Kabızlık sorunum için kendime lavman yapmam lazım ama çekiniyorum kendime lavman yapmaya. Kendi kendine lavman nasıl yapılır bilen ve yapan varsa çekinmeden yazabilir mi?kendi kendine lavman nasıl yapılır
Geçmiş olsun. Kabızlığa ne iyi gelir, lifli yiyeceklerden geçmektedir. Ancak kayısı, zeytinyağı ve keten tohumu, ekstra kullanımlar ile çok yararlı olabilmektedir. kabak, pırasa ve Lahana gibi sebzeleri gerektiği şekilde tüketmek ve hareketsiz bir yaşam geçirmemek önemlidir.
Her sabah güne başlarken, keten tohumlu yoğurt ve 3 kayısı, daha sonrasında lifli gıdaların tüketimiile bu sorunun önüne geçebilmek mümkün olabilmekle birlikte mutlaka bir hekim kontrolünden geçip bu doğrultuda hareket etmek doğru olacaktır. Kabızlığa Karşı Ceviz ve Kayısı Suyu Kayısı – Ceviz suyunu hazırlamak oldukça basittir. Bunun için geceleyin bir tane ceviz içini ve 1adet kuru kayısıyı bir bardak suyun içine atın ve sabaha kadar bekletin. Sabahleyin uyandığınızda önce dişlerinizi fırçalayın ve karnınız daha açken bu ceviz ve kayısı suyunu için ardından içindeki ceviz ile kayısıyı tüketin. Kabızlık sorununuzun çözümü bu kadar basit. Çünkü ceviz ve kuru kayısı, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırarak kişide dışkılama sıklığını arttırır. Bolca karpuz ve ılık su. Kabızlık için müshil. Malzemeler • 5 bardak kaynatılmış su • 1 fincan (150 gr) hurma • 1 fincan (150 gr) kuru erik 5 dakikada bağırsakları temizleyen karışım %100 doğal müshil yapılışı Bu tamamen etkili ve doğal karışımın hazırlanması çok basit ve kolaydır. Suyu kaynatın ve küçük parçalara ayırdığınız hurma ve erikleri içine ekleyin, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Sabah bu karışımdan aç karna 1 bardak için. Ek olarak bu karışıma, yoğurt, tahıl, bir parça ekmek de ilave edebilirsiniz. Toksin atımını hızlandırmak için, bir bardak suya 5-6 erik ilave ekleyin. Karışımı geceden hazırlayıp dolapta sabah içmek üzere yiyebilirsiniz. İlave öneriler: • Bağırsak düzensizliğini önlemeye yardımcı olması için lif bakımından zengin gıdaları tüketirken bol su için. • Limon suyu da dışkıyı yumuşatır. • Yoga ve spor yapınız. . Bolca karpuz tüketiniz.
Çekinecek bir durum yok, tuvalete git, çömel makatına biraz krem ya da tükürük sür, sonra da lavmanın ucunu makatından içeri ittir. Lavmanın içindeki sıvıyı makatınızdan içeri boşaltın ve lavmanı çıkartın. Makatınızı sıkın biraz ki dışarı sıvı akmasın. O şekilde ayağa kalkın ve sıvının 10-15 dk içeride kalmasını sağlayın, hatta bir yere sırt üstü uzanın. Süre tamamlandıktan sonra tekrar tuvalete gidin ve normal büyük abdest yapar pozisyonu alın ve içerideki sıvıyı dışarı boşaltın... Yapmanız gerekenler bunlar. Geçmiş olsun.
Lavmanın çeşitleri vardır, evde kendi kendine yüksek lavman yapamazsın mesela, mutlaka hastanede yapılması gerekir. Fakat evde yapılabilecek lavman çeşitleri için kendi kendine lavman nasıl yapılır, bu konuda önce önerilerimi söyleyeceğim, sonra da uygulamanın animasyonunu buraya ekleyeceğim.
Kendi kendine lavman nasıl yapılır?
- Lavmanı yapmadan önce gerçekten ihtiyacın var mı yok mu diye mutlaka doktora görünmelisin. Çünkü lavman, her zaman yapılabilecek bir uygulama değildir.
- Lavman yapman gerektiği zaman, uygulama sırasında kendini asla sıkmamalısın. Kaslarını ne kadar gevşek bırakırsan o kadar kolay ve kısa sürede uygulamayı tamamlarsın.
- Kendi kendine lavman yaparken tabii ki hijyen kurallarını da göz ardı etmemelisin.
- Lavman yapacağın gün dışarıda veya ev içinde fazla bir işin olmamalı, vakit ayırmalısın.
Öncelikle lavmanin kapağını aç ucuna kayganlastici sür sonra şu tuvalet yaptığın pozisyonda otur daha iyi işlev görur (alaturka tuvalete oturur gibi çömel) sonra ucunu makatina sok ve kutuyu sık kutu bitince hemen tuvalet ihtiyacin olur hemen yapma 10/15 dk bekle sonra tuvaletini yap
Bunun için tuvalette olman ayrıca önemli. Çünkü Lavman yapılır yapılmaz etki gösteren bir ilaçtır. (Tıpta ve sağlıkta utanma yoktur böyle anlatacağım rahatsızlık için özür dilerim.) Alaturka ve ya franga farketmez. Hangisinde yapacaksan öyle otur. Daha sonra Makattan lavman ucynu sok ve ilacı boşalt. Direk olarak etki edecektir. Geçmiş olsun :(
komsu oglu kabizmis bilmem kac gündür dedimki kayisi suyu içsin gitti aldi küçük bir tane icer icmez poposunu tuta tuta tuvalete kostu nerde ise altina yapacaktı ALLAH korusun... sende kayisi suyu ic kabizliga iyi gelir Birde bir sey var aci cehre otu 1 tanr ic baktin faydasi yok 2 inciyi ic
Biraz iyrenclesecem kusura bakmayin. Once parmaginla orani genişletmen lazim daha iyi sokabilmen icin sonra lavmanin ucuna tukurup veya bebek yagi surerek anus girisine sokabilirsin. Ama yavasca birden bosaltma. Hepsini bitirdikten sonra ayagi kalk popona salla bagirsaklarin temizlensin sonra wc ni yap
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eczanelerde 2.5 tlye satiliyor kucuk boy. Onlardan kullaniyordum cok ise yariyor aninda tuvaletini getiriyor😂
Anladım senin derdini bir dönem bende tuvalete çıkamıyordum uzun bir süre içinde kalanları lavmala atmak istiyorsun sanırım ama kendi kendine yapabileceğin bir şey değil lavman bir hastaneye git orda yapsınlar
Bu kayısı ye incir ye yazanlara şaşıyorum. Lavman yapma aşamasına gelmis birisi sizin basit yöntemlerinizi emin olun denemistir. Hele ki hemoroid v. b. bi sıkıntı varsa kabizlik zulüm olur. Acil çözüm ve rahatlama istiyorsan. Bt enema birebir Ama tuvalette yap yetisemezsin o derece etkili. Cok zor degil abartmaya da gerek yok. Acil sifalar.
YouTube ta videolar ordan bakman daha iyi olur sanırım ama lavmandan önce kuru kayısı zeytin yağı İngiliz tuzu gibi şeyleri denedin mi? Lavmani kim önerdi peki
Kendime yapmadım ama okuduğum bölüm dolayısıyla biliyorum. Yan yatar pozisyon alın ve kalın bagirsaga sıkın bu kadar. You tubedan da bakın belki gösterilmiş tir
bütün ilaç kutularının içinde prospektüsü var orda her şey yazıyor oku istersen
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bak canım bu işin ustası benim... Kimyasal bir yola başvurma öncelikle git ve marketten pırasa al. Zeytinyağında başka pirinç VS katmadan pişir bir tabak dolusu ye. Üstüne bir bardak su iç bu işini görür.. Kaç gündür kabızsın?
Off off bende kolonoskopiye girecem bende yapmam lazım işlemden sonra ama çok korkuyorum ya bide bana işlemden önce oradaki hemşireler yapacak Allah'ım çok kötü ☹️
Bekunis diye bir ilac var bir tabe ic evde oldugun sure icinde bir kac saat icinde tuvalate yetismeye calisirsin benmde vardi bu ilac sayesinde baya duzeldi
kanka üstünde nasıl kullanılacağı yazar onun ya 😅 biz nasıl anlatalım buradan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geçmiş olsun netten bakın burada sormayın burada yardımcı olacaklarını sanmıyorum. ya da cekiniyorsaniz kuru kayısı incir kurusu yiyin lifli şeyler tüketin geçmiş olsun
En İyi Cevaplar