Temmuzun 2sinde Adet oldum ve dün bitti.
ardından kahverengi akıntı geldi. tekrar dus aldım.
bugün Yeşil akıntım var sebebi nedir?
ardından kahverengi akıntı geldi. tekrar dus aldım.
bugün Yeşil akıntım var sebebi nedir?
KADINLARDA YEŞİL VAJİNAL AKINTI
Yeşil vajinal akıntının en sık nedeni trichomoniasis olarak bilinen ve cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Akıntının genellikle kötü bir kokusu vardır ve genellikle saf yeşilden ziyade daha sarımsı-yeşil renktedir. İlişki esnasında ve idrar yaparken rahatsızlığa neden olabilir ve genital bölgede kaşıntı oluşabilir. Pelvik ağrı da oluşabilir ama yaygın değildir.
Gonore veya klamidya enfeksiyonu ile ilişkili olan vajinal akıntı genellikle daha sarı veya bulanıktır. Bakteriyel vajinozis sorununda ise genellikle kötü bir koku ile birlikte akıntının rengi beyazdır. Kötü kokulu ve renkli akıntı ayrıca vajinada kullanılan tampon gibi yabancı bir cisim nedeni ile de ortaya çıkabilir.
Trichomoniasis akıntıdan örnek alınarak kolayca teşhis edilebilir. Trichomoniasis, cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu için, bunun için yapılan testler ile gonore ve bakteriyel vaginosis dahil olmak üzere diğer enfeksiyonlar aynı anda test edilebilir. Trichomoniasis, gonore, ve bakteriyel vajinozis uygun antibiyotik tedavisi ile tedavi edilebilir. Yabancı bir cisim mevcut ise, bu kaldırılarak ve antibiyotikler ile herhangi bir potansiyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılması gerekir.
BURAYA DİKKAT:
Mevcut olan yeşil akıntıya yüksek ateş (38 dereceden daha yüksek), şiddetli karın veya pelvik ağrı, mental durum değişikliği, konfüzyon, şiddetli bulantı ve kusma veya zayıf nabız eşlik ediyorsa (112) derhal doktora başvurun.
www.saglikvakti.com/.../ bunun neresi kısa ya bas baya yorum işte :)
Kahverengi akıntı uterusun son dönem kasılmalarına bağlı olarak içerde kalan parçaların atılmasından kaynaklanır bunda herhangi bir sorun yok. Yeşil akıntınızı görünüm, koku ve içerik yönünden tanımlarsanız daha net yardımcı olabilirim.
kokusuz. su gibi ama az
Bu tarz akıntılar genelde regl sonrası için normal kabul edilir endişe etmenizi gerektiren bir durum yoktur fakat sürekli devam ederse bir jinekoloja başvurmanız gerekmektedir. Yeşil akıntının bir diğer nedeni ise trikomoniasis adı verilen CYBE dur eğer aktif bir cinsel yaşantınız yoksa bu değildir.
peki teşekkür ederim :)
Sonra ne oldu ya bende de oldu korkuyorum ndedni neymis
Yeşilide ilk defa duydum
bence araştır bir internetten :)
vajina temizleniyordur.. tek sebebi budur yani.
emin misin?
e yanii
Internetten bak
baktım.
Bulamadinmi cevap? Ordan
birsürü değişik cevaplar var
mantar olmussun
Ablacım sen de renk renk salıyomuşsun böylesini ilk defa duydum yeminle :D Şaka bir kenara, jinekologa görün derim ciddi bir durum olabilir..
Merhabalar geçmiş olsun.. yeşil renk vücutta genellikle enfeksiyonu temsil eder. jinekologa gitmenizi tavsiye ederim
Adam gibi cevap veren biri çıktı. teşekkür ederim.
Erkekler de yeşil akıntı olduğunda bel soğukluğu diye biliyorsun da, sen de olabilir mi acaba?
Ahhaha :)
migdemi bulandırdın Hepiniz kokuşmuşsunuz birde havalar 10000 Ne akıntınız bıter ne dır dırırınız
O migde değil mide.
Bunu isteyen biz değiliz. yapacağımız ve elimizden gelen birşeyde yok
O zaman ön yargılı konuşma.
Ön yargılı insanlardan nefret ederim.
En mantıklı cevapı doktoruna gidip ögrenebilirsin.
Burada sağlıklı bir bilgi alamassın.
kukundan mı geliyo?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar