kutu tarlusal alabilrmiym. diyeceksin , sabah aksam olmak uzere gunde 2 kere iciceksin. Ilac bitiyo 5 gün sonra. Bittikten sonra 10 gun icinde oluyosn benim ilac bitti 2. gunu Geldi kanama arkadaşımın 10. gun gelmişti
Benimde bir sorum olucak da adetim bitti gün bende bir kaza yasadim gidip direk suyla yıkadım 3 saat sonra ella aldım adetim normalde düzensiz hamileliğe dair test yapmadım ama tahmini 2 hafta geçti kusma migde bulantisi vs yok stres çok ça var
Mayısta ertes72 kullandım ve o ay 1 inde olama rağmen 16 sında tekrar oldum daha sonra haziranın 2 sinde içtiğim elladan sonra yani adetime 14 gün vardı içtim içtiğim günden itibaren 1ay 18 gün adet olamadım cok etkili bir ilaç tavsiye etmem
Bi hafta da 3 kere ella kullandım boşalma olmadı zevk suyu içime geldi diye kullandım bir ay regl olmadım hala regl değilm hamilelik durum olur mu sizce ya?
Bende 1 ay önce kullandım ellayi 4 gün evvel adet olmam gerekiyordu fakat henüz olamadım. Hamilelik belirtilerimin bir kaçı var ama psikolojik olduğunu düşünüyorum. Çok araştırma yaptığım için
ben kullandim yan etkilerini cok hissediyosunuz ozellikle gogus hassasiyeti uzun suruyo ilk 2 gun mide bulantisi oluyor ama kesinlikle ise yariyo bende gecikme olmadi hatta 2 gun erken oldum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende de 1 hafta yapmıştı ve 1 hafta boyunca sürekli regl öncesi sendromlarımı yaşadım
0
3 Yorumla
Gizli Soran
Su an bnde de var gogus ucum, bel ağrım kasik agrim ve sivilcelerim var. Icime bosalmadi da
erken kanama da yapar geciktirir de ara kanama da yapr
b jelibon değil. doktora danışmadan içiyorsunuz. bir gün biriniz ölüp kalacak ya allah korusun
analz olmadan bu hap içilmez. kalbiniz böbreğiniz sağlam mı bilinmesi gerek. bunlar tehlikeli haplar deli misiniz siz kafanıza göre içiyorsun
gerçi neden soruyorum ki. siz kocaman delisiniz içinde içtiğin ilacın prospektüsü var oraya bakmıyor burada soruyorsun yan etkilerini
akıl yok ki sizde
1
7 Yorumla
Gizli Soran
Tabikide prespektusunu okudum adet gecikmesi yapar yazmiyor. Ne yayginda ne seyrekte... burda illaki tecrubeli kullanmis veya eşleri, sevgilileri, nişanlısı vs. kullanmis kisiler var ve bilgi edinme platformu soruyorum fikir ediniyorum. :) hiçbir ilaca yan etkim yok.
Benim sagligimla ilgili problem duymaniza gerek yok. Her sene genel saglik kontrollerim yapiliyor. Ve burda bir görüş sorup saldirma hakki tanınmıyor. Gormezden gelirsiniz olur biter.
Uyusturucu hap agrikesici gibi bisey 1 bucuk tl ezcanede dusun o hap kucuck 1 tane 48 tl yani yenge stres yapmis o yuzden gecikmistir korkavak bisey yok bende yasadim cokkez o durumlari l*n millet zorla hamile kaliyo oyle kolaymi hatta soyle diyim kiz istemesin icine kovayla sperm koy gene hamile kalmaz o isler oyle kolay degil gunu falan vad korkacak bisey yok stres yapmayin yeter adet olsuktan sonra test yapsin sonuc negatifitir olurda pozotid olursa zaman gecmeden kurtaj yaptirin ozel biyerde bide o ilaci 5 gun icinde icebiliyosun merak etme hicbibok olmaz kardes boyle herseyide burada yazma internettende yorumlar kafani karistirir millet yalan yanlis uyduruyor got herboki eczacidan doktordan ogren onlar bosunami var internegte akli i bulandirip stres yapma
Dunyadaki hastaliklarin yuzunde cikan sivilceden saclarinin dokulup beyazlamasina kadar kanserden vereme kadar uykusuzluktan olume kadar herseyin basi stres adet geciktirir tabi zaten olacin yan etkisi o gecikir sorun olmaz
Öncelikle ne yazık ki yazılanlara bugün kürtaj olmuş biri olarak hak veremeyeceğim. Korumalı bir ilişki ve ardından 1 saat sonra ella kullandım bahsettiğin şikayetlerle gittim doktora hemde idrar testi negatif çıkmıştı ama üzgünüm hamile kalmışım. Emin olun olmayacak birşey değil
Öncelikle merhaba sevgilimle ilişkiye girdik ama boşalmadim ne. İçine ne dışına zevk suyuylada hamile kalma olasiligi varmış ginede 12 saat içinde ertesi gün hapı aldi Ella 14 gün vardı adetine adetine 14 gün geçti 15 gün test aldık yaptı negatif çıktı ama hayla gine adet olmadı 4 gün gecikti çok kötü bir duygu hiç birinin adet olmasını bukadar bekleyecegimi düşünmüyodum sizce hamile midir yardım edin korkuyorum
Bu kadar stres niye yapıyorsun kafands şüphe varsa test yap hatta acile git kan ve idrar testi yaptır olsun bitsin Ella geciktirme yapıyor kullanan bit kaç partnerimden biri bu sorunu yaşamıştı
ella gecikme yapmaz tam tersine adet olmasını sağlar. stress yaptığı için olamıyor olabilir veya enfeksiyon kapmıştır. bu arada ellayı ne zaman aldı? yani ilişkiden ne kadar sonra aldı?
Evet yapıyor yeni başımıza geldi hastalık süresi geçti aceba hamilemiyim telaşı başladı kan testi yaptırdık sonuç negatif çıktı rahatladık. Bakalım bu ay kaç gün gecikecek.
ertesi gün hapları zararlıdır kadın sağlığına hormon dengeni alt üst eder ve adet düzensizliklerine gecikmelerine neden olur ama doğum kontrol hapı kullansaydın bu sorunları yaşamazdın ve adetlerin düzene girerdi.
1
7 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
İçe boşalma olmadı geldiyse diye tedbir amaçlı 2 saat sonra içtim 6 7 gün gecikti bişey yoktur heralde ama şüphelenzim bu kdar gcikmeye
korktuğun sürece stresten dolayı regl olamazsın en iyisi eczaneden hem doğum kontrol hapı hem de hamilelik testi al hamile olmadığını görünce için rahatlar stres kalmayınca regl olursun ve reglin ilk günü d. kontrol hapını kullanmaya başlarsın.
Bir kaç dönem sizin dediğiniz gibi olabiliyor ancak 2-3 ayda normale girmesi gerekir. Zaten Adetten hemen sonraki ilişkilerde hamile kalma olanağı çok azdır. Hamile olsan zaten adet görmezsin. Siz yinede Dikkat edin.
kalırsa kötü :) Benim arkadaşımın 2.5yaşında yüzünü görmediği çocuğu vat her ay 1000tl nafaka veriyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben de evliyim. eşim kullanmıştı bir kere. vücut dengesini çok bozuyor. hem gecikiyor adet hem de sancısız geçen adeti o ay sancılı geçmişti mesela. 8-9 gün bile gecikebilir haberin olsun
evet yapar çünkü ella ertesi gün hapıdır sadece acil durumlarda kullanılır ama siz bazı kadınlar ertesi gün haplarını doğum kontrol hapı zannediyorsunuz.
0
4 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
ellayı ertesi gün hapı olarak ilişkiden sonra kullandım zaten? yorumunuz çok ilginç
tamam da ella acil durumlarda kullanılır sadece senin düzenli olrak yasmin gibi doğum kontrol hapı kullanman lazın canım ella gibi ertesi gün hapı değil.
ben olması gerekeni söylüyorum madem aktif bir cinsel hayatın var artık doğum kontrol hapı kullanmalı ve diğer doğum kontrol yöntemlerini de uygulamalısın soruna gelirsek evet ertesi gün hapları adet gecikmesi yapar çünkü kadının hormon dengesini alt üst eder zararlıdırlar sürekli kullanılmamlıdırlar.
bir yerde h, sterik hamilelik diye bir şey okumuştum... En iyi ihtimal sevgilin kendini psikolkojik bir hamilelik durumuna sokmuştur heralde. Ama yine de araştır. Kötüsü de hamiledir. :D
0
2 Yorumla
Soran
sanmam 24 saat dolmadan kullandı hatta ilacı aldığında 16 saat bile dolmamıştı
Her boşalmayla hamile kalınmaz ella da genetiği bozar hamile kalmazsın o yüzden gecikir (nerden biliyo diye sorarsınız içine boşalırken çekmiştim internette 2 gece araştırdım) 😊😊
Gecikme normal değil ve adet havuz ya da deniz yüzünden geçikmez
0
4 Yorumla
Gizli Soran
Hemen hapı içtim. Biraz ağrı oldu adet ağrısı gibi havuza girmedim damla şeklinde 1-2 damla geldi sonra kesildi o da.. Başka hiçbir şey yok belirti falan hamile miyim sence..
Op. Dr. Dilek Uslu Ne Diyor