+1 yılSevgılıne hatta her ınsana bıle bulastırabılırsın. Sadece cınsel yolla bulasmıyor. Tam olarak kesın bır tedavısı olmamakla bırlıkte, ozellıkle el hıjyenıne cok fazla dıkkat etmek gerekır. El yıkamak hayat kurtarır her zaman. Ozellıkle basparmak ve avuc ıclerınde en fazla mıkropların yerlestıgı gorulur, burdan tabı agzına ya da elını surdugun nemlı heryere bulastırabılırsn. Dıkkat et derım, oncelıklı olarak karsındakının senı aldatıp aldatmadıgını degıl, hayatını dusunmelısın. Aldatmıssa da onun karaktersızlıgıdır bu. Gıdıp neden ona sormuyorsun? burada bız nasıl bılelım senı aldatıp aldatmadgını.
BU ARADA eger cok sevdgım ınsanın boyle bır hastalıgı olsa beklerdım heralde, aldatmak pek mantık ısı degıl. Ayrılırsın ınsan gıbı. Aldatmak nedir ya.
, Karsındakını da anlamalı ınsan. Sonucta bulasıcı bır hastalıgın varsa, bu kız senle omur gecıremez kı ya da sevgılı olamaz. oLSA DA ne kadar uzun surebılır? Ama gercekten seviyorsa yanında olacaktır.12 Yorumla- +1 yıl
Hpv virüsü hakkında bilgisi olan lütfen özelden yazabilir mi lütfen
+1 yılHPV enfeksiyonunda erkek her zaman taşıyıcıdır. Birlikte olduğun sevgiline de illa şimdi bulaştı diye bir etiket basamazsın. Önceki ilişkilerinden kapıp, kendisini aylar ya da yıllar sonra belli edebilir HPV. Bu yüzden hemen "boynuzlandım mı?" kaygısına düşme. Hatta önceliğin tedavin olsun. Ve bana sorarsan ayrılın gitsin. Ortada büyük bir risk var. Sen tedavi olup sonrasında bu insanla birlikte olsan tekrar bulaşma riski oluşacak. O tedavi olsa bile bu risk hala devam edecek. Yani kabul et veya etme, bitmesi gerek. Ayrıca hafife alma, git adamakıllı gerekli tatbikleri yaptırın. Geçmiş olsun.
10 Yorumla
+1 yılbende siğilin ne olduğunu bilmezdim a. k. m. uzman t. v deli oldum o. ç.. siğil her türlü olaydan oluyor en çokta stres ten ama senin için tedavisi 10dk lazerle yakıyorlar.. ama sevgilin için bilemem
04 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlar incir sütünü tavsiye etti.. iyi geliyor denedim
- +1 yıl
- +1 yıl
Sana sorum olacak sen onunla ilişkiye girerken hic igrendigin oldumu nefesinden veya kokusundan
+1 yılyaa dudagin yaradir bir hpv li hastanin hapsurdugu yere dokunup elini dudagina gotursen bile kapabilirsin suclama hemen cocugu
07 Yorumla- +1 yıl
HPV solunum yoluyla bulaşan bir hastalık değildir. Bilmeden biliyor-muş gibi yapmayın. Insanları farklı yönlendirmeyin.
- +1 yıl
yahu saglikciyim ne yazdim oraya bir daha bak solunum yolu demedim eksik yazmis olabilirimhastanin agzinda ds yara oldugunu dusun o adamin o yarasindan vucut sivisiyla o bolgeye bulasmis olabilir sen de sendeki yara bolgeye bilmeden o vucut sivisini degdirmis olabilirsin cinsel yolla bulasmior yalnizca
- +1 yıl
Bu bahsi geçen şey milyonda bir ancak görülür, o da enfeksiyonun tipiyle ilişkili. Artık cinsellik yaşayan on insanın üçünde bu enfeksiyon var. Fakat bulaşması sizin söylediğiniz kadar da kolay değil. Bir kere bağışıklık sistemi çoğu insanda bu rahatsızlık var iken koruma sağlıyor. O kadar kolay olsa şu an siz dahil, herkesin orasında burasında kondilomlar çıkardı. Cinsel birliktelik en yaygını fakat her birliktelikte de bulaşacak diye bir ihtimal yok. Sizin dediğiniz olay da çeşitli Avrupa ülkelerinde, özellikle one night stand takılan kişilerde görülüyor. Türkiye'de bu dediğiniz şey çok azımsanacak sayıda anca var.
- +1 yıl
ama olma ihtimali var ve tipta nelerin imkansiz denen nelerin olabildigini bilseniz akliniz sasar bu yuzden butun ihtimalleri dusunmek lazim olabilir bir durumdur
- +1 yıl
Ihtimaller dahilinde gidilecekse eğer, başta bu hastalığın "cinsel yolla bulaştığı" ihtimaline yoğunlaşılır. Dolaylar yalnızca işi uzatır ve doğru sonuca götürmez. Aklınızda bulunsun sevgili "Dentist Onur"
- +1 yıl
@MadameJuliette
Tabiki de opusmeyle de bulaşan bir hastalık
Ve bunun ayrı ayrı cinsleri var
Cin1 cin2 cin3
Diye gidiyor
Ben bunu 7sene önce ilişkiye gordigim sevgilimden kaptim öpüşürken neresinden öğrendim o an kusasim geldi ve iliskimiz bittiğinde kalktim kasintim çok oldu o an
Ve ertesi gün bir baktım ufak ufak birşeyler çıkıyor kasiniyor çok kotu olmustum - +1 yıl
@MadameJuliette kıyafetle sürtünmede bulaşabilir mi hpv illa çıplak olmak gerekir mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
arkadaşım ben 1 hafta önce hpv olduğumu öğrendim. öğrenene kadar hpv denen şeyi dahi duymamıştım. bu kadar bilinçsiz olduğum için kendime lanet ettim. özetle söylemek gerekirse bu lanet şey sadece cinsel yolla bulaşmıyor ve belirli bir süre verilemiyor. 1 haftadır gece gündüz araştırıyorum , doktor görüşleri alıyorum. demem o ki , bu virüs vücutta gözüktü diye partnerini seni aldatmış olmasıyla suçlayamazsın. bu noktada partnerinin doğru söyleyip söylemediğini anlayabilmek senin bileceğin bir konu. benim 6 aylık bir kız arkadaşım vardı. son cinsel ilişkimide 1 yıl önce yaşamıştım. 3 ay önce yani son cinselliğimden yaklaşık 9 ay sonra 2 adet siğil farkettim. ancak ne olduğuna dair çok kafa yormadım. herneyse , gittim yaktılar falan; tedavi süreçlerini , aşamalarını araştırabilirsin. kız arkadaşımla nişanlılık aşamasındayken ayrıldık. kendisine kızmıyorum , haklı olarak bu riski almak istemediğini söyledi. çünkü erkekte hpv düşük riskli kanser sebebiyken , kadında (yanlış hatırlamıyorsam) rahim kanseri olabilmesi çok yüksek bir oran. %98 miydi neydi. vücuttan tamamen temizlensede bağışıklık düştüğü zaman genital bölgede tekrar lezyonlar üreyebiliyor. erkekler açısından üzülerek , çok üzülerek söylüyorum ki (kadınlar açısından fazla araştırmadım) vicdan sahibi birisiyseniz cinsel hayatınız , evlilik hayaliniz , çocuk sahibi olma hayaliniz bitti arkadaşlar. ha şu var. virüs vücuttan atıldı , düzenli kontrol yaptırıyorsunuz yani lezyon oluşumunuz yok ve/veya bu riski alabilecek bir insanla beraberseniz durum o kadar vahim değil. kendim vicdanlı bir insanım , düşmanıma bile bu konuda sebep olmak istemem. partnerim bu riske razı olsada ben razı olamam. 29 yaşımdayım. 29. yaş günümden 1 gün önce lezyonları yaktırdım , 29. yaş günümden 1 gün sonra kız arkadaşım benden ayrıldı. hakkıdır , böyle bir riski almasını beklemedim hiç kendisinden. demem o ki benim için cinsel hayat daha 29 yaşımda bitti. ve bu lanet hastalığı nerden kaptım bilmiyorum. eski kız arkadaşımı arayıp sordum , kendisinde bişey yok. falan filan. canım biraz sıkkın , henüz başıma geldi bunlar. ne yazıkki gerçekler bunlar. kabullenmekte fayda var. ama şu da var ki , eğer kız arkadaşım bırakın hpv olmayı , aids olsa dahi evlenmekten 1 adım geri durmazdım. evet cinsellik çok önemli evlilikte , kendimde önemseyen arzulu birisiyim. ancak sevmek bu değil. hayatım aşkım bitanem canım kelimelerini yazmak 1 saniye sürmüyor ; ancak derin manalarıyla kullanmıyor kimse. cümle sonlarını doldurmak için kullanıyoruz. konu çok saptı pardon. umuyorum bu illete kimse yakalanmaz.
20 YorumlaSen burada bunu yazmak yerine bu virüsü araştırabilirsin mesela :)
Sadece cinsel yolla bulaşan hastalık değil.
Nasıl bulaştığı arayıp öğren. Cevap beklemekten daha hızlıdır.05 Yorumla
Soran+1 yıldoktorlar ilişkilerin bitmemesi için yalan söylüyoruz da diyor
- +1 yıl
biliorum bulasma yollarini bu durum da bizim toplumumuzun hala sacma bir zihniyeti yasior olmasindan kaynaklanior
- +1 yıl
@enginucar kıyafetle sürtünmeyle geçebilir mi?
Geçmesi için illa çıplak olmak şart mı
Ya bitek cinsel yolla bulasmiyo öpüşmeyle de hijyene dikkat etmemekle de bulasir niye herseyi cinsel yolla bulasiyo zannediyonuz
22 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 904 cevap paylaştı. Cinsel yolla bulaşma ihtimali daha yüksek ama bu sadece o yolla bulaşır demek değil...
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tuvaletler ve hatta temas yoluyla da geçebilir. Herşey illa cinsel yolla bulaşmıyor.
20 Yorumla
+1 yılÇoğunlukla cinsel yolla, tedavi ol ama kadınlar için kötü esas o
00 YorumlaHpvliyiz diye bir site var oraya bak ben de hpv ile savaşıyorum propolis kullanabilirsin o sitede aratırsan bir sürü kişi propolisle yenmiş bunu
04 Yorumla- +1 yıl
Merhaba yaklaşık 2 senedir şiddetli vajinal akıntı ve kaşıntıyla boğuşuyordum daha önce pek çok doktora gittim ve ilaçlar kullandım ama geçmedi. Ve 2 ay önce vajinamda sonradan çıkan siğilleri farkedip özel bir hastanede nöbetçi doktor tarafından hpv dendi ancak smear ve de hpv testi yaptırmadım orada daha uzman birini araştırmak istedim ancak bulamıyorum bulduklarım da aşırı pahalı testler ve muayene ile birlikte 2.000 tl fiyat çıkaran var. Yardımcı olabilir misiniz durumum da biraz acil fazla zaman kaybetmek istemiyorum Ve de erkek arkadaşımla ilişkiye girmemeli miyiz onda da kaşıntı vs şikayetleri oluştu
- +1 yıl
@Ezgizxcvbnm tabiki kimseyle girme, herkese bulasır , kaşıntı hpv nin belirtisi , ben doktorum ürolog degil ama , sana tavsiyem lazerle yaktır , şu an en iyisi lazerle yakma yöntemi acı yok agrı yok , kabuk baglar sonra iyileşir yok olur gider
arkadaslar hpv olup bilgisi olan ve tedavi olmayi hpv negatif olmayi basaran varsa bana ulasabilirmi lutfen
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba yenebildiniz mi ben de bununla savaşıyorum
Krinol Curcumin kullanmanızı tavsiye ederim, 2 ay içinde küçüldüğünü 4 ay içinde tamamen yok olduğunu göreceksiniz.
01 Yorumla
+1 yılMerhaba bu hastalık 1 ile 5 yıl arasında çıkar ve tek kurtuluş veregen veya veregreen ilacıdır yurtdışında satılıyor 609:650₺
03 Yorumla- +1 yıl
Bu ilacı ilk defa duydum
- +1 yıl
@Sumru06 ALLAH YARATTIĞI HER HASTALIĞIN TEDAVİSİNİ VERMİŞTİR BU KURANDADA BÖYLE YAZIYOR VERMESEYDİ İNDİRİRMİYDİ O HASTALIĞI EVRENE SIZE TAVSİYE VERİYORUM BAĞIŞIKLIĞINIZI KUVVETLİ TUTUN HER VİTAMİNDEN ALIN GÜNDE 1 SAAT SPOR YAPIN TABİ BUNLARI YAPMADAN ÖNCE İLK ÖNCE HASTANEYE GİDİP SIĞİLLERİ TEDAVİ ETTİRMEN GEREKİYOR ONDAN SONRA BU DEDİKLERİMİ YAPARSIN GÜNDE EN AZDA 3 LİTRE SU İÇ BOL BOL ANTİOKSİDAN AL VÜCUT EN GEÇ AMA EN GEÇ DİYORUM %98 ORANINDA BU VİRÜSÜ TAMAMEN ATIYOR ÇOK RASTLADIM KADINLARDA SİTEDE EN YÜKSEK KANSER YAPAN TİPİNİ BİLE YENEN POZİTİFDEN NEGATİF SONUCA ULAŞAN BURDA EN ÖNEMLİ ŞEY BAĞIŞIKLIK GÜÇLÜ TUTMAN GEREKİYOR SİGARA ALKOL İÇİYOSANDA BIRAK VE BU HASTALIK YOKMUŞ GİBİ YAŞA ARA ARADA KONTROL ET ÇIKABİLİR ÇIKTIĞI ZAMAN YİNE TEDAVİ ETTİRECEKSİN AMA ENİNDE SONUNDA ATILACAK VÜCUDUNUZDAN GÖRECEKSİNİZ :)
Bende cin3 çıktı hpvye bağlı nasıl atlatacam yardım edin?
00 Yorumla
+1 yılBilgisi olan hpv ile ilgili lütfen özelden paylaşsın benle lütfen
00 YorumlaSanirim bende cıktı ve nereye gidecegimi ne yapacagımı bılmıyorum lutfen yardımcı olur musunuz
00 YorumlaÜroloji doktoruna gitmeni öneririm
00 Yorumla
+1 yılhuman papilloma virüs :) asiklovir kullan
04 Yorumla- +1 yıl
lutfen burada tedavı nıtelıklı ılaclar yazmayalım, kısıyı gormeden yanlıs ılac vermıs olabılırsınız, ya da farklı bır etkye neden olabılır. sonra sorumlusu sız olmazsınız dımı.
- +1 yıl
asiklovir bişey yapmaz hanımefendi :) yine de duyarlı olduğunuz için teşekkür ederim
- +1 yıl
+1 yılbüyük ihtimalle :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat