bu resimdeki kadar çok değil tek göz kapağımda ve daha küçük ama yaklaşık 2 haftadır var arada feci bir kaşıntı geliyor sürekli nemlendirmek istiyor ama nemlendirici sürünce yanıyor. nasıl geçer bu
öncelikle sorunun bir göz alerjisi mi yoksa egzama tipi bir şey olup olmadığına karar vermelisin.
dermovate krem alabilirsin. fakat kendisi kortizon içeren bir arkadaşımız olduğundan, göz kapağınız ne kadar egzamadan nasibini almış olursa olsun, hep kaş etrafına ve o göz çukurunun başlangıcında biten kemiğine kadar bu kremi uygulamanız gerekir. kremi göz kapağına uygulamayın, göze ise sakın kaçırmayın. dermovate oldukça etkili bir ilaç, ilk 2 gün günde 3 sefer ve çok çok az miktarda dermovate kullanın. örneğin parmak ucunuza bir bezelye kadar alın ve bu parça her iki gözünüz için de yetsin.
bepanthol'ü ise belki 4-5 defa uygulayabilirsiniz. yine göz üzerine uygulamamaya çalışın. ilk 2 gün çok az belki uygulayabilirsiniz.
göz kapağı egzaması gerçekten müdahale edilmesi zor bir durum, ilaçta göze yakın bölgelere sürmekten kaçın. pul pul dökülme, kızarma, gerilme hatta sonrasında gözlerde şişme gibi bir durum söz konusuysa, hoşgeldin egzama. gözlerinizdeki anormalliğin gözlerden kaynaklı bir şey olmadığından eminseniz, acınızı dindirecek kremler dermovate, hipokort ve bepanthen olacaktır. doktora gitmeyi ise sakın ihmal etmeyin.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
cildiyeye mi gitmeliyim yoksa göz doktoruna mı peki
Benim parmağımda vardı ben kuru dutu önce kaynattım sonra da parmağımı soktum birkaç hafta içinde geçti. Sen de bu suyu pamuğa bula donra da göz kapağına uygula başka bi yol yok egzama kolay kolay geçmiyor
benimde 1 aydır göz kapaklarim ve alt kisimlarda şiş kızarık pul pul döküluyor kuruyor ve kaşınıyot aile hekimin verdigi krem fayda etmedi. yarın hastaneye gitcem. moralim çok bozuk. şimdiye kadar hic olmamisti. egerki egzama ise neden nasıl oldu bu 😔