Doktora gittim krem verdi o da yaktı yüzümü ve kızartmaya başladı. Duştan sonra yüzüm kuruyor. Yaz kış ne zaman yıkansam burnum ve çevresi pullanıyor. Bazen kaşlarımda da oluyor. Bu durumu yaşayan falan varsa yardımcı olabilir mi?duştan sonra yüzüm kuruyor
Banyodan sonra yüzümde pullanma oluyor. Ne yapmalıyım?
Duştan sonra yüzde kuruma, pullanma, döküntü neden olur?
Selam :) Kış geldiği için en büyük derdimiz cilt kuruluğu. Cildimle ilgili çok problem yaşayan bir insan olmasam da kışın kuruluk ve pullanma derdiyle uğraşmak zorunda kalanlardanım. Duştan sonra benimde hem yüzümde hem de vücudumun diğer bölgelerinde kuruluk ve yer yer pullanma oluşuyor. Bunun birçok sebebi ve tabi ki çözümü mevcut. Duştan sonra yüzüm kuruyor diyenlere en iyi tavsiyelerin benden çıkacağını düşünüyorum.
Duştan sonra cilt kuruluğu neden olur?
duştan sonra yüzüm kuruyor
Kışın en büyük cilt problemi kuruluktur. Özellikle duştan çıktıktan sonra cilt kurur, pul pul dökülür. Bunun çok çirkin bir görüntü olduğunu biliyorum. Çözüm önerileri sunmadan önce nedenlerine değinmek istiyorum.
Cilt kuruluğu kısaca cildin susuz kalmasıdır. Cilt nemsiz kalınca kurur. Cilt üzerinde minik çatlamalar meydana gelir ve cilt derisi dökülmeye başlar.
Cilt en çok kışın nemsiz kalır. Soğuk havalarda nem seviyesi düşüktür. Bu da cildimizi etkiler.
Kışın normalden daha sıcak su kullanarak duş alırız. Sıcak su cildi kurutur. Bu yüzden daima sıcak su ile yıkanmamamız tavsiye edilir.
Kışın daha kalın giyiniriz ve bulunduğumuz ortamı sıcak tutmak için soba ya da doğal gaz kullanırız. Bunlar bulunduğumuz ortamdaki nemi azaltır. Doğal olarak cildimiz de bu durumdan etkilenir.
Cilt iyi temizlenmediğinde de pul pul dökülür. Ölü deri düzenli olarak temizlenmediğinde ve cilt ekstra kurul olduğunda cilt üzerindeki deri pullanmaya ve dökülmeye başlar.
Kullandığımız sabun ve duş jelleri de eğer cildimize uygun değilse cildimizi kurutabilir.
Ve bol su içmemek te ciltteki sıvı oranında azalmaya sebep olur. Bu sebeple cilt kurur.
Yukarıda saydığım tüm sebepler duştan sonra ve genelde cildimizde kuruluk oluşmasına sebep olabilir. Duştan sonra kaşınma da kuruluktan kaynaklıdır. Cilt kuruduğunda kaşınır.
Duştan sonra nasıl bakım yapılır?
duştan sonra kullanılan şeyler
Duştan sonra cildimizin nem dengesini korumak için doğru şekilde bakım uygulamak gerekir. Bu yüzden bazı bakım ürünleri kullanmalıyız. Duştan sonra kullanılan şeyler hakkında bilgi vermek istiyorum.
Duştan sonra pamuklu ve yumuşak havlular kullanın.
Duştan cildin nem dengesini korumak için nemlendirici kullanmakta fayda var.
Krem formunda ya da yağ formunda ürünler kullanabilirsiniz. Eğer yağlı bir cildiniz varsa su bazlı ürünler kullanmanızı öneririm. Ancak aşırı kuru bir cildiniz varsa yağ bazlı ürünler hatta direkt olarak doğal yağlar kullanabilirsiniz.
Vücudunuz ve yüzünüz için ayrı kremler kullanın.
Duştan sonra bol su için. Cildin kaybettiği nemi kazanması için vücudu içten beslenmek de gerekiyor.
Ayak topukları, dirsekler ve sırt gibi bölgeleri sakın atlamayın. Sırtınızı nemlendirmek için birinden yardım alabilirsiniz.
Kısacası duştan sonra kullanmanız gereken en önemli ürün nemlendirici. İster krem ister vücut yağı kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz.
hiçkimseyi dinleme hiçbişey sürme. daha çok tahriş olr sadece yüzünü fazla yıkama fazla dokunma banyoda uzun süre sıcak suyla yıkanma yıkansan da yüzüne fazla su tutma
krem hiç bir işe yaramaz. şekerli yiyecekleri hamur işleri çikolata vb. bırak. limon maydanoz kürünü deneyebilirsin. limon tam bir şifadır. ayrıca banyodan tam kurulanıp çıkma ıslak çık. oturduğun yerde kuru.
Selamlar aynı sorun bendede var her banyodan çıktığımda ağız çevremde pullanma oluyor el kremi sürüyorum geçiyor ama her banyodan sonra yapmak zorundayım bir türlü geçmiyor