+1 yılÇimleri b. k suyuyla suluyorlar parklarda tabikide doğaya karışıyor bir döngü var bize yeniden sebze meyve olarak dönüyor. Özellikle biber bitkisi mesela insan çişiyle sulanırsa çok bereketli oluyor. İnek bitkisi bulamazsan kendi çıkardığın gübreni kullanabilirsin. Tabiki hayvan gübresi kadar etkili değil mübahta değil aslında necis 😬😂💦
23 Yorumla- +1 yıl
Ben ulu orta yapmıyorum sen öylemi yapıyorsun?
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 508 cevap paylaştı. İnsan gübresi yani diski
İnsan yediklerini yüzde 30 40 ini besin maddesi olarak kullanır veri kalanini atar
Yani tam gübre fanksiyonuna geçmez
Ama hayvan gübresi ile karsitrilip kompost yapılabilirHayvan yediklerinin yüzde 50 60 aralığında besinini kullanir geri kalanı atar Yanma ya da kompostlama işlemine uugundur Kanatlı gübresi Genel olarak kanatlı hayvanlar tavuk bıldırcın keklik üveyik gibi kanatlılar yani eti yenen türler Bunlar aldıkları gıdanın yüzde 70 80 oranında besin maddesini alırlar geri kalanı atık yaparlar besin maddesinin çoğunu aldıkları için gubrede tuzluluk oranı yüksektir ve çok etkilidir Düzgün yanma ya da kompostlama sonucu çok kaliteli gübre olur Doğru şekilde kullanımı toprak bitki isteğine göre insan baş hayvan kanatlı gubresini karıştırıp kullanmaktır Doğru yanmış gübreyi 4 ay ara ile toprağa ya da bitkiye uygulayabilirsin Sonuç olarak insan dışkısı bol gazlı düşük kaliteli bir gubredir01 Yorumla
+1 yılİnsan dışkısının tek başına değil de hayvan gübresi, normal gübre torf karışımıyla kullanılması bitki açısından mümkün. Fakat kendimizce normal insanın aklına mantığına yatmamasından ötürü kullanılması doğru bulmuyoruz. Fakat mantıklı bulan insanlar kullanabilir. Ayrıca kolera gibi bazı hastılaklara yol açtığı da söyleniyor. Çevre ve insan sağlığı açısından büyük bir öneme sahip. Yurt dışında bunun üretimini yapan fazlasıyla talep görmüş pazarlar var.
22 Yorumla- +1 yıl
Torf karisimi ne? Neden oyle hastaliklar olusuyormus?
- +1 yıl
Torf bitki yetiştirmek için kullanılan bir materyal.
Kolera hastalığı da kirli su ve kişisel hijyenin yetersiz olduğu yerlerde Vibrio colera bakterisinin bulunduğu yiyecek, içeceklere bulaşmasıyla ortaya çıkıyor.
Yani kısacası üretim yapmayı düşünüyorsak temizliğe ve steril bir ortam olmasına önem vermemiz lazım fikrimce.
+1 yılAslan kaplan kedi köpek ve insan gibi et oburların dışkıları gübre olarak kullanılmaz.
Sadece at inek koyun keçi gibi ot oburların dışkıları yeterince yandıktan sonra gübre olarak kullanılabilir.
Tavuk güvercin vs gibi kanatlıların dışkıları aşırı tuzlu olduğu için çok az miktarda ve dikkatle kullanılmalıdır.37 Yorumla- +1 yıl
@azelcan Tarım farmakolojiden sonra üzerinde en fazla kafa yorduğum ikinci konudur.
Diyeceksin ki nerden geliyor bu ilgi?
"Tarım İlacı" diye satılan tüm ürünlerin dünyanın en tehlikeli zehirleri olduğunu fark ettiğimde...
"İlaç" adıyla satılan bu zehirlerle toprağımızı, sularımızı, denizlerimizi, ve burada yaşayan tüm mahlukatı zehirlediğimizin farkına varınca...
Bu bir toplu intihar çılgınlığı değilse nedir? - +1 yıl
@azelcan Tüm insanlık topluca kendini yok etme yolunda hızla ilerliyor.
Son 70 yılda her yeni nesilde genç erkeklerde canlı sperm sayısı %70 düşmüş durumda.
İki kuşak sonra neredeyse tüm erkek bebekler kısır olarak dünyaya gelecekler.
Amazonların balta girmemiş ormanlarından canlı sperm ticareti yapanlar voleyi vurabilirler :D - +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap

Ne gerek var ki insan dışkısı ile ne işin olacak
24 YorumlaDiğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Hayır et ile beslenen hiç bir hayvanın dışkısı gübre olarak kullanılmaz çünkü amino asit artığı diski yakıcıdır azot içermez.
52 Yorumla- +1 yıl
Profildeki cidden sen misin yoksa ironi olsun diye mi koymuşsun? Bu kadar bilgili bir yaşlı olamazda
Gübre olarak kullanıldığını hiç duymadım. Yani mümün olsaydı eski zamanlarda mutlaka denerlerdi. Ama bir kaç yıl önce lpg yerine kullanılacağı teorileri vardı. şu an haberim yok.
25 Yorumla- +1 yıl
O zaman hepimiz bi boklu araba edinebiliriz :)
- +1 yıl
@Kankamstyle yani fiyatı artan petrolden nasıl kurtuluruz çabalarıydı ama bence bu mümkün olursa bile yapmazlar onca para kazanıyorlar diye.
- +1 yıl
Olsa ne güzel olurdu, arabayı karavana çevirir helayıda depoya bağlar yer içer sıçar gezerdik :)
- +1 yıl
@Kankamstyle zaten milletin yaptığı bundan ibaret. ha bir de internet var canı sıkıldıkça garı gız tavlamak için :D tiktoh miktoh garıları da var gocalardan habersiz göbek atıp takipçi toplayan tabi :D
İnsan dışkısından gübre olur. Bitkiler N, P, K gibi temel besin elementlerini belli bir formatta alabilirler. Dışkıda bu formlar tam da bitkinin istediği formatta vardır.
10 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. kuzey korede gübre yokluğundan dolayı , insan atıklarının a gübre olarak kullanılmak zorunda kaldığını izlemiştim.. ve evet , insan dışkısından da gübre olur..
10 Yorumla
+1 yılHayvan gübresinden olurda insanlarınkinden bir halt olmaz anca yakıt enerji özelliğini amerikalılar bulmuşlar başkada bir niteliği yok toprağa eksen toprak küser 😁
10 Yorumla
+1 yılOluyor. İnsan gübresinin döküldüğü toprakta karpuz biler oluyor. Niye olmasın ki... Organik değil mi?
10 Yorumla- Diğer konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılAnnem ve anneannmden dinlemiştim. Anadoluda eskiden köylerdr insan dışkısı ocakta yanmış tezek külüyle karıştırılarak gübre olaak kullanılırmış.
10 Yorumla Valla artık herşeyden her şey oluyor bakteriden hücreden et üretiliyor onu da kullanacak yöntem bulunur
10 Yorumlabunu bir yerde okumuştum, hayvansal ürün tükettiğimiz için daha asidik oluyor ve bitki köklerini yakıyor. o yüzden hiç bir katkımız yok :D
10 Yorumla
+1 yıltlcde cimri bir kadın gübre almak yerine kendi gübresini kullanıyordu öyle gördüm yani dediğine göre gübre oluyormuş
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGübreye zammı geldi? Zam geldi ise eğer bizimde bahçede 5 tane nar var kendim tek tek gübreleyip üstüne sifon çeker gibi bitkileri sulamayı düşünüyorum :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan dışkısının gübre olarak kullanılacak olduğunu hiç düşünmedim ama neden olmasın?
10 Yorumla
+1 yılHayır insan dışkısı fosseptik çukuruna layıktır hayvan dışkısından gübre olacağını düşünüyorum.
10 Yorumla- Diğer konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılgübre tesisinde üretiliyor degerlendırılıyor dıye bılıyorum
10 Yorumla Gübre olabildiğini biliyorum ama nerede kullanılır bilmiyorum
10 YorumlaInsan dışkısı gübre genelde otları ve çimenler ve çayırlar için kullanılır hala köylerde yaygın
10 Yorumla
+1 yılEğer ki oluyorsa kendi bokumdan gübre yapıp bahçeyi besleyecem shdjsbfnndmcmdmg
114 Yorumla- +1 yıl
iğrenç
- +1 yıl
Size ne efendim benim bahçem, benim mahsüllerim.
- +1 yıl
ya hahahah artık bokundan filizlenir
- +1 yıl
Atıkları da değerlendirmek lazım shnsbfmdncmnxm
- +1 yıl
Miğdem fena oldu asafsfıs
- +1 yıl
Şaka yapıyorum yahu dur SGJDHSKFNDKCK
- +1 yıl
biliyorum bu arada bende 24 yaşındayım :)
- +1 yıl
32 yazıyor yahu
- +1 yıl
ilk açtığımda öyle yapmıştım 97 doğumluyum adımda didem
- +1 yıl
Ben de işte göründüğüm gibiyim :d adım, yaşım falan
- +1 yıl
bu cok eski hesap o yüzden
- +1 yıl
Benim de sanırım 2017 den kalma, şimdi olsa adımı pat diye yazmazdım herhalde shbsbbdnsnd
- +1 yıl
hımmm :)
- +1 yıl
Yani 😊
+1 yılİstanbul su arıtma tesisinde diski lavobo atığı hepsi gübre yapılıyordu...
10 Yorumla
+1 yılİnsan dışkısındanda gübre olur ama kokudan dolayı seçici davranılmıyor
10 Yorumla
+1 yılOlur ama tercih edilmez. Bitkisel dışkılar daha verimlidir.
10 Yorumla
+1 yılBu nasıl soru? Bunu mu merak ettin yani.. 😌🤷♂️
515 Yorumla- +1 yıl
Hmm iyi herhalde olmaz çünkü metan gazı üretiyo ayrıca ozon tabakasına çok zararı var
- +1 yıl
- +1 yıl
Alınma olur mu takıldık sadece, birazcık
- +1 yıl
İyi sevindim. Ayrıca geceye renk kattın, teşekkürler
- +1 yıl
İyi geceler
- +1 yıl
+1 yılDışkıyı bilmem ama kendisinden oluyor sanırım mezarlıklardaki ağaçlar çok gür
10 Yorumla
+1 yılSenin gibi bir insan bu soruyla gelmemesi lazımdı😂 olmaz tabi loğara gider😂😂🙈
16 Yorumla- +1 yıl
Tamam yurt dışına çıkana kadar cvplarım sonra beklet soruları ben gelene kadar tam donanımlı olurum ozaman😂
- +1 yıl
Amacım o zaten bu hesabı kapatırsan bir daha yorum yapmam sorduğun sorulara 😂
- +1 yıl
Kapatsın benimkinide sıkıntı yok bizde inteğramdan sorarız soruları orada cvplarız😂😂🙈
+1 yılİnsan dışkısndan gübre olur ama belirli şartlar yerine getirilirse. Meyve ve sezbe yiceksin yani otçul olucaksın. O zaman olur diye biliyorum. Hatta satışını da yapabilirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
İnternete insan dışkısından gübre yapımı yaz ve bloga tıkla; Çiş ve Kaka - İnsan dışkısıyla tarım Gürkan Yeniçeri
Diğer konusunda 808 cevap paylaştı. Yurtdışında özellikle kullanıyorlarmış, bir videoda izlemiştim, yanılmıyorsam İsveç’ti.
10 Yorumlaevet geçmişte köylerde kullanıldı çocukluğumdan tanığım diğer hayvan gübreleriyle karıştırılıp tarlaya serildi eğer yanlış hatırlamıyorsam
10 Yorumlaİnsan dışkısında ki maddeler hayvan dışkısına nazaran daha az madde içeriyor hayvan gübresi kadar sağlıklı olmuyor kullanıldığı alanda yani
10 Yorumla
+1 yılBöööööğk. Olmazzz. İnsan en pis mahlukattır. Virüstür.
00 Yorumla
+1 yılHe olur topak topak artık milleti korkutup sıçırıp bokunu alıp kaçıyorlar geleceğin hırsızlığı
11 Yorumla- +1 yıl
Tezek kurut
evet eskiden köylerde gübre olarak kullanılıyordu bende bizzat gördüm tarlalara atıyorlardı
10 Yorumla
+1 yılOyle olsa herkes ektigi patates ya da bugday tarlasina sicardi,, israf olmazdi degil mi. Dusun bi
10 YorumlaOlur mu bilmem ama hayvan gübresi daha kullanışlı diye biliyorum. Hatam varsa söyleyin.
11 Yorumla- +1 yıl
İnsan da bir hayvan değil mi?
+1 yılEn besleyici gübre insan dışkısıdır
Diğer gübrelere nazaran %30 %40 daha fazla verimli oluyor10 Yorumla
+1 yılBahcede yıllar önce bi köşeye yapmıştım orası kurudu
10 YorumlaYapılıyor diye biliyorum
10 Yorumla
+1 yılGüneşte yandıktan sonra kullanılabilir.
18 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Kulağa mantıksız gelmiyor. Neden kullanılmasın ki.
10 Yorumla
+1 yılBelki iğrenebilirler ama gübre özelliği taşıyor
10 YorumlaMarslı filminde oluyordu, gerçeği bilmiyorum.
10 Yorumladoga herseyi donusturur
10 YorumlaBildiğim kadarıyla olmuyor.
10 Yorumla- Diğer konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılolabilir sonuçta içince azot varlığı var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVeganların ve vejetaryen lerin olur bence
224 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNiden yaaaağğğ
Cevap sahibi+1 yılHm anladım
- +1 yıl
O zaman sporculardan oluyo cunku onlar hep yogurt peynir tuketiyor protein agırlıklı besleniyorlar ama ne bilem benim icime sinmedi bööğğhh 😂😂
- +1 yıl
@Gizli211266 okuduğunuzu anlamanız lazım aslında. Bu görüşün tamamı, yoğurt peynir vs gibi hayvansal ürünlerin kullanımı yüzünden insandan olmadığı üzerine. Hayvansal protein tüketen hiç bir canlının dışkısı gübre olmuyor. Kedilerinki de olmuyor.
- +1 yıl
@KaadirBey asite yol acıyor iste diyince ben oluyo anlamımda anladım tam tersiymiş
Cevap sahibi+1 yılNe güzel açıklamış ben olsam uğraşmazdım
- +1 yıl
Bana taş mı atıyon görüş sahibi?
- +1 yıl
Insan gibi soru sorduk adamda guzellikle anlattı ben de anladım yok yani sana ne oluyo gelinle damadın arasına giren kaynana gibi aramıza giriyon munzurluk cıkarıyon ugrasmazdım felan diyon?
Cevap sahibi+1 yılSende okuduğunu anlama özgürlülüğü var. Kesin bunu da yanlış okuyacaksın ama neyse iyi günler.
- +1 yıl
Her insan herseyi tek seferde anlıycak diye bir kaide yok çalışıyorum o an yorgunluktan anlamayabilirim bir insan biseyi anlamadığı zaman sorar öğrenir doğrusunu senin gibi herkes insanları aşağlayıp, yaftalamaz ama bunu anlamıcak kapasite de sende yok boş yapma
- +1 yıl
teşekkür ederim.
@Gizli211266 alınmana gerek yok. biri birine iyi bir şey dediğinde, diğer kişiye kötü bir şey demiş olmak zorunda değil. "Ne güzel açıklamış ben olsam uğraşmazdım" demiş. bunun neresinden kendine taş çıkardın anlamadım :D
Cevap sahibi+1 yılShslsjlddb tamam yani yorgun olabilirsin de benim söylediğimi niye yanlış anladın önemli değil sıkıntı yok 😂@Gizli211266
- +1 yıl
@KaadirBey adam diyo ben olsam laf anlatmakla ugrasmam diyo daha neresi iyi olsun bunun niye alınmıcam ona ne
- +1 yıl
Yok yani niye laf anlatmaya uğraşıyon diyosun açıkcası bu yani ben olsam anlatmazdım diyon sende anlamama ozurlulugu mu var felan filan bilmem ne benle ugrasma git baskasıyla ugras
Cevap sahibi+1 yılAnlama özgürlülüğü özgürlük yani istediğini anlarsın demek istediğini anlamakta özgürsün demek. Of neden açıklama yaptırıp duruyorsun ki sana kötü bir şey demedim
- +1 yıl
Ya benle oyun oynama ozgurlulugu yazmıssın ben de ozurluluk anladım git bu oyunları kendi arkadaslarına yap benle oyun oynama neyse yordun beni harbiden iyi aksamlar
- +1 yıl
Aslında düşündüğün kadar önemli biri değilsin (bu hepimiz için geçerli) @Gizli211266 biraz kendini seversen, başkalarının ne dediğini bu kadar önemsemezsin.
Müsadenle sana bir kitap önereyim alınganlığı alır:
Mantıku't-Tayr: (Kuşların Diliyle veya Kuş Dili) - Ferîdüddîn-i Attâr
çok acaip bir kitap, başları biraz ağır gelebilir ama 2. kuşun konuşmasından sonra baya akıcı. Yer yer gülüyorsun yer yer, gözlerin doluyor. - +1 yıl
@KaadirBey yok kardesim ben herseye oyle alınmam o oyle siyine ben sinirlendim biraz sanki beni canım yerine koyar gibi konustu kim olsa alınırdı yine de sagol kardesim onerin icin iyi aksamlar
- +1 yıl
S#lak yerine yazdım ama o nasıl oyle yazdı meyse iyi aksamlar
Cevap sahibi+1 yılO kitabı okudum öğüt verici ilerliyor lazım olur hajdjs evet sandığınız kadar önemli değilsiniz (bu hepimiz için geçerli) . Şey kitabını da oku beni sessiz de sevebilir misin güzeldir. Hey s#lak yerine koymadım sadece uzun uzun açıkladığı için ben yapmazdım dedim hepsi bu. Ayrıca teşekkür ederim küfürler havada uçuşmadan 2 erkekle sohbet eğlenceliydi iyi günler
- +1 yıl
Küfürü hakareti sevmem konuşmalarıma dikkat ederim sana da iyi günler
- Diğer konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAltın bile oluyormuş gübre hayli hayli olur.
10 Yorumla Diğer konusunda 535 cevap paylaştı. evet gübre olur. ama fermante edilmesi lazım.
10 Yorumla
+1 yılHayır olmaz ve her dışkıdan gübre yapılmaz.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle olur.. Hiçbir farkı yoktur..
00 Yorumla
+1 yılTam boktan soru bu olsa gerek
00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Olmaz
30 Yorumla
+1 yılgıda için olmayacağı kesin
10 Yorumla
+1 yılOlur herhalde ya :D
10 Yorumla
+1 yılkullanılıyorsa verırım
10 YorumlaTabiki olabilir
10 Yorumla
+1 yılBilmem
10 Yorumla
+1 yılFikrim yok
10 Yorumla
+1 yılFikrim yok ama kömür niyetine kullanılabilir bence
10 Yorumla
+1 yılOlabilir.
10 YorumlaBelki patlıyıcı yapımında kullanılabilir.
00 Yorumla
+1 yılBu konu hakkında bir bilgim yok
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler