Vay be nasıl soru sorduysam 😊
Ellerimdeki çatlaklar nasıl geçer?
Vay be nasıl soru sorduysam 😊

Nem eksikliği çok ilerlemiş ve yaraya çevirmeye başlıyor gibi. Öncelikle bu işinden kaynaklıysa eldiven gibi bir koruyucu mutlaka kullan. Bunun dışında bakım yapmalısın.
Öncelikle bebek yağı kullanıp ellerine yeterli nem desteği sağlamanı tavsiye ederim. Bunu her gün sabah akşam uygula ve masaj yap. Ellerin için ayrıca bir kese al ve duşta ya da nemlendiricili suda elini bekletip yumuşadıktan sonra yavaş yavaş kesele. O ölü derinin atılmasını sağla. Ama yavaş hareketlerle yap, zarar verme daha fazla. Deri zamanla yenilenip sağlıklı bir hal almalı. Bu keseyi haftada bir kere yap. Cildin normale döndüğünde peeling ve nemlendirme şeklinde devam etmelisin.
Çok teşekkür ederim
Geçmiş olsun. Rica ederim 🌺
Geçmiş olsun.
Ellerde kuruma ve çatlama problemi hemen hemen her zaman çevresel faktörlerin etkisiyle oluşur. En çok yıkadığımız uzvumuzdur. Zararlı maddeler içeren kalitesiz sabun ve sıvı sabunlar cildin yağını ve nemini alır götürür. Eller sürekli yıkandığı için kendini nemlendirme süresi bulamayan cilt kurur ve çatlar. Sadece kalitesiz sabunlar bile cildin kurumasına neden olurken diğer yandan bulaşık deterjanlarına maruz kalan el derisinin kuruması gayet olağandır.
Eller için iyi gelen en bilindik çözüm salatalık kürüdür. Salatalık suyu ile her gece yatmadan önce ellerinizi ovabilirsiniz. 10 dakika ovduktan sonra sabunla yıkayabilirsiniz.
Bir cezve içinde 1 tatlı kaşığı balı eriterek içerisine 2 çorba kaşığı kadar susam yağı ekleyin. Ardından 1 çorba kaşığı badem yağı ve yine 1 çorba kaşığı gliserin ilave edin. Krem kıvamına getirdiğiniz karışımı bir kavanoz içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Elde ettiğiniz kremi gece uyumadan önce ellerinize masaj yaparak uygulayın ve pamuklu bir eldiven giyin. Sabah kalktığınızda ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
NOT: Soğuk sudan kaçınılmalıdır.
Faydalı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Siz doktor musunuz?
Bir iş için derken anlayamadım. Bu sizdeki problem için mi
Prof. Dr Harun Doğru
Medical Park hastanesinde
Gönül rahatlığıyla gidebilirsin.
Bepanthol ve muadili kremler hücre yenilenmesini arttırıyor, periyodik aralıklarla kullanabilirsiniz.(Herhangi bir alerjiniz ya da muhtemel kullandığınız ilaçlarla etkileşimi yok ise)
Bunların dışında soğuk, sıcak ve kimyasala maruziyetten kaçınmalısınız, sabununuzu değiştirebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen devam ediyorsa cildiye polikliniğine gidip muayene olmalısınız.
Kış aylarında başıma bela olan bir durum.
Bir iyileşiyor 1 hafta sonra tekrar baş gösteriyor.
Şirkette çalıştığım için sürekli soğuk su kullanmak durumunda kalıyoruz.
Kullanılan sabun da o denli kaliteli bir şey olmadığı için sanırım böyle oluyor.
Sorun da orada sanırım eldiven kullanarak çalışmayı sevmiyorum belki eldiven kullansam daha az çatlar fakat işimin hassas oluşu nedeniyle eldiven biraz zor oluyor
Ellerini ılık su ile yika
Kuralidiktan hemen sonra vazelin sür
Yatmadan önce tekrar vazelin sür
Dışarı çıktığında ya eldivenin olsun ya da elini cebinden çıkarma
Ayrıca eczanelerde cep boy vazelin var
Ondan al sürekli yanında taşı
Her elini yikadiginda sür eline
Buna bir hafta devam et yeterli
Çok teşekkürler
Ben teşekkür nedemek
Sizin mesleğiniz nedir
Estetik ve Plastik Cerrahi Dr yum
Neden sordunuz
Çok bilgili biri olduğunuz için sordum.. Eğer İstanbul içinde ikamet ediyorsanız burun için görüşmek isterim.
Cok teşekkür ediyorum
O sizin iyi niyetiniz 🙏
Ama İstanbul'da değilim maalesef
İki ayda bir ya da iki defa geliyorum İstanbul a.
Ama merak ettiğiniz bir şey varsa buradan da yardımcı olmak isterim size.
Asıl ben teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Burnum normalinden biraz büyük yani tam bir karadeniz burnu var diye biliriz bundan şikayetçi değilim lâkin sol burun deliği küçüklükten süre gelen bir tıkanıklık arasıra açılsada mevcut birkaç kişiye danıştım kıkırdak ve geniz eti dedi aldır rahatlarsın. Açıkçası bende bunun için işinin ehli doktor arıyorum
Burunda konka dediğimiz bölgenin koterize edilip yakılması gerekiyor. Geniz eti ile ilgili bir durum değil bu. 20 Dakika süren kısa bir operasyon. Bence hiç bekletme git ameliyat ol, zaten korkacak bir şey değil ama sosyal hayatını etkiler bu senin. Özellikle de bahar aylarında alerji de işin içine dahil olur. Çekilmez bir hal alır.
Ama yok ameliyat olmam diyorsan iliadin sprey alip kullanabilirsin.
Çok teşekkür ederim.. Alerjik bir yapıya sahip değilim. Peki bir iş için tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı
Cevap
7Cevap
1. olarak kullanım çekli önemli nasıl kullandıgın önemli sonra nasıl baktıgın önemli ama bazı insanlarda bu bir hastalık çeşidi olarak karşımıza cıkabiliyor
Bol su tüketmelisin, cildin de kurudukça krem, vazelin sürmelisin. Kurumasına müsade etme Yani. Bir de doktora git egzama gibi hastalıkların belirtisi olabilir.
Deneme şansım oldu fakat ise yaradı ise bile işbaşı yapınca yine sıkıntı oldu
Bol bol su içmeniz gerek. Bunun dışında avokadodan (içi yeşil olmalı) bir tatlı kaşığı kadar alıp elinize sürebilirsiniz el kremi gibi. İyi gelecektir...
Pekala teşekkür ederim
Rica ederim. Nemlendirici kremler geçici çözümdür. Zeytinyağı da iyi gelir ama her zaman değil
Zeytinyağı sürekli kullanmam pek doğru olmuyor deri altına geçerse istenmeyen sorunlara yol açabilir.. Lâkin diğer türlü her kremi kullandım bana mısın demiyor şeker hastalığına bağlasam şeker hastası da değilim
O yüzden avokadoyu tavsiye ediyorum 😊
Siz tavsiye ediyorsunuz fakat bende asgari ücret ile çalışıyorum ayrıca onu yaşadığım yerde pek bulacağımı da sanmıyorum 😊
Birçok markette var. Sadece birkaç kez kullanmanız yeterli olacaktır
Hanımefendi giresun da yaşıyorum Ve bizim burada olan tek market bakkal artı a101 😂
Sanırım ellerini soğuk havada kullandığın bir iş yapıyorsun. En iyisi eldiven kullanmak yün değil ama deri olabilir. Eve gidince vazelin ya da cilt yenileyici kremler kullanman gerekiyor.
İşe gitmediğin bir gün geceden vazelin ya da bal mumu sürüp plastik şeffaf eldiven tak öyle uyu sonra gün boyu nemlendir. Duştan sonra el yıkamadan sonra mutlaka vazelin sür. Geçmiş olsun kusura bakma krem ismi veremiyorum Türkiye’de olmadığım için.
Egzema veya sedef. Bana daha çok sedef gibi geldi. Çocuk yaşlarda ağır denecek sevilerde sedef hastalığı yaşadım. Kışın, özellikle suya ve detarjana dokunduğunda artar. Böyle çatlayıp kanıyordu benim. Başka yerinde var mı?
Sanırım ağır bir işde çalışıyorsun her gece yatmadan önce vaselin gibi kremler sürmen gerek.
Ablacım sürüyorum fakat fayda etmiyor vazelin di nemlendiricisi idi zeytinyağı biraz fayda etti fakat oda sürekli kullanmak için doğru bir tercih değil
Nemlendirici kullanmayı denediniz mi
Onu da denedim bazı geceler zeytinyağı hafif ıslatıp yatıyorum sabaha yumuşamış ve hafif kapanmış oluyor fakat çalışınca yine aynı
İşte düzenli yaparsanız güne iki kez düzelir
Umarım öyle olur teşekkür ederim
vazelin ya da arko nem sür
Pek bir artışı olmadı arkadaşım.
Bide tozlu yerde çalıştığım için çabuk kirleniyor
akşam sıcak suyla yıka kuruladıktan sonra sür mutlaka
Pekala teşekkür ederim.
rica ederim
ne iş yapıyorsun
Cnc router operatörü olarak çalışıyorum
çok güzel mesleğin var allah daim etsin
ben heves etmedim
tesviye mezunuyum bende
Allah razı olsun..
Sizin mezuniyete göre aramızda nereden bakarsak bakalım bin tl maaş farkı çıkıyor 😊
Babam çıraklık döneminde torna atölyesine vermişti. Bir usta ile anlaşma sağlayamadıgim için aynı gün işi bırakıp şu an çalıştığım şirkete girmiştim.. Düşünün ki anahtar tutmayı bilmeyen ben şu an kendi maket arabalarımın çizimini yapıp koleksiyona ekliyorum 😂
bitmez o meslek yapamayacağın bir şey yok gibi
geçen d max te izledim lazerle 3 boyutu taratıp parçanın fotosunu ekrana atınca bu işlerin bitmeyeceğine kanaat getirdim artık daha neler çıkar
Bahsettiğiniz işlem bu işlerin en basiti olanıdır.
Fakat router lazer gibi makineler gerçekten ihtiyacı karşılıyor. Biraz bilgi tecrübe ve çevre yardımı ile ufak bir atölye açmış olsanız para konusunda çok şeyler kazanırsıniz
Krem.
Krem kullandım pek faydası olmadı
erkek eli bu sonuçta çokta takma salla
Protein eksikliği
Soğuktan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?